Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

? ЗА ТЕЖЕСТИ
Модератор: nkolev66
Re: ? ЗА ТЕЖЕСТИ
Теоретично да. Само че като се има предвид, за какво и къде ще се ползват тежестите, това изобщо не пречи. И още нещо, има една приказка: "На харизан кон, зъбите не се гледат"
.

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Супер са станали. Успех в леенето! 

Бомба са ,няма ги караш на изложба ,като се обработят малко да не надърпат жилетката са си бонбон.Масата ти е убийство по поръчка ли са я правили?Pretor написа:Тавичките (калъпите) са готови. Ще видим какво ще излезе.
Масата съм я избирал специално прозрачна и с чекмеджета (що обикаляне падна
), а пълнежа е от мен.
Те това се получи:

Загладих ръбовете и ги увих с тиксо за да не късат неопрена и заспаха. 2х950гр., 1х850гр. и 1х1050гр.

Те това се получи:

Загладих ръбовете и ги увих с тиксо за да не късат неопрена и заспаха. 2х950гр., 1х850гр. и 1х1050гр.

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Браво! А сега, идея да опиташ да ги покриеш по този начин , ако ти се занимава разбира се.Видях го в руски форум.
http://img35.imageshack.us/i/dscf4016l.jpg/
http://img199.imageshack.us/i/dscf4023t.jpg/
Споменава, че загрява разтапя добре и после подържа температурата , леко нагрява оловото преди да го топне, предупреждава за силна миризма.Мисля доби представа за матеряла и кое как. Аз ще пробвам утре с едно оловце да видя какво ще се получи.
http://img35.imageshack.us/i/dscf4016l.jpg/
http://img199.imageshack.us/i/dscf4023t.jpg/
Споменава, че загрява разтапя добре и после подържа температурата , леко нагрява оловото преди да го топне, предупреждава за силна миризма.Мисля доби представа за матеряла и кое как. Аз ще пробвам утре с едно оловце да видя какво ще се получи.
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
По оловото утре мисля да попиша с чер парманентен маркер, за жалост само такъв имам, но за пробата става и ще докладвам нагледно. Става и със силикони цветни, и с прахови бои съм пробал и ги пека във фурната, но искам да пробвам и този вариант. А, най съм доволен от Боди за автомобили.Едно време боядисвах ладуната преди преглед, е от време на време, но така и неможах да направя цвят. Ако ми остане време , ще разтопя от тия пръчки и ще разваля едно оловце от колана. 

- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Поради късия за мен почивен ден, а и намерих един топуз от стар кантар с който се заиграх, не успях да залея оловото със силиконовите пръчки, за което съм виноват. Но пък си спретнах нова тежест за буя и върху нея ще направя пробата, при първа възможност.Затова я полирах леко, надписах и понацепих с един маркер, за да си личи по- късно, ще им ли странични ефекти.

Ей.. научих се да ги качвам тези снимки

Ей.. научих се да ги качвам тези снимки

-
- новобранец
Как да си направя калъп за тежести за колан?Благодаря!
На първо време прочети темата "Как да се направим тежести за баластен колан". Ако и след това имаш въпроси, тогава питай.

Момчета, ако продължавате така, се опасявам, че увлечението ви към приложните изкуства, ще измести страстта ви към подв. риболов... 

Никоя риба не е по - важна от живота !
Добре де!
Не виждам какъв е проблема!
Оловото се топи на около 400градуса.Може да стане на пърлачаката, може и на обикновен котлон,
Правим си калъп и отливаме желаната форма. Толкова.
Едно от условията е, матрицата да е потгрята, преди да се налее вътре материала. Не за друго, ами защото ( на всички които носят очила като мен, е ясно), матрицата отделя пара и е необходимо да е на температура над 120 градуиса Целзий, за да протече нормално процеса!Иначе може да стане едно пръскане в материала.
Толкова ..... Формовайте и отливайте каквото Ви душата сака!
Ей сега очаквам "Синеокия" да ме пунтира отново, но от моя страна бих помолил, да изясни на многоуважаемата аудитория с какво той е допринесъл за развитиео на подводния риболов у нас, изключвайки опитите да се наруши добрия приятелски тон, който цари в сайта!
Не виждам какъв е проблема!
Оловото се топи на около 400градуса.Може да стане на пърлачаката, може и на обикновен котлон,

Едно от условията е, матрицата да е потгрята, преди да се налее вътре материала. Не за друго, ами защото ( на всички които носят очила като мен, е ясно), матрицата отделя пара и е необходимо да е на температура над 120 градуиса Целзий, за да протече нормално процеса!Иначе може да стане едно пръскане в материала.
Толкова ..... Формовайте и отливайте каквото Ви душата сака!
Ей сега очаквам "Синеокия" да ме пунтира отново, но от моя страна бих помолил, да изясни на многоуважаемата аудитория с какво той е допринесъл за развитиео на подводния риболов у нас, изключвайки опитите да се наруши добрия приятелски тон, който цари в сайта!
Последно промяна от gunman на Чет Мар 24, 2011 8:06 am, променено общо 2 пъти.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
- Valyo68
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ей, Влади много градуси бе?
Оловото се топи при 327 градуса по Целзий, хайде с примесите да турим и още някой, но 600 са прекалено. Формата наистина е хубаво да се подгрее /ако е метална/ и поръси с графит на прах преди отливането. Винаги на открито и носът по надалеко, че си е отрова!
Ти остави леенето, ами кажи и по точно покажи, какво ново сътвори зимата, че нещо ти изгубих дирята.
Хубава вечер братле! 

Ти остави леенето, ами кажи и по точно покажи, какво ново сътвори зимата, че нещо ти изгубих дирята.

-
- новобранец
Ето защо мъдрецътgunman написа:Добре де!
........................................
чрез бездействието действува,
чрез безмълвието учи,
нещата се създават, но той не подменя тяхното начало,
създава, но не обсебва,
действа, но не е самонадеян,
завършва с успех, но не се хвали.
Именно защото не търси признание,
То не може да му се отнеме... Лао Дзъ