Инфо от Пазарджик и региона

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
динго
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Инфо от Пазарджик и региона

Мнение от динго »

wassim написа:Ех...все се надявах ,че ще е разрешено да се лови след като си платиш ,но уви....
Благодаря ти за бързия отговор !
Здравей колега,наскоро пуснаха едно много приятно арендаторско водоемче след Пазарджик посока с.Бошуля.Има такса 2 лв.на пръчка с опция хвани-пусни,излизат добри Шарковци от 0,500 до 3,50-4.00кг,също има кефал,каракуда и дребни костурчета :drinkers:
Най-много обичам бобеца и леба и га е...а
Аватар
wassim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wassim »

Привет ,колега :)
Те там на Бошуля освен големия знам ,че този непосредствено до него е платен и пускат шаранчета ,а имало и още някакъв там .
Ти за тях ли казваш или ?
Аватар
динго
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от динго »

Не колега!Kато излизаш от Пазарджик посока Бошуля минаваш през моста на река Тополница,и завиваш веднага в ляво и караш по дигата,пътя те отвежда веднага на водоемчето,пред него има две бараки.Спираш под дигата минаваш едно дървено мостче разпъваш тоягите и и почваш да ги дърпаш на сладка царевица :lol:А Ако идва от Бошуля свиваш преди моста вдясно :drinkers:
Аватар
wassim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wassim »

Ясноо... това са старите рибарници на Фазанарията ,нали :) ?
Разбрах те за къде ми обясняваш ! Обезателно ще го пробвам и него по празниците ,понеже ще имам доста свободно време :)

Благодаря за полезното инфо ! :)
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Здравейте и от мен, връщайки се с1каракуда 500гр. от Виноградец,минах през Карабунар,пазача каза,че до 15.04.2011г. е забранен, после щели да го пускат 5лв. на пръчка за карабунарски жители, за останалите,като мен 7лв.(имало шарани до 2кг.?)който хване-да снима и да се похвали-наслука!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

kodek написа:........ щели да го пускат 5лв. на пръчка за карабунарски жители, за останалите,като мен 7лв.(имало шарани до 2кг.?).............
А уловеното количество риба заплаща ли се ? И,ако да-на какви разценки ? :)
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

За платеният водоем до с. Карабунар:
Не. Не се заплаща рибата. Плаща се само таксата - 7лв. на пръчка. Водоемът държеше едра каракуда и добри шарани. Знам и един случай с инцидентно хваната щука, но той не се брои, тъй като рибата не е търсена целенасочено. Шаранът и каракудата ги търсят предимно на дъно. Имам приятели от Септемврийският регион, които са чести посетители на водоема и ходят само там. Миналата година имаха хванати шарани, като най- едрата риба беше петица доколкото си спомням. Лично не съм ходил на водоема, тъй като посещавахме предимно водоема до с. Виноградец. Последният държеше много добри каракуди, като там сме правили добри излети на плувка и стръв жито или хляб.
Интерес за мен представлява водоема до с. Славовица, този дето е известен като "При чичо Митко" и е с такса или поне беше с такса 20 лв. за 24 часа. Ако някой от колегите е ходил там тия дни нека да сподели, стига да не го затруднява. Преди 2г. ходих последно там. Имам хванати шарани и някоя и друга бяла риба. Честно казано като се замисли човек реално в забраната - лично мое мнение, платените водоеми в регион Пазарджик не ми допадат, тъй като в повечето в които има риба и са поддържани приличат на малки локви. Пак казвам, че това е лично мнение.
Аватар
wassim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wassim »

skitalec написа: Честно казано като се замисли човек реално в забраната - лично мое мнение, платените водоеми в регион Пазарджик не ми допадат....

Ами хубаво, бате Светльо ,тогава мисли къде ще ходим като си дойда за Великденските празници :)

п.с : На Карабунар сме ловили и ние доста големи каракуди , но шарковците тогава нещо ги нямаше ,а иначе преди много години там излизаха и шаранчета ,но това беше много -много отдавна :)
Аватар
iliq kostov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliq kostov »

Някаи да даде някаква информацияза фазанарията условия какво се лови, цена коя риба се заплаща и коя не! Мерси предварително :drinkers:
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

На Карабунар рибата не се заплаща, (ако се хване де...),пуснати са някое и друго шаранче, за зарибяване на нас -риболовците.Другото е късмет.Преди доста години водоема беше рибарник,после арендован и обезрибен, преди 2г.момчета от с.Калугерово бяха уловили шаран и го бяха мерили на кантара на ханчето, очевидци ми казаха -кантара заковал 20 оки.
единичен случай,досега не е повтарян.
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

За Фазанарията мисля, че беше по два лева на пръчка, като шарана се плаща по пет лв. на килограм. Има добри риби във водоема. Ако бъркам с таксите, нека някой от колегите ме поправи. Последно мисля, че беше това.
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Колеги, интересува ме състоянието на водоема край с. Бошуля- платения с оградата. Ходил ли е някой там скоро и струва ли си висенето или не?
Аватар
динго
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от динго »

skitalec написа:За Фазанарията мисля, че беше по два лева на пръчка, като шарана се плаща по пет лв. на килограм. Има добри риби във водоема. Ако бъркам с таксите, нека някой от колегите ме поправи. Последно мисля, че беше това.
Така е колега таксата е 2лв.на пръчкаи шарана се заплаща 5лв. на килограм.Вчера посетих въпросния водоем с един приятел и изтървахме по едно хубаво рибе.Миналата седница са пуснати амурчета от 3 до 6-7кг.но незнам как се таксува на килограм
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

до Огняново има едно хубаво рибарниче не е голямо но ечисто и приятно 2лж да си ловиш 5 лв шарана има каракуда кефал сом мисля че и амур има лафка с бира за жегата и разни други напитки :)
излизат шарани по 2 3 4 кила :)
абе лично на мен ми харесва местенцето :)
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

skitalec написа:Колеги, интересува ме състоянието на водоема край с. Бошуля- платения с оградата. Ходил ли е някой там скоро и струва ли си висенето или не?
Светльо,преди няколко минути ми звьнна един френд.Каза,че току що се пребирал от Бошуля.Хванал едно малко соме и толкова.Неговите приятели пернали по някои шаран на дьно.Тук там се хващало по някое рибе,но общо взето слабо.

п.п Ще падне е...е ама изка чакане. :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”