Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Щука около Пловдив
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Щука около Пловдив
На първата.На втората има табели,че риболова е забранен.batkovi kolio 3 написа:На коя дупка беше колегаSONY написа:Благодаря.Днес бях на Ръжево Конаре в търсене на щуката,на тапа и спининг,но без успех.Единствено видях,едни колеги на другия бряг изкараха една що годе прилична.Останалите или валат , или с по-някоя съвсем миниатюрна писалчица.![]()
Браво,Любак.Хубава зъбатка си надърпал.

TICA FAN
Любо, ма тя мноо дебела бре
на каква примамка го взе това животинче?

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- научил се да хвърля
От кога я забранена 2рата?Миналата седмица немаше никви табели 

- krokibg
- учете се от него
Кърца,взех преди време едни руски клатушки от един колега от Пазарджик.На една от тях,средна големина и много безименна, от бронз с червена боя по нея.Абе има снимка в форума но сега не ми се търси ! И беше много мъжка,преди да я изям с биричкаКърцата написа:Любо, ма тя мноо дебела бре![]()

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Щуката не била активна ,а.Браво Любак,супер рибок си закачил.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Нямам представа,имаше табела,че риболова на 2-рата е забранен.Нека някой,които е по запознат с нещата да хвърли яснота по-въпроса,че смятам да пробвам и там.batkovi kolio 3 написа:От кога я забранена 2рата?Миналата седмица немаше никви табели
TICA FAN
- Кузмич
- dreamer
Sony последния път като бяхме заедно не беше забранен риболова.
Има една табела,че е забранен риболова около съоръженията да не си видял нея.
Има една табела,че е забранен риболова около съоръженията да не си видял нея.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Възможно е тези табели да важат само за тази зона,но със сигурност имаше такива табели.Останах с впечатлението,че са за втората дупка.До колкото дочух,двете дупки са частна собственост,та не е много далеч от истината да ги забранят.
Иначе да се върнем пак на риболова.Много тапи,много народ,малко щуки ( почти никакви ).За съжеление,няколко писалчици малко по-големи от истинска писалка бяха извадени и прибрани.
Явно иска да застудее още,да се активизират повече и по-едрите.
Иначе да се върнем пак на риболова.Много тапи,много народ,малко щуки ( почти никакви ).За съжеление,няколко писалчици малко по-големи от истинска писалка бяха извадени и прибрани.
Явно иска да застудее още,да се активизират повече и по-едрите.
TICA FAN
-
- научил се да хвърля
И аз така мисля че времето още е топло,аз като бях говорих с пазачите и казаха че ще сбързжат 2рата с 3тата но не се знаело кога,а 3ретата е зарибена и аз незнам на кой да вярвам 

Със SONY бяхме заедно на южния бряг на първата дупка - най-достъпен е и има доста водорасли...
Ловяхме на първата дупка /разрешена е/, ходих и до втората - минава се откъм Стряма, като заобиколиш първата и минеш покрай стар ръждясъл понтон /в момента е половината на сухо/.
Трябва да оставиш колата или да минеш по ужасен път /още по-близо до реката/. Втората дупка е по-голяма и се намира източно от първата. Брега в западния краи е всъщност като дига, която раздела първата от втората. Именно на пътчето отгоре в посока от реката към съораженията за сепарация има стара ръждива табела на която пише "Къпането и риболова - забранени". Вероятно се отнася за зоната след нея и за втората дупка.
Ако продължиш по северният бряг на втората дупка, ще видиш доста следи от риболов /колчета, утъпкано/ - явно се лови. Аз не видях никого и похвърлях малко, но до брега, във водата има ужасно много дървета и клони, така че става само за перо на "късо". В същата /втора дупка/ се вади пясък, но в най-югоизточният край ...
За това - има ли трета дупка - не знам. Видях дълъг понтон в същия край дето вадеха пясък на втората.
edit: Значи дупките са ДВЕ - ловим спокойно и на двете ...
Ловяхме на първата дупка /разрешена е/, ходих и до втората - минава се откъм Стряма, като заобиколиш първата и минеш покрай стар ръждясъл понтон /в момента е половината на сухо/.
Трябва да оставиш колата или да минеш по ужасен път /още по-близо до реката/. Втората дупка е по-голяма и се намира източно от първата. Брега в западния краи е всъщност като дига, която раздела първата от втората. Именно на пътчето отгоре в посока от реката към съораженията за сепарация има стара ръждива табела на която пише "Къпането и риболова - забранени". Вероятно се отнася за зоната след нея и за втората дупка.
Ако продължиш по северният бряг на втората дупка, ще видиш доста следи от риболов /колчета, утъпкано/ - явно се лови. Аз не видях никого и похвърлях малко, но до брега, във водата има ужасно много дървета и клони, така че става само за перо на "късо". В същата /втора дупка/ се вади пясък, но в най-югоизточният край ...
За това - има ли трета дупка - не знам. Видях дълъг понтон в същия край дето вадеха пясък на втората.
edit: Значи дупките са ДВЕ - ловим спокойно и на двете ...

Последно промяна от Fat на Пон Ное 30, 2009 1:33 pm, променено общо 2 пъти.
"Щастие за всички, щастие даром!"
- ignatov78
- ще става разбирач
Колеги,по въпроса с дупките на Ръжево Конаре мога да споделя че няма забрана за ловене на никоя дупка.Табелата между двете дупки е сложена за да няма хора на пътя,защото пречат на минаващите камиони.А наистина преди години бяха 3 дипките ама вече 2-ра и 3-та са едно.
Дупките пак са си три /зад тая с дърветата има друга /.
За колегите които взимат риби за ядене от въпросните водоеми- всички видове хищници /щука, костур и бяла риба /
имат паразити /филометроидоза/ -малък червей живеещ в месото. Уж не е опасно, но ...
За колегите които взимат риби за ядене от въпросните водоеми- всички видове хищници /щука, костур и бяла риба /
имат паразити /филометроидоза/ -малък червей живеещ в месото. Уж не е опасно, но ...
Аз рядко взимам, но ако това е вярно - никога повече от тези дупки!
Внимавайте колеги - едно здраве имаме.
Внимавайте колеги - едно здраве имаме.
"Щастие за всички, щастие даром!"
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тези паразити по принцип не са опасни, ако рибата се термообработи след това - лично аз съм консумирал пържена такава щука и нищо не ми е станало
.
Много е неприятно , обаче за този който чисти рибата, защото тези червей са супер гнусни, абе хич не е приятна гледката за чистещия рибата.Един мой приятел беше попаднал на няколко заразени с такива паразити щуки и при вида на червейте направо ги запратил на боклука и повече с топ не мога да го накарам да стъпи на този водоем.Четох някъде ,че това заболяване по хищната риба се получавало при недостиг на кислород в съответния водоем и имало начин да се оправи рибата с хвърляне на пепелина в заразения водоем, макар ,че това второто с пепелината не мога да си го обясня изобщо.

Много е неприятно , обаче за този който чисти рибата, защото тези червей са супер гнусни, абе хич не е приятна гледката за чистещия рибата.Един мой приятел беше попаднал на няколко заразени с такива паразити щуки и при вида на червейте направо ги запратил на боклука и повече с топ не мога да го накарам да стъпи на този водоем.Четох някъде ,че това заболяване по хищната риба се получавало при недостиг на кислород в съответния водоем и имало начин да се оправи рибата с хвърляне на пепелина в заразения водоем, макар ,че това второто с пепелината не мога да си го обясня изобщо.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Едно време сме взимали и яли костури от там почти винаги,никога не са имали подобни паразити.Скоро там специално за хищник не съм бил с изключение на капото преди няколко дена,та вероятно проблема по рибите е от скоро.
TICA FAN