Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Макара та макара...най доброто за сома : Corboss 510
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Бе ти като видиш Москвич на Мерцедес да ти прилича???
То голямо провидение ще трябва да разбере човек кое за какво служи.Може за сом да е добра - не споря,но не намесвай водещите в тежкия риболов,фирми като Penn,Шимано...............и прочие / има си теми по случая / и не ги сравнявай с това.........че някак си не е правилно.
Опитвам се да го пиша меко както виждаш,да не се обиди някои.

То голямо провидение ще трябва да разбере човек кое за какво служи.Може за сом да е добра - не споря,но не намесвай водещите в тежкия риболов,фирми като Penn,Шимано...............и прочие / има си теми по случая / и не ги сравнявай с това.........че някак си не е правилно.
Опитвам се да го пиша меко както виждаш,да не се обиди някои.

-
- сериозен играч
хехехе....е тва след някоя година пак го напиши...ма да понабере инерция Корбоса на Европейския пазар първо....
после е вашия наред за премелване
нали знаеш че от немски инжинер по добър нема...
и че ако не бе 2рата световна да гепят Хамериканците технологий и учени вкупом още да са конекрадци и говедари..тва де каубой...

после е вашия наред за премелване

и че ако не бе 2рата световна да гепят Хамериканците технологий и учени вкупом още да са конекрадци и говедари..тва де каубой...

Господ може всичко чада мой !
За подводници ли си говорим или за риболов???
Тва га извади 200 кила борбена риба ела ми се обади.Ни дръжката му яка,ни аванса му аванс,ни предавките му предавки,за капацитета на барабана да не говорим.Не ме карай сега да отварям тема за макари,ако мислиш,че това е на едно ниво с големите имена в бизнеса.............направо няма да има какво да споря с теб.
Това може да набере смях и нищо друго.Чел си на какъв аванс марлин ми изтегли около 360 метра 100 либри влакно.Това първо неможе да събере влакното и второ не го докарва на аванс.Ше набере скорост ама хвърчащо към боклука.Недей Jоpо,на някои кал правя,а не съм такъв.Има си модератоp тук,ако прецени да го трие,но не ми отваряй устата
Тва га извади 200 кила борбена риба ела ми се обади.Ни дръжката му яка,ни аванса му аванс,ни предавките му предавки,за капацитета на барабана да не говорим.Не ме карай сега да отварям тема за макари,ако мислиш,че това е на едно ниво с големите имена в бизнеса.............направо няма да има какво да споря с теб.
Това може да набере смях и нищо друго.Чел си на какъв аванс марлин ми изтегли около 360 метра 100 либри влакно.Това първо неможе да събере влакното и второ не го докарва на аванс.Ше набере скорост ама хвърчащо към боклука.Недей Jоpо,на някои кал правя,а не съм такъв.Има си модератоp тук,ако прецени да го трие,но не ми отваряй устата

има.....
Макарата си е супер!!!!!!!!!!Ако някои иска да я види и купи разполагаме с наличности!!!!!Цена 135лв.!!!Модел:Corboss 510 За контакти:0897843210 0897843216 ....................................................................................... За спорещите макарата събира влакно 1мм 100м гарантирам ползвам същата лично!!!!
-
- сериозен играч
ей...змей ли си гмей ли си.....ма как така говориш ти такива неща бре...мани не чупи хатъра на Хасенчо от Хамерика...он знае повече бре...у Хамерика е...ние тука цървулите де сме видели таквози чудо....още на калерки навиваме влакната си....мани па и макара в повече сега да знаем от него...ами неби..защо е Хамериканец иначе...ако не да ни просветлява
от днеска само в против и на въпреки искам да говориш за тая макара...
баси...ти не чете ли досега мненията му...
на него от картинка му е ясна ...кво да говориме...ама праи една тънка грешка..на картинката до Корбоса е и Пена..та викам бледнеее и то яко !
могат да говорят само тия имащите я....другите....да зяпат !
бре ти как па точно тая макара си си взел за себе си бре...а ? от толко Пена ти баш тая избра.......
ни са излагай ей...гмей или змей си....

ей сеа ша излезе математико с формулата за навиването да те убори...ма нимой па ти така бре...ха ма де...нема па да навива 100м...и да ги навие случайно...е па на инат нема да и турим толко...а ша те и питам...а що бре тая убава макара не навива 250м а ?...видиш ли сега ти.......
ако па случайно навиваше 250 щех да ти каем...абе ти като не сме на океан що ми продаваш такива бре...нема да си купим и да ловим с топузи !
на Българина брат ми угодия нема....................
златна да му я докараш и да я подариш пич и пак кусурите ще и дирят.....те такова племе сме !

от днеска само в против и на въпреки искам да говориш за тая макара...
баси...ти не чете ли досега мненията му...
на него от картинка му е ясна ...кво да говориме...ама праи една тънка грешка..на картинката до Корбоса е и Пена..та викам бледнеее и то яко !
могат да говорят само тия имащите я....другите....да зяпат !
бре ти как па точно тая макара си си взел за себе си бре...а ? от толко Пена ти баш тая избра.......
ни са излагай ей...гмей или змей си....

ей сеа ша излезе математико с формулата за навиването да те убори...ма нимой па ти така бре...ха ма де...нема па да навива 100м...и да ги навие случайно...е па на инат нема да и турим толко...а ша те и питам...а що бре тая убава макара не навива 250м а ?...видиш ли сега ти.......

на Българина брат ми угодия нема....................

Жоро това на трезво ли го писа или да разбирам,че толкова вдяваш от тежък риболов???Или твоя не е тежък?Я ми кажи по какво бледнее Пена и защо си сложил макара на 20+ години модел до тоя КYРморан???С кое ги сравняваш или знаеш само този Пенн?
Могат да говорят всички,а тия които имат да четат,ма не глупости от рода на 500 КИЛА РИБИ,най-добрата,по-добра от всички други...........ти нали се сещаш какви ги дрънкаш????Не се фраскаи с макара за 50 кинта,макара която е правена за леко дано или ловене със стръв.
Супер е ама за Жоро.
Още ли държите да продължаваме темата или????Знаете какво е това КYРморана,знаете в коя категория макари попада и какво има по нея,що намесвате обаче истинските макари не ви знам или толкова разбира и продавача.Жоро го махам от класaцията,той така си ги говори.
Могат да говорят всички,а тия които имат да четат,ма не глупости от рода на 500 КИЛА РИБИ,най-добрата,по-добра от всички други...........ти нали се сещаш какви ги дрънкаш????Не се фраскаи с макара за 50 кинта,макара която е правена за леко дано или ловене със стръв.
Супер е ама за Жоро.
Още ли държите да продължаваме темата или????Знаете какво е това КYРморана,знаете в коя категория макари попада и какво има по нея,що намесвате обаче истинските макари не ви знам или толкова разбира и продавача.Жоро го махам от класaцията,той така си ги говори.

-
- сериозен играч
Асене имам молба към теб....като си кух като лейка си траи...моля те ...дразниш ме....тая макара съм сложил в отговор на молба на колега....той желаеше това и аз му помогнах...искаше точно тая по препоръка на колеги...AAAAAA написа:Жоро това на трезво ли го писа ...кажи по какво бледнее Пена и защо си сложил макара на 20+ години модел до тоя КYРморан???С кое ги сравняваш или знаеш само този Пенн?
показах му че има по добра от нея....значи моля те като те мързи да изчиташ темите..поне не задавай глупави въпроси...
тук никой от нас не се интересува от океанския ти риболов...
специално за теб създадох такъв раздел и те направихме и модератор там...
като искаш влез си там...води си го...и виж колко искат да идват на океан за риба...на тях предлагай океанските си прибори....
сега вдена ли правилно или още мигаш в недоумение....
а не обърквай представите на и без това не разбиращите много много колеги с твоите глупости...от океански характер
аз лично чета когато пишеш за океана и то с кеф...и не ти споря и не ти ходя по задника...защото от тоя риболов неразбирам...само съм гледал но това не ми дава право на мнение....
ти с кво право тук се изяви като върл месия...объркваики хората с макари за океански риболов вметнати като макари за сладководен риболов на сом....???????????????????????????
ай моля те поспри се...уважавам те както и познанията ти в твоята област...там си номер едно ! но тук си прост лаик...
затова се дръж тук точно като такъв и нека това не те обижда...в твоя раздел аз съм овцата и не се обиждам...
стопли ли...
а макарата е ценна за Българския риболовец защото е отличен баланс м/у качество и цена...защото няма да я държи като халтав глупак нагоре, защото има фул контрол...защото навива достатъчно влакно за нашия вид а не за твоя вид риболов и защото все пак е морско изпълнение и ръжда няма да я лови...а твоите хамериканските глупости за океански риболов...си ги метай на твоя борд...

и не пълни главите на хората с глупостите си...моля те...

чуй какво написа един колега :
Наздраве...и да ти кажа че досега никой не е имал шанса да ме види мен пиян....тва като инфо да ти дам...KOLIO1978 написа:...AZ SAM OT ASENOVGRAD I KATO DOIDOH TUKA SE OBEDIH 4E NASHIA OT OKEANSKIA RIBOLOV E KORENNO RAZLI4EN

Ай кухaрката де се изкаже нали може???J
Jорееееи изтрезнял си на финала.Е те тва е приказка,това исках да прочета.
Макарата zа парите си може да е добра,може да става за сом,може да и уникат / толкова колкото и горна макара за спининг............/ ма недей намесва имената при макарите,не спрягай разни кила дето и идея ги нямаш колко са / като ги имаш що си ги писал??? / не се изказвай неподготвен къде и кой прави Пенн или Шимано и кое къде кого ще завладее.
Нали сега ти стопли защо се регистрирах пак????
Океанския и макарите в него си ги намесил преди да съм взел думата,след това аз се включих,че като не ги разбираш поне да не лъжеш хората.
Ха наздраве и не се нерви,не си заслужава да ми обясняваш на мен,кухaрка сам аз кухъркаааааа на която с кеф четеш кухите писания.
Не ми цитирай тоз Кольо.Да седне човека да напише нещо какво е хванал,с какво,как,какво е ловил в БГ и после ми го цитирай.
Да ти цитирам аз Тапета или самия теб за влакната а???Или на влакна сомския риболов е ОК,ма на макари ич го няма????
Айде пак наздраве.

Jорееееи изтрезнял си на финала.Е те тва е приказка,това исках да прочета.
Макарата zа парите си може да е добра,може да става за сом,може да и уникат / толкова колкото и горна макара за спининг............/ ма недей намесва имената при макарите,не спрягай разни кила дето и идея ги нямаш колко са / като ги имаш що си ги писал??? / не се изказвай неподготвен къде и кой прави Пенн или Шимано и кое къде кого ще завладее.
Нали сега ти стопли защо се регистрирах пак????
Океанския и макарите в него си ги намесил преди да съм взел думата,след това аз се включих,че като не ги разбираш поне да не лъжеш хората.
Ха наздраве и не се нерви,не си заслужава да ми обясняваш на мен,кухaрка сам аз кухъркаааааа на която с кеф четеш кухите писания.
Не ми цитирай тоз Кольо.Да седне човека да напише нещо какво е хванал,с какво,как,какво е ловил в БГ и после ми го цитирай.
Да ти цитирам аз Тапета или самия теб за влакната а???Или на влакна сомския риболов е ОК,ма на макари ич го няма????
Айде пак наздраве.

-
- сериозен играч
Асенееее,,, това е сомски а не океански форум....разлика правиш ли ???AAAAAA написа:...Макарата zа парите си може да е добра,може да става за сом,може да и уникат
а колкото до регистрацията...ай стига де...нали стоеше зад пердето бая време...само надничаше

ако не бе прочел щеше ли да се включиш а ?

па и името си забрай....остана заекването само..: А..А...А...А..А...А

ТИ КАТО ЧУ ЧЕ НЕКОЙ ПЛАШИ ФАНЕЛКАТА ТИ И ПОВЪРНА ЗАД БОРДА ОТ ЯД А...

МАКАРАТА СИ Е СУПЕР...а ти си качни негърски ланец та дано ти удържи макаричката от 3кг...
не превръщай нашия балетен и елегантен сомски риболов в хамалски океански такъв...

щото там и рибите и такъмите са ви едри...повече от като за хамалин

има едни ел.лебедки знаеш ли ги...да си зема една такава а хасенка....едричка и адски здравичка...нема да изпущи и най големия ти марлин...

- barutchiata ©
- Администратор
-
- сериозен играч
на теб ли ти трябват данните...barutchiata написа:....дайте малко технически дани на макарите за които спорите и оставете хората сами да преценят коя е по добра.И много ви моля ако се обиждате го правете на лични![]()

аз мисля че ти добре познаваш стария Корбос и ако си искал си можел да дадеш мнение за него...един от малкото си който са се докосвали лично до него !!!!
а данни кой иска....има си там едно място...магазин с каталози в него...аре сичко на готово а...

ами да им ги доставя и по домовете ...като коледни подаръчета а ????
да си купува кой кво иска...аз мнение съм дал....като има по големи всезнайковци...."бите"...

е го Пеннчо...тва де Хасенчо...нали се явява като един месия...да им купи и подари по една океанска .... глеам пише забогател бил...

кво са за него 100 тина макарички дар за бедния Български риболовец...аре моля ви се...Коледа е...къде е милосърдието му ???
от помошник капитан....чувам чорбаджия станал..шеф немал...ма мноо бързо са издигна бре...

Здравейте на всички и ви пожелавам Весели празници, много здраве,много пари и още повече свободно време за риболов
По данни CORBOSSA го дават 0.50мм / 280м , което отговаря горе-долу на клас 60lb.Тоест самия прозводител не дава да се използват влакна с издържливост повече от 30кг в противен случай се получава все едно на S-класа да сложиме гуми 13-ки и да искаме да караме с 250км/ч - 100% самоубийство , а и гаранцията няма да важи.
А за сведение макарата няма и стоманен пиньон , което пък е абсолютно задължително и дори най-евтиния PENN го има
От друга гледна точка пък SILURIS GLANIS влиза в клас 130lb / 59кг според IGFA така , че може да се предположи , че уредите е добре да са сериозни / като за акули / , тоест CORBOSSA дори и по данни не е за нашия общ любим риболов.
Още един път успех на всички.

По данни CORBOSSA го дават 0.50мм / 280м , което отговаря горе-долу на клас 60lb.Тоест самия прозводител не дава да се използват влакна с издържливост повече от 30кг в противен случай се получава все едно на S-класа да сложиме гуми 13-ки и да искаме да караме с 250км/ч - 100% самоубийство , а и гаранцията няма да важи.
А за сведение макарата няма и стоманен пиньон , което пък е абсолютно задължително и дори най-евтиния PENN го има

От друга гледна точка пък SILURIS GLANIS влиза в клас 130lb / 59кг според IGFA така , че може да се предположи , че уредите е добре да са сериозни / като за акули / , тоест CORBOSSA дори и по данни не е за нашия общ любим риболов.
Още един път успех на всички.

За зло куче - зъл прът!