Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

кой с какъв прът е за чепаре
Модератори: Димо Михалев, dobria1
-
- ще става разбирач
Re: кой с какъв прът е за чепаре
С един приятел разглеждахме Линеаефетата по горе,понеже имам две от по-стария модел,и му харесваха.
Така докато не ги сложихме на кантарчето,ами в +100 грама.
Тъндъра пък идва и по къс с 10-20 см.
Така докато не ги сложихме на кантарчето,ами в +100 грама.
Тъндъра пък идва и по къс с 10-20 см.

-
- новобранец
Моята така и не съм я теглил, но не съм си въобразявал, че е 180гр.А наистина е лека и за 4-5 часа интензивно чепарене не съм имал никакви проблеми с измарянето(184см, 90кг. съм).А дори и 100+, 280гр. си е МНОГО добре за 4м. сопа!
-
- ще става разбирач
Toва е така ,защото са много добре балансирани.Иначе 180 гр. на 4,00 метра сигурно ще струват към 2-300 лъва.

-
- ще става разбирач
Не че съм разбирач,но ето това според мен е идеален прът за чепаре от брега-http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=919...
-
- новобранец
Аз тази година ще включа в помощ на Линеафето едно Поки Блазе Фидер на 4,20м.(благодарение на Сапуна)
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 3&start=15
Направих му вече тестове на морска гара и под моста в комплект с едно Зауберче 4000 и 130м. сънлайн 10лб.(размер 1) ги развивам с 50гр. олово.Надявам се Кастауея размер 0,6 да го мятам целия.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 3&start=15
Направих му вече тестове на морска гара и под моста в комплект с едно Зауберче 4000 и 130м. сънлайн 10лб.(размер 1) ги развивам с 50гр. олово.Надявам се Кастауея размер 0,6 да го мятам целия.
Искам да попитам някой ползва ли прътове с акция 20-60 харесал съм си един 4.00м. с такава акция и мисля да хвърлям с 40гр. тежести дали е удачно,аз мисля че ще се справя но искам и вашето мнение.
-
- новобранец
Писал съм на предната страница, че ползвам такъв на Линеафе и с 50гр. олово няма проблем.Предполагам, че и при теб ще е така, но трябва сам да почувстваш пръчката и върха, защото тези работи дето ги пишат по тях понякога(да не кажа често) не отговарят на реалността.Разбирай, че може да е възможно да мяташ и повече олово, но може и 40гр. да са максимума.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Значи таз година като изби риба на пристанището я лових с Горилата ми 4м. с екшън 40-100гр. и 40гр. олово си ги мяташе без да ги осети мноо съм довелен от него а миналата година си мятках с него 30-40 гр. бомбарди и пак се справяше добре и вади риба без проблеми
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- ivalpetkov
- разбира нещата
Горилата е добра.Малко по-добра пред Глоб Тъндъра...Съгласен съм с Пешо-Горилата е добра и за чепаре и за бомбарда...