Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Джиг спининг и силиконови примамки - въпроси и отговори.
Колега, чета и недоумявам за какво говориш? Човек си купува силикони - туистери и шадове. Оттам си купува джиг глави с различни тегла и различни куки и последните си ги монтира на тях. Теглото на главите и размера на силиконите всеки си ги подбира как си го разбира този риболов. То си е наистина "тънка" материя относно тегло на джиг глава, дължина или размер кука, както и дължина на туистър или шад??? Също и монтаж - стандартен, с двойна кука или тройка или монтаж тип чибурашка?? В крайна сметка все зависи от конкретните условия на риболов - дистанция на замятане, дълбочина, течения и пр..vlado_takuma97 написа:Ами не знам точно какви са,просто ги видях в рибарския магазин. Тези дето се забиват имат едно оловце пред главата,там е и дупчицата за връзване на кордата, та идеята според мен е: Хвърля се въпросният силикон и той моментално пада на дъното, и започваш да го придърпваш леко с пръчката....
Съветвам те да прочетеш повече за силиконовите примамки и монтажите им и да не си даваш парите на вятъра за тъпотии....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Да ,колега ,много добър отговор.Успех през новата2013Vid написа:Колега, чета и недоумявам за какво говориш? Човек си купува силикони - туистери и шадове. Оттам си купува джиг глави с различни тегла и различни куки и последните си ги монтира на тях. Теглото на главите и размера на силиконите всеки си ги подбира как си го разбира този риболов. То си е наистина "тънка" материя относно тегло на джиг глава, дължина или размер кука, както и дължина на туистър или шад??? Също и монтаж - стандартен, с двойна кука или тройка или монтаж тип чибурашка?? В крайна сметка все зависи от конкретните условия на риболов - дистанция на замятане, дълбочина, течения и пр..vlado_takuma97 написа:Ами не знам точно какви са,просто ги видях в рибарския магазин. Тези дето се забиват имат едно оловце пред главата,там е и дупчицата за връзване на кордата, та идеята според мен е: Хвърля се въпросният силикон и той моментално пада на дъното, и започваш да го придърпваш леко с пръчката....
Съветвам те да прочетеш повече за силиконовите примамки и монтажите им и да не си даваш парите на вятъра за тъпотии....

-
- учете се от него
Тази година и аз мисля да се включа в "играта"; комбинирано и със сбиролино, понякога!

- Vid
- кандидат преподавател
Бачо, сбиролиното поне за мен и при нашите условия е приемливо за риболов в морето (или за Доспат при пъстървите къде е нужна дистанция с леки примамки). Инак, за твоите години е нормално да "пораснеш" т.е. да заебеш риболова на плувка..... и да минеш към по "адреналинен" риболовБачо Илия написа:Тази година и аз мисля да се включа в "играта"; комбинирано и със сбиролино, понякога!![]()
![]()

Откак се запалих по спининга, връщане назад няма, за новия сезон единствено си мисля за мухарка - ама се чудя, щото съм пробвал (с пръчки на приятели) и нищо не стана, освен да се закача по врата и гъза на два пъти с мухата.....

п.п. Даже и в то време де "спининта е "зазимен", и гледам хората пукат скобара по притоците на Марица, не мога да се реша да туря лешовите червеи на спинарката и ...... Предпочитам да си навлека неопрена и да си газя, въпреки че зная че нищо няма да хвана..., ама разходката сред природата си остава.. И топли душата кога съм на работа...
Май за мен важното е да съм сред природата и да изхабя макс енергия, без значение дали ще има риби, последните ме зареждат с емоционална е психическа енергия, а все останало ме зарежда с живот.....
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
Е защо да няма нищо доволно си дава щуката на силиконови шадове и туистери.Докато замръзне при нас до края на януари ще си ловя без ядове. 

На риба като на война.
- Vid
- кандидат преподавател
Е, стига де, не се надценявай приятелю.. Сега в нашия Д-градски - С-градски регион в то студ щука излиза само при много голям късмет.... Вервай ми, ловя само на силикони и риболова е супер тегав..., това се отнася и за всички затворени водоеми в региона ни. То и тези де ловят от лодки също са капо.geleznia написа:Е защо да няма нищо доволно си дава щуката на силиконови шадове и туистери.Докато замръзне при нас до края на януари ще си ловя без ядове.
Ако ми пратиш лично де излизат те щуки де ги ловиш, ще ти стисна ръката публично, а лично ще те почерпя едно шише - квот пиеш

Сенека
Сенека
-
- учете се от него
Видьо, не си наясно с матряла за сбирулино, а колкото до мен, аз имам хванати повече щуки и бели на спининг, от колкото на други прийоми; става дума за няколо стотин броя през риболовните ми петилетки....Vid написа:............Бачо, сбиролиното поне за мен и при нашите условия е приемливо за риболов в морето (или за Доспат при пъстървите къде е нужна дистанция с леки примамки). Инак, за твоите години е нормално да "пораснеш" т.е. да заебеш риболова на плувка..... и да минеш към по "адреналинен" риболов![]()
.....
В последствие и най-вече след "промените", еволюирах и ми е много кеф да си седя под чадъра с плувката и фидера, като гледам лодкобезумието през последните двасесетина години; ще "ти мине" и това със спининга, да знаеш......

- Vid
- кандидат преподавател
Нищо не каза бачо, къде го ползваш това сбирулино? Къде ги ловиш те щуки на то способ??? А, бяла на това..., по възрастен си от мен, но все си мисля, че съм уловил повече бели и то не на сбирулино..... И то по много по естествена причина при риболова на бяла.....Бачо Илия написа:Видьо, не си наясно с матряла за сбирулино, а колкото до мен, аз имам хванати повече щуки и бели на спининг, от колкото на други прийоми; става дума за няколо стотин броя през риболовните ми петилетки....Vid написа:............Бачо, сбиролиното поне за мен и при нашите условия е приемливо за риболов в морето (или за Доспат при пъстървите къде е нужна дистанция с леки примамки). Инак, за твоите години е нормално да "пораснеш" т.е. да заебеш риболова на плувка..... и да минеш към по "адреналинен" риболов![]()
.....
В последствие и най-вече след "промените", еволюирах и ми е много кеф да си седя под чадъра с плувката и фидера, като гледам лодкобезумието през последните двасесетина години; ще "ти мине" и това със спининга, да знаеш......![]()
За последното - ти си на ход - опровергай ме.....
За чадъра и плувката и фидера - вярвай ми, разбирам те напълно.....
Бачо, самочувствието ми, което стои зад моите мнения е само едно - многото уловени риби на спининг и релийзнати впоследствие, не че толкоз ги разбирам примамките и линиите и пр....

Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
Vid написа:Нищо не каза бачо, къде го ползваш това сбирулино? Къде ги ловиш те щуки на то способ??? А, бяла на това..., по възрастен си от мен, но все си мисля, че съм уловил повече бели и то не на сбирулино..... И то по много по естествена причина при риболова на бяла.....Н а това няма как да не се съглася макар и да спорим от време на времеБачо Илия написа:Видьо, не си наясно с матряла за сбирулино, а колкото до мен, аз имам хванати повече щуки и бели на спининг, от колкото на други прийоми; става дума за няколо стотин броя през риболовните ми петилетки....Vid написа:............Бачо, сбиролиното поне за мен и при нашите условия е приемливо за риболов в морето (или за Доспат при пъстървите къде е нужна дистанция с леки примамки). Инак, за твоите години е нормално да "пораснеш" т.е. да заебеш риболова на плувка..... и да минеш към по "адреналинен" риболов![]()
.....
В последствие и най-вече след "промените", еволюирах и ми е много кеф да си седя под чадъра с плувката и фидера, като гледам лодкобезумието през последните двасесетина години; ще "ти мине" и това със спининга, да знаеш......![]()
.Точно на 5 януари хванах на малък водоем 2 щуки по половин килограм, пробвах с един килограм железа даже и с една украинска клатушка,която я дават за много успешна(СТАВА ВЪПРОС ЗА СКЪПА И КАЧЕСТВЕНА) ама тц само на силикон накрая взе и за половин час хванах тия двете на силикона на екогиъра.Миналата година на 15 януари последния ми риболов завърши с 2 килограмова и то на последната просека в леда малко преди да замръзне напълно.
За последното - ти си на ход - опровергай ме.....
За чадъра и плувката и фидера - вярвай ми, разбирам те напълно.....
Бачо, самочувствието ми, което стои зад моите мнения е само едно - многото уловени риби на спининг и релийзнати впоследствие, не че толкоз ги разбирам примамките и линиите и пр....Вярвай ми, че нямам капо през изминалия сезон, експериментирал съм с все кВо е достъпно по нашите магазини в Б-я (няма блесна, която да не съм пробвал или силиконка, за воблерите съвсем не е така....), но сбирулиното или по нашенски бомбарда не го приемам в частта спининг риболов - то е приемливо по морето и в някои от по големите ни водоеми... И... така...
На риба като на война.
-
- учете се от него
Може ли някой от модераторите да позачисти темата, от първият ми пост в нея(вкл.) и надолу, до последният пост!?? 

- Vid
- кандидат преподавател
Стига бе Бачо, може да сме имали спорове, Но винаги съм уважавал и чел с удоволствие твоите мнения, дали "бели" "черни" или откровено заядливи... Всички сме хора с различни характери и настроения... Все пак не сме компютри отговарящи на хората и пишещи........Бачо Илия написа:Може ли някой от модераторите да позачисти темата, от първият ми пост в нея(вкл.) и надолу, до последният пост!??
п.п. Поне тоя форум откъм админи и модове е коректен. Наскоро имах случка в другия форум Фишинг мания (къде имам-нямам и 100 мнения). Та си "помислих", че мога да критикувам мнение на някЪф си Емо-сомаджия някъф.... Та..., голяма грешка, критикуваха ме модове и админи, като ми казаха - ти знаеш ли кой е то Емо? Ам, боли ме кура кой е то Емо - Я пиша свободно и това кое мисля, като разбира се съблюдавам правилата и не обиждам съфорумците.... Лично съм много съм обиден от та ценцура..., която ми бе натрапена даже от админите.....
Помолих админите да ме изтрият... И не зная дали са ме изтрили, щото няма да вляза във форума поне 6 месеца....
Бачо, все си мисля, че ние сме риболовци кои ще си ловим успешно със и без форума, ма що да не дадем по едно рамо на начинаещите тук и да се позабавляваме с извънриболовните теми през те гадни зимни месеци?
Сенека
Сенека
Що бе Бачка, и аз съм нчинаещ, нека си остане коментара ... не е лошо да се експериментира.Бачо Илия написа:Може ли някой от модераторите да позачисти темата, от първият ми пост в нея(вкл.) и надолу, до последният пост!??
.... и Аз се питам що не дадем на ВСИЧКИ равен старат и в последствие добри уроци? Тази Зима ми е първия риболов на Джиг и имам една Щука, която се откачиVid написа:Стига бе Бачо, може да сме имали спорове, Но винаги съм уважавал и чел с удоволствие твоите мнения, дали "бели" "черни" или откровено заядливи... Всички сме хора с различни характери и настроения... Все пак не сме компютри отговарящи на хората и пишещи........Бачо Илия написа:Може ли някой от модераторите да позачисти темата, от първият ми пост в нея(вкл.) и надолу, до последният пост!??
п.п. Поне тоя форум откъм админи и модове е коректен...........
Бачо, все си мисля, че ние сме риболовци кои ще си ловим успешно със и без форума, ма що да не дадем по едно рамо на начинаещите тук и да се позабавляваме с извънриболовните теми през те гадни зимни месеци?

П.П. : gelezniа, к'во иска да напише си остава загадка и за ЛИРИЧЕСКИЯ герой ...

Последно промяна от JettroniX на Нед Яну 13, 2013 12:34 pm, променено общо 1 път.

- Vid
- кандидат преподавател
Гендо, зимния риболов касае основно костур, малко бяла, а.... щука?, идвай си да ги почваме....

Сенека
Сенека
Бате, баш в "наща" Зима - Ноември ми удари една щука на Марица, толкова бърза и яростна атака на джига пред тревите, които бяха пред мен... ама на - тя по-опитна от мен и се откачи без да я снимам наивницатаVid написа:Гендо, зимния риболов касае основно костур, малко бяла, а.... щука?, идвай си да ги почваме....![]()
![]()

Освен тая атака от може би 7 излета на джиг нямам една риба

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ако не са го направили а имаш огромното желание да се случи , то аз мога да го направя па ти после ще почерпиш по едно и немаш ядовеVid написа:...Помолих админите да ме изтрият...

Инак Емо и тук си пише - http://forum.nariba.com/memberlist.php? ... ile&u=9511

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов