Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Блесни разни всякакви
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- eroucma
- разбира нещата
Re: Блесни разни всякакви
Ще помоля колегите, които са по напред в материала да споделят малко от личните си тайни- абе как аджеба водите вие блесните. Било то клатушки, въртелешки, цикади, кастмастери или пък байтове.
Не питам какво е общоприетото водене, а какво сте си изградили вие с времето и практиката.
Ще ме прощавате ако съм много нахален и питам за държавна тайна, но аз си знам че " с питане и до Цариград се стига".
Не питам какво е общоприетото водене, а какво сте си изградили вие с времето и практиката.
Ще ме прощавате ако съм много нахален и питам за държавна тайна, но аз си знам че " с питане и до Цариград се стига".

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Сега видях темата
. Павка, ти си като Болшая Световная Спининговая Енциклопедия бе човек
. Уважение, благодарности и поздрави от мен. Великолепна тема, ама ме свари неподготвен
. 

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
-
- фен клуб-скобар
Колега тук си прав за Павел,ама последния път като се засекохме на реката,резултата беше 2 на 0 в моя полза.jagger1 написа:Сега видях темата. Павка, ти си като Болшая Световная Спининговая Енциклопедия бе човек
. Уважение, благодарности и поздрави от мен. Великолепна тема, ама ме свари неподготвен
.
п.п а не знаех,че е тои иначе моише и по ракия да му пииинеме : )))
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Кога това ? Инак ракийката си е много полезно допълнение към всеки риболовен излет и го прави още по-приятен 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Ще се опитам да отговоря частично на въпроса на колегата eroucma тъй като съм новобранец в спининга и отговора на въпроса му търся и аз.Когато съм за кефал и го търся на въртяща блесна примерно замятам,преди приводняването на блесната изпъвам влакното, притискайки го с пръст или просто затварям скобата на макарата и започвам да навивам, като върха на въдицата да сочи блесната по този начин влакното е максимално изпънато и при кълване рибата се самозасича.По време на обирането може да потрепваш с върха на въдицата ако желаеш.Ще се радвам наистина знаещите колеги да ме коригират или допълнят.
Поздрави!
Поздрави!
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Въртящите блесни ги водя предимно равномерно, но гледам на 2-3 равномерни проводки да направя една с неравномерно водене - забързвам, забавям, дори спирам за по секунда-две. Също така редувам по-бързо с по-бавно цялостно водене, щото рибата не се знае къде я сърби в дадения ден. 
Клатушките както ми дойде - права проводка, с придърпвания, паузи и всякакви колебателни движения, които ми дойдат на ум.
Бе с две думи, както пишат по книгите и по форумите, нищо повече. 

Клатушките както ми дойде - права проводка, с придърпвания, паузи и всякакви колебателни движения, които ми дойдат на ум.

- w1shmas7er
- новобранец
За мен.... това е най-добрата блесничка за речен кефал а понякога и морунаж . Когата не ми пипва на нея ..... вземам от на майка ми лака за нокти (черен) - и върху нея нанасям тънък слой - получават се три ленти ! Просто ефекта е зашеметяващт!

- Прикачени файлове
-
- 2-vintage-mepps-aglia-size-0-pike-perch-bass-spinners-8348-p.jpg (33.32 KiB) Преглеждано 1051 пъти
-
- кандидат преподавател
Да,де,да-ама да знаеш как и още една купчина блесни от други марки,както по-скъпи от "Мепс",така и по-ефтини от него,го лъжотят кефала -просто прочети не само тази тема,ами и една друга в раздела "Изкуствени примамки" 

- w1shmas7er
- новобранец
Естествено ,че и другите по евтини както ти ги наричаш блесни вършат работа .. Айде айде не е толкова скъпа-тази Аглия-Меппс или Моската .. Има ли желание има и начин..Вместо една кутийка цигарки отделяш за една блесничка колкото да направиш една разходка в природата. Просто исках да кажа как по някой път е хубаво да се експериментира с подръчни средства .

-
- кандидат преподавател
Е,тука ме разби направо
,че аз не пуша,ама за пиене и мезета кви пари плющя
,да дава господ всекиму такваз блатогодат,но блесните си ги купувам обикновено с шепи и никога не съм имал нужда от подръчни средства -просто отварям например третата кутия с № 1 и си вадя съответния тертип,марка и цвят блесна / за спининг на река обикновено нося една кутия с около 40 бр.№ 00 и № 0 ; три кутии с около 120 бр.№ 1; две кутии с около 60 бр.№ 2 /.Бъди здрав и трупай разновидности-трябват си 

- w1shmas7er
- новобранец
Е за мезета ест...... Е ти тежко го раздаваш със шепи
..... Само риба да има другото.... Поздрави

Аз пък днес се разделих с 12,00 лв заради това:

Допада ми Луксоса заради бавните и отчетливи движения на листото които се усещат и в петите на задвъдичното. Ато този ъпгрейд е поне толкова работещ - ще съм доволен от покупката. Интересно ми е, че цялата система е накачулена на мека връзка - метално въженце, което бих ползвал с огромен успех, ако закъсам в кал с колата.
Ако някой има опит с точно тази модификация с име "Mepps Tandem" и му се пише в темата, ще ми е интересно.

Допада ми Луксоса заради бавните и отчетливи движения на листото които се усещат и в петите на задвъдичното. Ато този ъпгрейд е поне толкова работещ - ще съм доволен от покупката. Интересно ми е, че цялата система е накачулена на мека връзка - метално въженце, което бих ползвал с огромен успех, ако закъсам в кал с колата.
Ако някой има опит с точно тази модификация с име "Mepps Tandem" и му се пише в темата, ще ми е интересно.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Само аз ли не мога да видя с какво си се сдобил за 12 лв?vinil написа:Аз пък днес се разделих с 12,00 лв заради това:

!? незнам....аз виждам снимката.. !?
Ама и съм написал де: "Mepps tandem"
Пък и където си ме цитирал си виждам снимката....явно е от телевизора ти нещо
Ама и съм написал де: "Mepps tandem"
Пък и където си ме цитирал си виждам снимката....явно е от телевизора ти нещо

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Особено ако ползва ИЕ е обяснимо защо не я вижда
Аз също я виждам а и предполагам всички които не са на ИЕ .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов