яз.Камчия

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
kokho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: яз.Камчия

Мнение от kokho »

Привет колеги.Сега се прибирам от язовира и реших да драсна два реда набързо. Бях под Подвис риба дава доволно, основно морунаж, перки и белевица, закачихме и едно шаранче и едно амурче по около 500гр. и двете се откачиха пред кепа. Така им се пада :D :D :D . Рибата кълвеше на бял челвей. Ловихме само с мачовете на 20-тина метра, дълбочината 3,50м. На язовир народ кокото искаш, и мнооооого лодки. Приключихме към 14:00 часа. За съжаление нямам снимки от самият риболов, само с моят краен резултат, на колегата беше горе-долу същия.Изображение Това от мен. Поздрави!!! Забравих да спомена че рибата си плува обратно. :wink:
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kevin75 »

Неделния риболов на яз. Камчичя беше повече от доволен за мен. Място "лагера" даваше морунаж през цялото време почти без прекъсване. Кълвеше предимно на жито, захранване е нужно за да не хващате досадни перки цял ден. Голяма риба не излезе, даже и колегите не се похвалиха около мен с такива риби последните няколко дена. Не е време за шаран явно !!! Мястото е отвратително за слизане с кола по-добре Джип или Руска машина някаква :)
Аватар
stoqn24
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stoqn24 »

здравейте колеги .Предстои ми риболов на язовира бихте ли ме упътили къде мога да отида на язовира ще сам с лека кола и искам да е до мен да има условия за бивак ще сам със жената и децата да има условия най вече за тях затова питам не сам ходил на яз. за първи път ще ходя и ако може да ми обясните пътя.чета за таз чешма на подвис или на лагера кой вариянт е по добре .благодаря ви предварително
Аватар
w201
новобранец
новобранец

Мнение от w201 »

Колеги, а някой случайно да знае какво е нивото на язовира? Благодаря!
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kevin75 »

Информацията която ще споделя е от неделя. Нивото пада, но почти не се забелязва. Рибата взема предимно сутрин до към обед после мъртвило до към 17,00 после казват, че пак се активирала Аз лично не останах да проверя това. Забелязах , че вече Шаранчета са пораснали и са стигнали килограм което е доста радващо да се ловят такива на плувка. Аз лично имах шанса да хвана няколко и адреналина се покачи до Макс наистина риболова с такива риби си минава като един миг. Колегите които бяха заложили на плитките места си хващаха Уклей и Гърбица до обед и то в Спортно темпо.. Района е около Манолич. На Подвис водата е много бистра и риба се е дръпнала все по рядко се лови и то като за тоя водоем с добра слука немогат да се похвалят колеги.
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

Някой с прясно инфо за нивото на язовира и възможния улов?
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kevin75 »

За колегите с носталгия от Камчия. Неделен риболов на Подвис "лагера" завърши много по различно от очакваното. Сутринта имаше удари на колеги до нас които бяха на бивак, но сутришната мъгливина не им даден скорост при старта ...за да засекат рибите, според мен 100 % шаран много яростно дрънчаха хлопките от бушон поставени на шишета:). Ние като цяло се пробвахме за морунажа хванахме по няколко над 22-25см и бяхме доволни докато не задуха ветрец и всичко угасна, като ентусиазма с който дойдохме. Не след дълго минаха и Лодкаджии от които чухме, че на сонара се виждало много риба, но удари нямали. Като, че ли ги чуха Кормораните и веднага след тях атака на големи ята над 200-300 побъркаха рибата, но ние Не. На дъно нищо не ни удари само на плувка като големите удряха на жито, а малките на бяло червейче. Интересен факт е, че гърбиците по някакъв начин си променят мускулната структура или сега всички бяха с Тричаво месо не такова сладко и хубаво както преди седмица когато имах пак улов на Камчия. Забелязах, че месото е като на тия от Тунджата които ловя зимата. Макар да знам, че са два вида месото през лятото е друго, а като застудее се промежя...за жалост!!!
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kevin75 »

Колеги не забравяейте за яз.Камчия не е станало прекалено късно за него, макар, че нивото е ниско колеги споделят за улови на шаран и Сом около с.Манолич. Аз лично бях там в неделя ден преди бурята и отчетох добро кълване на всякаква риба, каракуда и то доста големи, гърбица също и големи риби над 200грама, червеноперки и уклей. Слука на всички посетили язовира.:)
kevin75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kevin75 »

Аз ще продължавам да пиша тук в тоя раздел защото знам, че има хора които четат и се интересуват. Риболова беше на 19,10,2012 местото под борчетата на с. Манолич. Отличен риболов на МОрунаж гърбиците бяха с размери над една педя, както и едър уклей, перки и каракуди. Рибата се храни и това се усеща от захранването иска си постоянно да се подържа петно. Риболова беше предимно на бял червей и жито.
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

Благодарим за споделената информация! А какво е нивото на язовира, защото в началото на септември беше доста под нормалното?
Аватар
kokho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kokho »

Нивото все още е ниско. И аз да споделя излета си на 21,10,12, отново под Манолич, интензивен риболов на гърбици (морунаж) и уклей по редки каракуди,слука на едра риба нямаше, като стръв наблегнахме на бял червей и постоянно хранене за задържане на рибата. Бяхме се разположили на около 300м от боровата горичка посока към ръкава.
Риболвствам от тази страна за първи път, инфото което колегата kevin75 ми даде беше много точно, за което още веднъж му благодаря за насоките. :wink: Поздрави и наслука на всички!
valeripetrov
новобранец
новобранец

Мнение от valeripetrov »

Колеги, ходил съм за риба на яз. Камчия през зимните дни ,но нищо не съм хващал. Може ли някой,който е имал успехи да сподели малко информация.
fisherman555
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fisherman555 »

Успех може да имаш,ако можеш да хвърлиш някъде където няма мрежи.Такова място няма в момента.
dimito80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimito80 »

Колеги ако не знаете язовира е забранен заради боклуците.Вече се охранява от тимаджии те спечелиха делата, за охраняване на водоема.Сигурна информация на 100 процента от мой личен приятел който работи за ТИМ
Аватар
w201
новобранец
новобранец

Мнение от w201 »

dimito80 написа:Колеги ако не знаете язовира е забранен заради боклуците.Вече се охранява от тимаджии те спечелиха делата, за охраняване на водоема.Сигурна информация на 100 процента от мой личен приятел който работи за ТИМ

Не се учудвам след като видях с очите си как група мизерници след 7 дневен престой оставиха "един камион" боклук след себе си и най-нагло ни казаха: "запалете го след като си тръгнем..."
Такава е и ситуацията в цялата страна - заради шепа боклуци страдат всички... :(
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”