КЕФАЛОВИ -2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: КЕФАЛОВИ -2012

Мнение от patrona86 »

Днес от 17 до 19 часа,на камъните пред санаториума м/у Сл.Бряг и Влас 3 броя. 2-те под нормата,само третата стабилана.Снимки...може после.
Утре сутрин пак.....
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес на плажа в Крайморие от 06:30 до 11:00 аз и авера ми по 2бр. дребна Илария и по два три нереализирани удара , имаше и колеги които си тръгнаха капо.Като цяло слаб риболов , двама души с по две въдици неуспяхме да изхабим 1 доза блатен червей
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

Снощи ,ухилен и доволен от факта че успях да уловя цели 3 риби, си пийнах мастика+бира и в 9 часа вече си поспивах сладко-слако...
Тази сутрин отворих очи в 6 без 15, кафе,въдиците и в колата. В 6 и половина бях на същото място и се зачудих да разпъвам ли въобще? Вятарът духаше с 3000 м/с...Както и да е хвърлих дъното и си затърсих някой по-голям камък да се подслоня че бая си подухваше и аз започнах да поизмръзвам.Настаних се на завет и се заоглеждах.Под напора на вятъра въдицата така се клатеше че нямаше как да индикирам каквото и да е кълване, а за бомбардата и дума нямаше как да стане, тъй като беше закачена на въдица с акция 25 грама и не ми се купуваха нови върхове. Загледан в морската шир забелязах кръгчета на скачаща риба, но реших че това се получава от вълните който се разбиват в камъните, защото това се случваше на 3 метра от брега.Но се позагледах и се повтори, потрети....часът беше 7 и 15, бутане на дъното нямаше, така че нямаше какво повече да чакам, преместих дънарката малко настрани и подкарах бомбардата.В същият момент вятъра спря и слънцето излезна иззад облаците.С всяко хвърляне вземах риба,не много големи, около 20 см риби.След 5тото рибе, трябваше да влезна в бокса за да сложа по малка кука и да махна една брада от макарата.с кука номер 10ти имах по 7-8 кълванета на проводка докато закача риба и затова сложих 12-ка.Работата се оправи и си продължих с риба на всяко хвърляне.Вече започвах да правя план как ще звънна на жена ми да донесе още червей, щото тея до никъде нямаше да откарат...... и слънцето се скри и вятърът задуха отново дори и по силно.Беше 8 часа.До 8 и половина геройски се опитвах да хвана риба но уви всичко свърши рибата изчезна, а всички потъващи бомбарди са ми над 30 грама и не исках да товаря пръчката.Така че събрах и в къщи.Тотал 45 минути 15 педарки !
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

.Тотал 45 минути 15 педарки !
Ай да ги издам на колегите:В Поморие на "моряшкия" вълнолом от 3-4 дена е така ,но в много по-невиждани размери(що кофи с илария-педарка се изнесоха в неделя за два часа докът им се радвах след неуспешното гмуркане- не е истина
То пък и това ако е риболв-може пък аз нещо да съм "сбъркан"-знам ли
Пп:Дори днес въпреки ураганния вятър-"РИБОУЛОВА" продължава с пълна сила-тъжно,но факт:(
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
kalin_76
новобранец
новобранец

Мнение от kalin_76 »

В Поморие на "моряшкия" вълнолом от 3-4 дена е така ,но в много по-невиждани размери(що кофи с илария-педарка се изнесоха в неделя за два часа докът им се радвах след неуспешното гмуркане- не е истина
Колега незнам точно кой си ама нещо май не си бил в неделя на моряшкия в Поморие. Да риба имаше ама чак пък кофи с педарки. Рибата кълвеше добре точно един час след което разреди. По това време бяхме не повече от 2-3 човека на вълнолома. Цяла сутрин имаше делфини, които предполагам са изяли толкова риба колкото всички бомбардаджии едва ли ще уловим. А какъв е проблема когато рибата кълве да се хваща незнам, както и да е.Да илариите бяха педарки ама какво от това - нали затова е риболова, човек да му се кефи. От 6 ч сутринта до момента в който пред вълнолома завря от педарки риболова беше доста зле и повечето колеги към 10 ч духнаха.
para6ut
новобранец
новобранец

Мнение от para6ut »

вчера на шкорпиловци 80 бр. 30 хубави риби другите по педя
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

лега незнам точно кой си ама нещо май не си бил в неделя на моряшкия в Поморие. Да риба имаше ама чак пък кофи с педарки. Рибата кълвеше добре точно един час след което разреди. По това време бяхме не повече от 2-3 човека на вълнолома.

Приятел,в неделя бях на "моряшкия" в 07:30 до към 09:30.По мнението на всички присъстващи-този ден давало слабо(за справка-"големия" Йово),а в четвъртък,петък,събота,понеделник?(Пък "немия" каква платерина измъкна бе кеп) :D
Щом теб те "радва" този риболов-ми лови си,аз не го разбирам :wink: (преди да почна да гмуркам прекарвах свободното си време предимно на въпрония вълнолом в продължение на 7-8 години)
Относно делфините-бяха пред втория вълнолом,но те нямат да хранят семеиство,лели чичовци и комшийте в махалата :wink: ,поне така си мисля
Поздрави и още много успехи :drinkers:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
kalin_76
новобранец
новобранец

Мнение от kalin_76 »

Пък "немия" каква платерина измъкна бе кеп.
Относно делфините-бяха пред втория вълнолом,но те нямат да хранят семеиство,лели чичовци и комшийте в махалата .
Хихихи за въпросната платерина - чу се едно грандиозно пляс на вълнолома в момента в който пича си я дръпна горе. Аз не я огледах ама щом човека си тръгна сигур ще да е била достатъчна за деня. Делфините за които говорим са си там вече 1 седмица - опънали са си палатката и лапат сериозно, защото доколкото знам делфините от този вид могат да си хапват до 30 кила рибка на ден. Те това си и правиха-щото се виждаше как вдигаха големи платерини над водата и си ги лапаха. Същото съм го виждал и долу на Перла. А щом си бил бомбардаджия няма как да не го разбираш този риболов-щом има риба лови се яко и толкова. След това може да има седмици на несполука. Аз не се гмуркам и незнам как е долу- ако повечето от нас го правеха щяхме да сме като теб. Между другото сигурно се познаваме ако не като се видим там ще се запознаем.
Аватар
popai
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от popai »

Нещо не виждам един мой коментар в темата,писан във вторник!?
:shock: :shock: :shock:
На какво се дължи изтриването на въпросния пост???
Нима не съм спазил форумните правила???
Как да има желание човек да пише и споделя инфо???
Отн. рибата-днес по росата - пак доволно!
Но отсече по рано-към 11.00 тотално спря!
Мястото - това което бях споделил във въпросния липсващ пост!
Ако видиш кораб да се катери по планината,да знаеш че жена го тегли!
/гръцка моряшка поговорка/
Аватар
Val848
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Val848 »

Колеги,каде и на какво я мурите?
hristo_dochev77
новобранец
новобранец

Мнение от hristo_dochev77 »

vchera 8 juni hodih na shorpilovci zaedno s 3ma kolegi.trxgnahme kxm 6 sutrinta i okolo 6 40 bjhme tam.opxnahme pu6kite i kxm 7 bjhme gotovi .imashe okolo 4 kolegi predi nas.vremeto beshe super za ribolov samo ribata j njmashe.dade mnogo slabo pochnahme da vzemame kxm 8 ,no mnogo drebno edna pedj,az vzeh edna hubava riba 0.500 gr.i edna 0.350 drugite 6 drrebni.tova se sluchi ot 8 do 10 30 i posle sprj i si bihme kxmshika.moeto zaklu4enie e 4e oshte ne e tolkova aktivna ili vremeto be6e mnogo toplo.
vanko4at
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanko4at »

Попай имаш ЛС , а Дочев да обърне на кирилица че , ще го изтрият .
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.

http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

Днес на Ной, колегите, я разбиха рибата на плаваща бомбарда. но към 9,30 рибата спря въобще да хапва. Аз и един приятел продължехме до 12 да пробваме на дъно, но тц!
Двама рапанджи ни казаха после, че имало много пасажи дребна илария, но подминавали стръвта и въобще не била гладна. За направилите по 2-3 кира остава да почерпят :drinkers: :drinkers: :drinkers:
papurka1
новобранец
новобранец

Мнение от papurka1 »

днес на панорама от 7 до 10 2кила едра илария и 10 сафрида на потъваща
Аватар
biserkehayov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от biserkehayov »

Абе какво става с тези кефалови риби? никой не пише има ли ги рибките, къде са, на какво ги ловите -бомбалда - дъно???
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”