Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ
Модератор: Paublo_Eskobar
- bigfish133
- ще става разбирач
Re: НАЙ-ДОБРАТА СТРЪВ ЗА ТОЛСТОЛОБ
Може ли и от мен един въпрос- повечето пъти ходя за толупи на арендовани , а както знаете на повечето такива има доста каракуда. Повечето пъти имам доста кълванета и на едра каракуда освен толстолобските. Та въпроса ми е как мога да се оттърва от тая гад ? Ловя единствено на тапа с пружина. Ако някой има опит в това отношение нека да сподели.
- nikikati
- ще става разбирач
Остави само една кука най-отдолу с малко по-дълъг повод(10-12 см). Не слагай нищо на нея!

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
Привет на всички.Значи извинявам се ако ще повторя някой но нямам достатачно време да изчета цялата тема в момента.
Хващал съм толстолоб 2 , 3 , 3.3кг. Ловял съм ги на качамак(куките със стериопорче). На хранилка и тапа , хранлката на 30-40 см дълбочина. Пак казвам надявам се че не повтарям нечии думи
Хващал съм толстолоб 2 , 3 , 3.3кг. Ловял съм ги на качамак(куките със стериопорче). На хранилка и тапа , хранлката на 30-40 см дълбочина. Пак казвам надявам се че не повтарям нечии думи
- flyester
- разбира нещата
Аз съм го пробвал! Нищо неструват според мен , освен това има много куки и се уплитат постоянно.chestarfield написа:Сега продават едни готови монтажи "утри ще ги снимам' пласмасови топки с решетрки подобно на фидера,мисла че са много одачни за рехава захранка.Отварят се на пловина и се пълнят.
някои да има впечатления от тях??????

значи само тъпотии ас специално съм го хваштал и то по 10 15 броики на ягода с коноп с прожина и тапа прожината на 50 сънтиметра под тапата и на една от горните куки едно бяло топче и на долната едно а над тапата се слага 30 грама улово да не ходи плувката кадето си иска понеже съм ги ловил от начало на 0,25 и ми къса страшно много обаче си сложих 0.40 и дайе и неми трябва и кеп вече
- nikikati
- ще става разбирач
Колега това бялото топче какво е?
И как олово над тапата, би ли пуснал снимки да знаем!

Последно промяна от nikikati на Пон Дек 07, 2009 11:32 pm, променено общо 1 път.
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
Според мен това олово преди тапата няма смисъл(макарда не съм виждал за кво иде реч), но това си е мое мнение

Незнанието не е извинение.
- kolio_p
- вече хвърля и на тежко
здравейте и от мен не че съм имал големи успехи в улова на толстолоб но гледах едно предаване и минтажа е: тапа за щука и прожина:накисвасе кроасан с шоколад като се накисне хубаво се разбърква когато се меси да ти излиза от пръстите после за згъстяване се слага всякакъв вид шаранова захранка.може да се сложе и допълнително течен шоколад.дълбочината е от 0.50см до 1м. дано съм бил полезен. на куките познатата на всички царевица.
- carpsliven2
- сериозен играч
Страшно много глупости изчетох .. кой бил чул и кой бил хващал .. туй май е спам тема със безброй ..........

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- новобранец
Оловото над тапата е подвигно,като хвърлиш то пада на дъното и даржи плувката на едно място.Ако духне вятър и нямаш олово плувкатати излиза на брега.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Имаш напредвид да се свали линията на дъното,ами ние където го ловим има дълбочини над 10м.какво правим в тоя случай.Тази схема съм я използвал за риболов на река,свалям цялата линия на дъното да избегна влашчещите се водорасли,клони и др.не за тези риби.И в този случай ,като е по-голяма дълбочината ,няма ли този корем да влияе върху качественото засичане.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Така, нека споделя и аз... от ли4ен опит !! на дьно, на пружина 4ист ка4амак / рехав/ и стиропор по куки4ките....! резултатите можете да ги видите в албума ми.! един 21 кг ,втори 17 кг, трети 15 и две кьсания на 0.30 хау!!
Re:
ластикvasko^^^ написа:Чувал съм че толостолопът кълве на трева, но каква?Как се закача на куката чи при замятане да не пада?толостолопа на дъно ли се лови?
извинете ме за въпросите но до сега не сам ловил толостолоп.Мерси предварително
честно да ти кажа аз си ги скубя на тапа и пружина на 20 санти от повърхноста нямам ядовеbigfish133 написа:Може ли и от мен един въпрос- повечето пъти ходя за толупи на арендовани , а както знаете на повечето такива има доста каракуда. Повечето пъти имам доста кълванета и на едра каракуда освен толстолобските. Та въпроса ми е как мога да се оттърва от тая гад ? Ловя единствено на тапа с пружина. Ако някой има опит в това отношение нека да сподели.
Най добрата тактика е на тапа с пружина,както каза колегата.Аз така ги скубя.И още.Влизам с лодката наоколо 50 60 метра на вътре и захранвам с добре смляна царевица в която има червена боя и ги почвам.Разбира се на арендованите водоеми това е убийственна тактика,като рекорда ми за 6-7 часа е около 40 риби в прилични размери между 1 и 5 килограма.
Мъж се връща от риболов. Жена му казва:
- Ходи се провери, да не си хванал нещо!
- Ходи се провери, да не си хванал нещо!