Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Новите приключения на "баш_майстора"
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Новите приключения на "баш_майстора"
Днес поприключих със задачите по-рано от очакваното и след кратък размисъл дали днес или утре реших да е днес.
Минах набързо през къщи да взема такъма и в 16 ч. вече бях на барата. След последните неособено успешни риболови бях настроен по-скоро за поредното капо, но за моя изненада са получи доста интензивен и приятен риболов. Не хванах нищо с впечатляващи размери, но за 3 часа успях да набода 10-ина рибки и съм много доволен от излета.

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
-
- сериозен играч
Красиво!!!!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В неделя следобед, след консултация с "Клуб знатоков", се озовах на "Булеварда на пъстървите" или

Да, ама булеварда беше затворен за ремонт и пъстърви нема.

Помятах около час, поразгледах и накрая си набих чуковете към моите места. Пътувам и един мазен черен коратак пресича пред мен. Пробвах да смажа гумите с него, ама гадината се оказа доста чевръста за килограмите си. Викам си - ква ли простотия ще ми се случи. Спирам на едно място, където знам че има добра риба. Облавям от всички възможни посоки - нищо. Вече се каня да се местя отново и добичето удари. Чукна леко блесната, явно са набоде, направи красив скок над водата и бега. Още десетина минути напразни опити да я вдигна отново и се отказах. Нищо, другия път!
Явно тва ми е каръка от котака... мамка му!
Ново място. Още на второ-трето подаване открих с миниатюрна американчица. Малка, ама риба!

Следващо вирче, втора риба. Малко по-живичка - 27 санта. Добрееее...

Трето вирче. Изпод корените на дърветата се вдига рибка, но не кълве. Още няколко подавания, все по-близко до корените и закачих. Дърпах, дърпах и хряс - върха на въдицата отиде.
Мамка му и котак!!!

Понеже съм гърмян заек и винаги ходя с два комплекта такъм и добре, че колата беше наблизо, отидох и всех другия Серт и обратно в боя.

Вече се канех да приключвам и ми оставаше още едно място за проверка. Там също знаех, че се крие нелоша риба. Няколко пъти я бях вдигал, но все не искаше да удари. Само ескортираше примамките до краката ми и се връщаше обратно в укритието си. Да, ама днес господ се оказа българин и реши да ме възнагради за предишните ми мъки.
Първо подаване, два оборота на макарата и БАМ!

Еми тва е, другарки и другари! За тез пари - толкоз!

Да, ама булеварда беше затворен за ремонт и пъстърви нема.

Помятах около час, поразгледах и накрая си набих чуковете към моите места. Пътувам и един мазен черен коратак пресича пред мен. Пробвах да смажа гумите с него, ама гадината се оказа доста чевръста за килограмите си. Викам си - ква ли простотия ще ми се случи. Спирам на едно място, където знам че има добра риба. Облавям от всички възможни посоки - нищо. Вече се каня да се местя отново и добичето удари. Чукна леко блесната, явно са набоде, направи красив скок над водата и бега. Още десетина минути напразни опити да я вдигна отново и се отказах. Нищо, другия път!

Следващо вирче, втора риба. Малко по-живичка - 27 санта. Добрееее...

Трето вирче. Изпод корените на дърветата се вдига рибка, но не кълве. Още няколко подавания, все по-близко до корените и закачих. Дърпах, дърпах и хряс - върха на въдицата отиде.

Понеже съм гърмян заек и винаги ходя с два комплекта такъм и добре, че колата беше наблизо, отидох и всех другия Серт и обратно в боя.

Вече се канех да приключвам и ми оставаше още едно място за проверка. Там също знаех, че се крие нелоша риба. Няколко пъти я бях вдигал, но все не искаше да удари. Само ескортираше примамките до краката ми и се връщаше обратно в укритието си. Да, ама днес господ се оказа българин и реши да ме възнагради за предишните ми мъки.

Еми тва е, другарки и другари! За тез пари - толкоз!

Последно промяна от баш_майстора на Пон Май 19, 2014 2:05 pm, променено общо 1 път.
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Мммм... таз последната голЕма убавица!
Браво! Ама другия път гледай да си смажеш гумите първо

Браво! Ама другия път гледай да си смажеш гумите първо

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Скромна шейсятка, дами и господа.
Бая ме припоти с УЛ-та, но явно ми беше ден и след около 10-ина минути борба излезе.

Такъмчето и бияча.

После имаше и други рибки, но нищо интересно.

Такъмчето и бияча.

После имаше и други рибки, но нищо интересно.

Май Мастър, учи ме!
- daniel defoe
- разбира нещата
-
- разбира нещата
Ам , к'во да кажа !
ГолЕм си, Нико !!!
Само не знам как не те е срам да ловиш с толкова евтини въдици такива риби. Аз последно време НЕ хващам нищо, чух че масово има Wi-Fi по гьоловете, рибите имат мобилна връзка и надзъртат тук често, ако не си губят времето у фейсО. Имат ясна представа, че на евтини неща не тре'е да се кълве, ма на та'а убавица мое да са и резнали нета или пък да не е в час с последните тенденции. Проста риба, баси !

ГолЕм си, Нико !!!
Само не знам как не те е срам да ловиш с толкова евтини въдици такива риби. Аз последно време НЕ хващам нищо, чух че масово има Wi-Fi по гьоловете, рибите имат мобилна връзка и надзъртат тук често, ако не си губят времето у фейсО. Имат ясна представа, че на евтини неща не тре'е да се кълве, ма на та'а убавица мое да са и резнали нета или пък да не е в час с последните тенденции. Проста риба, баси !

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тва ще да е! Проблем с нета, нема кво друго да е. Па може и от землетресението да е...takezo написа:Само не знам как не те е срам да ловиш с толкова евтини въдици такива риби. Аз последно време НЕ хващам нищо, чух че масово има Wi-Fi по гьоловете, рибите имат мобилна връзка и надзъртат тук често, ако не си губят времето у фейсО. Имат ясна представа, че на евтини неща не тре'е да се кълве, ма на та'а убавица мое да са и резнали нета или пък да не е в час с последните тенденции. Проста риба, баси !

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Преди

След

Да ми е живо и здраво майсторчето!

След

Да ми е живо и здраво майсторчето!

Браво, много добре изглежда ремонта, поздравления и за споделените снимки, красоти.
- indalo
- фен клуб-скобар
Ники Президент. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;