Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
- TRAP
- ще става разбирач
Re: Язовир Искър-най голямия язовир в България.
На Римския си дава добре и на фидер обикновено са по едри.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
lusienn написа:.Та Насе там където сте с Кърцата-е добре за Плувка.По надолу към устието я търсят на дъно и фидер.Но за жалост стана основен преобладаващ вид в язовира-изяжда хайвера на другата риба и в момента е Основен доминиращ вид-поне от 10 години е така.
Люси, горе долу се знаем с платиката

Платиката е гад невероятна, другите риби от същата хранителна верига нямат шанс в борбата за храна с нея.В някои страни(Скандинавските) я изкупуват, за да стимулират рибарите да не я релийзват. Правят котешки храни. Ние такъв проблем нямаме, не е чак толкова нагъсто, месарите чувствително я разреждат.Представям си какви капоти щяхме да въртим, ако я нямаше.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Гледай сега-преди 3 години,демек 2011 преглеждам си архива-беше силно намаляла и издребнела.Едри се хващаха на дъно около юни месец.После почна як пек,и тя изчезна.От миналата година имам 4 шаранчета на фидер,покрай платиката и също каракуди педарки.Та намалее ли и популацията-излиза друга от друг вид.Хубавото е че и Сом се развива в тая студена вода.Има миналата година такива по педя новородени-хванах 3 или 4 на фидера.Костура силно намале-благодарени на мрежарите.Лови се на уклейник по 10 лв в илиенци.Стъмва се-наджапват до шия и пускат уж се къпят,след 15 минути вадят и готово.Но то си е до манталитед.

Риболовци.
- TRAP
- ще става разбирач
Да и аз миналата година имам няколко шаранчета по кило на фидер до като търся платиката и един шарко 3кг.А се обръщаха и доста големи.Ноща на плувка излизаха също сомчета бебета до кило.
Ето какво хващам по устието за няколко часа,на захранено преди това със жито и кюспе на вътре с лодка,и после си хвърлям на фидерите в захраненото петно. Тука точно съм дошъл след работа,това е привечер.Първо як скобар
Много рядко се срещат вече .Шаранче на царевичка с бял на куката.
Около 800 гр.Тая година лятото трябва да са пораснали двойно по голями.Това както и другите съм ги пуснал обратно-за да се завъдят и да хвърлят хайвер.И такива на богато
Това си ловя,докато си наглеждам барбекюто и боцкам салатката до към полунощ,после си лягам да поспя до изгрева и пак ги почвам.Това е от сутринта-идва каракуда
Такъв им е размера,по едри има в тревите по дигите-ловят се от лодка на плувка.Към 10 сутринта ми свършва риболова и почва плажа.

Риболовци.
Днес качих и клипче,от хубава норма уклей от залива на Щърка
http://vbox7.com/play:331a4d3ddc" onclick="window.open(this.href);return false;

Риболовци.
Днес пак правих разузнаване.
По реката - мъртвило, на обичайните платичарски места няма мераклии за капот.
На Щърка - малко народ и приятен риболов на малки баби и дребни каракуди.Студ на бучки, периодичен снеговалеж.Иван, ако иска да качи снимки.
По реката - мъртвило, на обичайните платичарски места няма мераклии за капот.
На Щърка - малко народ и приятен риболов на малки баби и дребни каракуди.Студ на бучки, периодичен снеговалеж.Иван, ако иска да качи снимки.
Устието така ли е
Дано навали сняг тия дни,че много разбрах че е паднало резко нивото на водата.
Това е миналата година Април месец края. Ще засечеме с тая година около същата дата.

Това е миналата година Април месец края. Ще засечеме с тая година около същата дата.

Риболовци.
Значително по-ниско, реката е почти до Багера(забравих си фотото) До края на април има почти 2 месеца, дъждовни месеци, така че ще има качване.Но фул като миналата година след забраната, няма да стане.
Колеги,искам да Ви помоля,ако някой може да качи карта и снимки на язовира и да каже коя местност къде е? Аз знам само Щъркела,а иначе съм ловил само там където се влива реката в язовира,но не знам как се казва мястото.Благодаря предварително и дано не ви затрудня. Ако искате и на лично го пратете,ако мислите,че ще претрупаме темата.
- TRAP
- ще става разбирач
И миналата година беше ниско после като се удъжди вдигна ниво.Действително сигурно няма да е на фул защото няма толкова снегове да се топят по Рила.Според мен най добре е да е нещо средно ниво та да има и повече места.
Иначе идеята на колегата е добра нещо като карта с описание на местата и на кое място какво се търси. Начините на риболов удобните места за къмпингуване също и обозначение на местата къде пипат местните айдуци.
Иначе идеята на колегата е добра нещо като карта с описание на местата и на кое място какво се търси. Начините на риболов удобните места за къмпингуване също и обозначение на местата къде пипат местните айдуци.
Здравейте.Намерих една карта
Лично на мен са ми отваряли колата на Багера.На мой приятел-му я откраднаха пак там цялата,с такъми в нея-от тогава,колата до него.По принцип-Айдуците са в района от Щъркелово гнездо до Багера-цялия участък.Знам за едни хванати и яли много бой от рибарите.Но дано-няма повече такива неща.Рибарите са голяма част-бедни хора,и най малкото това,ще им сасипе семейния бюджет.

Риболовци.
- TRAP
- ще става разбирач
Миналата година знам за повече разбити коли на Римския и Багера в сравнение с други години лошото е ,че по тия места колата не е до теб. Имаше и случай преди на Филмовата къща бяха гепили и мотор от лодка пред бивака на колеги.
Помня го случая.Пред кръчмата преди филмовата-сутринта към 4 часа май беше,докато хората си празнуват в мъглата.
Я вижте какво намерих снимка от старите ленти от Залива на Щъркелово гнездо.Ще я сложа за сверка на нивото.Корабчето за разходки го помня
Имам питане ,дали има някой снимки от 1994 година когато нивото на Язовира беше критично ниско и на километър под това място посока стената.
Я вижте какво намерих снимка от старите ленти от Залива на Щъркелово гнездо.Ще я сложа за сверка на нивото.Корабчето за разходки го помня
Имам питане ,дали има някой снимки от 1994 година когато нивото на Язовира беше критично ниско и на километър под това място посока стената.

Риболовци.
Във връзка с разбиванията на коли- повечето случаи са на коли, които са вкарани в гората, отколкото тези оставени на пътя(не, че те са застраховани,де).
Ще съм благодарен, ако някой качи снимки от маловодие, които показват коритото на реката от устието до "Филмовата",също и на "Шипока".
Хубаво ще е, ако някой може да трасира коритата на реките на карта.
Ще съм благодарен, ако някой качи снимки от маловодие, които показват коритото на реката от устието до "Филмовата",също и на "Шипока".
Хубаво ще е, ако някой може да трасира коритата на реките на карта.