Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Реших - ще си правя лодка
Модератор: emo vasilev
Re: Реших - ще си правя лодка
Че какво и е оплескано на темата, всичко си е на местото, пък и лодката малко е на заден план в момента, защото след 20 дни имам абитурентка и гости от щатите по случая, та в момента съм шпакловчик, бояджия, дърводелец, тапицер и т.н. прочее превъплащения.
Ето кадри на едно от тях

Ето кадри на едно от тях

-
- научил се да хвърля
Ох завалииката 

- antivik
- кандидат преподавател
У-хаа майстора си е майстор, добра ръка имаш
. Столовете станали като от завод ако и лодката я издокараш така, значи няма да има грешка. 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- новобранец
Евала колега аз съм на същото дередже захванал съм се да правя лодка ,имам си и абитуриентка само дет не чакам гости от америка ама лодката не изостава .
Мислех за откриването на риболова да правя тест ама баш тогава е бала на щерката та ще отложим с една седмица ,Успех в начинанието и дано се срешнем някъде по язовирите та да споделим малко опит
Мислех за откриването на риболова да правя тест ама баш тогава е бала на щерката та ще отложим с една седмица ,Успех в начинанието и дано се срешнем някъде по язовирите та да споделим малко опит
То при мен не остана много работа, малко смола, малко кит, малко боя
Като я подпукам от другата седмица
А пък ти пусни една снимка, та кат се срещнем , да се познаем......

- antivik
- кандидат преподавател
Давайте че не остана, тази седмица забраната пада и е време за излизане 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- новобранец
Здравей колега имам една снимка от началото на лодката , но като я пусна на вода ще направя фото и видео сесия . Ти от къде си колега аз съм от от Ловеч и посещавам най - вече яз. Ал. стамболийски и яз. Сопот, защото са ми най на близо. Пусни малко материал с лодката и теб па кат се видим може и да пием по бира насред язовира.Нсалукаchavdi написа:То при мен не остана много работа, малко смола, малко кит, малко боя![]()
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- новобранец
Е с те тоя Джип мисля да я карамchavdi написа:То при мен не остана много работа, малко смола, малко кит, малко боя![]()
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравейте готов съм за боя на стъклопластова лодка мога ли да използвам Акрилна боя - алкидна , или автолак Лодката престоява във вода 5-6 дни за излет.
Можеш
Акрилната е по-скъпа,но мисля че е по-добрия вариант
по устойчива е.По-бързо съхне защото е с втвърдител и после ако решиш да боядисваш пак е по-добра основа 
Алкидната може да се прецака от бензин,корселин и други такива разредители ако я полееш

Алкидната може да се прецака от бензин,корселин и други такива разредители ако я полееш

Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
След около месец прекъсване от неделя подновихме работа. Започнахме засмоляването 220 гр стъклотъкан и епоксидна смола, които купих от Бестимекс . Смолата е уникална, малко по-гъста от полиестерната и спокойно се нанася с валяк. Тук е момента да споделя една подробност, не знам как е при полиестерната смола, но с епоксидната се натъкнах на една подробност , след като залепих ленти по всички снадки и ръбове на следващия ден засмолих цялото дъно и когато изсъхна, забелязах, че по ръбовете на лентите са се образували множество дребни мехурчета, които не се забелязваха по време на засмоляване. За да се избегне това, трябва преди да се нанесе нов слой, да се прешлайфат всички неравни ръбчета, за да може следващия плат да прилепне плътно. Все пак това не е проблем, прешлайват се мехурчетата и със смес от смола и аеросил се залълват. Ето и снимки

Един съвет, който вероятно знаеш. Тези бутилки които си сложил за аварийна плавателност ги слагай след като ги държиш в хладилника отворени и при ваденето ги затваряй веднага. Иначе ще имаш неприятно пукане при промяна на температурата през деня и нощта.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ба си пунта - никога нямаше да ми дойде на акъла.КАЯ написа:Един съвет, който вероятно знаеш. Тези бутилки които си сложил за аварийна плавателност ги слагай след като ги държиш в хладилника отворени и при ваденето ги затваряй веднага. Иначе ще имаш неприятно пукане при промяна на температурата през деня и нощта.

Благодарности за което де.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Половината съм ги прекарал през фризера, а другата половина ги затворихме с малко сода бикарбонат и оцет, също стана сполучливо. Само как мислите , събраха се 44 бутилки по 1,5 л , дали са достатъчни ?КАЯ написа:Един съвет, който вероятно знаеш. Тези бутилки които си сложил за аварийна плавателност ги слагай след като ги държиш в хладилника отворени и при ваденето ги затваряй веднага. Иначе ще имаш неприятно пукане при промяна на температурата през деня и нощта.