Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Нов рекорд на България за сом уловен на кльонк
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Как може да съм пропуснал такова сабитие просто незнам.Рибата е стрхотна ние сигорно в този живот няма да хванем такава.Евала на колегите.Според мен рекорда трябва да се признае защото той е хванат по съвсем законен начин,с въдица.А за това,че е нарушил закона за нощен риболов да му направят глоба,в случая 50лв.А това че е пуснал риба за 1000лв.Адмирации за рибаря оловил този сом 

Май във повечето е разрешен.А какви сомове и бели хващат нощно време...MITKO70 написа:Ей,много стриктни застъпници на закона се появиха.А дали самите те си прибират въдиците нощно време?Защото аз също го спазвам ,но в тая точка точно-не.Както и много други колеги ,който правят по-дълги излети.Ако мислите че може до се хване такава риба през деня,почвайте да пробвате.И има европейски държави в който е разрешен нощния риболов.

- barutchiata ©
- Администратор
С този улов,Краси ми сви шайбата,изби рибата и заби пирон в дъската с надпис "Рекорд"!
Не е истина,какви изненади може да ти поднесе съдбата!Но не забравяйте,че късмета спохожда само най-добрите!Индиректно Краси отговори на темите във форума!"Сам ли?"-Да!"Корбос,ли?"-Да!"Твърда или гумена лодка?"-Да,твърда!"Монофил или плетеняк?-Да,плетеняк!Доста си казахме и резултата е налице,но не е Отчето а негов последовател!Интересно е от къде Краси е разбрал за качествата на Корбос-а? 

Мерси,да ви се връща двоен а на мене троен и да остане петорния за Телето,че си го заслужава!Още съм замаян,тоа ме върте яко и много бързо сгъваше пръта,а после светкавично се изтрелваше към,мен!За това се оплете и мултито,навивах като бесен и се омотах.Много бърз и мощен беше!Знам,че този риболов не е за всеки!
Кльонкащия трябва да е опитен и хладнокръвен,да не се панира лесно!
Дайте по-подробно инфо за Краси и такъмите за да стане интересно!Сигурен съм,че големината и тежината на лодката са му помогнали много за изваждането на дзвера!Вервайте!

- man1966
- ще става разбирач
То такъмите му на Краси си ги има по снимките-и май на едната сопа ми се види че е Корбос...Фуцата написа:Цъ,ич не ти вервам.Това за такъмите на Краси се разказва но на маса с мастики и таратор.Troli написа:Сигурен съм,че големината и тежината на лодката са му помогнали много за изваждането на дзвера!Вервайте!![]()

Я елате рибенца при батко...
Бъди сигурен че сома нито е влачен нито търкалян,действано е съвсем внимателно и сома си отплува съвсем нормално!!!VGS написа:Но този сом след толкова търкаляне , влачене и след тези въжета през хрилете дали ще оживее. Много ми е интересно. А сигурно и канджа е изял.
С такива екземпляри според мен човек трябва да е малко по внимателен.
ПП.Канджи от ония дето се забиват в тялото на сома са отживелици.