Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: ФЛАТ МЕТОД ФИДЕР- тактика и монтаж.
Всичките клипове на Доме Габор съм ги гледал,има какво да се научи.Препоръчвам ви ги.Добре,че си се сетил колега.Hills написа:Браво на колегата здраво се е потрудил !
Благодаря !!!
Аз ще пусна един майстор на фидера от Унгария много не му се разбира ,но на ароматите
пише на английски.
Лов на Шарани със прилични размери !
Приятно гледане!!!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Не мога да разбера защо го подкарахте така колегата ...
Той е описал неговия начин на риболов , така го прави . Ама не било правилно , ама това е така, онова е иначе.
Аз пък да ви кажа ,че ако застанете един до друг и той си "викне" рибите с захранването с кошничката , той ще лови пък вие ще си скляпате с "правилния" начин на риболов.
Добре ,че не е обидчив "баничката" ...
Няма правилно и грешно покрай водата, едно малко нещо променя всичко!
Поздрави!
Той е описал неговия начин на риболов , така го прави . Ама не било правилно , ама това е така, онова е иначе.
Аз пък да ви кажа ,че ако застанете един до друг и той си "викне" рибите с захранването с кошничката , той ще лови пък вие ще си скляпате с "правилния" начин на риболов.
Поздрави!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Калине,в отговор на поста ти ще цитирам Петкратния по памет"....ако при обиране на корема след замятане преместите неволно хранилката/флат метод/ трябва да презаметнете отново."
Коки,колко риболова имаш с метод,че аз нещо не ловя перки с фидер шъ знайш.
И тук имаме тема от която ще се учат колеги и на какво ще се научат,да презамятат метода през 5 минути първият час,та Рейзън го презарежда през 40-50 минути ако няма удар,защото не може да лови с него
Много са различни нещата между КОШНИЧКАТА и МЕТОДА.
Коки,колко риболова имаш с метод,че аз нещо не ловя перки с фидер шъ знайш.
И тук имаме тема от която ще се учат колеги и на какво ще се научат,да презамятат метода през 5 минути първият час,та Рейзън го презарежда през 40-50 минути ако няма удар,защото не може да лови с него

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Прав е Баничката !!!
Който хРАНИ той шъ хФАНИ !!!
В знак на протест че ми изтриха поздрава към баничката ще зарибявам само с баница и сирене водоема преди риболов !!!
Всички методи са правилни и стига сте се карали за глупости .
Чудя се :
-ако са изпразна върху захранката дали ще се залепи по добре на фидера ?
Който хРАНИ той шъ хФАНИ !!!
В знак на протест че ми изтриха поздрава към баничката ще зарибявам само с баница и сирене водоема преди риболов !!!
Всички методи са правилни и стига сте се карали за глупости .
Чудя се :
-ако са изпразна върху захранката дали ще се залепи по добре на фидера ?

Последно промяна от Hills на Пет Фев 27, 2015 7:43 am, променено общо 1 път.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Аз затова не си помпя жената на кръстовището.
Всеки които и от където мине ще ми казва как е правилно да я мандръсам!
С две думи всеки да лови така както му е кеф и това му носи добра слука. Стига да следва минималното от риболова на фидер И неговите производни.
По-света наличието на много риба и покупанелната възможност ражда майстори и шампиони във риболова, а и не само.
В Бг липсата на риба и финанси води до раждането на философи!
Всеки които и от където мине ще ми казва как е правилно да я мандръсам!
С две думи всеки да лови така както му е кеф и това му носи добра слука. Стига да следва минималното от риболова на фидер И неговите производни.
По-света наличието на много риба и покупанелната възможност ражда майстори и шампиони във риболова, а и не само.
В Бг липсата на риба и финанси води до раждането на философи!
- dimmitov
- ще става разбирач
В спора се ражда истината! Нали така се казваше?
Темата стана добра , дори и някой начинаещ колега да я прочете ,мисля има какво да научи от нея.
Нещата толкова бързо се променят че сигурно след десет години ще му се чудят на Доме Габор как изобщо е ловил толкова неправилно.
И в потвърждение на думите ми ще ви дам един пример.Имам някъде една стара книга за кучета.В нея е написано ,че когато кучето има паразити трябва да се третира с ДДТ
По възрастните от вас знаят що за препарат е това.Та ако към днешна дата цитирам този абзац в някой киноложки форум, не само че ще стана за смях, ами най-вероятно ще ми пратят екип от Защита на животите.
Знае ли човек ,някой ден може да започнем да пресяваме и пелети.
Темата стана добра , дори и някой начинаещ колега да я прочете ,мисля има какво да научи от нея.
Нещата толкова бързо се променят че сигурно след десет години ще му се чудят на Доме Габор как изобщо е ловил толкова неправилно.

И в потвърждение на думите ми ще ви дам един пример.Имам някъде една стара книга за кучета.В нея е написано ,че когато кучето има паразити трябва да се третира с ДДТ

Знае ли човек ,някой ден може да започнем да пресяваме и пелети.

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Ице , цифром и словом до колкото си спомням имам един целенасочен риболов с метод.
Беше преди около 3 години на Седмиците - София. Точно тогава имаше някаква много дребна риба / не си спомням , каква точно/ . Същата омиташе всичко за нула време . Понеже както става ясно това не ми е любимия метод на риболов нямах пелети , имах обаче царевица ...
Та с моите любими кошничка / една така по едричка/ вкарах първоначално царевица и след това след всяка риба или геле , пак мятах по няколко кошнички.
По спомен за времето което бях там , никой не хвана повече от мен ...
Сега правилно или грешно съм провел риболова ?
За Рейзън, Рингър и т.н. няма какво да говорим , те са от друга планета и така е редно с това си изкарват прехраната!
Беше преди около 3 години на Седмиците - София. Точно тогава имаше някаква много дребна риба / не си спомням , каква точно/ . Същата омиташе всичко за нула време . Понеже както става ясно това не ми е любимия метод на риболов нямах пелети , имах обаче царевица ...
Та с моите любими кошничка / една така по едричка/ вкарах първоначално царевица и след това след всяка риба или геле , пак мятах по няколко кошнички.
По спомен за времето което бях там , никой не хвана повече от мен ...
Сега правилно или грешно съм провел риболова ?
За Рейзън, Рингър и т.н. няма какво да говорим , те са от друга планета и така е редно с това си изкарват прехраната!
- hshopov
- разбира нещата
Калине,не се познаваме,но бъди сигурен в едно...чел съм доста от стойностните ти мнения във форума,а и не само твоите И СЪМ УБЕДЕН В ТОВА,ЧЕ СИ ЧОВЕК,КОЙТО ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ! Прочети пак първото мнение на колегата,пуснал темата и ще разбереш,защо го подкарахме така! НЯМА КАК,ЧОВЕК,КОЙТО НЯМА ПОЗНАНИЯ ВЪВ ДАДЕНА СВЕРА, да тръгне да учи хората,разбираш ли? Темата за това е пусната...да се учат млади колеги уж,както и НИКОГА няма да ме видиш мен да пускам тема в раздел спинингов риболов или риболов на щека и директен(не,че не съм ловил и така)! Представите на колегата за метод фидер риболов са тотално погрешни и така много често могат да изиграят лоша шега на някой млад риболовец! Ще се обоснова веднага....храниш храниш храниш,ами ако рибата се плаши от голямото петно??? Ако има силно подводно течение??? Добре дошъл винаги с мен на Цанков камък да храниш с кошничка и да хванеш...нищо(огромни дълбочини,стръмни брегове,пуснат ли Веца виждаш как линия със 100 грамово олово се мести буквално пред очите ти, а къде е петното е загадка) Аз съм сигурен,че ако си захраниш добре с кошничка на 20 метра да речем,можеш да си метнеш с успех и леко олово с фин повод и кука,но не го правиш,защото за всеки такъм си има време и място,нали? Няма,как и на базата на някакво самочуствие АЗ да уча колеги при положение,че на самия мен нещата ми куцат и не са ми ясни! Иначе нищо против колегата Баница,аз не съм дошъл тук да се карам с хората още повече,че не ги познавам,лично! Дошъл съм тук да науча нещо и да дам съвет на колега в сверата в кото знам ,нещо! Темата е за ключ,отдавна ако питате мен! П.П. Първоначално темата се казваше метод фидер(не съм сигурен дали колегата знае,че има и други метод хранилки освен плоските,а така и не отговори каква е разликата между различните метод фидер хранилки(освен във формата което е очевадно де)) Всичко това,както и противоречията в изказването на колегата и невярната информация,представена от него,дойде малко в повече!Калин–Стоянов написа:Не мога да разбера защо го подкарахте така колегата ...
Поздрави!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колеги, няма как да заключа темата. Това, че е разбъркана, непълна и не тръгна добре не ми дава никакво основание за заключване.
Разбира се, идеята на Баницата да я закачим като "важна" е също толкова лоша
Нека я оставим да потъне, а ако някой новобранец реши да я прочете, все ще има какво да научи от нея.
Разбира се, идеята на Баницата да я закачим като "важна" е също толкова лоша

Нека я оставим да потъне, а ако някой новобранец реши да я прочете, все ще има какво да научи от нея.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- hshopov
- разбира нещата
Нема да потъне....тази ще стане по дълга от темата за ПРЕХОДА!chirusa_bg написа:Колеги, няма как да заключа темата. Това, че е разбъркана, непълна и не тръгна добре не ми дава никакво основание за заключване.
Разбира се, идеята на Баницата да я закачим като "важна" е също толкова лоша![]()

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Всяко правило си има и изключение. Но въпроса е принципен. Тука не става дума че точно така се процедира, а защо така, и кое е по-удачното.
Давам за пример последните три години за риболова с фидер на яз.Искър......говоря за моите наблюдения, при друг може да е различно. Ползвам по две тояги, едната с кошничка, другата с метод. Подчертавам че винаги ползвам само читави храни и миризми.
На кошничката винаги аерирам манджата, петна, ала-бала.....да не влизам д подробности. На метода петно йок. Рибите които се ловят и на двете въдици са еднакви като видове, но като количество и големина при метода са чувствително повече. За да бъда конкретен през 2012г най-уловист беше метод с плетен повод 8-10см с пуканка 6мм Кук аромат мед и в хранилката салам мед на Кук. С тази комбинация съм имал най-големи успехи. 2013г най успешни бяха халибут пелетите за стръв и в метода гранула и ситни пелети с рибни аромати. Миналата година беше изключително слаба от към риби. За да се излъжат на метода слагах повод монофил 10-12см 0.12 с кука№14, или 0.14 с кука № 12..... с по дебел повод или голяма кука не бара. храната много сладка, с много меласа. В храната и зърно и гранула и троха. На куката палачинка. Може да не е правилно, може да е ерес, но тази комбинация беше печелившата. Да довърша, за да не се чуди някой какво е палачинка, пояснявам. Прави се тесто за обикновена палачинка, като се слага много захар и меласа....да стане много сладко. В тигана в който се пържи палачинката се слага парче марля или тензух, един пласт. Сипва се тестото и се пържи като обикновена палачинка. След като изстине се слага в плик и във фризера. В едно пликче, една палачинка. Като се извади от фризера издържа 3-4 дни. От палачинката се режат лентички 0.5 до 1см широки и 2-3 см дълги. Нагъват се като хармоника и на куката.
Давам за пример последните три години за риболова с фидер на яз.Искър......говоря за моите наблюдения, при друг може да е различно. Ползвам по две тояги, едната с кошничка, другата с метод. Подчертавам че винаги ползвам само читави храни и миризми.
На кошничката винаги аерирам манджата, петна, ала-бала.....да не влизам д подробности. На метода петно йок. Рибите които се ловят и на двете въдици са еднакви като видове, но като количество и големина при метода са чувствително повече. За да бъда конкретен през 2012г най-уловист беше метод с плетен повод 8-10см с пуканка 6мм Кук аромат мед и в хранилката салам мед на Кук. С тази комбинация съм имал най-големи успехи. 2013г най успешни бяха халибут пелетите за стръв и в метода гранула и ситни пелети с рибни аромати. Миналата година беше изключително слаба от към риби. За да се излъжат на метода слагах повод монофил 10-12см 0.12 с кука№14, или 0.14 с кука № 12..... с по дебел повод или голяма кука не бара. храната много сладка, с много меласа. В храната и зърно и гранула и троха. На куката палачинка. Може да не е правилно, може да е ерес, но тази комбинация беше печелившата. Да довърша, за да не се чуди някой какво е палачинка, пояснявам. Прави се тесто за обикновена палачинка, като се слага много захар и меласа....да стане много сладко. В тигана в който се пържи палачинката се слага парче марля или тензух, един пласт. Сипва се тестото и се пържи като обикновена палачинка. След като изстине се слага в плик и във фризера. В едно пликче, една палачинка. Като се извади от фризера издържа 3-4 дни. От палачинката се режат лентички 0.5 до 1см широки и 2-3 см дълги. Нагъват се като хармоника и на куката.
- dimmitov
- ще става разбирач
Ще потъне, винаги потъват! Това не е нито първата ,нито пък ще е последната тема за метода ,която както обикновено се случва разбунва духовете.hshopov написа: Нема да потъне....тази ще стане по дълга от темата за ПРЕХОДА!
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=127&t=82691" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=115&t=87319" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Но колегата Баницата е прав за едно, по-старите теми макар и хубави много често са пълни с не работещи линкове и снимки ,които не се отварят.
Пример давам с темата на Бачо Илия от фидер форума.Нито една от снимките на Бачо Илия не се отваря.
http://feeder-fishing.bulgarianforum.net/t83-topic" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Много от инфото в този форума ,,на Риба,, е достъпно например само за членове на фидер групата.
Така че колегата с основание ни ,,сръчка,, и ако не друго поне акцентира върху някой проблеми във форума.А те основно са ,,повредени,, стари теми. И затварянето на знаещите колеги в други форуми и затворени групи.
Като няма никой ,който да направи нова стойностна тема или пък да се грижи старата да роботи ,ще се появяват и такива теми.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Tъй като риболова всяка година търпи изменения,като се вкарват нови артикули е нормално някои неща написани в стари теми да звучат абсурдно в момента.Но да разграничим този начин на риболов е правилно да разделим и метод хранилките на групи-флат и обикновен/не ми идва друга дума в момента/към които спадат хранилките тип пружини с които унгарците ловят доста успешно и типично карповите,които дори се използват и в специализираният карпов риболов/не с фидер,а с шаранджийски въдици/.

Позволявам си да използвам чужди снимки,та това е типичният модел на флат.Може да се използва със захранка или ситни по размер пелети/1,2,3мм/,накиснати/или за по-бързо с помпата/до необходимост като помощно средство за слепване се използват специални лепила или фино смляна бисквита,соево брашно,неща ,които съм изпробвал и работят.Захранката трябва да е с по-едри частици,да е леплива или да и помогнем да стане такава.След като сме я минали през пресата отгоре можем да полеем, хмммм огладнявам
,с ароматизатор,има и пушещи такива или с каквото ни е кеф на нас и сме сигурни/или търсим работещият/,че ще ни донесе слука.Ако дистанцията ни позволява може да се изстрелят няколко гранулки около зоната в която ловим за по-бързо сработване на мястото.Така процедирам в някои случаи,но това е до лична преценка,така,че не може да се твърди кое е правилно и кое не.Но никога когато ловя с метод не храня предварително с хранилка.Стръвта може да е захлупена с храната или да виси свободно,но вече монтажа търпи изменения-противоуплитащ силиконов конус.След попадане на метода на дъното изчакваме влакното да се успокои и обираме внимателно корема.Ловя с леко натегнат връх или с лек корем с включен байтрънър.Когато ловим с натегнат връх макарата ми е с нормално натегнат аванс и засичам при потрепване,не винаги ще има рън на върха.Но как да се лови с какъв аванс с байтрънър или без,с блокирана хранилка или ин лайн се решава по време на самият риболов или каквото ви подскажат рибите.Темата е много обширна и според мен трябва да се отсеят нещата, които биха заблудили колеги,които ще навлизат в риболова с метод.

Това е другият вид хранилка за която споменах,че може да се използва и в карп фишинга.Тук вече храната е доминираща пред пелетите,тя трябва да ви се разпадне едва след като достигне дъното.Същото важи и за тези методи

Единствено им скъсявам шлауха/това го дъФча от 2006 година и се повтарям за кой ли път/защото остава въздух в него и се повдига,щръква почти над 45 градуса и съм си внушил,че това повдигане ми пречи на индикацията.Напълнете една кофа с вода и сами ще се убедите.
И ако съм ироничен,то е защото нещата не бяха написани от опит ,а преписани като папагал от някой андавалия,за което се извинявам ,ако има засегнати.
Очаквам правилно споделени тактики и нека тези ,които навлизат в риболова с метод хранилките поне отчасти да са наясно какво трябва да правят.Ясно е,че и с пружина се хващаше риба,ама дали се презамяташе през 5 минути.
Отварям си бира,че се обезбирих от писане.

Позволявам си да използвам чужди снимки,та това е типичният модел на флат.Може да се използва със захранка или ситни по размер пелети/1,2,3мм/,накиснати/или за по-бързо с помпата/до необходимост като помощно средство за слепване се използват специални лепила или фино смляна бисквита,соево брашно,неща ,които съм изпробвал и работят.Захранката трябва да е с по-едри частици,да е леплива или да и помогнем да стане такава.След като сме я минали през пресата отгоре можем да полеем, хмммм огладнявам

Това е другият вид хранилка за която споменах,че може да се използва и в карп фишинга.Тук вече храната е доминираща пред пелетите,тя трябва да ви се разпадне едва след като достигне дъното.Същото важи и за тези методи

Единствено им скъсявам шлауха/това го дъФча от 2006 година и се повтарям за кой ли път/защото остава въздух в него и се повдига,щръква почти над 45 градуса и съм си внушил,че това повдигане ми пречи на индикацията.Напълнете една кофа с вода и сами ще се убедите.
И ако съм ироничен,то е защото нещата не бяха написани от опит ,а преписани като папагал от някой андавалия,за което се извинявам ,ако има засегнати.
Очаквам правилно споделени тактики и нека тези ,които навлизат в риболова с метод хранилките поне отчасти да са наясно какво трябва да правят.Ясно е,че и с пружина се хващаше риба,ама дали се презамяташе през 5 минути.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аз,такова презамятане с метода на всеки 5 мин,чувам за пръв път тук,Адаш.Разбирам,да беше казал баничката,че това е неговия начин на риболов е едно,ама да казва,че така се прави,който не е запознат с този метод на риболов ще се подлъже!Моля,да ми бъде обяснено каква е логиката през 5 мин. да се презамята метода?butnik написа:Tъй като риболова всяка година търпи изменения,като се вкарват нови артикули е нормално някои неща написани в стари теми да звучат абсурдно в момента.Но да разграничим този начин на риболов е правилно да разделим и метод хранилките на групи-флат и обикновен/не ми идва друга дума в момента/към които спадат хранилките тип пружини с които унгарците ловят доста успешно и типично карповите,които дори се използват и в специализираният карпов риболов/не с фидер,а с шаранджийски въдици/.
Позволявам си да използвам чужди снимки,та това е типичният модел на флат.Може да се използва със захранка или ситни по размер пелети/1,2,3мм/,накиснати/или за по-бързо с помпата/до необходимост като помощно средство за слепване се използват специални лепила или фино смляна бисквита,соево брашно,неща ,които съм изпробвал и работят.Захранката трябва да е с по-едри частици,да е леплива или да и помогнем да стане такава.След като сме я минали през пресата отгоре можем да полеем, хмммм огладнявам,с ароматизатор,има и пушещи такива или с каквото ни е кеф на нас и сме сигурни/или търсим работещият/,че ще ни донесе слука.Ако дистанцията ни позволява може да се изстрелят няколко гранулки около зоната в която ловим за по-бързо сработване на мястото.Така процедирам в някои случаи,но това е до лична преценка,така,че не може да се твърди кое е правилно и кое не.Но никога когато ловя с метод не храня предварително с хранилка.Стръвта може да е захлупена с храната или да виси свободно,но вече монтажа търпи изменения-противоуплитащ силиконов конус.След попадане на метода на дъното изчакваме влакното да се успокои и обираме внимателно корема.Ловя с леко натегнат връх или с лек корем с включен байтрънър.Когато ловим с натегнат връх макарата ми е с нормално натегнат аванс и засичам при потрепване,не винаги ще има рън на върха.Но как да се лови с какъв аванс с байтрънър или без,с блокирана хранилка или ин лайн се решава по време на самият риболов или каквото ви подскажат рибите.Темата е много обширна и според мен трябва да се отсеят нещата, които биха заблудили колеги,които ще навлизат в риболова с метод.
Калине,Стив Рингър съм му гледал всичките клипове,има какво да се научи,наистина.Но чак пък да е от друга планета,ТЦ,не го приемам.От години ловя по Английските водоеми,голяма разлика с нашите(има ли смисъл да го казвам,смятам всеки го знае това).И аз като ходя за риба ми омръзва да вадя,ама то ври от риба човек.Хвърлям филия хляб и са като пирани на повърхноста,само едни усти и смучат като прахосмукачки.Майсторите сте всички вие,които ходите на диви водоеми.
Адаш,горепосочения Стив в едно от видеата си,обеснява монтирането на меко олово на две места,над метода с цел да му държи линията на дъното.Аз такова нещо не съм правил,но тръбичката наистина задържа въздух.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Какво може / могат въпросните хора се разбира като застанеш до тях . А още по-добре се разбира ако може да се състезаваш с тях.kevlar написа:[
Калине,Стив Рингър съм му гледал всичките клипове,има какво да се научи,наистина.Но чак пък да е от друга планета,ТЦ,не го приемам.
Те наистина са много, много добри и така трябва ... Това им е работата.
Клиповете всички сме ги гледали

Повече няма да навлизам ,че отива към състезателен риболов.