Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2015 - ЧЕРНОКОП
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Re: С лодка в морето 2015 - ЧЕРНОКОП
Отдавна се чудя как не са баннали още този дразнител наречен злиастър - това не е форум на бракота и РК-та като него , които унищожават морето , в Румъния хвърлял хайвер - смях в залата!
Че точно заради такива като него сме на този хал - и какво става - седим си ние , стотици , ако не хиляди по лодките , цъкаме с език и псуваме , а те минават покрай нас и унищожават всичко .. тъжна булгаристанска история

Че точно заради такива като него сме на този хал - и какво става - седим си ние , стотици , ако не хиляди по лодките , цъкаме с език и псуваме , а те минават покрай нас и унищожават всичко .. тъжна булгаристанска история

За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не му се сърди,България има определена квота за някои риби,bananaman написа:Отдавна се чудя как не са баннали още този дразнител наречен злиастър - това не е форум на бракота и РК-та като него , които унищожават морето , в Румъния хвърлял хайвер - смях в залата!
трябва да я изпълни,после:
Калкана не си хвърля хайвера на дъното,а горе на повърхноста,излюпват се в началото нормални рибки,чак след 8-10месеца почват да се изкривяват като калкан,и да търсят дъното.
Каракаша е много прав за улова на калкан с навити крачоли навремето,защото
и аз имам спомени от моя дядо,ама пред Гларус до Морско око на Златните,сутрин като почне да се развиделява,преди да изгрее слънцето.
Но това е друг вид калкан.Крайбрежния - и той изчезна де.
60-те 70-те години,плажовете не бяха така пренаселени,в началото и скутерите ги нямаше,
няма какво да плаши рибите - сега си е "дискотека" от високооборотни мотори по паралели и
меридиани.
И пак си мисля,че не са това проблемите за нямането на риба.
А РК-тата си ги има от време оно,не ги вкарвайте в приключения и тях.
Консерва Ропотамо не вземаше материал само от въдичарите на морска гара де.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
КИРО написа:плажовете не бяха така пренаселени,в началото и скутерите ги нямаше,
няма какво да плаши рибите - сега си е "дискотека" от високооборотни мотори по паралели и
меридиани..
Киро не говори глупости че много хора ще ти се смеят на думите,и малко истина ако има в думите добре,ще важат за тук ами какво ще кажеш за Езерец,Крапец та до Дуранкулак и там ли е пълно с джетове мотори и прочие
Сори че подкарахме темата в тази посока ама се тръгна от маломерния чернокоп и отам за маломерния калкан и така
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... za_kalkan/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; някой чувал ли е да се работи по този проект ?
- КИРО
- Обратна връзка:
Смей се ве,кой те спира ?dobria1 написа:Киро не говори глупости че много хора ще ти се смеят на думите,и малко истина ако има в думите добре,ще важат за тук ами какво ще кажеш за Езерец,Крапец та до Дуранкулак и там ли е пълно с джетове мотори и прочие

Само дето в тези споменати райони,някои си хванаха доволно калкан,
лефер и гофан тази година.И май още хващат.
zliaster написа:калканите се познават дали са от трал или от мрежа .. ако червенее корема и перките са от трал .. още докато ги изчеткаш лъсват червенички .. на мрежите стоят бели и са много по-негодни понеже стоят повече време умрели .. и лъхат яко на амоняк ;щ понеже не ги чистят .. видя ли рибата мога да ти кажа и час на смърта ;щ къде е хваната и т.н. ;щ ама тея на борсата са смешници .. по 45 санта .. минимално допустимите ги продават на 30 лв килото :Д а трябва да са на половин цена ;щ
zliaster написа:калканите се познават дали са от трал или от мрежа .. ако червенее корема и перките са от трал .. още докато ги изчеткаш лъсват червенички .. на мрежите стоят бели и са много по-негодни понеже стоят повече време умрели .. и лъхат яко на амоняк ;щ понеже не ги чистят .. видя ли рибата мога да ти кажа и час на смърта ;щ къде е хваната и т.н. ;щ ама тея на борсата са смешници .. по 45 санта .. минимално допустимите ги продават на 30 лв килото :Д а трябва да са на половин цена ;щ
- GE6_HUNT
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не се отчайвайте, риба има.
Морските вълци казват, че рибата не е започнала да изтича още.
Ето и малко снимки за цвят от излета в Ахтопол.
Със самоделно изработената 3-метрова лодка хванахме най-многото чернокопи

Рибите изглеждат като лефери, но си бяха кандидат леферчета:

Това е така, защото хладилната чанта е мъничка

Реално не бяха никак малки и всяка вечер бяхме предимно на рибно меню прясно уловено от морето

Успех на всички, според мен е въпрос на време да утихне и да се покажат навсякъде!
Морските вълци казват, че рибата не е започнала да изтича още.
Ето и малко снимки за цвят от излета в Ахтопол.
Със самоделно изработената 3-метрова лодка хванахме най-многото чернокопи

Рибите изглеждат като лефери, но си бяха кандидат леферчета:

Това е така, защото хладилната чанта е мъничка

Реално не бяха никак малки и всяка вечер бяхме предимно на рибно меню прясно уловено от морето

Успех на всички, според мен е въпрос на време да утихне и да се покажат навсякъде!
-
- новобранец
Интересни и любопитни неща разкриваш , за разлика от колегите ти които са доста по пестеливи - както и да е......zliaster написа:
90 мили момчето да не е да цапаш до колене във водата .. и да си играеш .. малко са рк-тата , които дръзват на такъв преход .. ние ходим
няма как да изчезне калкана заради траловете .. като се качи нагоре в Румънско на камънака .. не можеш го пипна .. там хвърля хайвер .. лошото е , че Румънците се светнаха макар и късно да заменят мрежите с тралове .. научиха се от турската школа
.. ама не могат да запълнят квотата .. щото са слабаци .. а квотите се спазват .. ИАРА идват и ти броят рибите и мерят .. тънга мънга няма .. изследователския кораб на академик пък като мине с малята и вдига де що има мрежи ;щ режат и бягат .. а за минимално допустимия размер се обърни към ИАРА .. аз не пиша законите
Относно рибата ...... наличието на риба по нашето крайбрежие е по скоро прецедент отколкото правило.В дебелите книги за Черно море е казано , че по голямата част от рибните пасажи "държи" източното част на Ч.море.
Лично съм бил свидетел на уловени 20-30 тона лефер на гъргърска мола в района на Самсун.

- КИРО
- Обратна връзка:
И съм доста съгласен с теб,защото едни колеги от друг сайт целогодишно си ловят риби.oldseawolf написа: Относно рибата ...... наличието на риба по нашето крайбрежие е по скоро прецедент отколкото правило.В дебелите книги за Черно море е казано , че по голямата част от рибните пасажи "държи" източното част на Ч.море.
Лично съм бил свидетел на уловени 20-30 тона лефер на гъргърска мола в района на Самсун.
В този сайт се толерират само риболовни снимки на изкуствени примамки,такива изпълнения
като нашите веднага се трият.
http://rff.getbb.ru/viewtopic.php?p=22383#p22383" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Интересно !
Много Спарита много Змариди много неЩо ..... тук са рядкост .
Много Спарита много Змариди много неЩо ..... тук са рядкост .

вчера на кея ;щ Данчовото са ги лепнали на пелагичния пред Калиакра .. горе са били записите .. до 20тия метър
Идва значи...
За 20 тия метър имаш пред вид на такава дълбочина и рибите са били на 3-7м горе.
Ако е така то рибката е влязла там близо до брега доста. А то нямаше ли голям вълна и много вятър тогава. .
За 20 тия метър имаш пред вид на такава дълбочина и рибите са били на 3-7м горе.
Ако е така то рибката е влязла там близо до брега доста. А то нямаше ли голям вълна и много вятър тогава. .
- smel1968
- ще става разбирач
Не само Днчовото-а и Гондолата от Каварна 2 дена под ред има по 100-150 кг. чернокоп, но има и по дребен в трала/педарки/-пред Шабла 25-ия метър.Има РК-та със улов и на граца,а и карагьоз има в траловете.Изобщо объркана работа по това време.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
аз влизам през нощта .. на 50тия метър ще се отварям .. ще пробвам за паламуд ... имам добро предчувствие
дано да изскочат записи като предния път ..