ЧЕРНОКОП 2016

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
godzila2
новобранец
новобранец

Re: ЧЕРНОКОП 2016

Мнение от godzila2 »

Radoslav711 написа:дали можи вместо сафрид дасе сложи зарган за стъв за чернокоп
Да , дори много си го кльопа , хихихи :fishing2:
Klena
новобранец
новобранец

Мнение от Klena »

23 пъти по-рядко взема на зарган ,сравнено със нашия сафрид,говоря когато рибата е рядка.Все още не съм попадал на гъста база.
godzila2
новобранец
новобранец

Мнение от godzila2 »

Klena написа:23 пъти по-рядко взема на зарган ,сравнено със нашия сафрид,говоря когато рибата е рядка.Все още не съм попадал на гъста база.
Така е колега , прав си . На сафрид си взима най добре , спор няма .
Момчил Димитров
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Момчил Димитров »

Не е вярно,абсолютно едно и също е,дори имам познати които го ловят на уклей или кефали и пак е същата работа.За чернокопа е важно да е прясна рибата,а каква е няма значение.Поне при нас е така.
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото :(
Radoslav711
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoslav711 »

Вчера вечерта на ной много слабо 4 чернокопа и 2 сафрита едрички по не бяха.Южняка не беше силен но не можеше дасе хвърля на по голяма дистанция.Успех на всичи
godzila2
новобранец
новобранец

Мнение от godzila2 »

Момчил Димитров написа:Не е вярно,абсолютно едно и също е,дори имам познати които го ловят на уклей или кефали и пак е същата работа.За чернокопа е важно да е прясна рибата,а каква е няма значение.Поне при нас е така.
Може и да пипа и на друго , не се и съмнявам. Казвам го , защото съм си правил проби , дето по старите рибари казват , че само на филенце от сафрид вземало , ама да е хубаво изчистено , без твърди работи , без перки , да ама не . Пробвал съм го на филетиран сафрид , само коста с главата , взе го като невидял , дори само на глава пак . Има ли риба , гладна ли е , всичко яде .
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Моя въпрос беше за едри лефери амаа
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Някой казват, че е хитра и като види метален повод не пипа. Според мен може ама, ако не е гладна.. Аз пък незнам кога тя спира да яде :) Скоро имах извадени 24 бр. на флуорокарбон хубав размер и един лефер изтъравн при вдигане( изяди куките). До мен един колега имаше около 15 на метален повод, но някои доста по-едри от моите. Неговата стръв беше филе от по- едър сафрид, моята среден и по-дребен сафрид. Някой казват филе от граца.. немисля. Сафрид си е най-ок. Лефера гледа едра мръвка вообще не кълве- удря и хуква. Така, че ако си се приготвил за лефер металния повод си е гаранция при вадене и пак не на100% де. Ако си с флорокарбон вероятноста да го изтървеш е 50/50. И после много да псуваш :) И да си кажеш ако бях с метален нямаше да избяга. Може би.. От 5 удара на лефер имам 2 извадени с ф.к. 026. и 3 с изядени куки. Всеки сам решава.
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

По гръцко карбона е поне0.40.
Radoslav711
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoslav711 »

И аз сам с 0.26 флорокарбон на дуел и сам много доволен единствено много се на накъдря около клубчето до плувката можеби защото използвам 2 вирбела и се оплитът основното и повода и със 1 вирбел сам пробвал пак същата работа другия път ще продвам без вирбел ще видя какъв ще е резолтата.
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Аматьора Бс написа:По гръцко карбона е поне0.40.
:D Toчно в гръцко 0.50 ми го изяде като солета на 1 м. преди да го извадя. Може би над 2 кг лефер. После метален повод ама ....беше късно
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Незнам как е морето днес, но снощи стана зле. Силен вятър от юг и югоизток към 21.30 почна да залива . 3а 2 часа 3 чернокопа и един сафрид. 1-2 дни май така ще е.
Аватар
atanasdobrev
новобранец
новобранец

Мнение от atanasdobrev »

Снощи хванахме с мой приятел много добре 3 лефера и 12 кандидати на филе от сафрид и плувка със светеща ампула. От 20:30 до 01:00. За първи път практикувам този тип риболов и не знам какво да напиша. Ударите бяха на по 10-20 мин. за около час, после спират и пак се завъртя към 00:00. Имам изтървани около 4-5 риби, защото не знаех как точно се лови този тип риба и все не можех да засека или не разбирах, че ми кълве. Куките Гамакацу кука в кука. Повод Berkley 0.27 - за щастие леферите, които извадих ги бях засякъл преди да ми стигнат до повода. Ще се опитам да кача снимки. Морето беше много спокойно и нямаше никой на мястото, където бяхме около Варна, но няма да го споделя, за да не си разваляме спокойствието с приятелите, а и да не видим целия град тази вечер там.
IMG_2446.JPG
IMG_2447.JPG
14642995_1293295477347240_228603620_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Евала. Тези снимки са зараздел "Разбиване"
Radoslav711
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoslav711 »

браво момчета за хубавия улов. Тази вечер и аз щеси пробвам късмета радвам се че рибата е още тука.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”