Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето 2016 - ЧЕРНОКОП
Значи се е дръпнала навътре. Преди развалата около Варна се държеше до 20тия метр чернокопа.zliaster написа:В Несебърския залив днес мого добре се отчете. . 22-26 м.. един размер ..
Утре ще вляза тук към 9 и ще търся..
Какво излиза на Крапец.. то нали знаеш там трудно ще влезем. ..значи от Болата на север..
А къде направи риболова, чв утре като вляза да не обикалям пак до обяд..rikitikitavi написа: Сега. Следващите написани неща са само от гледна точка на моята камбанария. Предполагам,че за някой от вас тя не би ви паснала.
Днес тествах лодката ка вълни(да се разбира деня на предният ми пост). Сериозни вълни. Имаше според мен и по два метра.
Дай шорткът
Минава от там , защото се съобразява със закачките .. гледа да ги отбягва .. ти знаеш ли какво е да удариш закачка ? ако не се реагира светкавично кораба може да потъне за секунди !! Потънал кораб или скъсан воблер ? Задавам ви въпроса. . не е шега.. плюс това се дърпа по изобата. не се криволичи.. щом пътя му е минавал от там ти си длъжен да се съобразиш и да се дръпнеш.. още повече, че е под трал.. разбирам да прави преход.. но щом е под трал няма място за сърдене.. има си неща, които не знаете и е хубаво да ви ги кажа..
- rikitikitavi
- разбира нещата
Емона!krp написа:А къде направи риболова, чв утре като вляза да не обикалям пак до обяд..zliaster написа:В Несебърския за.....аше според мен и по два метра.
Дай шорткът
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря..
Аз съм във Варненско..малко далече
Аз съм във Варненско..малко далече
- rikitikitavi
- разбира нещата
Виж, не е добре да има конфликти между лодки и корабчета. Отиваме да си отпочиваме и отпускаме все пак.zliaster написа:Минава от там , защото се съобразява със закачките .. гледа да ги отбягва .. ти знаеш ли какво е да удариш закачка ? ако не се реагира светкавично кораба може да потъне за секунди !! Потънал кораб или скъсан воблер ? Задавам ви въпроса. . не е шега.. плюс това се дърпа по изобата. не се криволичи.. щом пътя му е минавал от там ти си длъжен да се съобразиш и да се дръпнеш.. още повече, че е под трал.. разбирам да прави преход.. но щом е под трал няма място за сърдене.. има си неща, които не знаете и е хубаво да ви ги кажа..
Ако ще е за правото то по закон всяка една лодка(регистрирана) пуснала котва и вдигнала черния балон е с предимство пред всякакви плавателни съдове, независимо тралещи или не.
Та нали си представяш в едно село да има пет лодки на котва,всяка дигнала черната топка и рекето да мине през тях....щот карал по линията. Запис от такова преминаване като отиде в ДИК и корабчето остава на сериозен минус и без документи.
Затова казвам. Нека сме толерантни един към друг. Ние с малките лодки като сме пръснати гледаме да не ви се пречкаме в бизнеса,а вие с корабчетата намирате начини да заобикаляте гъстите села.
Така вечерта с кеф ще се похвалим всички у форума и ще си пием с удоволствие питиетата пред прясната риба.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не става въпрос за сърдене,обаче:zliaster написа:...... но щом е под трал няма място за сърдене.. има си неща, които не знаете и е хубаво да ви ги кажа..
Имат ли право РК-тата на рейда да си дърпат трала ?
Или на 500м от брега,защото там се е набучил пасажа ?
За РК-тата няма ли определени зони за тралене за риба и рапани ?
Относно варненските корабчета,поклон защото не ги правят тези номера,и никога не е имало
някакви конфликти,обаче има едни Балчишки шмекери,които разказват играта на любителските
лодки,и то близо до брега пред Златните.Подобно е и положението на Болата,ама май са пак тези от Балчик.
То преди 2-3 години,единия им капитан спа една седмица в морето,
а дочувам че шепа яки любители пак са му вдигнали мерника.
Та,не ви знам законите,затова зададох тези въпроси.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Кой те знае че си на котва? ти уведомил ли си гранична , че пускаш котва в риболовна зона ? силно ме съмнява.. ми ако остана без управление ? и докато вдигам трала вляза в селото.. ще се натискаш така ли ? утре и в зона за военни учения ще пуснеш котва.. но там басма няма да ти цепят.. регистрирани ама само на хартия.. в морето сте призраци повечето.. не ми се спори .. кефя се на сулгана сега
за час и половина 300 кила .. честито..
Киро тея са турци от Балчик. Делта и Ирина. Гадни хюмнета са. Ама ще си намерят майстора.

Киро тея са турци от Балчик. Делта и Ирина. Гадни хюмнета са. Ама ще си намерят майстора.
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Коѝто го е страх от мечки си стои на г..а у домаRibolubitel написа:rikitikitavi написа:Става дума за алуминиева лодка 310 и двигател 6коня. Лодката заедно с двигателя тежи 65килца.Ba4oMisho написа:Важното е че сте си достатъчно луди за да се кефите на риболова в това време, кефа е по-важен от рибите!!!
Не знам, ама си леко, лекинко хамав.![]()
В такова време не бих излязъл дори и с голяма лодка.

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
-
- новобранец
Дали го вземат предвид това колегите ти? по-скоро не! Не им пука какво може да се случи. Важното е да се пълни тралът с риба...Нула толерантност и колегиалност.zliaster написа:... в морето сте призраци повечето...
Познавам сравнително добре законите и правилата за движение в морето и миналата година си направих малък експеримент на Болата: изчаках нарочно да ме доближат две РК-та (тралеха на телефон). Стигнаха на няма 50 м от мен, но не си направиха труда да сигнализират. Преместих се от пътя им, разбира се, но ако бях се улисал в риболов и не ги видя? Само защото си с предимство, редно ли е да рискуваш живота на отсрещния, защото ти попречи на риболова? А ако пък от лодката прещракат и в отговор решат примерно да пуснат някое друго въже във винта на траулера? Хора всякакви, знае ли човек, но редно ли е да се стига до там...
- rikitikitavi
- разбира нещата
Минавам на темата,
Днес много чернокоп пред Дружба. Много добър размер. Малко преял обаче.
Днес много чернокоп пред Дружба. Много добър размер. Малко преял обаче.
Доста на моменти, но сутринта 50 лодки клатеха като замаяни без особен резултат. По-късно...тъкмо щях са си ходя и потръгна...почти към обяд. .. Траката и район
Аз само предупредих за 3те месеца . Не ми се спори излишно
Ще си купите оърво станции и ще ги ползвате по предназначение ! 8ми канал се ползва масово .. то е за вашата сигурност .. не за моята..Влагате пари за лодки , двигатели и регистрации а откъм оборудване ви няма.. Затова казвам че сте призраци .. без да се обижда никой.. Кажете , че не съм прав Хайде МИР ! Живи и здрави да сте 
По темата . 35тия метър Поморие - Влас.. По линията на фарватера вземам яко чернокоп. Само едро.

По темата . 35тия метър Поморие - Влас.. По линията на фарватера вземам яко чернокоп. Само едро.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Е да,ама вий РК-тата на 8-ми канал говорите много шифровано ве.
Иначе постоянно съм там като съм в морето,и на още един - ама тайна.

Иначе постоянно съм там като съм в морето,и на още един - ама тайна.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
И аз пиша последно уточнение: за лодки с район на плаване до 2 мили УКВ не се изисква. Каналът за подаване на аварийни съобщения е един и това не е 8-миzliaster написа:...Ще си купите оърво станции и ще ги ползвате по предназначение ! 8ми канал се ползва масово .. то е за вашата сигурност .. не за моята..Влагате пари за лодки , двигатели и регистрации а откъм оборудване ви няма...

А сега, за да не съм съвсем офтопик - от втора ръка информация: чернокопът пред Варна кълвял вяло. Времето си е все така кофти за малки лодки, но става, ако знае човек какво прави.
Е кво го криеш бре КИРО ? Пустия му 6ти канал
влязох аз в 40тия метър.. тука сафрид ще има.. мъртвака е меден.. бачка морето далеч далеч .. утре рано рано на Маслен нос.. да чупим зъбки