Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Сом на тролинг
Отивам да си разработя двигателя и хич не ми пука за бели,сомове и силикони....неам удържане вече.Все пак е понеделник...време за риболов.
Троли приятна работа
Ще те чекам до доваро
....майтап бе Уили
Аре чао и с кой не сме се видели ....ще си честитим Великден там......аз вече съм се окопал в землянка.

Троли приятна работа

Еии полудяхте с тая 9ка, аз се разминах с нея за половин час, ма открих сезона с 3,200. Тая седмица мисля още от четвъртък да съм там, че миналата година по това време вече имах едно соме на тролинг.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вбесихте ме двойно!Неам нерви!
За бели си лафите,а сомове ниенте!
Па и одите на риба,а азе ке бачкам!Извратеняци у криза!
Как ше го разработим Емо с некой сом 80кила,па ше го премерим до 84кг.,да си гризе ноктите!
Аре,чекаме още резултати! 

Днес около 7ч. сутринта на яз.Жребчево удари сом на тролинг с хипрон 0.18мм.Рибата е морена около 3ч.30мин и е извадена.След,като е отмерена дължина 2м.23см. е направена пълна фотосесия от Калоян Белополски.За съжаление от всички риболовци,никой не е носел кантар за големи риби(моя пристига довечера).За това ми звъняха да ме питат колко може да тежи.Казах им,че по формулата на Милко излиза 66кг.500гр.Но тя допуска 10% грешка във плюс и минус.Така,че сома може да тежи и 73кг.Така,че щели да вземат средното полужение и ще го пишат 69кг.Troli Rapala написа:Вбесихте ме двойно!Неам нерви!![]()
За бели си лафите,а сомове ниенте!
Па и одите на риба,а азе ке бачкам!Извратеняци у криза!
Как ше го разработим Емо с некой сом 80кила,па ше го премерим до 84кг.,да си гризе ноктите!
![]()
![]()
Аре,чекаме още резултати!
Браво на колегата,който веднага е върнал рибата обратно във водата.....нямал подходящ фаянс в банята за снимки.
Момчето уловило рибата е от София и няма претенциите на Троли в троленето.Каза да му предам много поздрави и да внимава с гризането на нокти.Видял го е да се метка неспокойно в лодката с явни изблици на лудост. Троли мислел,че това е ония сом дето му счупил на 2-пъти макарите и сега започвал да си яде своите от яд.

-
- вече хвърля и на тежко
На това се казва силен начален старт за 2010!Направо настръхвам бре!Утре заминавам с нощувка надолу по Искъра,упорит спининг със газене поне до ,,макарите,,че суу дупе риба не лови,за дъната и нощувняците ,,привечер,,няма да влизам в спорове,неизбежни са,и дано великден е велик и за мен!Успех и на всички други подобни ентусиасти тази година,които като мен са болни от неизличимата сомска болест!
Аз бях на брега и чух как пича въздъхна след като явно беше извадил вече рибата. Звучеше като оргазъмEmo-83 написа: Днес около 7ч. сутринта на яз.Жребчево удари сом на тролинг

Респект за колегата за майсторлъка, късмета и най вече за пускането.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз трябва да съм втория на когото днес е ударил сом. Да , ама не. След 15 минути ми се откачи. Все пак ми вкара доста адреналин. Огромно удоволствие е да вадиш такава риба. Избяга мръсника. Не е бил мой, това е.
Да прав си колега....удоволствие е да вадиш такава риба.Но Удар не се пържи....така се майтапиме ние по между си.
Лошото е,че и рядко удря....а на мен на тролинг още не ми е докосвал....даже и сторване нямам.

- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вечерта си пържихме бяла.
Просто воблера не е в устата на сомето и този тарикат намира начин да натисне конеца и извади куките. Какво ми прави впечатление: откачането става под лодката или в близост до нея.

Просто воблера не е в устата на сомето и този тарикат намира начин да натисне конеца и извади куките. Какво ми прави впечатление: откачането става под лодката или в близост до нея.
- spookymiro
- ще става разбирач
Здравейте,
Работата със сома стана по следния начин: (Часовника на фотоапарата ми е с 20 минути напред)
Седя си в лодката с прибрани пръчки и гледам приятелчето (Божо) как идва към мен да му прехвърля бутилка Старопрамен донесена ни от колега. По едно време се изправи и аз реших, че е почнал и той да си прибира пръчките. Гледам че се забави нещо и реших да отида при него. Видях го ето така:

Извика ми да дойда с големия кеп...
Аз дойдох ама работата се оказа по дебела. Понеже съм бая тежък а приятелчето беше с малката ни лодка, направихме ловък трансфер и той дойде при мен. И ми даде въдицата да го отменя малко:

После се сменихме още по веднъж. На 2-3 пъти успявахме да го вдигнем почти до лодката, обаче той се обръщаше и го оставяхме да се поуспокои малко. Толкова голяма риба не бяхме вадили. Тук искам да изкажа специални благодарности на Троли и Кърцата за указанията, които бях получил от тях. Троли ми беше обяснил как се държи големия сом, да не го бързаме, как изпуска мехури и застава вертикално надолу, когато е уморен. На предпоследната среща на на форума в София отидох и аз за първи път. Колегите са много приятни и отзивчиви хора! Там Кърцата ми обясни същото за сома, обясни ми и каква канджа трябва да имам. В последното се убедихме лично, когато накрая успях да вдигна сома и приятелчето го бодна с нашата канджа. Сома се извъртя и Божо каза, че едвам го е удържал. С дружни усилия и искривена канджа го качихме в лодката.
После имаше капите у земята, викове, прегръдки, ръкопляскания от наобиколилите ни лодки и пр. Благодарности и на колегите, които прибраха малката ни лодка при тях, щото си плаваше без капитан някъде около нас.
Отправихме се към лагера и след 5 минути проснахме сина на приятелчето до сома:

После го измерихме с помощта на Наско Боянов:

Ето малко снимки на целият ни отбор със сома:

След като Наско ни увери, че сме боднали правилно сома отдолу на устата и че ще се оправи, приятелчето сложи гащеризона:

Цалата операция по ваденето отне около час и половина. Сома е стоял извън водата не повече от 20 минути. Надявам се да оцелее, стане по-голям и донесе същите емоции на някой колега.
Евала на приятелчето за късмета и дето удържа фронта сам първите 20 минути. Другата му въдица беше във водата, сома го увъртя няколко пъти но той успя с ловки маневри да избегне оплитането.
Калоян Белополски също направи снимки, ама не знам къде ще ги публикува. Предполагам, че неговите ще са по-добри.
Поздрави!
Работата със сома стана по следния начин: (Часовника на фотоапарата ми е с 20 минути напред)
Седя си в лодката с прибрани пръчки и гледам приятелчето (Божо) как идва към мен да му прехвърля бутилка Старопрамен донесена ни от колега. По едно време се изправи и аз реших, че е почнал и той да си прибира пръчките. Гледам че се забави нещо и реших да отида при него. Видях го ето така:

Извика ми да дойда с големия кеп...
Аз дойдох ама работата се оказа по дебела. Понеже съм бая тежък а приятелчето беше с малката ни лодка, направихме ловък трансфер и той дойде при мен. И ми даде въдицата да го отменя малко:

После се сменихме още по веднъж. На 2-3 пъти успявахме да го вдигнем почти до лодката, обаче той се обръщаше и го оставяхме да се поуспокои малко. Толкова голяма риба не бяхме вадили. Тук искам да изкажа специални благодарности на Троли и Кърцата за указанията, които бях получил от тях. Троли ми беше обяснил как се държи големия сом, да не го бързаме, как изпуска мехури и застава вертикално надолу, когато е уморен. На предпоследната среща на на форума в София отидох и аз за първи път. Колегите са много приятни и отзивчиви хора! Там Кърцата ми обясни същото за сома, обясни ми и каква канджа трябва да имам. В последното се убедихме лично, когато накрая успях да вдигна сома и приятелчето го бодна с нашата канджа. Сома се извъртя и Божо каза, че едвам го е удържал. С дружни усилия и искривена канджа го качихме в лодката.
После имаше капите у земята, викове, прегръдки, ръкопляскания от наобиколилите ни лодки и пр. Благодарности и на колегите, които прибраха малката ни лодка при тях, щото си плаваше без капитан някъде около нас.
Отправихме се към лагера и след 5 минути проснахме сина на приятелчето до сома:

После го измерихме с помощта на Наско Боянов:

Ето малко снимки на целият ни отбор със сома:

След като Наско ни увери, че сме боднали правилно сома отдолу на устата и че ще се оправи, приятелчето сложи гащеризона:

Цалата операция по ваденето отне около час и половина. Сома е стоял извън водата не повече от 20 минути. Надявам се да оцелее, стане по-голям и донесе същите емоции на някой колега.
Евала на приятелчето за късмета и дето удържа фронта сам първите 20 минути. Другата му въдица беше във водата, сома го увъртя няколко пъти но той успя с ловки маневри да избегне оплитането.
Калоян Белополски също направи снимки, ама не знам къде ще ги публикува. Предполагам, че неговите ще са по-добри.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
-
- научил се да хвърля
Браво spookymiro , вашият отбор набира скорост!Миналата година с няколко по малки сома на Жребеца и тази година тоя убавец.Поздравления за пускането!Големи сте
.Пожелавам ви още много слука !

Лягам с мисълта,че утре пак ще съм за риба.Риболов NON STOP!

браво продължаваите в същия дух
Поздравления за прекресната риба!!!Пожелавам още много такива емоции на човека върнал рибата в язовира!!! 

На такива като вас колеги, пожелавам по често да ви спохожда късмета.Явно сте подготвени
подобаващо,а и с постъпката си,заслужавате да закачате товарния,всеки път.
подобаващо,а и с постъпката си,заслужавате да закачате товарния,всеки път.