БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от bobo_33333 »

Ivan_nikolov написа:Колега simonb миналата година ползвах http://www.suvenir.bg/Vlakno-s-yarak-fl ... /24922/30/" onclick="window.open(this.href);return false; като за 1 ролка цената беше около 7-8 лв . Китайче е ама върши работа + това е и с голям метраж ;) бях доволен , НО по доволен съм от нанофила на бъркли който си вземах ( благодаря на bobo_33333 че ме убеди да си го заприходя :) ).

Аз благодаря на Боцмана от Бургас ,КОЙТО МЕ ЗАПАЛИ по него
Аз там съм пораснал...
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

Ivan_nikolov написа:Колега simonb миналата година ползвах http://www.suvenir.bg/Vlakno-s-yarak-fl ... /24922/30/" onclick="window.open(this.href);return false; като за 1 ролка цената беше около 7-8 лв . Китайче е ама върши работа + това е и с голям метраж ;) бях доволен , НО по доволен съм от нанофила на бъркли който си вземах ( благодаря на bobo_33333 че ме убеди да си го заприходя :) ).
За колко пари си го заприходи, че гледам е 45 лв. този нанофил ? На мен ми идва скъпо това, смятам че за да ползваш такова влакно трябва да вадиш доста голямо количество риби или да имаш много пари, дето не ти трябват.. :roll: Колко голяма е разликата в усещането с китайското и струва ли си въобще парите ? Отговорете честно, а не само от срам че сте дали толкова пари... :drinkers:
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

Ами има по-голямо усещане , но плюса му е , че въпреки малкия диаметър има добра здравина и " не пие вода" като плетеняка . също така е и не разтегливо т.е. с голяма чувствителност за разлика от монофила . С китайчето миналата година имам загубени 7-8 бомбарди за сезона , тази година още нямам изгубена а имам поне 20 ходения . Минуса на нанофила е че е плоско за друг не се сещам или поне не знам :)
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

simonb написа:
За колко пари си го заприходи, че гледам е 45 лв. този нанофил ? На мен ми идва скъпо това, смятам че за да ползваш такова влакно трябва да вадиш доста голямо количество риби или да имаш много пари, дето не ти трябват.. :roll: Колко голяма е разликата в усещането с китайското и струва ли си въобще парите ? Отговорете честно, а не само от срам че сте дали толкова пари... :drinkers:
Срама няма ,както и кеф цена няма...
СкЪпо е в БГ ,инъче е около 50 лв ,ама за 270м или 25 лв за 125м
Кефа не е от голямото количество риби или многото пари,ами от тръпката и тока дето те удря при почукването на рибата :wink:
Аз там съм пораснал...
simonb
новобранец
новобранец

Мнение от simonb »

Харесах си това плетеняче, ама не ми е ясно какво означава че е с тефлоново покритие ,някой знае ли ? ENERGO TEAM - POWER BRAID TEFLON
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

simonb написа:За колко пари си го заприходи, че гледам е 45 лв. този нанофил ? На мен ми идва скъпо това, смятам че за да ползваш такова влакно трябва да вадиш доста голямо количество риби или да имаш много пари, дето не ти трябват.. :roll: Колко голяма е разликата в усещането с китайското и струва ли си въобще парите ? Отговорете честно, а не само от срам че сте дали толкова пари... :drinkers:
Не знам за колко тънко говори колегата ама наистина тънкото не заслужава и 5 лева (говоря за 0.04)

Изображение

Именно тоз боклук от снимката изгни за 30 дена или казано около 25-28 ходения за риба и взе да се къса като на баба ми конците за шиене но който ползва по дебелите казва че няма ядове (ама с кастинга какво правим :lol: )
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

dobria1 написа:
simonb написа:За колко пари си го заприходи, че гледам е 45 лв. този нанофил ? На мен ми идва скъпо това, смятам че за да ползваш такова влакно трябва да вадиш доста голямо количество риби или да имаш много пари, дето не ти трябват.. :roll: Колко голяма е разликата в усещането с китайското и струва ли си въобще парите ? Отговорете честно, а не само от срам че сте дали толкова пари... :drinkers:
Не знам за колко тънко говори колегата ама наистина тънкото не заслужава и 5 лева (говоря за 0.04)

Изображение

Именно тоз боклук от снимката изгни за 30 дена или казано около 25-28 ходения за риба и взе да се къса като на баба ми конците за шиене но който ползва по дебелите казва че няма ядове (ама с кастинга какво правим :lol: )
Аз ползвам размер 0.12 ( ~0.14 ) . Кастинга който постигам е 100+ . Не съм мерил с рулетката колко точно е , но шпулата на макарата "светва" като хвърля. Ползвам нанофила с Оkuma Carbonite 2M 35FD и съм доволен. :) Ползвам бомбарди spro и fuji 25 и 30 грама :)
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Ivan_nikolov написа:
dobria1 написа:но който ползва по дебелите казва че няма ядове (ама с кастинга какво правим :lol: )
Аз ползвам размер 0.12 ( ~0.14 ) . Кастинга който постигам е 100+ . Не съм мерил с рулетката колко точно е , но шпулата на макарата "светва" като хвърля. Ползвам нанофила с Оkuma Carbonite 2M 35FD и съм доволен. :) Ползвам бомбарди spro и fuji 25 и 30 грама :)
А проблеми с вятъра при тез дебелини няма ли???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

Ако кажа , че няма ще излъжа , НО са по малко отколкото с монофила ...
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Във връзка с подготовката за новия сезон за улов на зарган с бомбарда поръчах и ми донесоха от САЩ
плетено влакно, зелен цвят, Tuf-Line Super Cast, LB Test #8/0.102 (?) mm.Цена от магазин 25 щ.д.за 300 ярда/274 м.
В неделя направих първите проби: постига се добра дистанция.На влакното има шок лидер от монофил 0.25 мм.
Влакното е от типа хибрид: около централна нишка са обвити плетките и отвън са промазани.
Остава да го пробвам в реални условия и тогава ще пиша конкретно как се е проявило.
За повод съм се насочил към японски флуорокарбон 0.148 мм на Toray.
Само риба да има!
Изненадвам се, че сезона наближава, а тази актуална тема замря? Едва ли всичко по тези въпроси е окончателно изяснено!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
RyDeR
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от RyDeR »

Колега Митко Кирилов,
за поводи трети пореден сезон ще ползвам флуорокарбон Sunline Troutist 0.138mm, малко е скъпичък, но си заслужава всяко левче. Пробвай го (ако не си де) - няма да сбъркаш.
И аз в неделя бях на проби на мостчето на Карантината, обаче вятъра беше ужасен и трябва да повторя в тихо време :D Този сезон ще стартирам с Berkley Whiplash 0.06mm с лидер Sunline Super PE 0.20mm, пък ще видим какво ще се получи в реални условия. Поздрави!
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Колега RyDeR,
Благодаря за съвета! Макарите ми са заредени! :D Освен с новото Туфлайн имам плетеняци за
ползване: YGK /за спиниг-бомбарда/, от ментето ПП и китайско Посейдон /материал от Япония/ за дъно. :)
Така че едва след приключване на сезона ще мисля, ако се налага за нови/други влакна! :?:
На слука ! :drinkers:
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Колега RyDeR,
Извинявай! Нещо залитнах в друго направление!
Сега за флуорокарбона.Нещо съм резервиран към посоченото влакно.Ползвах
Сънлайн Снипер флуорокарбон от стария модел.Не беше кой знае какво.Даже Дуела на Смарт,
който не е чист флуорокарбон беше по-добър. :(
Също не намирам, че е по-добро от такова на Toray или на King Kureha.Не е въпроса само в парите. :wink:
Възможно е също и новият флуорокарбон на Трабуко да е по-добър. :( Нещата се развиват и
продуктите непрекъснато се подобряват, конкуренция.Иначе всички си поръчват тези влакна
само в малкото на брой производители в Япония. :lol:
Прави впечатление, че само конкретните производители дават "точни" параметри за влакната. :?:
Всеки рискува, за да открие истината!
С поздрав
Аватар
RyDeR
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от RyDeR »

Колега Митко Кирилов,
Говорех конкретно за Troutist и не мога да се съглася, че щом някой флуорокарбон на Sunline не е кой знае какво, то това се отнася за всички флуорокарбони от марката. А дали е по-добро от Toray или King Kureha не мога да кажа, тъй като не съм ги ползвал. Ако имаш път към Аспарухово драсни едно ЛС и ще ти клъцна някой метър да го пробваш като му дойде времето и след това съм убеден, че ще си промениш мнението :)
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Да попитам колегите как решават кой ФК е хубав и кой не. Какъв е критерия, щото качеството му "невидимост", или коефициент на пречупване, без уреди, няма как да се определи. Аз всички ФК, като ги потопя във вода (дори и морска), си ги виждам прекрасно.

Sunline Troutist - 12лв, най-евтиния (като опаковка, не като цена на метър) ФК на Sunline.
Изображение
доста по-евтин от Sunline V Hard - 30 лв.
Изображение
Toray Premium 9.00-14.00 лв, също може би най-евтиния ФК на Toray
Изображение
Всичките съм ги ползвал, както и доста други на Sunline, също и на DUEL, а напоследък и на Seaguar ... и специално за заргана не мога да кажа кой е по-добър. Ако е за чепаре, там разликата се забелязва, понякога е очевадна :D. Но за бомбардата ... не виждам разлика. И по тая причина миналата година си взех няколко размера Toray Premium (щото го намерих по 9.00 лв.). Аз май ФК на бомбардата го слагам не заради невидимостта му, а заради другите му качества - много по-здрав при еднакъв диаметър, твърд, не се къдри и усуква.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”