Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Тук е описано подробно.tatkoogi написа:Ключът се крие в подробното описание на продукта от производителя. Не вярвам сериозни производители да мамят.
http://www.voblershop.com/vlakna/104/
Зарганолог
Марката Дуел ф.к я пробвах преди 3 години имаше супер резултати. После чух, че не е 100% ф.к. Сега гледам, че е с раличен етикет предполагам, че е нова разработка аз лично не бих казал лошо за нея пък гледам че и цената за ф.к си е добра .
-
- ще става разбирач
Anas Platirinchus-Зеленоглава патица.Освен зелената глава на мъжкия и при двата пола има по едно тъмно синьо прозорче(петно пера) на крилата,при второстепенните махови пера,което мисля че се запазва и при полудивите хибриди.MARLIN написа:Здр. колеги. Извинявам се, че отконявам малко темата, но скоро и аз пак започвам с бродериите на чепаретата та исках да ви питам нещо. Зеленоглава патица (ешелбаш) и див юрдек една и съща птица ли е ? Имам една обещана а всички и казват различно и вече се обърках с тези кокошкиМерси
Ешелбаш,Див юрдек, това са ловджийски турско-българизми,А по селски(Поне във Варненско-Мисирка)
иначе мисирка викат и на пуйката.
Скуби смело,щом са обещали едно и също е Патето.
Гледай само да не ти донесат женска.Кафява общо взето , може да пълниш само възглавници.Обработи перата с препарат(нафталин) заради многото акари(пухояди) защото разказват играта на перата-това последното и за чипаретата и за възглавниците се отнася.

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Най накрая се сдобих така търсените пера за Карагьоз но от една птица излизат пера за 2 чепарета
след ден два ще покажа и готов вариант

след ден два ще покажа и готов вариант

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Мерси колега
зная че трябва да е мъжка.
Замразена е в фрзер от 2 мес. трудно се ще скуби и не всичките и пера стават .. като се намокри пък ще трябва да се сушат перушините.
. и после с нафталин за него не бях се сещал
Ок ще я оправим че и други рибари я чакат 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Каква е тази птица?
Аз последно време гледам доста шарени пилета хвъркат по поляните и се чудя дали да не ги подкарам с ластиката.
Аз последно време гледам доста шарени пилета хвъркат по поляните и се чудя дали да не ги подкарам с ластиката.
- YordanDanev
- сериозен играч
Сега заради едни чепарета да не вземете да изтрепете синигерите и другите пойни птичета, аз цяла зима си ги храня на терасата със трошички, сега напролет тъкмо да започнат да пеят 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
То синигер много трудно се уцелва.
Аз си мисля за тези дето ходят по нивите.Едни такива с леко кафява перушина със син отенък и червено по гушата.Те са доста лесни за трепане.
Аз си мисля за тези дето ходят по нивите.Едни такива с леко кафява перушина със син отенък и червено по гушата.Те са доста лесни за трепане.
Отплеснахте се здраво от темата
. То вярно, че зимата е дълга ама..... 

Румци гледам не се включваш в тази тема.Не вярвам да не си измайсторил и ти някое чипаре,айде чакаме снимкиrumci написа:Отплеснахте се здраво от темата. То вярно, че зимата е дълга ама.....

Айде по темата. Ето и от мен няколко снимки на чипарета вързвани през последните дни.
Чипаре за едър карагьоз.Куки 7-ми номер.
Пак за едро

Това за много едро,може и чернокоп.Куки 5-ти номер.
Това е боядисано основно с безцветен лак с холграмни частици в него,на снимката не си личи но на живо изглежда много ефектно.
Зарганолог
Не ми оставя време напоследък за направа на чепарета, но пък се наслаждавам на вашите изпълнения. Докарвате ги като за изложба
. Дали обаче и рибата ще оцени новите творения, ще кажете на пролет. С годините ми е правело впечатление, че винаги е добре м/у куките да има някоя, която да се различава коренно от другите и сафридите и чернокопите сякаш умишлено нападат точно нея. При моите изработки винаги има поне две, които по нищо не си приличат с останалите в редицата. Мисля, че има някакъв ефект, който заинтригува рибата. 

-
- новобранец
Перата които е показал Добрия са от сойка, има ги тия птици навсякъде, дори и сега през зимата, големи са колкото сврака, доста любопитни и е лесно да се отстреля с въздушна пушка. Но перата са малки/ специално тези със синьото по тях/ и не зная как ще извади перушина за вързването на чепаре, много ми е любопитно, чакам с нетърпение демонстрацията.
Аз се сещам за един вариант,да го върже със стеблото на перото.Друг вариант не виждамД.Димитров написа:Перата които е показал Добрия са от сойка, има ги тия птици навсякъде, дори и сега през зимата, големи са колкото сврака, доста любопитни и е лесно да се отстреля с въздушна пушка. Но перата са малки/ специално тези със синьото по тях/ и не зная как ще извади перушина за вързването на чепаре, много ми е любопитно, чакам с нетърпение демонстрацията.
Зарганолог
- YordanDanev
- сериозен играч
За да не ме обвиняват, че не пиша по темата ще пусна някоя снимка на мои чепарета

- Моряка
- кандидат преподавател
Стеблото може да се сцепи с макетен нож,но пак си е играчкаMi7chell написа: Аз се сещам за един вариант,да го върже със стеблото на перото.Друг вариант не виждам

А сега де?