Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Menkata
- фен клуб-скобар
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
И аз сега се прибрах току що от язовира.Рекох да си хвана малко уклей за аператива довечера.Речено-сторено.За 3 часа доста приличен риболов на уклеи (22-24 см) около 15 бр.Доста топло време и проливен дъжд.Язовира е пуснат до дупка.Имаше колеги които разпъваха в дъжда.Според мен тва е откачено вече
.Но на рибарите как се вика луд умора няма.За мен амура се самопроизвежда на язовира и никои не може да ме убеди в противното.Тази година хващах амурчета по 1 пръст и съм сигорен че не е от зарибителен материал.Логика има защото има течаща вода и то с постоянно температура която влиза от Голяма Желязна.А тази година гледах амура как се вре там красива гледка е.Наслука колеги 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аз отдавна го казван това за амура и с Митко го обсъждашме това лято.При наличие на такива по килограм 

Риба къща няма.
- Menkata
- фен клуб-скобар
А де,от къде тази година тези различни кгяз,Сопот написа:Аз отдавна го казван това за амура и с Митко го обсъждашме това лято.При наличие на такива по килограм

- MITKO70
- кандидат преподавател
Menkata написа:А де,от къде тази година тези различни кгяз,Сопот написа:Аз отдавна го казван това за амура и с Митко го обсъждашме това лято.При наличие на такива по килограм
Явно е факт това и е много добре.И с Д-р Найденов го коментирахме,от 3 г. не е пускан амур ,а има по педя и по-малки

Всичко може,но не всеки го можe.

Менка просто бяха хванати и пуснати от колега от Ловеч.Явно че се самовъзпройзвежда .
Риба къща няма.
- hanks
- вече хвърля и на тежко
Пролетта горе след стената в първия ръкав ги гледах парчета по не по малко от 10кг направо ти пълнят душата като торпеда са.Даже имаше един на метър от брега и успях да го наблюдавам за няколко секунди преди да направи торнадо във водата,е нема такъв кеф!
- Menkata
- фен клуб-скобар
Вчера на Сопот много приятно време за риболов...имаше хора голи се печаха на стена.Риболов почти никакъв нямаше.Отсреща на боклуците имаше 2 лагера,1 лагер видях на паметника.Язовира продължава да спада.Забелязах шаран в района на стената.Но дънданията беше пълна хора цапаха за костур и никаква възможност за риболов нямаше.Заковах капото ама пък релакса беше на макс 

Спомени,[img]http://prikachi.com/images/517/5464517F ... 64534u.jpg[/img][/img] спомени,догодина пак 

Риба къща няма.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нещо разбрах в друг форум че язовира от нова година е арендован. А сега кажете дали е верно или не ма доколкото знам в Абсурдистан всичко е възможно срешу мааалко парички. 

- MITKO70
- кандидат преподавател
Дако,хубаво е че и в други форуми се пише за това,за сега са само слухове.Къде се коментира проблема-фидер форума или друг
Ако прочетеш 2-3-4 страници назад ,ще видиш какво е положението.Последно говорих и с колегите от Троян,те също знаят толкова,но според Наредба 37 ,яз.Сопот е под номер 32 в сисъка на големите държавни язовири и е за ЛЮБИТЕЛСКИ РИБОЛОВ
Варианто който се очаква/може и да си остане така/е да стане с членска карта/15ЛВ/,което е добър въриант за язовира.Но ,това са само предположения,слухове за сега,"Поживьом увидем"казват руснаците 

- Диканаров
- кандидат преподавател
Момци, върнах се в София след седем месеца на яз.Сопот и около него. Да ви дам инфо от два дни. Нивото е спаднало с 6 метра от пролетното ниво. На потъналите мостове водата е около 30 см. Рибата се изтегля към стената. Излизат на рибка костури по 300 грама. Рядко по-едри или бяла. Рибата се раздвижи след захлаждането. Има вече хванати прилични шарковци и по-редко бял амур. Платика, оклей, бабушки и каракуда доволно! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Menkata
- фен клуб-скобар
Не разбирам защо продължават да източват язовира...ще остане без вода да не са решили вярно да сменят клапите на кулатаДиканаров написа:Момци, върнах се в София след седем месеца на яз.Сопот и около него. Да ви дам инфо от два дни. Нивото е спаднало с 6 метра от пролетното ниво. На потъналите мостове водата е около 30 см. Рибата се изтегля към стената. Излизат на рибка костури по 300 грама. Рядко по-едри или бяла. Рибата се раздвижи след захлаждането. Има вече хванати прилични шарковци и по-редко бял амур. Платика, оклей, бабушки и каракуда доволно!

- MITKO70
- кандидат преподавател
Да Менка,така се говори ,точно това ще правят.Но ,дано зимата е като милата със сняг,че иначе не виждам как ще се напълни.
Здрасти бат Веско/Диканаров/,не успяхме да се видим на местна територия,въпреки че бяхме там 75 дни,но здраве да е догодина
Интересно инфо даде,за някой шарко и амур се знае,но къде дават другите риби,в коя част на язовира.
Здрасти бат Веско/Диканаров/,не успяхме да се видим на местна територия,въпреки че бяхме там 75 дни,но здраве да е догодина

- Диканаров
- кандидат преподавател
На Мугрицата, гумите, Голям Резван, носовете на дядо Банчо и Дълбокия залив дава платика, каракуда, оклей и среден костур. На потъналия път дава добър костур, но може и мостовете да са се показали. Аз ги оставих на 50-30 см. дълбочина. Рибата се изтегля към стената. Язовира го източват защото е единствен водоизточник за два микровецове на р.Вит при Торос и Дерманци. Вит на Боаза е без капка вода от 3-4 месеца и за да се пълнят кесиите на енергокърлежите ще източат както е кръгнало язовира до дупка тази зима . Дано да има валежи. Такава суша аз не знам от 32 години. От 1980 година имам рибарската си колиба и такова чудо не сьм видял.
Митко, и аз съжалявам, че не се видяхме. Трябваше само едно позвъняване, че си на водата. Ти както разбирам предпочиташ северният бряг, който е по-полегат. Аз щъкам повече по южния, стената и при устието на р.Топля. Живот и здраве да е, догодина ще те чакам да ми се обадиш, като решиш да идваш. Ще си направим и
и риба.
Митко, и аз съжалявам, че не се видяхме. Трябваше само едно позвъняване, че си на водата. Ти както разбирам предпочиташ северният бряг, който е по-полегат. Аз щъкам повече по южния, стената и при устието на р.Топля. Живот и здраве да е, догодина ще те чакам да ми се обадиш, като решиш да идваш. Ще си направим и

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- MITKO70
- кандидат преподавател
За съжаление май това е причината за източването.Аз знаех за един ВЕЦ на Торос ,а те били два
Дано оправят поне тези изпускатели,дето ги правят от толкова време
Действително предпочитаме повече северния бряг,по удобен е за достъп с караваните,но и е по шаранджийски,амура се върти тук през повечето време.На другия бряг,преди Патичарника също съм си харесал места,има добри сенки.От едно място разбрах ,че са отпуснати пари по някаква Европрограма да се прави път до Патичарника,което ще е добре,ако стане.

Действително предпочитаме повече северния бряг,по удобен е за достъп с караваните,но и е по шаранджийски,амура се върти тук през повечето време.На другия бряг,преди Патичарника също съм си харесал места,има добри сенки.От едно място разбрах ,че са отпуснати пари по някаква Европрограма да се прави път до Патичарника,което ще е добре,ако стане.