Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от INCUBUS »

Йес,мой духовни братко Петков!Право думаш.
Не,бе,Стонка,ти не разбираш-аз моя си участък от планетата си го ...не му давам да са върти и измества ,поради което не ми трябват никакви разклонения :) Пердаша си направо с дебелата глава отпред,чупките в кръста /по-точно S-образното движение на таза /го правя,само като трябва да хербаризирам на някой "голем" топките,напоследък не в реална обстановка,само тренировъчно,щото с документи се работи по-ефикасно :lol: Въртя си сферите /моите са две - в скротумната торбичка :lol: /редовно и наистина няма оплаквания някой да се почувствал зле,въпреки спичането на магнитната решетка и студеното време :lol: Наоколо в злощастната България наистина е пълно с бомбета,ама това не е повод да почваш да си въобразяваш,че си еманация на космическия разум или някакво митично материализиране на излъчванията от тези "подземни библиотекари"на сбърканата жълта "кака".Пак ще повторя,всичките сме маскари,или ако щеш кир,или по-цивилизационно избрано - "Dust in the wind" :?Пък,П.И.пак се намесва като комунистически провокатор в територия,която му е толкова далечна,колкото Международния валутен фонд и ПВЦ-дограмите :lol:
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

ХА ХА ХАХАААААА:)
ХАХАХАА:)
Стига бе, Ицо - ще ми падне ченето от смях:)
А , току що го ковнах с два пирона:)

НЕЕЕ, НЕ:)
Каква еманация, какъв комунизъм?:)

С тия твойте сфери, требе да те ръкоположиме за водач в ново правителство:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не ща в никакво правителство-за мен държавата е нещо свято и ефимерно вечно,без значение кой или кои я ръководят,кат съм плюл "на,пък ш,ъ й служа "освен онуй -служенето на мене си,значи ще служа,ама по свой собствен начин - независима индивидуална справедливост,който не го устройва,да га д.ха или ако има гъз -да противодейства :lol:Не мога да огрея надалеч,ма ми стига и моя си обсег -бе,нямаме ли си други кахъри с прехода,и такова,дайте пак да си говорим за питиетата например -що ли не моа да са отрежа тази вечер поради нескончаемия преход кат донски казак под гнета на Сталин,въпреки наличностите в капиталистическия ми "Бош" хладилник? : :lol: :drinkers: :
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

INCUBUS написа:...под гнета на Сталин,въпреки наличностите в капиталистическия ми "Бош" хладилник?...

Te т'ва е пълна класика! :D :drinkers: Като на член на Политбюро! :mrgreen:
Сталин, Маркс и Телефункен! :lol: :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ъф корсинг,мааму стара-почнахме да се разбираме от няколко докладни реда,и без да щем-глей,че превалихме 61-ва страница.Ликуйте,приятели,осанна:!::drinkers:
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

ИИИ- ко ся -в историята ще остане:
"Шантава" тема отгледала ненискочели, но членоразделни пийьендета:)
(Първостранично заглавийье от новия брой на "Работническоу Делоу")

Инку - тая твоята Мастичка взе да ме преследва и в сънищата:)
ама- не сам да си я пия - а с ценител.

Ку ти насън на госке дода
празна си чаша шъ нося:)

Древна песен от региона на Пещера:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

ИИИ- ко ся -в историята ще остане:
"Шантава" тема от периода на прехода отгледала ненискочели, но членоразделни пийьендета:)
(Първостранично заглавийье от новия брой на "Работническоу Делоу")

Инку - тая твоята Мастичка взе да ме преследва и в сънищата:)
ама- не сам да си я пия - а с ценител.

Ку ти насън на госке дода
празна си чаша шъ нося:)

Древна песен от региона на Пещера:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Да-а-а,лека полека темата а и КАНАЛА на прехода, се наместват по същество :lol: В днешното шибано време на преход,хладилникът и съдържанието му са също толкова важни за ЧОВЕКА в нашата Татковина,колкото образованието и духовното извисяване :lol:Ходенето в подходяща кръчма -също.
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Апостола го беше казал по друг начин:

Времето е във нас
и ние сме във времето
то нас обръща
и ние него обръщаме...
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Днес, макар и на платен водоем си зъвъртях едно гадно капо, ама от най-гадните - когато всички около теб ловят, а ти само гледаш. И това след пет поредни успешни излета на този гьол, тъкъма ми същия, стрървите - и те, а не ми дърпа.
Така се вкиснах, че даже не ми се и свещенодействаше вечерта. Ама пих едно, просто за спазване на ритуала.
Камък,
Пише ли в твоите източни книги, как се чупи такъв карък ?
Само да не е нещо за кадемите, щото кадем бях взел предния ден, отидох на гьола последен и пак заех хубаво място и въобще всичко направих като по учебник :D !
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

В моята централна книга, дето ми е зад двете очеки/очинки, пише, че всяко неставане е Ясен знак за промяна към нещо друго - обикновено по-добро:)

Тоест - земи та се махни от тия изкуственяци и си ходи на естествени места.
Знам ли - може да има и друго значение, ама на първо помисляне това ми излезе отзад очинките. Пък първото почти винаги е вярно:)

Пък нашия народ си го е казал - "прекаления светец и Богу не е драг":) Тоест -
Проготовления, нагласявания, подготовки - все неща, дето "пренатягат: ставането.
Във връзка със случая ти се сетих, за нещо, прочетено май тук или пък в гофиша беше. И то много човешки и естествено беше написано. Но аз цитирам по памет и съкращавам:

Гласят се едни Рибари, оборудват се, уговарят се, подготвят се - перфектна работа. Лодката, двигателите - абееее - Абе всичко на 6!!!

Цял ден нищо.
По едно време, гледат, на брега, на стръмното, един дядко ги пере, та ги скъсва.
Отиват и питат - деде - как бе, КАк ги ловиш?
Не ги ловя - казва дядкото - дава ми ги - щото пари нямаме и умираме от глад в къщи с бабата.
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Страхът. Страхът от Тук и Сега.

Смешно заглавие – нали?:)

Някъде нагоре/назад или там някъде в темата, бях споменал за съществуването на целият филм, цялата книга или целият ни живот на едно и също място, в едно и също време.

За да можем да ги “прочетем” ни е нужен “четец”. Оказва се, че Четеца в нашият случай е Време. Независимо от “техническото устройство”, което спомага за процеса, Времето е абсолютно необходимо за целта.
Дори (по свидетелства на изпитали го) когато са пред лицето на смъртта, на четящите целият си живот (като на лента) им е необходим поне миг – пак някакъв отрязък от време. А, ако живеем живота си по класическият начин, то са ни необходими десетки или стотици години, за да видим края му.

Ако можехме да “четем”цялата тази информация без помощта на времето, просто нямаше да сме тук, на този свят.
Ще припомня един от примерите, които бях дал.
В ръката си държите CD. На него е записан филм, история или нещо друго. В ръката си държим цял един живот, цяла приказка или резултата от десетки години научен труд, записан под формата на книга или програма.
ДА, държите CD-то, но не можете да видите или прочетете какво има на него. А дори и да сложите диска в устройството – пак ви е необходимо време, за да го разгледате или”прочетете” от начало до край.

В ръката си имате цялата информация(диска), но ви е нужен четец, за да я разгледате, получите. Информацията е Тук и Сега в ръката ви, но е нужно Време, за да я осъзнаете, разгърнете, разгледате, разучите.
“Държите в ръцете” си целия си живот, но е необходимо време, за да го изживеете.

По същият, аналогичен начин, страхът от каквото и да било, съществува в живота ни във всеки един момент. Тук и сега – тоест – от началото до края на “филма”. В един и същ момент, винаги, записан на диска.
Естествено, заедно с него съществуват и всичките останали елементи на историята – взаимодействия, радости, решения, разочарования, успехи, неуспехи и т.н.

Но тъй като не сме научени да се страхуваме от радостта и успеха, те не ни касаят. Приемаме ги като нещо заслужено – и е точно така. Хепи енд-а е нещо “естествено” за нас – нали?:)

Научени сме да се страхуваме от грешките си, неуспехите, несигурността, промените, неудовлетвореността, болката икакво ли още не.
Научени сме да се страхуваме от самите себе си, тъй като ние сме променящи се същества, а промяната винаги е нещо непознато, несигурно – чааак докато не я “опитаме”.
Затова мама учи дъщерята – хвани си мъж, роди му дете и всичко ще е наред!
Тати учи синът – стани като мен и всичко ще е наред!

Едва ли не – Страхът е наше изконно “право” - дотам сме я докарали.

Същият тоз “мамун”- страхът, е винаги в живота ни. Тук и сега. Записан е на диска (живота ни)и няма никакво значение, точно кога ще се появи – той е Тук и Сега.

Да, обаче, когато осъзнаем причината, ще се досетим и за следствието.
Илюзорният балон, който представлява страхът се пука в момента на осъзнаването му.

Както след края на напрегнато театрално действие, злодеите и жертвите се кланят на разтърсените от “драмата” зрители, така и страхът очаква своите овации и поклони.
След това се оттегля, като всеки артист – в гримьорната си, за да дочака новата си роля.

Съществува ли наистина страхът?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

G.Petkov написа:Днес, макар и на платен водоем си зъвъртях едно гадно капо, ама от най-гадните - когато всички около теб ловят, а ти само гледаш. И това след пет поредни успешни излета на този гьол, тъкъма ми същия, стрървите - и те, а не ми дърпа.
Така се вкиснах, че даже не ми се и свещенодействаше вечерта. Ама пих едно, просто за спазване на ритуала.
Жореее, Жореее, забавил си прехода с тоя нериболов!
За да си върви всичко във вселената гладко народа е казал- Зимата се ходи на лед, лятото се ходи на нелед!!!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Владо,
Прав си от всякъде, ама да знаеш, че жените са виновни :D ! За всичко!
След пет поредни излета на лед, при които направих неуспешен опит да изловя дребосъка в Софийския район / с едно изключение /, при последното ми прибиране жената дойде да погледне какво съм хванал и с пренебрежителен тон рече:
- С това което носиш, кой от двамата трябва да се наяде ?
И "преряза" честолюбивото ми, рибарско сърце на две. А тя най-много обича риба и то прясна, и ми е основен мотив за риболова, защото аз съм равнодушен към рибояденето.
Та за да се реванширам и си нахраня жената, се засилих към платеното, да ги надърпам много и едри пъстърви, пък то излезе пълен провал :lol: !
Иначе съм за "ледения риболов" с две ръце и един ледобур :D !
Идвал нов студ, рекоха ония лъжци - "синоптиците".

Камък,
Тук около София няма много естествени места.
Ако не е риболова не лед, зимата ще ги ловим само пред мониторите :D и на платено!
А на малкото водоеми, в които има нещо, местата се заемат към 4.00 и се чака до развиделяване. Не съм фен на този риболов.
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Значи - махаш с ръка на черстолюбието и ти олеква:)

Питаш ли ги Дунавските риболовци и от Видин и от Русе - като ги попитах защо не пишат за риби?
Ами няма за какво - ми отговориха.
И при мен няма никакво движение - ако не броим изпразването на запасите.

Щот при теб май се получава, че ходиш на "инат", само за да запазиш честолюбието си?
Ако не е така - обясни. Но все някъде трябва да има "пролука", "слабо място" в мирогледа ти, при условие, че не съм те разбрал правилно.

Не случайно споменах за дядото на езерото - при него работата е била на живот и смърт, просто се е спасявал с помощта на риболова. Нечий подпис тук гласеше, че да научиш човек да си лови риба е много повече от колкото да го нахраниш с нея.
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Заключено

Обратно към “Разни”