Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от кирил великий »

Zahariev91 написа:Казичане работи всеки ден, възможен е и нощен риболов, нов собственик отскоро, и още по-хубави трофейни шарани. Условията не са по-различни от преди.
Колегата по-горе пита за "Казичене-Затвора", той е до "Казичене-Ски влека" и е затворен за риболов - поне миналата година беше затворен.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Zahariev91
новобранец
новобранец

Мнение от Zahariev91 »

кирил великий написа:
Zahariev91 написа:Казичане работи всеки ден, възможен е и нощен риболов, нов собственик отскоро, и още по-хубави трофейни шарани. Условията не са по-различни от преди.
Колегата по-горе пита за "Казичене-Затвора", той е до "Казичене-Ски влека" и е затворен за риболов - поне миналата година беше затворен.
Моя грешка - за "Казичане - Ски влека" е актуалното инфо. :fishing1:
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

:smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Сводка от днес за Пънча: В горната част (устието, разлятата плитка част) няма и следа от бабушки. Днес ги търсих целенасочено на фидер, но имаше само микро уклеи. Иначе това, което видях за колегите около мен - излизаха епизодични каракуди по около 300 гр. на дъно.
Последно промяна от Garbolino на Нед Май 29, 2016 5:14 pm, променено общо 2 пъти.
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Колега коя е горната част? Посока стената или втичалото?
bisvas
новобранец
новобранец

Мнение от bisvas »

И аз днес бях на Панчарево от 6 до 12 час на гумаджийницата. Резултата - 4 костура . нама бабушки и уклей. Само малки кленчета по 5 см. - хванах и пуснах поне 10 от тях. Стръв бял червей, кука 18 повод 10 плувка 1 гр., разстояние между 10 и 20 метра от брега , дълбочина 150 - 200 см.
Аватар
ludiqdoctor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ludiqdoctor »

Вчерашно инфо от яз. Бистрица село Безден: време - прекрасно, слънчево, вятър - почти нулев. Риболова по нищо не личеше, че ще е много тегав. Преди две седмици с жена ми се изкефихме доволно там. Риболова беше на фидер: храна MVDE ягода, MVDE хай про спесимен и MVDE суит фишмийл (разбъркани и използвани по отделно естествено), стръв бял, царевица... Резултат: за времето от 7: 30 до 12: 00 две шаранчета около половката. На белия, бабушките постоянно бутат стръвта - нормално. Колегата, с който бяхме заедно беше на леко на същата стръв, но много слаби резултати - за същото време около 15-тина рибки. След като ми писна да чакам рибата да започне да се храни на дъното (явно нямаше никакво намерение да го прави, а просто се препичаше на слънце в горния слой), разпънах мача и за 2-3 часа направихме около 3 кг бабушка с размер на шпроти и каракуда размер шамар (стръв бял, кука 12). Рибата всичкта си плува обратно. За да не съм съвсем с празни ръце от там си набрах и прекрасна мащерка . На връщане си взехме пъстърви от рибарника в центъра (на фурна, със сушен босилек и стрък от язовирската мащерка). Ми това е в общи линии.
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

ludiqdoctor написа:Вчерашно инфо от яз. Бистрица село Безден: време - прекрасно, слънчево, вятър - почти нулев. Риболова по нищо не личеше, че ще е много тегав. Преди две седмици с жена ми се изкефихме доволно там. Риболова беше на фидер: храна MVDE ягода, MVDE хай про спесимен и MVDE суит фишмийл (разбъркани и използвани по отделно естествено), стръв бял, царевица... Резултат: за времето от 7: 30 до 12: 00 две шаранчета около половката. На белия, бабушките постоянно бутат стръвта - нормално. Колегата, с който бяхме заедно беше на леко на същата стръв, но много слаби резултати - за същото време около 15-тина рибки. След като ми писна да чакам рибата да започне да се храни на дъното (явно нямаше никакво намерение да го прави, а просто се препичаше на слънце в горния слой), разпънах мача и за 2-3 часа направихме около 3 кг бабушка с размер на шпроти и каракуда размер шамар (стръв бял, кука 12). Рибата всичкта си плува обратно. За да не съм съвсем с празни ръце от там си набрах и прекрасна мащерка . На връщане си взехме пъстърви от рибарника в центъра (на фурна, със сушен босилек и стрък от язовирската мащерка). Ми това е в общи линии.
Не съм стъпвал там от години. Какви са условията сега? Има ли забранени участъци и т.н?
Аватар
ludiqdoctor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ludiqdoctor »

Условията са 5лв. на пръчка, всички ценни видове се заплащат (шаран, толстолоб, амур и т.н.) като цените не ги помня, защото и не ме интересуват(не ходя за риба за да ям). Разрешени са бреговете от голямата върба срещу стълба наляво (поне аз не съм виждал хора надясно от нея), покрай кръчмата надолу и цялата стена до ъгъла на стената с брега срещу кръчмата, който е забранен целогодишно без състезанията.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

bisvas написа:И аз днес бях на Панчарево от 6 до 12 час на гумаджийницата. Резултата - 4 костура . нама бабушки и уклей. Само малки кленчета по 5 см. - хванах и пуснах поне 10 от тях. Стръв бял червей, кука 18 повод 10 плувка 1 гр., разстояние между 10 и 20 метра от брега , дълбочина 150 - 200 см.
:smt024 Здравей колега,и аз бях на гумаджийницата от 7.30 до14ч.да вреше от дребосък /кленчета/ но си даваше уклей.На 5-7уклея излизаше по един едър качествен и почти всички бяха с хайвер.След подбора в торбето прибрах към 38бр. е не е кой знае колко но това е положението.Уклея излизаше на дъбочина към 70 - 90 см.,да и стръв бял и пинки и на същото растояние по на там яко трева.Подвижна плувка 3+1 кука 18№ и повод към 20мм.на тази дълбочина на която си бил е врашкано с треволяци и аз опитах на по надъбоко но оставих една кука и се отказах. :fishing1: Успех
Kaloqn19
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kaloqn19 »

[quote="ludiqdoctor"]Вчерашно инфо от яз. Бистрица село Безден: време - прекрасно, слънчево, вятър - почти нулев. Риболова по нищо не личеше, че ще е много тегав. Преди две седмици с жена ми се изкефихме доволно там.
И на Богров беше тегав риболова,така е защото шарана е в размножителен период.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ей като казахте Богров. В неделя минах през гьола да пия едно кафе. С редки изключения нивото на риболовците е потресаващо ниско. Никак не отива на добре работата. Уж навсякъде има информация, кое и как се прави, буквално на една ръка разстояние, а талибаните по бреговете се увеличават.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
ludiqdoctor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ludiqdoctor »

chirusa_bg написа:Ей като казахте Богров. В неделя минах през гьола да пия едно кафе. С редки изключения нивото на риболовците е потресаващо ниско. Никак не отива на добре работата. Уж навсякъде има информация, кое и как се прави, буквално на една ръка разстояние, а талибаните по бреговете се увеличават.
Как ги преценяш толкова бързо, крайно и категорично нещата кой какъв е? И кое вдига или сваля нивото на един риболовец? Талибани мисля, че е много крайно изказване. Всеки е започнал от някъде, всеки се учи и развива ако иска и има възможност за това). Преди време когато помолих за помощ някой да ме понаучи на разни неща за зимния риболов само луцио (Любо) и смешника (Ники) ми писаха, като и двамата изрично ме предупредиха, че не са от "факирите в областта". Нито един от вас можещите и знаещите (и теб те слагам там, щото си го доказвал не един и два пъти) не протегна ръка. Да не говорим за така наречените "псевдо аматьори" състезатели от гребния канал миналата година, дето толкова на сериозно бяха взели мисията, че си бяха взели рънари шпиони, тайни съставки в захранките, глупости... Не го разбирам това. Мислех, че под името състезание за аматьори се разбира някакви хора дето ше отидат някъде да си поцъкат риба. И преди да сте си помислили куп глупости от сорта "тоя кво се заяжда" искам да кажа: най-лесно е вместо да предложим на хората да им помогнем било със знание на теория, било с ако щете импровизирани училища по водоемите, да кажем виж го тоя къв е талибанин. Може би аз съм с изкривено мислеле, щото всеки ден обяснявам на хора от 8 до 68 как аджеба се грижим за един аквариум, но мисля че имено заради всичко това, за общото хоби всички сме познати, колеги и приятели без дори да се познаваме лично.
Чируз нищо лично, ама не ти отива. Точно пък на тебе.
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Моите наблюдения са същите / не само на Богров / , като общо взето , повечето не влагат никаква мисъл в процеса на самия риболов - най-общо идеята е да се хвърли на плувка и оттам нататък каквото дойде.

Конкретно на Богров , рибите вече се качват нагоре и се ловят добре на пропадане /за самите монтажи и захранване има изписано много/ , като златното правило е да се храни начесто и по малко / много помага прашка с малка чашка/.

Относно "талибаните " - има ги и не са никак малко - те просто не искат да се научат........................

п.п. Масово се ползват въдици ,не по предназначението им ..............
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

[quote="pampasa"]Моите наблюдения са същите / не само на Богров / , като общо взето , повечето не влагат никаква мисъл в процеса на самия риболов - най-общо идеята е да се хвърли на плувка и оттам нататък каквото дойде.
:smt024 Здравейте риболовци,на кой не му се иска маркови сопи и такъми ,но всичко е пари.Не всички имат смартфони, лаптопи и др. да четат да изучават и гледат филмчета за конкретен вид риболов.Знаете крилатия цитат-Дайте ми пари и светът ще бъде мой.Парички за всичко и то не малко,пари за път за входна такса за захранки за пелети за :smt030 и ии ароматизатори и още и още.Да все още има с бамбукови тояги на 50 и повече години и не искат да се разделят с тях. Да и на мене ми се завива свят като гледам с какво оборудване идват риболовци. Но не всеки може да си го позволи.Не всички караме мерцедеси аудита и др. на ли ? Да сме по толерантни един към друг да спазваме правилата за риболовстване можещите и знаещи да дават акъл па кой как си знае и оттам на нататък каквото дойде.Успех на всички.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”