Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Може ли да издадеш тактиката как ги ловите защото на мен нещо не ми се получаваJIBKATA написа:от днес на 7-ците

-
- вече хвърля и на тежко
777 е гьол с много противоречива успеваемост. Аз лично съм го задраскал от платените места на които ходя. Причината е , че след такива постове 3 пъти правихме нощни излети, които бих определил като слаби. Може би човек трябва да ходи често там и да знае тактиките, но и трите пъти когато ходих беше супер зле. Единия път си направих труда да разпитвам колеги посред нощ кой какво е хванал и установих, че 85% бяха капо. Преброих 42 коли
, но не съм разговарял с всички.

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На влизане питайте Лъчо дали е пускал тока и тогава опъвайте такъмите. Това е единствената успешна тактика за 777. В редки случай, при зимните пъстърви тока не играе, но трябва да сте на втичалото, а за там трябва да сте пред вратата още от предната вечер!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Ток не се пуска!!! Това са глупости! Досътатъчно е да поиграеш с дебита на изпускателя и си отрязал кълването! Колкото до седмиците, аз също съм го задраскал от тефтерчето, заради селските номера на арендатора, но съм далеч от мисълтта за ток, атомни реактори в гората до гьола и прочее приказки за лека нощ! Просто там се казва на хора на арендатора кога ще се пуска риба, тези същите се зареждат от 12 през нощта на опашка, ловят риба два дни и после спират да ходят, а от другите шарани по брега 85% са капо, и останалите с по една риба, това е истината! Колкотго до някои "колеги" които правят явна реклама на гьола, тяхна работа! Аз там не стъпвам вече, писна ми от селски номера!!!
-
- новобранец
И каква е идеята на цялата тази схема? Имаш язовир, зарибяваш го, пък не искаш да ти хващат рибите?! Смешна история, какво по-хубаво от това клиентите ти да си тръгват доволни и да се разнасят положителни мнения...
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
По-скоро рибата в тези водоеми е с необичайно поведение, нали все пак са "бройлери", групира се на определени места, който застане над рибата лови по много. Виждал съм го с очите си - до обяд човека е капо и изведнъж рибата се събира пред нето и лови по 10-15 шарана за 2-3 часа.
В друг водоем, пак от групата на 777-те, тази година един приятел вече за четвърти път забожда хубави щуки на торен червей
,
Които му срязват монофилния повод.
Иначе, кога някой ще иде за щуки на червей, а ?
В друг водоем, пак от групата на 777-те, тази година един приятел вече за четвърти път забожда хубави щуки на торен червей

Които му срязват монофилния повод.
Иначе, кога някой ще иде за щуки на червей, а ?
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Повечето хора,които стопанисват платените локви са прости хора,които гледат предимно печалбата а не това "клиентите" да са доволни. Много малка част от тях знаят какво да правят с въпросния водоем,как да го стопанисват, с какви видове риба да го зарибят, как да подържат самият водоем, как да подържат рибите в добро здраве и като цяло водоема да е в добро здраве, така че не очаквайте от масата платени локви кой знае какво, показател е че по-голяма част от рибата е болна, прехранена или недохранена, язовира заблатен, с цъфтеж на водорасли и т.н. и който иска да си вземе риба и я сготви му смърди на тиня. Просто за да се подържа един такъв язовир не е само дадеш 10-15000 лв. за аренда за 4 години и да хвърлиш 1 тон каракуда и 2 тона шаран и един пенсионер да събира стотинките и да мята по 10 лопати пшеници да "храни"...
Много точно мнение!!! А Лъчо е от най-простите, именно затова няма да му стъпя на локвите вече. Ама българина така прави бизнес 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не искам да звучи като извинение на арендаторите, (в огромната си част страшно тъпи парчета) но продукта е това, което се търси. Благодарение на водоема, който стопанисваме от сдружение Кракра, видях нещата и от другата страна.
Предлагаме прекрасно езеро, здрави риби, разнообразни видове и ..........
....... и на никой не му дреме!
Повечето хора искат да си напълнят торбите, да излъжат с нещо и да прецакат системата, като откраднат един шаран.
Предлагаме прекрасно езеро, здрави риби, разнообразни видове и ..........
....... и на никой не му дреме!
Повечето хора искат да си напълнят торбите, да излъжат с нещо и да прецакат системата, като откраднат един шаран.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Няма спор по въпроса. Манталитета на българина е такъв, за съжаление! Обаче, не може да си взел над 2 бона от входна такса само и да хвърлиш 50пъстърви на 200 човека! Селска история!!! Затова няма да му стъпна на локвата на тоя бастун! Същия ден е загубил поне още 10 клиента, които щяха да са му редовни на локвата, но българския "бизнесмен" не мисли за утре, такова нещо като дългосрочна печалба е terra incognita за ограниченото му мозъче! И така...
-
- новобранец
Ако става въпрос за Върбица - чудесен водоем, скоро бях там, природата и удоволствието са на макс! Поздравления!chirusa_bg написа:Не искам да звучи като извинение на арендаторите, (в огромната си част страшно тъпи парчета) но продукта е това, което се търси. Благодарение на водоема, който стопанисваме от сдружение Кракра, видях нещата и от другата страна.
....

-
- научил се да хвърля
Къде се намира този водоем? Не успях да го намеря с гуглето.Zahariev91 написа:Ако става въпрос за Върбица - чудесен водоем, скоро бях там, природата и удоволствието са на макс! Поздравления!chirusa_bg написа:Не искам да звучи като извинение на арендаторите, (в огромната си част страшно тъпи парчета) но продукта е това, което се търси. Благодарение на водоема, който стопанисваме от сдружение Кракра, видях нещата и от другата страна.
....![]()
Да направиш нещо тъпо със стил - на това му викам изкуство!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Съвсем малко язовирче близо до Радомир.
Ако тръгнете от Радомир посока магистралата се пада на 2-3км в ляво от пътя. Точно срещу първите сгради на завода Червена могила.
Ето тук има снимки на язовира
viewtopic.php?f=135&t=91394
а това е страницата му във Фейсбук
https://www.facebook.com/groups/1426760664283720/
Ако тръгнете от Радомир посока магистралата се пада на 2-3км в ляво от пътя. Точно срещу първите сгради на завода Червена могила.
Ето тук има снимки на язовира
viewtopic.php?f=135&t=91394
а това е страницата му във Фейсбук
https://www.facebook.com/groups/1426760664283720/
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Координати, условия?
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
https://www.google.bg/maps/place/42%C2% ... d22.982221GGGG написа:Координати, условия?
Условията са 6лв на въдица.
Всички риби се пускат веднага след улавянето. Живарниците са забранени.
*В случай, че решиш да си купиш риба уведомяваш пазача предварително, за да си пуснеш живарник.
Шаран 6лв / кг
Каракуда 2лв / кг
Има шаран, каракуда, амур.
Не може да се нощува засега.
За хората като мен, които нямат букфейс