ЗАРГАН - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
kostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: ЗАРГАН - 2010

Мнение от kostadin »

Събота на силистар няколко каиша и около 80 иларии по педя риба се вземаше на всяко хварляне.
bendji_men
новобранец
новобранец

Мнение от bendji_men »

Днес на Лозенец от 7 ч. до 13ч. девет броя зарган и две платерини.Много тегав риболов. :( А времето чудеесно само дето рибата я нямаше.
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

Raptorr написа:Днес на Агалина-та от 6:30 до 15:30 11 заргана...По едно време беше доста добре,докато хвърлиш и хващаш,но един п***рас с катер реши да ни развали кефа.Дойде на 30-40 метра от брега и започна да клати чепаре за сафрид ...
В събота п********е бяха трима - дойдоха с една лодка, хвърлиха котва на 15 метра от брега точно пред мен и започнаха да се гмуркат за рапани...Не стига това, ами и през цялото време ни надуваха главите с един компресор...немам думи...
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

днес с Raptorr бяхме на агалината както и той сподели....та до обед ништо и в 13 часа някъде заскача зизито....да ама не .....дойде един от новите олигарси с луксозна моторница и паркира на 30 метра пред бреговото "село"... :evil: ама как ги обичам тези моторизираните новориболовци.... :twisted: еми нашето надлъгване със зизито беше 10 минути....след това господина с мацката дет клатеше луксозно чепаре от луксозната моторница си тръгнаха и стях и зизито.....
косьо72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от косьо72 »

косьо72 написа:Здравейте
Днес на Балчик на една плоча между двореца и пристанището(май втората)за два часа от 14 до 16 три броя заргани.Колегите който бяха там преди мен от сутринта до същото време бяха хванали двама общо петнадесет броя.Всички ловяхме на бавно потъваща бомбарда.Те бяха хвърлили на дъно за калкан но нямаха удар,повод като за попче но стръв солена трицона.
Това е от севера за тази тема.
Здравейте
Тази седмица на същото място за същото време зарганите бяха 10.Същите колеги бяха от обяд и имаха 5,6 броя докато отида.На Балчик морето докъм 14.30 голяма мъгла не се виждаше пристанището от двореца,след като се вдигна мъглата и рибата тръгна.И на съседните плочи вадеха по нищо.
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

berk0199 написа:Днес на 2 буна във варна 22 заргани на поръваща бомбарда :drinkers:
Браво Берг,каква е тая бомабрда дето казваш...някакъв нов модел ще е :ANAL:
Зарганолог
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Направих "експедиция" от Балчик до Созопол днес. Поради бавното придвижване с антуража /две жени + две деца/, цъфнах на скалите до училището в Созопол в 12ч. Там много колеги бомбардираха тихото море.
Изображение
Аз също мятах с бившата снаха час и половина. Единици фиксирах да вадят по някоя заблудена илария. По едно време забелязах, че рибките ги вадят на потъваща /водата с видимост около 10м/ и смених тактиката, като още с първото замятане се хвана цаца размер ХХL. После влаченето над дъното ми докара лапина, което ме принуди да преместя тайфата на плажа между к-г "Градина" и "Златна рибка", но с това и отивам в темата за кефала.
Иначе десетина лодки се въртяха в района, но до този момент, като гледам, тишина във форума. Ще потърся в други рибарски форуми с разширение .gr, белким там са писали, ама не вярвам.
Изображение
ivojekov_vet
новобранец
новобранец

Мнение от ivojekov_vet »

В неделя на Фичоза /под боровата горичка/ голяма скука - за цял ден 4 риби. При останалите десетина колеги положението беше подобно, доколкото се виждахме в мъглата. :(
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Събота в Синеморец НЕдоволно - 16 зизита от тъмно до тъмно :evil:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

Благодаря на Стрижока и Цецодевил за съботното инфо от Синеморец!
За съжаление новините не бяха обнадеждаващи. Затова в неделя се спряхме на Лозенец. То и там същата работа, 15 заргана и две платерини педарки за цял ден. Хубавото бе, че времето и морето са прекрасни. :D
dwdimitrow
новобранец
новобранец

Мнение от dwdimitrow »

Todorin написа:Днес след трета буна на камъните 12 хубави заргана и две писалки върнати обратно, :) за времето от 14.00 до 17.оо.Рибата пипаше много плахо.Хайде лека вечер на всички и да ви е сладко :drinkers: :drinkers: :rolleyes: .А бре забравих да предупредя, че на тия камъни дебне един черен котарак и квото може отмъква :lol: .На мен една от рибите ми се откачи и той ме изпревари преди да я взема я отмъкна, а на един колега му взе рибата от кофата :lol: .
Извинявам се, че е извън темата, тази котка е мноого Опасна :lol:
На мен ми отмъкна един дракон март месец. От кофата, която беше в колата я взе звяра :D
На всичкото от горе тоз дракон още рипаше ама на пущината нищо и няма. Видях и само дебелия г*з да се отдалечава с рибата м-у зъбите.
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

ivojekov_vet написа:В неделя на Фичоза /под боровата горичка/ голяма скука - за цял ден 4 риби. При останалите десетина колеги положението беше подобно, доколкото се виждахме в мъглата. :(
На същото място бях и аз само че дойдох по обед резултат 4 риби ( тръгнах по тъмно) Там бе и друг колега от форума
ПС : риболова не беше много забавен но да гледаш колеги и колежки как се мъчат да хвърлят въдици това беше забавно :twisted:
fozi
новобранец
новобранец

Мнение от fozi »

Днес риболова беше приличен в Каварна.От 7.30 до към обяд с час прекъсване заради ангажимент.Но не това е същината.Когато виснах на буната не бяхме повече от 3 човека.След час стана интересно .По едно време имах усещането ,че имам дори и на главата си рибар който мята.Повечето си време загубих за да се пазя от колкото да риболувам.Вчера беше същата работа и се утървах само с разпорен елек!Много пиклива история ,дандания голяма с оплетени бомбарди и така нататъка.Вярно ,че морето и мостовете са общи но нека все пак да се събразяваме и да преценяме има ли възможност да се мята или ще пречим.На мен ангелите са ми наред но на някой може и да не издържат.Та от риболова днес 25 броя и един кандидат зарган
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

fozi написа:По едно време имах усещането ,че имам дори и на главата си рибар който мята.
fozi, хем се смея, хем ме е яд - това е основна причина, за да ходя по-рядко по буните. Искам да съм спокоен. Така де, вярно е, че и хората около мен го искат вероятно. Аз поне гледам да съм настрани от народ. Предпочитам да не хвана количество, но да си почина от калабалъка /тя етимологията на думата е друга, ама разбира се за какво иде реч/.
Аватар
rosssyy
новобранец
новобранец

Мнение от rosssyy »

Днес реших да ловя на втора буна. Отидох там към два часа, но от една кола бяха надули отвратителна чалга и затова продължих към трета буна. Около час нямах даже побутване. Преместих се на камъните след буната и там на смрачаване хванах шест заргана. Доволен съм. Починах си, подишах свеж въздух и си почесах крастата.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”