Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Захранихме с накисната стара царевица и жито, както и купешка захранка объркана с консервирана царевица.Стръвта беше царевица от бурканчета.Няколко кълванета на шарани имаше и на стереопор, като късаха понеже тя беше пръчката за таранки...и беше с по-тънка корда.Иначе имаме 7-8 таранки едрички на стереопора,така между другото.Бялата се обади на облез.Направи ми впечатление, че има доста бяла там и много зависи как ще нанижеш рибето на 3 пъти удряше чак гънеше върха на пръта и отнасяше рибката.Затова нанизвах през устата, че чак отзад изкарвах куката.И така 

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Щасливци !Ние също бяхме на Батин ,ама не на острова
,а от към селото.Като се изключи платиката,дребни косати и попчета нищо съществено .В събота преди обяд един добър удар на попово прасе ,но заплете някъде из корягите и дотам
,само махнахме с ръка и хайде на бира.Добре че е хладилната чанта иначе бяхме готови тръгнали обратно към Търново
.Като се изключи жегата и комарите ,екстра излет,релаксирахме чудесно.

Последно промяна от майсторчето страхил на Пон Авг 18, 2008 4:06 pm, променено общо 1 път.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, разбрах
Много ти благодаря за изчерпателния отговор
Попитах, защото на мястото, кото ходя на Попина на царевица ми кълве само платика
Шарана го хващам на мамалига
Имам много толямо желание да го посетя това място на Батин, но въпреки, че ми е малко далеч и това ще стане
Още веднъж

Много ти благодаря за изчерпателния отговор

Попитах, защото на мястото, кото ходя на Попина на царевица ми кълве само платика

Шарана го хващам на мамалига

Имам много толямо желание да го посетя това място на Батин, но въпреки, че ми е малко далеч и това ще стане

Още веднъж

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!
Без хранене е трудно.Трябва да я събереш някак си тази риба иначе не пипа.Ударите бяха сутринта до 9 ч. и вечерта след 19 ч до 22:30 ч.И на нас ни беше много жежко, но лежахме на сянка и се оводнявахме 

днеска бях колеги на 2ят мост на иваново няма бутване изместихме се по-нагоре следобяд на скакалец излезе веднага едно кефалче, след това на бял червей мн дребни 2 рибета мисля че ги има много защото постоянно почукват,а колкото до данните на система и торен сащо и царевица пробвах няма бутване това става от 11 до 18
Утре се качвам пак.Края на седмицата очаквайте новото инфо.
- iko05
- новобранец
- Обратна връзка:
Е колеги утре и аз мисля да направя няколкодневен излет но до Янтрата.Като се прибера след няколко дена ще пиша и аз каква е хавата.Хайде наслука на всички.
Върнахме се от втория тур.По-слабо беше от преди.Нивото на реката падаше и може би това е една от причината, но все пак доволно.Реката даде 3 шаранчета, таранки и няколко добри платики.Във вторник се качвам пак за последно (отпуската свършва) до петък и като се върна ще пиша.
Излязоха 2 дребни сомчета, които пуснах веднага, но едното беше с големината на попче
Къде се покри този сом
И на кльонк не се обади

Излязоха 2 дребни сомчета, които пуснах веднага, но едното беше с големината на попче

-
- научил се да хвърля
Браво за излетите. И на мен ми се ходи така за риба ама нямам много време и подходящи хора. Хубави риби сте хванали.
Да уважаваме природата, за да ни уважава и тя !!!
Наистина нещата вървят към подобрение.Днешният ден беше изключителен
в сравнение с излетите досега.Трябваше да се бачка на няколко "стана".
Имаше емоции, адреналин и много Карамба.....
Отначало ме побъркаха попчетата на червеите на дънните - отказах се от
червеите ( то пък едни червеи,,,тънки като игли).После уклейката изчезна и
дънните преседяха доста време на стойките незаредени.Маах със спининга
и ми удари едма щука - ама за да стане дунавска щука трябва още риба да изяде.
Снимка на тревата с "Черния Бик" и обратно.На воблер модел HBW - FB..тоест:
Home Brewed Wobbler - Fat Boy.Днес му беше теста - добре се представи.
Дълга пауза до към 16:00 - набавяне на стръв ( уклея се появи, но доста търчане наоколо за него) и някакви хищници направо ме побъркаха на 2-те дънни.
Силни, мощни удари - рибката разполовена или липсва - Карамба не- ами 3 пъти Карамба !Заредя и се почва - на 4-тия удар успях да гепя един от нахалниците - снимка и отново тичай да засичаш, но не би - това беше.От 16:00 до 16:40 и край.
Дунав - не подлежи на никакви правила и прогнози.Убедил съм се.
Распер на дъно на облес.Досега не ми се бе случвало.Явно се бяха развихрили.
Или имаше и "кучета" от други породи - незнам.
Нямаше никаква игра на хищник днес - гонене, бухане и т.н.Но на дъно ме изкефиха
макар че хванах само един.
Ей така ми се ще да дрънчат и падат звънците на всеки излет, а върховете на пръчките да вибрират.

в сравнение с излетите досега.Трябваше да се бачка на няколко "стана".
Имаше емоции, адреналин и много Карамба.....
Отначало ме побъркаха попчетата на червеите на дънните - отказах се от
червеите ( то пък едни червеи,,,тънки като игли).После уклейката изчезна и
дънните преседяха доста време на стойките незаредени.Маах със спининга
и ми удари едма щука - ама за да стане дунавска щука трябва още риба да изяде.
Снимка на тревата с "Черния Бик" и обратно.На воблер модел HBW - FB..тоест:
Home Brewed Wobbler - Fat Boy.Днес му беше теста - добре се представи.
Дълга пауза до към 16:00 - набавяне на стръв ( уклея се появи, но доста търчане наоколо за него) и някакви хищници направо ме побъркаха на 2-те дънни.
Силни, мощни удари - рибката разполовена или липсва - Карамба не- ами 3 пъти Карамба !Заредя и се почва - на 4-тия удар успях да гепя един от нахалниците - снимка и отново тичай да засичаш, но не би - това беше.От 16:00 до 16:40 и край.
Дунав - не подлежи на никакви правила и прогнози.Убедил съм се.
Распер на дъно на облес.Досега не ми се бе случвало.Явно се бяха развихрили.
Или имаше и "кучета" от други породи - незнам.
Нямаше никаква игра на хищник днес - гонене, бухане и т.н.Но на дъно ме изкефиха
макар че хванах само един.
Ей така ми се ще да дрънчат и падат звънците на всеки излет, а върховете на пръчките да вибрират.

-
- кандидат преподавател
Браво Педро значи може да очакваме вече раздвижване на Дунава 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
ivo75,
Дано да не е изолиран случай - на следващите излети ще си проличи.
Ама много зависи и от мястото, а хубави места малко...и далече.
Бях на 35 км от Русе...
Дано да не е изолиран случай - на следващите излети ще си проличи.
Ама много зависи и от мястото, а хубави места малко...и далече.
Бях на 35 км от Русе...
Днес 29 Август,
Информацията е - няма раздвижване, а точно обратното - пълно обездвижване.
Време идеално, 27 по Целзий, тихо ..от време на време много лек ветрец и пак
водата като огледало.
Даже чайките си бяха направили една колонийка накацали на водата и непрекъснато се караха...вместо да ловуват..та ми надуха главата..
Само една бяла рибка се опита да си хапне уклейка рано сутринта...

И това беше така да се каже от шест до шест ...(06 до 18).
Информацията е - няма раздвижване, а точно обратното - пълно обездвижване.
Време идеално, 27 по Целзий, тихо ..от време на време много лек ветрец и пак
водата като огледало.
Даже чайките си бяха направили една колонийка накацали на водата и непрекъснато се караха...вместо да ловуват..та ми надуха главата..
Само една бяла рибка се опита да си хапне уклейка рано сутринта...

И това беше така да се каже от шест до шест ...(06 до 18).
- iko05
- новобранец
- Обратна връзка:
Е колеги.Макар и с малко закъснение все пак и аз ще ви пиша за моето риболовно приключение на р.Янтра.За около 05.00 ч.уловът беше около 0.5 кг уклей и около 2.5 кг. таранки.До около 10.00 ч. дъното се обаждаше почти веднага след слагането на звънеца.Но след това,все едно бях хвърлил на сушата.Мястото лично за мен беше добро,тъй като на предишни излети съм имал слука с шаран,сом,кефал и т.н, без бяла риба,тъй като не съм професионалист в тази област и не съм запознат с риболова на хищниците.Мога само да кажа ,че почти през цялото време нещо постоянно гонеше уклея.Утре заминавам отново и ще дам инфо малко по късно-надявам се този път не с такова закъснение.
- Румбата
- разбира нещата
Момчета , вие ме разкандардисахте ! Утре ще се наспя и никаква риба ! То , щом не гони , какво да правя там !!! Педро, тъкмо се зарадвах за теб и ти ........... пак немотия ! Нали поне звъняха звънците и вибрираха прътовете ! 

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!