Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от glmv »

Вчера минах около Панчарево и видях много народ на стената. Някой знае ли те кааво са направили? Дали рибата не се върти на там. От ляво на моста (като си с лице към езерото) имаше някакви колеги. Преди две седмици там брах ядове с едни водорасли,а риби нямаше. Някой ходил ли е от страната на гората?
m101
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m101 »

Враждебна вчера - през отбивката за Кривина - нищо и половина. Десетина жълтура, 1 малка червеноперка и никакъв хищник. Времето страхотно, риболова зле.
Поздрави,
Иван
vlenkov
новобранец
новобранец

Къде да сефтосам мача

Мнение от vlenkov »

Здравейте,

От известно време съм хвърлил око на мачовия риболов като започнах с една стара тояга.

В сряда си поръчах макара от онлайн магазин, в четвъртък получих заплата, платих макарата и взех мач-а. Ако някой пита - Drennan Red Range Float Reel и Benzar Elite Match (7-15; 3.90m)

Реших събота да отида на Панчарево (платеното). Първо да тествам мача на каракуда, а след това на шаран от другата страна.

Отивам в 7:30 и подходящото место за мач риболов заето (имам си едно любимо). Хубаво... ама не само то беше заето, а повечето. Застанах след началото на мостчето. Храних 30-40 минути и излезе една каракуда 10 см с уговорката, че не искам да кажа по-малко. Още 30-40 минути по същия начин и нищо. Наоколо никой не вади.

Писна ми и се завъртях обратно с риск като хвана шаран да оплета половината колеги. Стрелях пелети... смених на царевица..., пак пелети, пак царевица и така цял ден. Нищо не бутна. Никой нищо не вади с изключение на 2-ма човека, които изкараха доста маломерни каракуди на телескоп и за цял ден излязоха няколко шарана на фидер (не повече от 5).
Броя го капо.

На следващия ден ставам пак рано и отивам на Суходол.... Нивото изключително ниско и хора навсякъде. Места имаше единствено близо до входа. Мина ми през главата сценария капо и.... капо. За цял ден имах едно единствено почукване. Никой нищо не вади. Видях един единствен кеп да влиза във водата.

Запътих се да занеса въдицата да пренощува в Свети Александър Невски, но не исках да чакам на опашката от риболовци.

Та... моля някой да предложи място около София да направя сефтето на мача. Платено, неплатено или каквото и да е. Риба така или иначе не вземам, но поне малко искам огъна мача :)

Поздрави и наслука!
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравей колега,жалко че така започваш с новата сопа,но това е част играта. Трябваше да попиташ по рано,времето става отвратително за риболов в следващите дни.Бих ти препоръчал гьола Мрамор,каракудите са що годе добри а и се ловят шаранета до кг.а и щеше да спестиш парички.А да гьола е плитак до 1.5 м. Но каракудите са гарантирани.Радвам се че връщаш уловената риба.Успех и наслука
bisvas
новобранец
новобранец

Мнение от bisvas »

Ходих в неделя от сутринта до обяд на панчарево откъм гората. Слабо. Почти нямаше кълванета. Хванах един уклей и три бабушки. На бял червей.
tonypm
новобранец
новобранец

Мнение от tonypm »

Привет!
Петък (30.09) следобяд - р. Искър до Враждебна, на плувка - 0, на "леко дъно" - 0 (жената изкара две дребосъчета). След ок.2 часа се преместихме на гьола до летището, където имаше обнадеждаващо движение във водата, но... някой друг слънчак колкото да видя рибе на куката.
Събота (01.10) сутрин 08,30 ч - Негован кариерата. Благоверната на работа, аз с чиста съвест се изхлузих след нея към гьола. Плашещо присъствие от колеги, почти всички с дежурния отговор "НЕ ПИПА!!!" . Намирам едно местенце покрай тръбата на "дълбачката" и докъм 11.30 приятно ангажиращи кълванета на прилични "баби" и добри (по плувкаджийски) костури. Следващите 2 два часа - пълно затишие ( с още 2-3 рибки). Доволен съм!
Неделя (02.10) - Негован кариерата. Семейно и тромаво се добираме до водоема чак след 10.00-10.30 ч. Отново има присъствие по "добрите" места, а ние сме двама... накрая разпъваме. Ми... кво да кажа - жената две "микро"костурета, аз - пълно капо (смътно си спомням, че откачах една слънчевка от куката).
Извод - риболовът семейно е на кутсуз!
miro253
фен клуб-скобар

Re: Къде да сефтосам мача

Мнение от miro253 »

vlenkov написа:Здравейте,

От известно време съм хвърлил око на мачовия риболов като започнах с една стара тояга.
Не се отказвай колега, първите стъпки в риболова с мач са такива. И аз ги минах. Стартираш с никак не лош такъм, което е добре. Този риболов е труден, но лично за мен много привлекателен, а като го усвоиш и резултатен. Не се сърди, но сигурен ли си, че на този ти етап от развитието в мач риболова проблема ти е във водоема? Ако искаш сподели как ловиш. Може и да ти помогнем, можем и да те объркаме :D .
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Днес на Пожарево.Две шаранчета,една пъстърва и две сомчета.
rumen_vasilevvv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_vasilevvv »

saksi написа:Днес на Пожарево.Две шаранчета,една пъстърва и две сомчета.
Браво колега.Вече пускат пъстърва или тази е от старите в водоема?
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

rumen_vasilevvv написа:
saksi написа:Днес на Пожарево.Две шаранчета,една пъстърва и две сомчета.
Браво колега.Вече пускат пъстърва или тази е от старите в водоема?
Пускат нова.
https://www.facebook.com/%D0%AF%D0%B7%D ... S_TIMELINE
Аватар
thebigtourist
новобранец
новобранец

Мнение от thebigtourist »

Някой нещо за Огняново? Мисля да потърся костур ако времето даде Четвъртък или Петък и ще дам рапорт как е. Колега (благодаря искрено) препоръча по-скоро атака другаде за костур, но някой да сподели нещо около София и ако може да е по-скоро-източно?
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

В неделя бях на Огняново - беше голям панаир от каравани, палатки.....Това до стената. Пробвах костура на рибка - слаба работа. Излизат парчета по около 15см. На изкуствени примамки - нищо (не настоявах много де).
Но, все пак в неделя беше доста топло времето. Сега може да е по-различно положението.
Успех!
Аватар
stoiann80
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoiann80 »

Здравейте.
Вчера на една от старите баластриери на Враждебна (до 777) от 08:00 до 13:00 часа, с един колега решихме да проверим щуката. Резултат - 2 удара. Единия на мойта пръчка - щучка малко под две педи и втория удар, който беше при колегата - 2.700 красавица. Стръв купешки каракудки. Монтаж - на тапа.
image-20161210.jpg
image-20161210.jpg (246.79 KiB) Преглеждано 2852 пъти
Memento mori
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Страхотен трофей,браво на колегата.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, слънце грее риба не кълве.Днес от 11.30ч до 15 ч зор и мъка на Кътинския гьол, хубаво тихо време а рибетата са се изпокрили .Седем бр.дребен костур спаси капото.А ми това е за днес,успех и наслука на всички .
Прикачени файлове
Тишина и спокойствие
Тишина и спокойствие
Част от дребосъците
Част от дребосъците
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”