Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от Pedro »

Голяма суша Rumbata,
Дето вика колегата преди мене все едно бях хвърлил на сушата.Но ти защо се отказваш - при мене става дума за Дунав (не те знам къде мислиш да ходиш де..).
Август си е много особен период на най-ниска активност ..поне според писанията.
Ще видим септември какво ще ни сервира....
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Според мен рибата вече потръгва.Особенно шарана.Последния ни излет беше особенно богат на удари много емоции много адреналин и риба имаме.Общо 6 шарана около 3кг всичките.Имахме 2 късания на 0.5 и 0.6 направо нямахме шанс, какво беше това нещо незнам с каква корда да ловя :roll: Едната пръчка я вкара в Дунава докато я стигнем.Всичко беше супер, само малко повече комари имаше.Сомът нещо не иска, мъчихме го пак но уви .Ето и няколко снимки, някой ако иска инфо да пита.Ловихме основно на царевица и стериопор.Общото тегло на рибата беше 20.800кг.Имахме няколко таранки и платики и 2 малки бели рибки около 1кг.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Браво Kutinchev,
Ама сме на двата срещуположни полюса - аз от мирна риба не се интересувам (засега).
Ти гледам си по-универсален боец.
Хубави шарани, а това с вкараната пръчка кефи, какво ли е и да го изпита на практика човек.
Аватар
iko05
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от iko05 »

Е колеги.Аз преди около половин час се завърнах от Янтрата и пиша веднага.Този път уловът беше по добър от предното ходене.Мястото беше с.Ценово от лявата страна на моста на около 1,5-2км.Малко късно отидохме и не можахме да хванем сутрешното кълване.Беше вече 09.30 когато започнахме да разпъваме сопите и така до към 15.00ч.,когато напече много и кълването спря окончателно.За това време успях да наловя около 6кг.риба(морунаж,уклей,таранка,няколко бабаняка и 1 бяла риба).Лошото само беше в това,че реката е паднала още и е трудно да се намери хубаво място,където брега да не е стръмен.Имаше и такива места но с много храсталаци и място колкото за 1 човек за плувка и едно и с големи мъки за второ дъно.Най накрая се примирих с едно такова място и на няколко пъти си оплитахме линиите с жената.Всичкия улов излезе на плувка, а дънната се обади само 2 пъти с една таранка и вторият път 1 морунаж.Най интересното беше ,че бялата риба и тя излезе на плувка на мартеница.В допълнение ще кажа само още,че почти през цялото време нещо гонеше уклея.На няколко пъти оставяше големи дири след себе си.Май рибата е решила да се поразмърда ми се струва.Хайде наслука на всички!
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

И аз преди около час се върнах от Реката. Бях под помпената срещу о.Люляк. Целта беше да проверя щуките, но отсъстваха от проверката :? . Иначе мирна риба само уклейки и дребни бабушки. От хищниците попчета :lol: и едно 38см расперче, което хванах та отървах капото. Все пак съм доволен, че най после в края на лятото успях да си сефтосам блеснарката, дето ми е подарък от последната коледа :oops: . Колкото до щуките имах два удара на много дребни щукелчета. Надявам се след седмица две, да почнат да зареждат за зимата и по-големите...крайно време вече.
Аватар
vagler
новобранец
новобранец

Мнение от vagler »

Колег Кutinchev как захранвате на Дунав с царевица?При това течение според мен тя щте бъде отнесена по течението.И аз си мисля за захранка с царевица но като гледам това течение се чудя какво да правя?Дай някакъв акъл къде да храня и къде да замятам? А ти на каво растояние от брега захранваш и каква е дълбочината там ?Щте съм ти много благодарен за всякаква информация заштото аз съм начинаещ в риболова по Дунав но много запален.Ходя за риба на с.Ветрен но тая година там е доста слабо та си мислех да подходя с захранка от царевица?
Не винаги съм прав но никога не греша
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Има 2 варианта.

1-кофата се върже с 2 въжета и се пуска от лодката до дъното където се изсипва с помоща на въжетата.

2-царевицата я киснем поне 1 ден с цел утежняване и я хвърляме от лодката малко по нагоре от мястото на риболов, с помоща на течението си идва на мястото.Ние лично хранихме по 2-рия начин и беше резултатно.
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Здравейте аз съм новобранец и искам да питам нещо.Каде около Русе мога да тарся шаран и на какво?Пробвах по брега в русе на 2 места но уви :( само попчетата вървяха на плувка.
...and justice for all
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Mitko84 написа:Здравейте аз съм новобранец и искам да питам нещо.Каде около Русе мога да тарся шаран и на какво?Пробвах по брега в русе на 2 места но уви :( само попчетата вървяха на плувка.
На плувка на Лома или на Текето. На Дунава - на дъно, рано сутрин /преди 5 часа/- под и над буната на корабната.
Успех!
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

sestrata написа:рано сутрин /преди 5 часа/- под и над буната на корабната.
Павка, преди 5 часа к'во ще рече? :roll:
Това някаква специфика, касаеща само буни ли е?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

GODzillata написа:
sestrata написа:рано сутрин /преди 5 часа/- под и над буната на корабната.
Павка, преди 5 часа к'во ще рече? :roll:
Това някаква специфика, касаеща само буни ли е?
Не бе, ПЕНСИОНЕРИТЕ идат след 6 ч и места нанай... :evil:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

sestrata написа:Не бе, ПЕНСИОНЕРИТЕ идат след 6 ч и места нанай... :evil:
Хахаха... :lol: :lol: :lol:

П.П. Написано с гуугъл браузъра. :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Синоптиците обещаха хубаво време и познаха.Е, източният вятър когато е слаб до умерен се ядва, но стане ли умерен и нагоре на мен лично хич не ми харесва...от опит.
Дунав се поукроти със спадането днес (1 - 2 см. не са проблем) и хайде на реката.
Тихо, спокойно - (имаше и по-ранобудни от мене..дали не бяха спали там ??)
Зазоряваше се.Риба поиграйваше, хищник току стръвно подгонваше..колкото да те изправи на нокти.
По маниера на ловуване си беше бяла риба (и се оказах прав).Зарязах дънната и набавяне на стръв, и пипнах спининга.С мое воблерче, самоделка за бяла, още не кръстено в битка с хищник,макар и доста поочукано в камъните.И след няколко замятания в периметъра на хищника нещо натежа....контролна засечка и воблерчето се представи добре.Щом го кльопат от 1-я път в тази суша, ще го бъде.

Изображение

Да, обаче колегите (хвърлях в близост до техния периметър) започнаха да правят едни
интересни движения с ръце..все едно че се кръстят и се молят нещо на реката, и се чуваше едно яко Цамбууууррр,Пляяяссс.
За нула време прогониха хищника.Разсъмна се добре, хванах си уклейка и метнах
дънната.Нещо не даваше мира на звънеца..слабо го клатушкаше от време на време и при проверката се оказа бебе-сомче.Глътна 9 см уклейка ей...биг маутх ....
Като го пуснах се омота и все в брега се набиваше....а го измъкнах от доста дълбоко.Как не го смачква налягането като е толкова дребно ?
Хеле най-накрая потегли....

Изображение

Изображение

Изображение

Понапече и стана ясно, че това ще е. До следващият път.Оставих чайките да се състезават с хищниците.

Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Хубав излет.Бялата си е бяла ;)

Утре се качваме до неделя.
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

ами относно бялата риба и аз наблюдавах последния път като бях на дунава че нещо бясно гонеше дребосъка и мисля да се пробвам.с каква блесна или воблер е подходящо на дунава?
...and justice for all
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”