Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Явно-Да и на мен ми се наби това инфо от целия разказ!stomanco написа:
Значи и канджата на Милко е била с контра

Последно промяна от Troli Rapala на Вто Мар 18, 2014 11:08 am, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Стоманко и аз миналата година ГО търсих сома на следващия ден,след Загубената битка,да не е умрел некъде от умора,ма да ти кажа не го намерих!
Добре,че ти ГО намери след седмица,та да знаеме някои неща от които в действителност се самообразоваме по сложната материя -"Знания за сом"!
Хубаво-Лошо,но Факт e,че за три години 2012-2014г. имаме 3-ма Убити сома по 100кила на Ивайловград и това е!Кой-както си иска да го коментира или интерпретира,но единствения ФАКТ е,че тези риби ги няма в гьола и съответно не могат да бъдат хванати от никой друг!
Та успех в търсенето на още жертви и повечко фотографирали се с този изчезващ вид на 100 килограмовите сомове от Ивито! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Имам страшна нетърпимост към ЛЕЦЕМЕРИЕТО и когато някой се уплаши при ваденето на Голям сом и прибягва към подобни БРАКОНИЕРСКИ УРЕДИ за изтърмъчването на рибата,па после се прави на нежен и иска да я пуска да си плува по живо,по здраво,аре моля-моля,не на мен тия!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Цитат от друг форум,изцяло грешен!
"Истината е че много радко се хващат трофейни риби.Може би нямаме достатъчно опит за съхранение на рибата от нейното изваждане-до нейното пускане.Всички правим грешки,за да се учим от тях.Да найстина пред компа е лесно да се критикува,.................."
Е как се хващат рядко,като за седмица се извадиха 105 и 92 на едно и също място?
Съгласен съм,че нямате опит изваждане-пускане и това си личи по резултата=грешно вадене с по две-три счупени Антиканджи=месарски куки=нарушаване на основно Правило на IGFA=ЗАБРАНЕНО е по време на ваденето да се използува ВТОРА КУКА=КАТО тази от снимката!

Вие не се Учите от Вашите Грешки,защото ги повтаряте от 15години=периода в който се използува Забранената кука,която лъжовно наричате "Различна Канджа"!
Да наистина ми е лесно да критикувам,защото имам Основни познания за риболов и Основен опит трупан с години без Грешни тълкования,кое-как се прави по Български-селски-алчно!Вие сте се затворили от 15години в Грешни постановки и ги повтаряте до безкрайност без да се образовате,как е по света!А по Света са се сетили за някои неща още преди 80години и за това са създали IGFA,за да има правила които да ни разграничат от рибарите!Ма вас кво ви интересува,играйте си по вашите балкански хитрички правилца и си пейте за здраве!Аз за това и не пиша,че имам много за казване!

"Истината е че много радко се хващат трофейни риби.Може би нямаме достатъчно опит за съхранение на рибата от нейното изваждане-до нейното пускане.Всички правим грешки,за да се учим от тях.Да найстина пред компа е лесно да се критикува,.................."
Е как се хващат рядко,като за седмица се извадиха 105 и 92 на едно и също място?

Съгласен съм,че нямате опит изваждане-пускане и това си личи по резултата=грешно вадене с по две-три счупени Антиканджи=месарски куки=нарушаване на основно Правило на IGFA=ЗАБРАНЕНО е по време на ваденето да се използува ВТОРА КУКА=КАТО тази от снимката!

Вие не се Учите от Вашите Грешки,защото ги повтаряте от 15години=периода в който се използува Забранената кука,която лъжовно наричате "Различна Канджа"!

Като един врач гледам на бира
Виждам,виждам още един стотак до забраната,виждам и един 70 на Жребеца до седмица(Троли!),виждам и други маломерни риби х 30-40кила

Най-големият сом 3.31 м и 200 кила е хванат с мрежа през 2008 г. на 5 м дълбочина в язовир Alcantara, Испания. Запазен е в спирт в катедра Зоология на университета в Extremadura (Badajoz, Spain).
А сега сметнете на колко години е бил, като за първи път в Испания е интродуциран 1974 г в река Segre (NE Spain).....а в другите реки язовири по-късно...
инфо: http://www.um.es/analesdebiologia/numer ... 009_10.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
А сега сметнете на колко години е бил, като за първи път в Испания е интродуциран 1974 г в река Segre (NE Spain).....а в другите реки язовири по-късно...

инфо: http://www.um.es/analesdebiologia/numer ... 009_10.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

За Тича нищо невиждам
Довечера ще пробвам с водка,белким прогледна

yankosan написа:Като един врач гледам на бираВиждам,виждам още един стотак до забраната,виждам и един 70 на Жребеца до седмица(Троли!),виждам и други маломерни риби х 30-40кила
![]()
Виж, виж и за някоя 100-тачка на жребеца, тъй ли не пораснаха, все по 70 кила стоят!
Аз я знам къдее,но и трябват още 10на.кила да бием рекорда с...разликаstomanco написа:yankosan написа:Като един врач гледам на бираВиждам,виждам още един стотак до забраната,виждам и един 70 на Жребеца до седмица(Троли!),виждам и други маломерни риби х 30-40кила
![]()
Виж, виж и за някоя 100-тачка на жребеца, тъй ли не пораснаха, все по 70 кила стоят!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Цитирам ви Върхи:
"Добре де . На Ебро извадихме сумати големи сомове над 2м до 2.45 м и нито един от тях не пукна а си отплава .Да не говорим какво снимане беше и камери и телефони
Тук нащи по ли са мухвати от испанските си събратя че мрат като мухи . И ние миналата година прецакахме един 50 + . По същия начин ,2ч вадене , канджа в опашката , вадене на брега поради липса на втора канджа го теглихме с опашката на пред. Извадихме го на сушата ,снимки това онова , теглене /кантара не го хвана / и добичето си замина на филета -не можа да оцелее
"
Милия,за да не се лута още 15години къде е проблема,сам си е отговорил на въпросчето:Защо в Испания не умиргат добичетата?
Е па щото там не са ......... и не използуват Български Харпуни при изваждането,та за това не мрът ЯВНО!
КАНДЖА в опашката е типично Български-Бракониерски метод за извличане на рибата от водата с Месарска кука,която няма нищо общо с Канджата в Испания или друго място по Цивилизования Свят!

"Добре де . На Ебро извадихме сумати големи сомове над 2м до 2.45 м и нито един от тях не пукна а си отплава .Да не говорим какво снимане беше и камери и телефони

Милия,за да не се лута още 15години къде е проблема,сам си е отговорил на въпросчето:Защо в Испания не умиргат добичетата?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ице,бе нещо да вземеш па да се гръмнеш,а?yco написа:Най-големият сом 3.31 м и 200 кила е хванат с мрежа през 2008 г. на 5 м дълбочина в язовир Alcantara, Испания. Запазен е в спирт в катедра Зоология на университета в Extremadura (Badajoz, Spain).
А сега сметнете на колко години е бил, като за първи път в Испания е интродуциран 1974 г в река Segre (NE Spain).....а в другите реки язовири по-късно...![]()

2008 se capturó un ejemplar (LT = 331mm) en un tr

Това е "най-големия сом" в милиметри и грамове!

On June 2008 a specimen (total length: 331
mm; weight: 200 g) w
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
При положение,че по форумите има такива "умници",аз за кво да се хабя?
Чуйте анализа и откриването на проблема без да се смеете!
Цитирам:
Шерлок:-"И трите са канджосани в опашката,знам ли,да не им е слабо място там?
Холмс:-"По принцип има главна артерия която минава в средата на опашката и ако тя се пробие му изтича цялата кръв -това го знаят и малките деца
Проблема е решен и не е в БРАКОНИЕРСКАТА КАНДЖА,а в уцелването на артерията или гръбнака на сома!Бързо-Лесно-Вкусно Решение на Проблема!А то Проблеми и няма,щот още при канжосването е ясно,че ше има дране и филетиране!

Шерлок:-"И трите са канджосани в опашката,знам ли,да не им е слабо място там?
Холмс:-"По принцип има главна артерия която минава в средата на опашката и ако тя се пробие му изтича цялата кръв -това го знаят и малките деца

Проблема е решен и не е в БРАКОНИЕРСКАТА КАНДЖА,а в уцелването на артерията или гръбнака на сома!Бързо-Лесно-Вкусно Решение на Проблема!А то Проблеми и няма,щот още при канжосването е ясно,че ше има дране и филетиране!

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Съгласен съм Троли за голямата куха вена в опашката,но ти забравяш една миналогодишна снимка на намерен голям сом умрял с воблер в устата без да бъде канджосван или нещо друго,просто забравих на кой язовир беше.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Та по правилата на IGFA,канджосването се прави в някоя от джуките или в хрилния капак и в случай,че искаме да релийзнем рибата всичко се извършва внимателно!
Абсолютно изрично се Забранява канджосването в опашката,корема и други части на рибата,освен посочените по-горе!
А при положение,че българските сомове се целят умишлено по 2-3пъти в опашката и се трошат Забранени Оръжия,като Канджата с Контра за каква Риболовна Етика изобщо имат очи да говорят милите ми Харпунджии?
Тъжна реалност!
Та така изтърмъчените риби нямат никаква Риболовна Стойност по Света,а само у нас на СЕЛООООООООООООООО! 

Ако имат предвид, че това е първото сомче намерено там през 2008 г, как имат за 5 г. към 150 либри сомове...
http://www.aboutcarp.co.uk/lake-alcanta ... -lake.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.aboutcarp.co.uk/lake-alcanta ... -lake.html" onclick="window.open(this.href);return false;
при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902