Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Късно е за Радибош. Предполагам, че рибата се е изтеглила в дълбокото, щом е тръгнал риболов на понтоните.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Ходил съм на радибош 2 пъти в студовете и 3-ти път май няма да отида и двата пъти капо
докато на понтоните и лято и зима риболова си върви , колкото до каракудите на радибош , лятото под 3КГ улов на ден нямам , като има и дни в които улова е далеч над 10КГ ... доста дашно място но за лятото.

-
- вече хвърля и на тежко
Привет колеги,
Някой може ли да сподели актуална информация върви ли около София някакъв приличен спинингов риболов, че последните ми два излета все са на платено, не че се оплаквам хванаха се риби, но идеята ми е да разнообразя с нещо различно от пъстърва.
Благодаря предварително!
Някой може ли да сподели актуална информация върви ли около София някакъв приличен спинингов риболов, че последните ми два излета все са на платено, не че се оплаквам хванаха се риби, но идеята ми е да разнообразя с нещо различно от пъстърва.
Благодаря предварително!
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Челопечене, Кътина, Изомат, Панчарево, Черното Кафе, но гаранция за улов няма никъде, така че капото в джоба и много упорстване!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
По реките пробвай,кленчета има,ноmilenminds написа:Привет колеги,
Благодаря предварително!
Стане ли студена водата не пипа.
Река Искър,лесновска,и река Блато.
Лошото е че са обрасли бреговете им.

Риболовци.
Спрях с колата в момента,на река Искър.
Бистра и студена е,но ще помятам час до залез.
Бистра и студена е,но ще помятам час до залез.

Риболовци.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

При мен,един клен мерен вървеше зад тоя
Воблер,но не го взе.
Много бистра водата,а рибата вече е за бял червей.
По брега видях доста кутийки.
Но хора нямаше нито един.
Рапорт даден.

Риболовци.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това не е мерило за риболова, а за хорската простотия!lusienn написа:По брега видях доста кутийки.

Инак...кефалите на спининг по това време са си истинско предизвикателство и са занимание само за хора с железни нерви! Трябва много търпение, много бавна проводка и колкото се може по-слабо активна примамка! От воблерите на КЪЦА-та, които гледам си използвал за този сезон най-добра е осата. Двата модела кранкове са с прекалено агресивни вибрации за този сезон.
пп. Евентуално, от околните нам реки, изключение би се явила р.Блато, поради карстовия си характер!
пп2. Не ангажирам никого с мнението си, така че моля, без типичните колекционерско-форумни чекиджийски нападки!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Според мен,на студена вода не е активен на воблери,нито на блесна.
Видях един клен само,да ми разгледа воблера,
И то в бързей на 10 см дълбочина,те тука.
Аз пробвах известен участък близо до пътя,
Но и над язовира при захлаждането преди месец,
Беше същото.
Пък не съм бил нервен,напротив на риба съм,
Спокоен винаги,нали му казваме релакс,
И примамки имам 3 кутии различни засега.
Догодина,ще купя още.
Видях един клен само,да ми разгледа воблера,
И то в бързей на 10 см дълбочина,те тука.
Аз пробвах известен участък близо до пътя,
Но и над язовира при захлаждането преди месец,
Беше същото.
Пък не съм бил нервен,напротив на риба съм,
Спокоен винаги,нали му казваме релакс,
И примамки имам 3 кутии различни засега.
Догодина,ще купя още.

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
Хорица, някой знае ли как е ситуацията на Панчарево (свободното езеро)? Имам малка разходка натам утре и се чудя за два часа с плувка и бели дали мога да се надявам на улов? Мерси на отзовалите се.
-
- вече хвърля и на тежко
Колега,chelebiev написа:Хорица, някой знае ли как е ситуацията на Панчарево (свободното езеро)? Имам малка разходка натам утре и се чудя за два часа с плувка и бели дали мога да се надявам на улов? Мерси на отзовалите се.
Аз лично не съм ловил от доста време там, но забелязвам редовно колеги да упорстват. Вземи тоягата и се пробвай - от това по-добър съвет не мога да дам . Наслука
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Преди 2 седмици към 06.30 ч. сутрента на път за Искъра, видях рибари на езерцето зад осветения мост на Панчарево. Беше още тъмно, но въдиците им стърчаха разпънати в очакване на утрото. Какво са ловили не знам. На връщане около 16.30 ч. не съм спирал там, но видях.че на това място вече нямаше хора, а нивото на гьолчето беше много ниско.
- Garbolino
- разбира нещата
Днес на заливчето отдясно на моста на Пънча вече има навалица. Това е от сутринта в 10:00, а към 11:00 хората вече бяха двойно. И сега най-важното - лови се уклей с размери 5-6-7 см. Това го казвам най-вече за сиромасите с найлоновите торбички, да няма сърдити като мине проверка - минимално допустимия размер за уклей (Alburnus alburnus) е 15 см.