Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Това е положението, което и аз видях в петък. Иначе на плажа има много хора търсещи щука. За улов незнам, но ориентира ми е броя хора, а те бяха много и то през делничен ден. На голямото езеро не видях никой, освен застаналите на моста. Тази година е необичайно тегаво положението на Панчарево.
-
- научил се да хвърля
Аз пропуснах шанса да пориболовствам на Панчарево в събота, но за сметка на това бях на р. Блато в края на с. Мрамор (посоченото от колегата Kire50 място). За 3 часа успях да излъжа две бабушки по 10-12 см и едно кленче същия размер. При всички колеги положението беше сходно. Водата беше със сивкаво-зеленикав цвят и върна нормалния цвят, чак когато си тръгнахме (към 1 на обед), което ме навежда на мисълта, че докато се изсипват разните гадости в реката за риболов не може да става дума. Наслука!
На река Блато в неделя водата беше айрян. На всеки 2 мин влакното трябваше да се чисти от натрупаните по него мизерии. Все едно разтворена тоалетна хартия плуваше. Трагедия отвсякъде. Кълване никакво. Започна да се изчиства чак след 16 часа. От 16 до залез извадих 3 кленчета по около 25 санта и изтървах още 3. Рибите са пуснати обратно в мизерията за тяхно съжаление.
Във всички реки в Софийска област.
Това е блато в Костинброд.
Няма река чиста в цялата област за съжаление.
Иначе извора,и е малко по нагоре няколко
Километра карстов.
Няма контрол никакъв за околната среда,
Щото не искат да контролират,а не че не знаят.

Риболовци.
-
- вече хвърля и на тежко
Привет колеги. Малко информация за Пожарево. Реших в събота отново да заложа на това приятно за мен местенце. Пристигнах на водоема в 6:35. Посрещна ни спокойно и доста студено време. Имаше едни колеги, които се опитваха рано рано да събудят пъстървата със сръбска музика - май не им се получи
. Рибата беше много активна още от ранни зори и колегите на жива стръв - рибки, камоли и всякакви производни ловяха риби. Аз упорствах на спининг. Този път рибата не беше настроена да гони железа. Получи се тегав риболов, но отървах капото с 2 риби. Клъвнаха на тъмно червена клатушка GT-BIO N2 и Smith Pure 3.5 грама - оранжево-жълта.
Направи ми впечатление, че най-силен риболов на пъстърва на стръв се правеше на носа и спирката. Имаше маса народ и доколкото видях почти всички колеги хванаха доволно риба - не говоря за някакви космически бройки, но по мои наблюдения почти нямаше човек с по-малко от 3-4 риби, освен моя милост
Рапорт даден.

Направи ми впечатление, че най-силен риболов на пъстърва на стръв се правеше на носа и спирката. Имаше маса народ и доколкото видях почти всички колеги хванаха доволно риба - не говоря за някакви космически бройки, но по мои наблюдения почти нямаше човек с по-малко от 3-4 риби, освен моя милост

Рапорт даден.
По повод реките в софийско , особено мъчно ми е да гледам как рудопреработвателния комплекс в златишкия край съсипва такава река , като Тополница (часта и в Софийска област , под язовира май е по-добре)
.
И вчера с чичо Юли Василев , в търсене на чистите води , бъкани с риба между Душанци и Жеков вир , останахме с отворени усти... ми то реката тече , колкото Матица... никакви перспективни вирове , не че и много обходихме от реката...
Но после заложихме на сигурно с Лесновската река , в района на с.Лесново . До Елин Пелин ми се струва , че е доста чиста в сравнение с другите реки от калибъра и . Риби има , но изискват майсторство , което не притежавах , но тия дни ще ходя на реванш
. Меркаха се все още черни мрени , имаше кротушки , кленчета в изобилие , кленове (от 30те см нагоре) достатъчно , че ако се изплаши един , да се пробва с втори , трети... Даже една каракудка видях .
Проблема на по-голямите реки в софийско е , че имат прекалено много човешка намеса , затова остават малките реки , където пък маловодието е другия бич.... Затова на Струма под Бобошево и на Искъра под Койнаре...
, но те са за други теми .

И вчера с чичо Юли Василев , в търсене на чистите води , бъкани с риба между Душанци и Жеков вир , останахме с отворени усти... ми то реката тече , колкото Матица... никакви перспективни вирове , не че и много обходихме от реката...
Но после заложихме на сигурно с Лесновската река , в района на с.Лесново . До Елин Пелин ми се струва , че е доста чиста в сравнение с другите реки от калибъра и . Риби има , но изискват майсторство , което не притежавах , но тия дни ще ходя на реванш

Проблема на по-голямите реки в софийско е , че имат прекалено много човешка намеса , затова остават малките реки , където пък маловодието е другия бич.... Затова на Струма под Бобошево и на Искъра под Койнаре...

Лесновска-точно на Елин Пелин-и влиза дебела мръсно сива канализация и я трови надолу към София.
Това е на Моста на реката по пътя за магистралата-на жп гарата-промишлената зона.
Иначе тя си върви покрай София,и ако не е тая мръсна вода ще си има риболов приличен на кленчета педарки.
Всяка река се чисти ако не се замърсява-просто трябва проверки и Яки глоби-на кметовете по места-не си ли гледат работата.
От как преле яз.Огняново-в Лесновска се завъди клен.
Това е на Моста на реката по пътя за магистралата-на жп гарата-промишлената зона.
Иначе тя си върви покрай София,и ако не е тая мръсна вода ще си има риболов приличен на кленчета педарки.
Всяка река се чисти ако не се замърсява-просто трябва проверки и Яки глоби-на кметовете по места-не си ли гледат работата.
От как преле яз.Огняново-в Лесновска се завъди клен.

Риболовци.
- kostura_24
- ще става разбирач
Колеги някой от вас ловил ли е на р. Църна бара ? Аз преди години лових каракуди,червеноперки,бабушки. 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

- Kire 50
- вече хвърля и на тежко
kostura_24 написа:Колеги някой от вас ловил ли е на р. Църна бара ? Аз преди години лових каракуди,червеноперки,бабушки.

-
- вече хвърля и на тежко
Днес един бърз риболов на Пожарево.От14.00до17.00 на спининг шест пъстърви само на клатушки- тъмни цветове.Имаше и колеги който бяха хванали и няколко сулки.
-
- научил се да хвърля
Колега никога не съм ловил на спининг на Пожарево.Ще споделиш ли моляте от коя страна се ловят най-добре пъстървите,от към нивите по плиткото,стената или от към пътя по стръмните брегове със големите дълбочини?И горе долу със какви примамки и влакна да се сдобия.Мерси и поздрави.djago1981kn написа:Днес един бърз риболов на Пожарево.От14.00до17.00 на спининг шест пъстърви само на клатушки- тъмни цветове.Имаше и колеги който бяха хванали и няколко сулки.
- TRAP
- ще става разбирач
По твойте въпроси явно никога не си ловил
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- научил се да хвърля
Да прав си по принцип ходя за щука но искам да пробвам и пъстървовия риболов на спининг.
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
На пънча вчера за 3 часа нищо, ни на дъно ни на плувка. Имам леки съмнения за 1-2 кълванета ама нанай си..
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко
Благодаря много за поста, мислех да се разходя до Бъбрека,но при това положение си оставам за съжаление в къщи. Ще чакаме по добри времена.thunderboy написа:На пънча вчера за 3 часа нищо, ни на дъно ни на плувка. Имам леки съмнения за 1-2 кълванета ама нанай си..