Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
goran2
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от goran2 »

Кире,на бъбрека излиза дребен оклей.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

goran2 написа:Кире,на бъбрека излиза дребен оклей.
Мани мани,добре че не отидох цифката ми потече като река.Явно ме хвана грипчето. Е иначе щеше да има ХВАНИ ПУСНИ тръпка и емоции.Иначе бях приготвил петицата и една сопа убиец, плувки под грам 0,75 и куки 20n Chiка Owner. Време е да почне да излизат и големите " скумриики."Успех на всички които не се плашат от студеното време и да пишат!!!
Аватар
thunderboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от thunderboy »

Kire 50 написа:
thunderboy написа:На пънча вчера за 3 часа нищо, ни на дъно ни на плувка. Имам леки съмнения за 1-2 кълванета ама нанай си..
Благодаря много за поста, мислех да се разходя до Бъбрека,но при това положение си оставам за съжаление в къщи. Ще чакаме по добри времена. :fishing7:
Аз погледнах пак във форума с надеждата някой да е дал от някъде положително инфо ама като гледам ще си седя в къщи тая седмица.
Трябва да се почне кампания за зарибяване на по-големите водоеми около СФ с каракуда че нещо хич я нямаше тая година.
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Днес на Пънча (на малкото заливче на моста) останах много доволен от Abletta на VDE. Захранката изобщо не се слепва, супер фина е и прави просто идеален облак - плътно, концентрирано петно, което стои дълго време в по-горния слой. Бях си взел спидито на Garbolino на 2,5м и с много лека и малка плувка стана много добър риболов на уклей. Като цяло преобладават дребните уклеи, но колкото по-дълбоко се лови, толкова по-едри излизат (с малко повече изчакване). Хванаха се и по някоя от прочутите панчаревки "скумрии" :)

Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Преди време гледах един семинар на някой от руските състезатели. Човека сподели, че захранката за уклей е добре да се бърка, като първо се налива вода в съда, а в нея се добавя сухата храна до желаната консистенция. Направо се родих, ефекта е много по-добър. Облака по-траен, храната е по-хомогенна.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, днес за минерална вода и от там бам на бъбрека.От 12 до 13.30ч,чудестна кратка тренировка.Уклеец бол, само че е дребен тамън за почина ХВАНИ ПУСНИ.Две трети от гьолчето е в треви и водорасли и местата за риболов са ограничени.Отидоха 3 бр.поводи но това е част от играта.А, колега Garbolino следите от червената ти захранка още стоят,яко цапане е било но риболова изисква жертви, не се сърдиш нали??? Успех на всички
Прикачени файлове
Бъбрека
Бъбрека
и така се хващаха
и така се хващаха
този размер излизаше
този размер излизаше
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

chirusa_bg написа:Преди време гледах един семинар на някой от руските състезатели. Човека сподели, че захранката за уклей е добре да се бърка, като първо се налива вода в съда, а в нея се добавя сухата храна до желаната консистенция. Направо се родих, ефекта е много по-добър. Облака по-траен, храната е по-хомогенна.
Много вярно. :drinkers: Аз пък съм го научил от един ром, който ми скри шапката с такава храна на яз. Огоста. Вместо във вода обаче сипваше храната в предварително разбито сухо мляко. :lol: Освен храна, стреляше разредена боза с една огромна спринцовка. :shock: Това също съм го опитвал, но в студените месеци не смея да го препоръчам. Късната пролет е трепач!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Kire 50 написа: А следите от червената ти захранка още стоят, яко цапане е било но риболова изисква жертви
Кире, верно е това ;) много боя, много цапа ;) Поздравления за риболова и репортажа!
djago1981kn
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от djago1981kn »

Събота и неделя на Пожарево добър риболов на пъстърва .Риби се ловяха повече на спининг но и плувкарите не бяха капо .В събота рибата баше на стената а в неделя се беше набила в устието .
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, днес луд риболов на познатото г ьолче от 9.30 до 13.30ч.Времето тихо слънчево, сигурно затова рибетата бяха полудяли за жалост 80%дребосъци с размери между 80 - 100мм.уклеи и перчици.Е излезе и качествен уклеи,както се казва на час по лъжичка. Да "постоянното присъствие " прибира всичко какво се закачи на кукичката.Да не връщам дребосъци, а аз ги връщах веднага а с клечка за зъби по 5 на брои през главата и в тигана и ставали фантазия за мезе.Имах чуството че вода няма,а само рибета особенно след 12.30ч.Пожелавам Ви подобен риболовен ден не зависимо че се лови дребна риба.Е има и един тиган за Никулден с качествен уклея.Успех

..
Прикачени файлове
Бъбрека
Бъбрека
Качествен уклеи
Качествен уклеи
Нахалните перчици
Нахалните перчици
Масовия размер
Масовия размер
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Браво от мен,Кире,че пазиш "поколението".Не съм фен на хвани-пусни но някаква етика трябва да има.Не заради законите(тях у нас ги няма) а заради самите нас.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
m101
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m101 »

Колеги, ходи ми се утре да си направя кефа за час два. Да препоръчате платено? Знам, че на герман беше приятно, но какви са условията там?
bisvas
новобранец
новобранец

Мнение от bisvas »

За Герман- 4 лв. на въдица , пъстървата 9 лв. килото, не се връща. Не дават на блесни да се лови.
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

Вчера съм се смял сам на себе си. 2 часа по автобуси и пристигнах на платеното Панчарево. Супер условия- топло, лек ветрец ,облачно , обаче и 5 сантиметра стабилен лед. Разходих се до стената и в къщи .
toni_e_s
новобранец
новобранец

Мнение от toni_e_s »

А някой знаел ли Пожарево дали е замръзнало
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”