КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010

Мнение от stih »

След като риболовният ми излет от Балчик се пренесе лееко край Созопол, и след като там мятах безуспешно час и половина, се преместихме на плажа между "Зл.рибка" и "Градина". То излета си беше по-скоро семейна разходка...или, ако трябва да бъда точен - разходка с жена и деца, но с нереализирана доза червеи. Та не се въздържах и опънах пръчките, като на края им закачих онези мартенички /наистина чисто нови си бяха, не съм ползвал този такъм...сигурно от 1000 години..дори не знам и как се казва/. Още с първото мятане и се заклати пръчката, която е прекалено къса за този тип рибололов /особено за плитките води в района/. Изкарах прилична иларийка, която просто се беше обесила на такъма.
Изображение
Последва и тази емоция:
Изображение
После със снахата кръстосахме шпагите
Изображение
И докато ловим рибите, венериният хълм на една чехкиня /почиваща по пенсионерска програма в средата на ноември/ ми попречи да щракна изглед към Созопол.
Изображение
aris123
новобранец
новобранец

Мнение от aris123 »

Вчера на скалите под училището в Созопол имаше поне 30 човека и всеки вадеше по няколко риби.Аз бях от сутринта до към 3 следобяд и приключих риболова с 52 платеринки по педя(почти всичките)Предимно на потъваща помбарда,на другите видове почти никакви удари.Времето страхотно почти никакъв вятър...Заредих се за цялата седмица седене пред компютъра в офиса :Dhttp://imageshost.ru/photo/413177/id249371.html
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

aris123 написа:Вчера на скалите под училището в Созопол имаше поне 30 човека и всеки вадеше по няколко риби.Аз бях от сутринта до към 3 следобяд и приключих риболова с 52 платеринки по педя(почти всичките)Предимно на потъваща помбарда,на другите видове почти никакви удари.Времето страхотно почти никакъв вятър...Заредих се за цялата седмица седене пред компютъра в офиса :Dhttp://imageshost.ru/photo/413177/id249371.html
и от там ли рибата смърди както от Ахтопол НА ТИНЯ???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Ето снимката на колегата aris123
Изображение
Явно сме мятали заедно, но аз се изнесох на друго място, щото закачах все дъното с тежката бомбарда.
Аватар
Angel_d4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Angel_d4 »

:smt038 :smt038 :smt038 браво на колегата
Изображение
kostadin
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от kostadin »

Sабота на силистар се хващаха много иларии вреше от риба но зарганите бяха малко но хубави времето беше разкошно.
aris123
новобранец
новобранец

Мнение от aris123 »

dobria1 написа:
aris123 написа:Вчера на скалите под училището в Созопол имаше поне 30 човека и всеки вадеше по няколко риби.Аз бях от сутринта до към 3 следобяд и приключих риболова с 52 платеринки по педя(почти всичките)Предимно на потъваща помбарда,на другите видове почти никакви удари.Времето страхотно почти никакъв вятър...Заредих се за цялата седмица седене пред компютъра в офиса :Dhttp://imageshost.ru/photo/413177/id249371.html
и от там ли рибата смърди както от Ахтопол НА ТИНЯ???
Ами в интерес на истината не е зле..Като се има предвид че не съм голям фен ка кефаловите(за ядене де),тези си бяха чудни
Аватар
Joro59
новобранец
новобранец

Мнение от Joro59 »

Мичурин зад завода (двете издадени скалички) много-о-о-о-о-о-о-о-о илария
Варвара - южно от селото също,
"Човек трябва да е достатъчно голям за да признае грешките си, достатъчно умен за да спечели от тях и достатъчно силен, за да ги поправи" Джон Максуел. Човек трябва да е достатъчно смел, за да ги сподели."
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

безкрайно съм възмутен - сутринта като се разхождах край бургаския плаж ми направи впечетление как 'колегите' се избиват да вадят 7-8 сантиметрови иларийки и да си ги взимат ... да им се чуди човек за какво им са... то като се изчисти ... то дори и без да се чисти е като цаца....
давайте колеги пък догодина и такова няма да има :axe:
И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
abaro
новобранец
новобранец

Мнение от abaro »

Аз пък, съм безкрайно възмутен от тебе "колега". При 100-ина човека, които ловяхМЕ днес на плажната ивица, да обобщаваш така е грозно и даже обидно. Всеки (според мен) беше излязъл да се порадва на слънцето и да полови малко риба, и това че НЯКОЙ е вземал бебета, не е причина и останалите да се чувстват гамени и да не си изядат с кеф 5-те заргана или платерини които са хванали. Наздраве на всички, които са се порадвали на, може би последния хубав ден от есента!
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

той който не е взимал маломерни риби няма да се обижда колега :) пък камо ли да се чувства гамен!
Пък за радването, нека се радват, но това означава ли че с такава злоба ще трябва да избиват маломерни риби...и нека ядат - да им е сладко, но не рибки които надали ще ги заситят, най много да им заседнат между зъбите... те просто са толкова големи...
и с най-искрени чувства не съм искал да засегна колегите затова го сложих в кавички за да се разбере за кои става въпрос!
поздрави :)
abaro
новобранец
новобранец

Мнение от abaro »

[quote="hunte"...ми направи впечетление как 'колегите' се избиват да вадят 7-8 сантиметрови иларийки и да си ги взимат ... [/quote]
Както и да е, приемам че е повече емоционално, отколкото "достоверно" писанието. Аз и вчера бях там и днес също, но не видях някой около мен да взема такива дребни риби. А иначе хора, които не могат да разберат живота около тях и злоупотребяват при всеки удал им се повод има и ще има винаги за съжаление.
Последно промяна от abaro на Нед Ное 21, 2010 10:56 pm, променено общо 1 път.
hunte
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hunte »

аз вярвам на очите си :) ... но не ми се спори излишно - каквото съм казал съм го мислил и съм го казал :)
лека вечер
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте! :D
На 20.11.2010г. и 21.11.2010г. бях във Варна. :D Лових на бомбарда от външната страна на вълнолома и естествено отново нищо не бях хванал(като не броим лапините) до 18:00ч в неделя(21.11.2010г.) и сгънах байраците, 'щото стана тъмно и тръгнах да се прибирам, че влакът за София тръгваше в 22:30ч, но минавам през Морска гара и гледам един колега извади една добра илария после и други почнаха да дърпат по някоя риба и аз си казах: "Ще се пробвам пък белким счупя къръка"! :D И така успях да хвана две риби :D , но колегите около мене хванаха повечко! :D Или всъщност доста повечко! :D Но е силно препоръчително да си имате гаца с хляб наблизо! :!: Пробвах вариант на генералната идея лансирана от Добрият - да не се пуска гацата до дъното, но за да отдалеча гацата от стената, на един директен 8метра на мястото на оловната тежест при рибилов на попчета завързах самата гаца. 3 или 4 метра от пръта лежи на земята и съм го застъпил със сака си служещ за противотежест, а останалите 4 - 5 метра изтеглят толкова(4 - 5 метра) навътре самата гаца! Така гацата стои на 6-7 метра под водата(при мене в частния случай беше на около 4,80м, т.е. бях вързал само около 5-6 метра влакно на осмицата, директен) и на 4 - 5 метра далече от брега. Ама все пак настрана от всичко - все пак ми се струва по-добре да споделяме инфо във форума отколкото да въртиме само телефони, защото така(чрез телефонни обаждания) могат да ни помогнат десетина или двадесет човека, а иначе (чрез форума) - стотици и хиляди, т.е. дори хора, които не познаваме лично! :D И също така, ако никой от познатите ни, на които имаме телефоните не е ходил за риба тези дни на определено място, пак ще се наложи да се допитваме до форума за инфо! :D Наслука на всички! :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

1000n написа:Здравейте! :D
Пробвах вариант на генералната идея лансирана от Добрият - да не се пуска гацата до дъното, но за да отдалеча гацата от стената, на един директен 8метра на мястото на оловната тежест при рибилов на попчета завързах самата гаца. 3 или 4 метра от пръта лежи на земята и съм го застъпил със сака си :D
чакай да се поясня че нещо някой не ме е разбрал.
Метода не е практикуван от мен защото не ловя (гурливки)такива риби но едва ли и аз откривам топлата вода,и доста правят точно това....гацата си е гаца може да турнеш и едно празно шише от 500мл. мин.вода за по-добро балансиране на гацата от подводни течения,надолу въже и тежест(от там си регулираш и дълбочината) и за тежеста си връзваш и още едно въженце което да излиза до теб (с което да си изтегляш тежеста ако искаш да смениш дълбочината на гацата) не са нужни пръчки и прочие ,по този начин може да е и на 9метра от брега (а дълбочината си я коригираш както ти е кеф) :wink: :wink: :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”