Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2010
След като риболовният ми излет от Балчик се пренесе лееко край Созопол, и след като там мятах безуспешно час и половина, се преместихме на плажа между "Зл.рибка" и "Градина". То излета си беше по-скоро семейна разходка...или, ако трябва да бъда точен - разходка с жена и деца, но с нереализирана доза червеи. Та не се въздържах и опънах пръчките, като на края им закачих онези мартенички /наистина чисто нови си бяха, не съм ползвал този такъм...сигурно от 1000 години..дори не знам и как се казва/. Още с първото мятане и се заклати пръчката, която е прекалено къса за този тип рибололов /особено за плитките води в района/. Изкарах прилична иларийка, която просто се беше обесила на такъма.
Последва и тази емоция:

После със снахата кръстосахме шпагите

И докато ловим рибите, венериният хълм на една чехкиня /почиваща по пенсионерска програма в средата на ноември/ ми попречи да щракна изглед към Созопол.

Последва и тази емоция:

После със снахата кръстосахме шпагите

И докато ловим рибите, венериният хълм на една чехкиня /почиваща по пенсионерска програма в средата на ноември/ ми попречи да щракна изглед към Созопол.

Вчера на скалите под училището в Созопол имаше поне 30 човека и всеки вадеше по няколко риби.Аз бях от сутринта до към 3 следобяд и приключих риболова с 52 платеринки по педя(почти всичките)Предимно на потъваща помбарда,на другите видове почти никакви удари.Времето страхотно почти никакъв вятър...Заредих се за цялата седмица седене пред компютъра в офиса
http://imageshost.ru/photo/413177/id249371.html

и от там ли рибата смърди както от Ахтопол НА ТИНЯ???aris123 написа:Вчера на скалите под училището в Созопол имаше поне 30 човека и всеки вадеше по няколко риби.Аз бях от сутринта до към 3 следобяд и приключих риболова с 52 платеринки по педя(почти всичките)Предимно на потъваща помбарда,на другите видове почти никакви удари.Времето страхотно почти никакъв вятър...Заредих се за цялата седмица седене пред компютъра в офисаhttp://imageshost.ru/photo/413177/id249371.html
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Ето снимката на колегата aris123

Явно сме мятали заедно, но аз се изнесох на друго място, щото закачах все дъното с тежката бомбарда.

Явно сме мятали заедно, но аз се изнесох на друго място, щото закачах все дъното с тежката бомбарда.
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Sабота на силистар се хващаха много иларии вреше от риба но зарганите бяха малко но хубави времето беше разкошно.
Ами в интерес на истината не е зле..Като се има предвид че не съм голям фен ка кефаловите(за ядене де),тези си бяха чудниdobria1 написа:и от там ли рибата смърди както от Ахтопол НА ТИНЯ???aris123 написа:Вчера на скалите под училището в Созопол имаше поне 30 човека и всеки вадеше по няколко риби.Аз бях от сутринта до към 3 следобяд и приключих риболова с 52 платеринки по педя(почти всичките)Предимно на потъваща помбарда,на другите видове почти никакви удари.Времето страхотно почти никакъв вятър...Заредих се за цялата седмица седене пред компютъра в офисаhttp://imageshost.ru/photo/413177/id249371.html
Мичурин зад завода (двете издадени скалички) много-о-о-о-о-о-о-о-о илария
Варвара - южно от селото също,
Варвара - южно от селото също,
"Човек трябва да е достатъчно голям за да признае грешките си, достатъчно умен за да спечели от тях и достатъчно силен, за да ги поправи" Джон Максуел. Човек трябва да е достатъчно смел, за да ги сподели."
-
- научил се да хвърля
безкрайно съм възмутен - сутринта като се разхождах край бургаския плаж ми направи впечетление как 'колегите' се избиват да вадят 7-8 сантиметрови иларийки и да си ги взимат ... да им се чуди човек за какво им са... то като се изчисти ... то дори и без да се чисти е като цаца....
давайте колеги пък догодина и такова няма да има
давайте колеги пък догодина и такова няма да има

И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
Аз пък, съм безкрайно възмутен от тебе "колега". При 100-ина човека, които ловяхМЕ днес на плажната ивица, да обобщаваш така е грозно и даже обидно. Всеки (според мен) беше излязъл да се порадва на слънцето и да полови малко риба, и това че НЯКОЙ е вземал бебета, не е причина и останалите да се чувстват гамени и да не си изядат с кеф 5-те заргана или платерини които са хванали. Наздраве на всички, които са се порадвали на, може би последния хубав ден от есента!
-
- научил се да хвърля
той който не е взимал маломерни риби няма да се обижда колега
пък камо ли да се чувства гамен!
Пък за радването, нека се радват, но това означава ли че с такава злоба ще трябва да избиват маломерни риби...и нека ядат - да им е сладко, но не рибки които надали ще ги заситят, най много да им заседнат между зъбите... те просто са толкова големи...
и с най-искрени чувства не съм искал да засегна колегите затова го сложих в кавички за да се разбере за кои става въпрос!
поздрави

Пък за радването, нека се радват, но това означава ли че с такава злоба ще трябва да избиват маломерни риби...и нека ядат - да им е сладко, но не рибки които надали ще ги заситят, най много да им заседнат между зъбите... те просто са толкова големи...
и с най-искрени чувства не съм искал да засегна колегите затова го сложих в кавички за да се разбере за кои става въпрос!
поздрави

[quote="hunte"...ми направи впечетление как 'колегите' се избиват да вадят 7-8 сантиметрови иларийки и да си ги взимат ... [/quote]
Както и да е, приемам че е повече емоционално, отколкото "достоверно" писанието. Аз и вчера бях там и днес също, но не видях някой около мен да взема такива дребни риби. А иначе хора, които не могат да разберат живота около тях и злоупотребяват при всеки удал им се повод има и ще има винаги за съжаление.
Както и да е, приемам че е повече емоционално, отколкото "достоверно" писанието. Аз и вчера бях там и днес също, но не видях някой около мен да взема такива дребни риби. А иначе хора, които не могат да разберат живота около тях и злоупотребяват при всеки удал им се повод има и ще има винаги за съжаление.
Последно промяна от abaro на Нед Ное 21, 2010 10:56 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
аз вярвам на очите си
... но не ми се спори излишно - каквото съм казал съм го мислил и съм го казал
лека вечер

лека вечер
- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
На 20.11.2010г. и 21.11.2010г. бях във Варна.
Лових на бомбарда от външната страна на вълнолома и естествено отново нищо не бях хванал(като не броим лапините) до 18:00ч в неделя(21.11.2010г.) и сгънах байраците, 'щото стана тъмно и тръгнах да се прибирам, че влакът за София тръгваше в 22:30ч, но минавам през Морска гара и гледам един колега извади една добра илария после и други почнаха да дърпат по някоя риба и аз си казах: "Ще се пробвам пък белким счупя къръка"!
И така успях да хвана две риби
, но колегите около мене хванаха повечко!
Или всъщност доста повечко!
Но е силно препоръчително да си имате гаца с хляб наблизо!
Пробвах вариант на генералната идея лансирана от Добрият - да не се пуска гацата до дъното, но за да отдалеча гацата от стената, на един директен 8метра на мястото на оловната тежест при рибилов на попчета завързах самата гаца. 3 или 4 метра от пръта лежи на земята и съм го застъпил със сака си служещ за противотежест, а останалите 4 - 5 метра изтеглят толкова(4 - 5 метра) навътре самата гаца! Така гацата стои на 6-7 метра под водата(при мене в частния случай беше на около 4,80м, т.е. бях вързал само около 5-6 метра влакно на осмицата, директен) и на 4 - 5 метра далече от брега. Ама все пак настрана от всичко - все пак ми се струва по-добре да споделяме инфо във форума отколкото да въртиме само телефони, защото така(чрез телефонни обаждания) могат да ни помогнат десетина или двадесет човека, а иначе (чрез форума) - стотици и хиляди, т.е. дори хора, които не познаваме лично!
И също така, ако никой от познатите ни, на които имаме телефоните не е ходил за риба тези дни на определено място, пак ще се наложи да се допитваме до форума за инфо!
Наслука на всички! 

На 20.11.2010г. и 21.11.2010г. бях във Варна.

чакай да се поясня че нещо някой не ме е разбрал.1000n написа:Здравейте!![]()
Пробвах вариант на генералната идея лансирана от Добрият - да не се пуска гацата до дъното, но за да отдалеча гацата от стената, на един директен 8метра на мястото на оловната тежест при рибилов на попчета завързах самата гаца. 3 или 4 метра от пръта лежи на земята и съм го застъпил със сака си
Метода не е практикуван от мен защото не ловя (гурливки)такива риби но едва ли и аз откривам топлата вода,и доста правят точно това....гацата си е гаца може да турнеш и едно празно шише от 500мл. мин.вода за по-добро балансиране на гацата от подводни течения,надолу въже и тежест(от там си регулираш и дълбочината) и за тежеста си връзваш и още едно въженце което да излиза до теб (с което да си изтегляш тежеста ако искаш да смениш дълбочината на гацата) не са нужни пръчки и прочие ,по този начин може да е и на 9метра от брега (а дълбочината си я коригираш както ти е кеф)

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!