Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от Pedro »

Mitko84 ,
С каква блесна... мога да ти кажа само за размера, че аз ползвам воблери с размер 7-11см.Блесни не ползвам засега, но кутийката с най-различни блесни винаги е с мене...и никога не и идва реда.
Вече ползвам само самоделни воблери.Иначе марки,модели, разцветки е писано доста във форума.
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

блесните са въртящи на голямата е номер 4 и нататък по малки.бях чел някаде че и формата има значение но не се сещам какво беше аз за воблер досега не съм пробвал но имам познати се хвалят с добри удари
...and justice for all
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Mitko84 написа:ами относно бялата риба и аз наблюдавах последния път като бях на дунава че нещо бясно гонеше дребосъка и мисля да се пробвам.с каква блесна или воблер е подходящо на дунава?
От №2 нагоре всички блесни стават. Лови се на всякакви примамки, стига да я има. Важното е да водиш близо до брега. :idea:
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

благодаря за отгвора утре мисля да пробвам
...and justice for all
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

И днес една лека разходка със спининга за проверка на ситуацията.
Тя ситуацията няма да се промени рязко, то е ясно от по-ясно..колкото и да ни се
иска да стане бързо, защото дошъл септември....дойде септември и аз отидох...някои се сещат...
1.Реката е бъкана с дребосък и за хищника няма проблеми да е сит.
2.Водата трябва да поизстине (рано сутринта водата беше топла като чай), а това е доста инертен процес...и т.н.
3.Всеки ден е различен...и всеки ден не е конски великден, както казват хората.
Например вчера и днес:
-Два абсолютно еднакви дни без промяна.Вчера хищника гонеше - днес го нямаше никакъв.
Все пак едно щукле се излъга на воблер (вчерашната самоделка дето хвана бялата риба).Ще ми хване и други хищници то....

Изображение

Всичко стана в краката ми.Воблера го поведох до сами брега от дълбокото вертикално, за да не заоре в камънака и щуката изникна от нищото - удар и направо на брега, но успя да си завърти мутрата все пак яко, с цел да скъса, но плетеняка издържа ( 0.18 Power Pro )

Изображение

Докато обикалях брега и се спъвах в камънака, а за стотиците замятания да не говорим,хората си живеят Life-a, комфортно на студени напитки ....а нашето си е баш рiьбацкая жизнь
Изображение
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Днеска бях между Стълпише и Батин в началто на рогатките.

Изображение

Е неще и неще, на дъно на малай с царевица не бутна, на рибка пак неще, на плувката само почета, въпреки обилното количество захранка която изхвърлих, друго не се обади.Само на блесната едно расперче се закачи

Изображение

Изображение
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

nick71,
Ей, появи се най-сетне.Къде се губиш? Ще ми се да те виждам по-често в тази тема.
Иначе и при мене горе-долу е така.Оставаме си с надеждата за по-големи риби занапред.
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

Някой има ли инфо за 514км, при това ниво дали има смисъл да се ходи там. Искам на Дунава, но на по-дълбоко местенце някой има ли идея.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

nicki4,
Все още не съм посещавал този район, но се каня...ако някой ми обясни или заведе.
Но най-накрая и сам ще се оправя..с малко размотаване.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

nicki4 написа:Някой има ли инфо за 514км, при това ниво дали има смисъл да се ходи там. Искам на Дунава, но на по-дълбоко местенце някой има ли идея.
Имам един познат който е спал тази нощ там, и довечера трябва да се прибере от 514км., като се върне ще ти дам инфо :wink:
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Днес ходих на Дунава.Пробвах отначало с блесната да се поразходя ,но уви нищо един път би дръпна на тласъци,но не мислия че беше риба а някое водорасло.После пробвах на малай и царевица на дъно и стереопор но даже не бутна.На плувка с директен вървяха попчетата,но до едно време после смених дълбочината и направо нааках облеса ,няма празно хвърляш вадиш.Ама искам нещо голямо тия дребсъци ме кефеха като бях 4-5 клас.Относно дълбоките места ме бяха завели на сливо поле пада се някаде надясно от станциата бая гаден път трудно стигнахме с кола вървяхме отпред да чистим пътя но мястото беше хубаво.Отидохме малко късно -следобед.излизаха прилични тарранки и червеноперки.Мястото е на стъпала и е бая дълбоко на места 4-5 метра може и повече.Вечерта се наточихме за сом-черен дроб и червей на грозд.Като се свечери звънците се разклатиха няколко пъти бая силно но нищо нямаше.По-късно към 11 излезе едно малко сомче на торня и толкова.После на колегите им спадна и искаха да си вървим ,но пак ще отида там само да се поразхлади.
...and justice for all
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Митко браво за излета ма бъди по упорит с блесните ака изкаж да хванеш :D :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

Бях на море и не съм ходил от месец никаде, на лома нивото дали е паднало, все още се двоумя накаде да подхвана в таз голяма жега.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

nicki4 написа:Бях на море и не съм ходил от месец никаде, на лома нивото дали е паднало, все още се двоумя накаде да подхвана в таз голяма жега.
На лома, ходих преди три дена, минах, Писанец, Вятово,Нисово нивото е около педя :( , по дълбоко е Басрбово, Красен, по него край, но там не съм ходил.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

При нас Дунава е почти пресъхнал. :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”