Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:Съгласен съм Троли за голямата куха вена в опашката,но ти забравяш една миналогодишна снимка на намерен голям сом умрял с воблер в устата без да бъде канджосван или нещо друго,просто забравих на кой язовир беше.
"Голямата Куха Вена" е Голяма Куха Глупост и се образува в "кухи лейки",нали? :mrgreen: Аз заклах и одрах доста "добичета" без да си измислям идиотии!Стоманко па фана жив сом с воблер в хрилния капак,стоял една седмица без да ГО убие и кво,толкова елементарни ли са нещата?Ми не,просто различни случаи и толкова!Тук всеки стана доктор по Съдебна Медицина и открива успешно причината за смъртта! :rolleyes: От къде си сигурен,че не е счупил 2-3 Бракониерски Куки преди това и там да е проблема с ВЪПРОСНИЯ СОМ? :wink: Залагам си топките,че не е умрял от воблера! :wink: А що не каза за оня сом 2.74м. от Рабиша с Хранилка и 4-ри ръждясали куки в хрилете,той що не умре да го е.....воала,а го извадиха на кльонк?Човек като си търси оправдания,може да съчини хиляди безумия! :cry: :rolleyes:
Последно промяна от Troli Rapala на Вто Мар 18, 2014 1:48 pm, променено общо 2 пъти.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yco написа:Ако имат предвид, че това е първото сомче намерено там през 2008 г, как имат за 5 г. към 150 либри сомове... :roll:

http://www.aboutcarp.co.uk/lake-alcanta ... -lake.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Не се занимавай с глупости! :wink:............."Хотелът има 8-двойни стаи".......Та Ицо,ако искаш да станеш Турист-Сомаджия си приготви 1000-2000евро за там...........,другия вариант за Сомските Туристи е да се обадят на ....................,по-евтино ще им излезе,хем и нема да бият път до Испания! :mrgreen: :wink:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Троли,не пиши ти глупости!!!!
Кръвообращение[редактиране | edit source]
Рибите имат един кръг на кръвообращение и двукамерно сърце. Кръвоносната система е от затворен тип като пренася кръвта от сърцето през хрилете до тъканите. За разлика от останалите гръбначни сърцето не е приспособено да разделя артериалната от венозната кръв, дори и частично. Структурно сърцето представлява серия от последователно разположени камери, запълнени с венозна кръв: венозен синус, предсърдие, стомахче и артериален конус. Камерите на сърцето са разделени с клапи, които позволяват на кръвта при съкращението на сърцето да се движи само в една посока (от венозния синус към артериалния конус), но не и обратно.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Стига с тия канджи вече.. ,..сега разбрах, че и тоя е дялкан, където падне... :evil:

Чуеш ли у нас израза - Сома е жив и здрав ....- Означава, че не е... :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Бе нещо форума верно стана Съдебно медицински! :shock: :cry: Аз па,като Истински Риболовец тогава ще ви питам,що ги праскате по 2-3пъти в опашките с непозволени средства и против риболовните правила,па сте толкова загрижени за крайния резултат? :mrgreen: :mrgreen: И Аксел,за да не ми се правиш на Доктор ще ти кажа,че при вътрешен кръвоизлив сомът става розов,а при външен........всички ще му видят кръвта! :wink: А тя не е много и е в пъти по-малко като количество от съотношението при хората,което означава че количеството и загубата на кръв не е от съществено значение за оцеляването на рибата,както е например при хората!Най-слабото място на рибата са хрилете! :wink: И Бракониерските Канджи! :twisted:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

аксел написа:Троли,не пиши ти глупости!!!!
Кръвообращение[редактиране | edit source]
Пиша собствените си мисли и анализи на база опит,за разлика от теб дет преписваш по нета медицински определения,което не е градивно и няма да те направи по-умен или опитен в риболова на сом! :cry:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

И Аксел,за да не ми се правиш на Доктор
Не се правя,такъв съм и то по животните! :idea:
Хващал съм доста повече сомове от тебе
Хващал съм сомове на тролинг,а ти на спининг и на стръв??????....така,че си вярвай в твоите теории,но не ми ги налагай!!!! :idea:
И последно ,когато някой иска да изясни точната причина за смърта на дадено животно или човек,си има патоанантоми,които доказват точната причина за смърта. :idea: :idea: от там нататък всичко са само догадки.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Ето ви моята еко-канджа-пускачка :mrgreen: Не е ползвана четвърта година :wink: От всичко което съм чел и видял,сома се боцка под брадичката,но ОТЛЯВО или ОТДЯСНО :idea: :idea: :idea: Никога посредата,където се намира някаква артерия и рибата умира :!: Не ми се рови за снимките на Краси,ясно си личи къде е бодната :wink:
Е това немой го счупи,но ръката да... :idea:
Изображение
Изображение
Славее
новобранец
новобранец

Мнение от Славее »

Във Испания глобяват за пускането на такъв сом обратно,но в България понеже сме много по напред
от тях се налага мнение за опазването им.
Що не се замислите,че за последните 15 години дали са извадени 15 хубави риби.....а другите къде са :?: :?: :?: :?: Що не мислите малко и за другите риби.......е такива неколко талпи по над два метра,като се набутат в устието през размножителния период и унищожават популацията на неколко вида риба.
Аз примерно не на виждам големите а искам да се пускат всички до 20 кг,защото те са най плодоносните.
Целогодишния риболов е основно с риби до 20кг,така че за мене те са ценни,колко трофея има на тролинг за последните 15 години.......на пръстите на едната ръка,това не е риболов.
Нашия сом докато го вадихме,повърна около 5-10кг риба,риба която е там да си пусне хайвера,на Жоро сома повърна три шарана по около 1-5кг и още смляна риба,риба която е там да се размножава.
Така че хич не ми се разнежвайте за животно което унищожава всичко по пътя си,какво прават в устието в момента при положение че размножителния им период започва много по късно,аз ще ви кажа,ядът свирепо хайверни риби които в момента са замаяни.
Защо сом уловен през септември излиза горе долу точно по сомската формула за килограми, а в момента са с много проценти по нагоре.
Аз искам в един язовир да има много видове риба не само сом да си го ловиме и да си го пускаме.
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

А бе Славе,що се нервиш :roll: Тролката си го познаваме,койте не...ще го опознае...скоро :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Славе,съгласен съм с твоята позиция "Трябва да умре и точка",а не некой да ме се прави на Хуманист без да е! :wink: :drinkers: Аз също съм от отбора на Убийците на сомове,но разликата с вас е,че го правя после,след канджосването по правилата с обикновенната канджа,а не с Харпун като на Янко и другите децибели! :idea: За теб знам,че немаш канджа,ма кел-файда,като сто човека ти носят ако ти потребва точно Харпунджийската,къде контрата прави тройна всека дупка,все едно е стреляно с куршуми дум-дум=малка дупка на влизане и голема на излизане! :mrgreen: :drinkers:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Троли,нали знаеш,че четеш избрателно и пишеш също такака :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yankosan написа:А бе Славе,що се нервиш :roll: Тролката си го познаваме,койте не...ще го опознае...скоро :drinkers:
Едва ли Славе има нужда от адвокат,а и точно ти не си подходящ в случая! :wink: :mrgreen: Славе,признай го тук пред всички и му обясни на твоя "адвокат на гявола" Янко,че точно в Испания може и да е забранено връщането на сомовете,но не това е проблема,а че там дори и не са се сетили да използуват толкова Бракониерски средства в риболова с въдица,като този ХАРПУН от снимката! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

Изображение

Славе,рибите са ви страхотни и вие сте печени сомоловци на тролинг,но всичко се обезмисля с използуването на този Бракониерски Уред! :wink: :drinkers: Това ми е тезата и нема кой да я събори,Вервайте ми! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yankosan написа:Троли,нали знаеш,че четеш избрателно и пишеш също такака :wink:
Иска ти се да кажеш нещо смислено по темата,но ти е трудно да го родиш! :cry: :mrgreen: :drinkers: Не се напъвай,батко! :drinkers: :drinkers: :drinkers: Защото вместо да те е срам от твоя Бракониерски Уред,ти се Хвалиш! :shock: :shock: :shock: Много е тъжно и все некога ще го разбереш,надявам се! :rolleyes: :roll: Този Бракониерски Уред ви връща 18000години назад в развитието,просто си свери часовника в Уикипедия,какво е Харпун и какво е Канджа! :wink: :mrgreen: :drinkers: Бая Уроци и Лекции ви спретнах,та доста се изпразних и мисля да си почина малко в тишина! :oops: :cry: Ще си поговорим пак след следващото "канджосване" с уреда за убиване на 100-килограмови сомове,че обичам да разследвам "не"-пред-умишлени убийства на риби! :mrgreen: :finga: :drinkers:

Изображение

Изображение
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

Troli Rapala написа:Аз също съм от отбора на Убийците на сомове,но разликата с вас е,че го правя после,след канджосването по правилата с обикновенната канджа.....
:lol: :lol: :lol: Смешник си ти, смешник! :lol: :lol: :lol: Осъзнаваш ли въобще какви простотии пишеш? Сега остава да светнеш хората и как да ги пържат по хуманен начин! :mrgreen:
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”