Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от Павел Иванов »

Кире , нещо ти лопа у киферицата , ама ми е чудно баш какво :lol: Ае ся ми обясни какво общо имат преговори и съответно приемане в ЕС с непушене в заведенията ? То май освен ние други в ЕС не останаха такива които да не са премахнали тая смешно абсурдна забрана , ама колкото и да е терсене , БГ не е фактор за каквото и да било в ЕС . Та нещо си перкаш ей тъй наизуст , сръбете си немат тиква за премиер та да я тресе да прокарва глюпости и безмислици , и съответно не вярвам да правят такива . Та може и да се надаш ама има една такава погранична със сърбете поговорка "Трай коньо за зелена трева" :mrgreen: То и тука вече не са болшинство заведенията в които не се пуши , ако и все още абсура да е законен . Аз лично избягвам такива в които не се пуши , прави ми впечатление че болшинството народ също . Отиваш примерно на пл."Славейков" или бул."Витоша" , тва да сме баш по в центъра , заглеждаш се по купчината кафета приспособени към смешният закон и виждаш че частта в която се пуши не мой си намери място , а в непушаческата такава я има , я нема един , двама завалии :lol: Еле па по клубове , дискотеки , чалготеки и пр. дет се цака вход , там си се пуши навсякъде . Миналата седмица ми направи яко впечатление как западат инак свестни заведения . Посетихме с буля и детенце един китайски в "Манастирски ливади" . Преди там място не можеше да си намери човек ако и цените да бяха двойни сравнение с повечето такива от сорта . Това е един от малкото наистина чисти и поддържани китайски ресторанти , доста голям , много добре подреден , с перфектно обслужване и пр. Сега там държат да не се пуши , ако и да имат възможност да ползват "вратички" . Ефекта - в цялото ресторант само аз , буля , детенце и към двайсетина души персонал :mrgreen: Предполагам че скоро и там ще се пуши , защото другата алтернатива е да захлопнат кепенците :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Та да ви споделям как си послужих от сабаале . Станах в невероятно ранният за това време на годината час за риболов - 07:20ч. и в 08:00ч. вече пътувах къв една от "милионите" пъстървови реки на около час от София . Водата беше леко замътена и с повишено ниво , далече от "черешовите" все пак , което си беше предпоставка за добър рибоулов . Излета се състоя от поносимите за февруари два часа през които хванах пет мерни , три от които със задоволство задържах та да омаже буля тиганя и три запъртъка които си плуват обратно с две от мерните които ми се явяваха в повече ако и да попадаха от всякъде в разрешената законо норма . Оттам по пътя наобратно отседнах в едно кръчме , в него естествено че се пушеше и си угодих с едно шкембе , дроб сърма , засладих си с тортичка гараж и всичкото полях с едно тъмно "Столично" + кафе 3 в 1 , все пак шофирах . Та до тук днешният ден минава много добре :D Ся ще попълна некоя и друга фактура и после , като се върнат буля и детко от ски , отиваме на кино , че още не съм гледал новата версия на Робокоп , как са я догодили .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Я и аз да се включа с малко азбучни истини, дето не са тайна за никого, ама да ги припомня на мъжовете, да не мислят, че топлата вода е открита сега:

Откритията на мъжа и жената

1.
Мъжът откри ЦВЕТОВЕТЕ и създаде РИСУВАНЕТО,

Жената откри РИСУВАНЕТО и създаде ГРИМА.

2.
Мъжът откри ДУМИТЕ и създаде ДИАЛОГА.

Жената откри ДИАЛОГА и създаде КЛЮКИТЕ.

3.
Мъжът откри ИГРИТЕ и създаде КАРТИТЕ.

Жената откри КАРТИТЕ и създаде ТАРО.

4.
Мъжът откри ЗЕМЕДЕЛИЕТО и създаде ХРАНАТА

Жената откри ХРАНАТА и създаде ДИЕТАТА.

5.
Мъжът откри ЧУВСТВАТА и създаде ЛЮБОВТА,

Жената откри ЛЮБОВТА и създаде СВАТБАТА.

6.
Мъжът откри ЖЕНАТА и създаде СЕКСА.

Жената откри СЕКСА и създаде ГЛАВОБОЛИЕТО.

7.
Мъжът откри ПАЗАРА и създаде ПАРИТЕ,

Жената откри ПАРИТЕ И ЕБА МАЙКАТА НА ВСИЧКО!!!!!!
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

ПаФ, мое си паФкаш спокойно вкъщи и да тровиш детко и буля на поразия, ама аз видя ли те в заведение да паФкаш - считай, че веднага съм викнал де що медии и ХЕИ-та има в таа бананова република БГ!

Такова племе като бугаристанското нЕма - има ли забрана за нещо, всеки си я туря на онаа работа и си пита дедовия, щото, видиш ли, е над нея........'бах тоА пример, който се дава на идващото поколение от малцинството на българите......напраО ми се драйфа от туземното население и вождовете му и все по-често завиждам на Краси и Свилен, че са далеч от местната помия, и все по-често ми иде да започна да стягам и аз куфарите!

Пушачите са наркомани с изпушен мозък, не се съобразяват с нищо и не им пука, че смрадят и тровят околните, че дори и най-близките си.
Сещам се, че навремето и аз бях такъв, децата мрънкаха, че пуша вкъщи, че пуша в колата, че не могат да дишат и им мирише гадно, но всичко това го пропусках покрай ушите си :oops: - сега съжалявам, но уви, не мога да върна времето назад.......съжалявам и настоящите пушачи, прости им и ти, Господи, те не знаят какво правят!
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Кире , барай си пацата и не давай наклон на моята , молим тъ . Тая забрана е натрапена , дискриминационна , отхвърлена от почти навсякъде баш по тия причини и съответно все едно я няма :idea: Инак може и да викаш кой ти е кеф , едно че няма да дойдат , второ и да дойдат нищо не могат да направят , закона не им го позволява за радост :D Значи ти мое да си одиш дет ти е кеф , а аз у дома ?!? Ми седи си ти у дома и си "дишай" бре :idea: Чий го дървиш у кръчмите ? Инак по-нормално погледнато прави като мен . Аз избягвам да ходя в заведения в които не се пуши , ти избягвай такива в които се пуши :idea: Викаш нема начин , навсекъде ти се вре , а ? После пушачите не се съобразявали :twisted:

Павел Иванов
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Преди на никой нищо не му пречеше,или всичко му пречеше и кръчмите бяха фул макс отвсякаде ,сега на всички всичко им пречи и в кръчмите по 20 души или са пред кръчмите на по-едно питие и нещасни.

По добре си беше преди
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Еейййй, тва пушачите сме страшна пасмина, не стига, че тровим нас и околните, системно нарушаваме закона, ами и на Киро ше забраним по заведения да хойка. Той от както спря цигаретите - "пачка" напрай, пиенето почти го е отказал, хранътъ е ограничил до минимум, до комшийката все по-рядко отскача... май, май улиза в правия път...а дано повлече крак, че и ние някой ден да стъпим на тая праведна магистрала..
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа:Тая забрана е натрапена , дискриминационна , отхвърлена от почти навсякъде баш по тия причини и съответно все едно я няма...
:lol: :lol: :lol:
Дооооооооообре!

Къде е отхвърлена? :shock: Къде по белия свят се пуши на обществени места? :roll:
Я питай Краско как в Швеция те гледат като извънземен ако пушиш...чувстваш се като прокажан, всички те гледат с отвращение! :idea:

И само в БГ все едно я няма забраната....., ама ние не сме и държава пък......така че - no comment повече.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

vatus56 написа:...Той от както спря цигаретите - "пачка" напрай, пиенето почти го е отказал, хранътъ е ограничил до минимум, до комшийката все по-рядко отскача...
Взеха да му набождат крилца , да му се връти ореол и възелин да му капе от дупето :lol: :lol: :lol:
GODzillata написа:...Дооооооооообре!

Къде е отхвърлена? :shock: Къде по белия свят се пуши на обществени места? :roll: ...
По точки ли да отговоря ?
Отхвърлена :
- Германия , Франция , Италия , Гърция и др.
Къде си се пуши по заведенията освен в тях :
- Швейцария , Австрия , Испания , Португалия , Хърватска , Сърбия , Унгария и още куп места в Европа , а по "света" има забрана сал в УС и то не във всички щати .

Некакви други питания ?

Инак хората са си го казали , най-кофтите непушачи , са бившите пушачи , на тях се некой им бърка некъде и всички които пушат са им виновни . Относно страданието по посока "тровене" , една дизелова Ланчия без катализатор , или със запушен такъв , отделя много повече вредности за един час , от колкото пушач пушещ две , две и нещо кутии на ден за година :idea: Друг е въпроса че тютюна сам по себе си е билка :idea: Естествено че no comment повече от твоя страна , щото бълнуванията са ти на база вид хейтърство ама тва си е твой проблем :wink:

Павел Иванов
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Павел Иванов написа: По точки ли да отговоря ?
Отхвърлена :
- Германия , Франция , Италия , Гърция и др.
Къде си се пуши по заведенията освен в тях :
- Швейцария , Австрия , Испания , Португалия , Хърватска , Сърбия , Унгария и още куп места в Европа , а по "света" има забрана сал в УС и то не във всички щати .
Изопачаваш нещата и подвеждаш....умишлено или поради неточно инфо.

В Германия всяка провинция си решава за нея. :idea:
В повече от половината провинции в Германия НЕ се пуши, а в Бавария дори и по време на прочутия бирен "Октоберфест" не можете да пушите в уличните шатри.
В Кипър пък не може да се ПАФка дори в автомобила, ако возите в него непълнолетен.

За Франция и Италия също не си прав......Франция дори по едно време искаше да забрани и електронните цигари!

...за чий всъщност пишем всичко това - нито ти кадиш пред мен, нито аз на живо не ти "дудня" - така че, а'ре пийс, бро! :wink: :drinkers:
Знам, че и ти вътрешно знаеш, че съм прав и искаш да не пушиш, защото ако беше дадено човек да е пушач, сигурно щеше да има някакъв израстък като комин, през който да го прави, но ти стискам палци един ден да успееш да се отървеш от тази твоя "билка", която де факто е твоя бОлка. :mrgreen:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Павел Иванов написа:...То май освен ние други в ЕС не останаха такива които да не са премахнали тая смешно абсурдна забрана ...
:shock: :shock: :shock:

Павле,
Това го отдавам на високата емоционалност на всеки пушач,
Когато му кажат че има и хора, които не пушат :D !
Не си от тези, които не пътуват в ЕС и ако продължаваш да твърдиш такова нещо,
Моля да го подкрепиш със снимки, поне !
Защото аз не съм видял заведение в Германия, Австрия, Франция, където да се пуши.
Даже в хотелите не пушат - излизат пред входа и там има места за пушачи.
В заведенията пушат, когато има маси отвън по тротоарите!
Може да има клубове със затворен достъп, в които да се пуши, смърка, боде, ама това са изключения, по-скоро!

Но е вярно и това, което забеляза - че едни от най-върлите противници на тютюнопушенето са бившите пушачи /еничари/ като мен :D !
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Сега,аз от седем месеца вече както не пафкам.
Но никога немога,а и не искам да юркам пушачите :idea:Защото и аз до вчера бях такъв.
Няма нищо по-хубаво от това да павка цигарки човек мамка му....ма вредно да го еба.
Никаде по-юръп не се пуши,особено не и по-заведения и обществени места :!:
Дори във Франция веднъж се заседяхме в трафик и след 5 мин. слезе един чичка и ми каза да си изключа двигатела,защото е забранено в трафик да си със запален двигател.
Аз нямам проблем с това да се пуши по-заведенията,понеже нормалното вчера е ненормално днес и дано падне забраната.Искам забрана само на места като сладкарници,молове и т.н.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа: Павле,

Не си от тези, които не пътуват в ЕС и ако продължаваш да твърдиш такова нещо,
Моля да го подкрепиш със снимки, поне !

Жоре, снимки на сънища виждал ли си? :smt017 :mrgreen:
lusienn

Мнение от lusienn »

Е ме и мене-бивш пушач-от 3 години не пуша-парите за цигари отиват за риболовни екскурзии,и те така.Един риболов до Искъра-20лв за гориво,за стръв-различно,за такъмчета почти не остават кинти.Е сега си вързах една светеща плувка и по некое време,ставам,обличам се-отивам да си взема 1 приятел-много по запален от мене,и потегляме нагоре.Та утре първи ще топна плувката,ако няма по запалени от нас.По моя информация,е имало 72ма човека горе-днес.Времето само сутрин е хладно,после става около10-12 градуса,и рибите кълвът като невидели.Та-разправяйте,със снимков материял-кой,какви риби боде на кукичката.Иначе-редовните,горе на язовира се познаваме.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Прочетох, че майсторите на пъстървовия риболов като Павел, Бат Стан в една друга тема, са направили хубави излети, ходили, ловили, пускали.
Пък аз направих един просташки, сиреч платен :D риболов, пак хванах, ама нищо не пуснах :oops: :lol: !
Един колега на езерото ми казва:
- Трябва да спрем да ловим вече, че то трябва и да се чисти тази риба !
А аз му отговорих:
- Аааа хич не я чистя, раздавам я с карантията :lol: !

Ето така ги ловя "заводските" пъстърви, наистина изглежда малко просташко, ама ............ :D ,
Нямам сили да ходя по планински реки, пак да обувам високите ботуши,
А и този спининг хич не му разбирам :oops: !

Изображение

Та хванах дванадесет рибки,
Раздавам ги като "Социални грижи" :D !

Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

/Да не си помисли някой, че се заяждам :D !/

Обаче в контекста на днешната дискусия,
Има жесток пост от Наскобо в темата "Смях" :wink: !
Заключено

Обратно към “Разни”