Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Не повече от 100мм .Явно се развиват много добре .Помня преди 1-2 год. Ме изядоха във форума, че съм си пръжнал две килограмови платики. Но караи да върви.По лошото е че се прибират в торбетата дребни рибета .boci_ написа:Браво, колко бяха големи платичките, като дължина?
-
- научил се да хвърля
Тръгна ли спининга на Пожарево?Или някой друг платен водоем около София.
Вчера беше много зле на спининг, но имаше колеги - много упорити с клатушките и казаха че, преди дни са хвана ли 15кг. Явно ден с ден няма. Водата е мътна и нямаше никакъв вятър. Те като са ловили имало гаден студен вятър и е вкарвал повече кислород и рибата е била активна. Аз така си го обеснявям.
България ни е една - нека да я пазим поне ЧИСТА! 

Ако се съди по съдържанието на темата - черна мряна няма в София област ?!?
Я да вкарам малко "цвят"

Първата риба е от вторник и е 22см (и 100гр) , уловена на никому известната Буновска река. Втората рибка е по-скромна - 18см , от сряда (пиша датите , че надали някой гледа часа на публикуване ) , от Макоцевска река , по-важното е , че е първата за годината от тази река
. А колко кленове видях по Макоцевската... шанса пак не беше на моя страна и в единственото ми кълване на грозд бели червеи (първо мятане на конкретното място , с конкретния монтаж и стръв ) не последва качествено закачане на куката , а клена беше от 35см нагоре , и се показваха и по-голями. Поставих си цел за идните дни
.
И още нещо. Ако има запознати с канала между рибарниците на Венци при с.Доганово и с.Лесново , с удоволствие бих прочел някоя история
. Ще преразкажа аз една история , като за начало ... преди Венци да се настани и да пълни дупките , по канала е имало много малко вода , в следствие на това , местните са копали пясък , от което в момента има интересни дупки в залятите части . Другото което е , бягали са му риби на арендатора - шарани , амури , явно и щуки (кой знае какво още) , който от своя страна е пускал мрежи в най-голямия гьол , под предтекст , че рибите си били негови ... понастоящем е общински съветник в Елин Пелин , така че да сте подготвени , ако някой ще води спор с него
. Та , есента излизали щуки на тапа , килограмови , но имало и доста малки щукички . И въпросния човек , който ми ги каза тези неща , тамън беше дошъл да види "има ли движение" . Няма да коментирам колко законни са били намеренията му по време на забраната . Публикувам и снимките , като реда на снимане е от Венци към Лесново->

П.П. Защо в тази тема се пише за платените водоеми около София , след като има създаден точно такава тема ?
Я да вкарам малко "цвят"

Първата риба е от вторник и е 22см (и 100гр) , уловена на никому известната Буновска река. Втората рибка е по-скромна - 18см , от сряда (пиша датите , че надали някой гледа часа на публикуване ) , от Макоцевска река , по-важното е , че е първата за годината от тази река

И още нещо. Ако има запознати с канала между рибарниците на Венци при с.Доганово и с.Лесново , с удоволствие бих прочел някоя история

П.П. Защо в тази тема се пише за платените водоеми около София , след като има създаден точно такава тема ?
- thunderboy
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
И аз все се чудя ама явно админите са решили да не се занимават с товаkozbi написа: П.П. Защо в тази тема се пише за платените водоеми около София , след като има създаден точно такава тема ?

При това рязко затопляне има ли раздвижване на рибата на Враждебна или Челопечане, че на пънча бая силно течение става и май не е много оферта в момента.
Парите не са най важното нещо в живота, но те ми трябват за да си го купя!
Колега знаеш ли какво е нивото на Панчарево на езерото?thunderboy написа: че на пънча бая силно течение става и май не е много оферта в момента.
Информацията ми за нивото на езерото Панчарево е от вчера 29.03.2017г.glmv написа: Колега знаеш ли какво е нивото на Панчарево на езерото?
На входа на Бъбрека дълбочината е около 4.5 метра, което е показател за ниско ниво на езерото. Риболовът е силен единствено на бабушка и уклей. Рибата от три седмици се е групирала в района пред Бъбрека. Трудно се намират свободни места от колеги с постоянно присъствие. Успех!
Здравейте, благодаря за отговора. Миналата неделя имаше не лош риболов и малко по на дясно от от моста и входа на бъбрека, но определено там беше грубирана рибата. Никой не се похвали с едра платика, тук таме някой с дребни платики, което е добре според мен, защото е коказателство, че могат да се размножават и а дано. За излета ми, в неделя, нямам нещо ново което мога да кажа, освен известното - влияе се от храна стръв бял червей или пинки. на торен нямах успех никакъв. тази събота и неделя мисля пак да отскоча. Поздрави на всички.
Платики в Панчаревското езеро,
Живеят добре,няколко колеги пренесохме
Някоя кофа от аз.Искър та затова има,
Преди това нямаше.
Вече има риби трофейни от тях
По 2 кг.
Колко са изловени обаче никой не знае.
Та ако някой лови скимерчета,
По 7,8 в кофа могат да оцелеят от
Искър до Панчарево,повече обръщат
Корема,и е за бидони.
Живеят добре,няколко колеги пренесохме
Някоя кофа от аз.Искър та затова има,
Преди това нямаше.
Вече има риби трофейни от тях
По 2 кг.
Колко са изловени обаче никой не знае.
Та ако някой лови скимерчета,
По 7,8 в кофа могат да оцелеят от
Искър до Панчарево,повече обръщат
Корема,и е за бидони.

Риболовци.
- Garbolino
- разбира нещата
Към най-плиткото в най-горната част на Пънча тръгна ли някакъв риболов? Днес минах от там да погледам - нямаше навалица, за 10 минути гледане никой не хвана нищо. Иначе в самия край са влезли пасажи ситни рибки.
ПС:
Иначе днес в дясно от бъбрека - пълна скръб - най-вероятно риболова на бабушка там приключва и пасажите бабушки се качват в плитчините.
ПС:
Иначе днес в дясно от бъбрека - пълна скръб - най-вероятно риболова на бабушка там приключва и пасажите бабушки се качват в плитчините.
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Неска с един приятел направихме доста добър риболов на баби уклей някое кефле и някое костурче до преливника иска си прецизна линия.Директна 7ца неска беше печелившия вариант колегите покрай нас бяха капо включително и баща ми
трябва линията да ти е статична и постоянно хранене с червей

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Вчера на Пожарево се получи нелош риболов, хванахме средно по 3-4 пъстърви на човек. Ние ловихме основно на стръв, а на спининг- само една. Рибите бяха най-активни рано сутринта и когато пуснаха от садката. Каракудата вече започва да кълве, а шаран не разбрах някой да е хванал.
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Риболовът на канала на Челопечене е все още тегав и е до към 9:00, след това рибите са доста по-редки, но за сметка на това и дребни. Кълвът бабушки и уклеи.
- bogno
- вече хвърля и на тежко
И тази пролет ли няма да се появи уклей на Чепинци,вече ще стане 3 години как изчезна.Някой знае ли нещо по въпроса?
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
На Безден какво е положението? Дават ли да се лови по стената, какви са таксата и условията?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.