Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Dobria за каква риба е това поледното чепаре.. 

опитай се така да преценяваш перото че да не го режеш а да си свършва подострено примерно като тук
Ок майсторе не знаех.Иначе добре е станало.А бидема ще го правя 11см. с куката и 28см. между куките добре ли ще е така.
Ок майсторе не знаех.Иначе добре е станало.А бидема ще го правя 11см. с куката и 28см. между куките добре ли ще е така.
ами поскъси го малко на около 7см.пък и майката че като сложиш 10 куки ще се получи към 3метра чепаре и ще е ........зор да боравиш
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Лакирането с яркочервени цветове с каква цел е ? Акрилните бои/на водна основа са нетрайни-меко покритие,слаба адхезия/.Мое мнение -лакиране с лак за нокти с цел слепване на перушината.А относно червения цвят вижте мнение на колеги: Re: Рибите в Черно море, обект на подводен риболов
от Ihtiandar70 » Съб Май 30, 2009 6:38 am
Великия Жак Ив Кусто казва "Там, кадето кръвта тече синя", та това което искам да кажа, е че под осмия метър, водата не пуска инфрачервените лъчи и червеният цвят изчезва.Като простреляш риба под осмия метър, от тялото и излиза една пушилка с наситено мастилен цвят, което си е доста стряскащо, все едно е отрова и ако рибата е грозен Скорпид
от Ihtiandar70 » Съб Май 30, 2009 6:38 am
Великия Жак Ив Кусто казва "Там, кадето кръвта тече синя", та това което искам да кажа, е че под осмия метър, водата не пуска инфрачервените лъчи и червеният цвят изчезва.Като простреляш риба под осмия метър, от тялото и излиза една пушилка с наситено мастилен цвят, което си е доста стряскащо, все едно е отрова и ако рибата е грозен Скорпид
-
- вече хвърля и на тежко
това не го знаех 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
А жълтия до 12-15м.ганев написа: Великия Жак Ив Кусто казва "Там, кадето кръвта тече синя", та това което искам да кажа, е че под осмия метър, водата не пуска инфрачервените лъчи и червеният цвят изчезва.Като простреляш риба под осмия метър, от тялото и излиза една пушилка с наситено мастилен цвят, което си е доста стряскащо, все едно е отрова и ако рибата е грозен Скорпид
Затова не боядисвам чепаретата,или ако им сложа нещо,е в синия или зеления спектър.
Те поне до 30-40м се виждат,и ламетата ги слагам в този спектър де.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- вече хвърля и на тежко
а да Ви питам как връзвате тежеста на чепарето така ,че да не се протрива(и да се къса при замятане) и да може да я махате
азпо-принцип си връзвам тежестите като прекарам ухото на влакното през дупката на тежестта,прекарвам после и тежестта през ухото, но така се притрива много 

-
- вече хвърля и на тежко
е то значи няма смисъл да се ползват чепарета с червени ,жълти и др. подобни цветове,няма да действатКИРО написа:А жълтия до 12-15м.ганев написа: Великия Жак Ив Кусто казва "Там, кадето кръвта тече синя", та това което искам да кажа, е че под осмия метър, водата не пуска инфрачервените лъчи и червеният цвят изчезва.Като простреляш риба под осмия метър, от тялото и излиза една пушилка с наситено мастилен цвят, което си е доста стряскащо, все едно е отрова и ако рибата е грозен Скорпид
Затова не боядисвам чепаретата,или ако им сложа нещо,е в синия или зеления спектър.
Те поне до 30-40м се виждат,и ламетата ги слагам в този спектър де.

- КИРО
- Обратна връзка:
Когато се работи от брега,до 10м дълбочина - може,но според мен нямат значение тези цветове,
освен за красотата на самото чепаре.
- КИРО
- Обратна връзка:
Тука търсим да прилъжем хайманите,
с пасажа е ясна работата.
с пасажа е ясна работата.
-
- ще става разбирач
Цяла зима чета тая тема и ви се кефя ама нито веднъж не седнах и аз да се пробвам да се е.а в простата тиква 

Имат, иматКИРО написа:но според мен нямат значение тези цветове,

Зарганолог
- var4o
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега dobria1.
От около две седмици седя и правя чепарета.
Всяко следващо става все по-добро от предходното,но имам един въпрос:на какво разстояние ги вързваш куките на основното влакно.
Мерси предварително.
Снимки от чепаретата малко по-нататък.
От около две седмици седя и правя чепарета.
Всяко следващо става все по-добро от предходното,но имам един въпрос:на какво разстояние ги вързваш куките на основното влакно.
Мерси предварително.
Снимки от чепаретата малко по-нататък.

Колеги може би сте прави, че ние виждаме мъгла под 10 м. но какво ли виждат рибите? Те са с доста по развити сензори от нас хората . Гледам и големи поизводители на чепарета примерно японци боядисват в ярки цветове а те тестват преди да направят нещо, така че дали е ли е само за красота..
незнам... А понякога рибата е горе и може би често си има значение ... 

За ярко зелените,сини,жълти ламета спор няма.Те трябва да са между перушина, коса.Просто се чудя дали да обръщаме толкова внимание на лакирането на възела.Киро още в предни мнения го отрича.За цветовете под водата да кажат колегите от "Подводен риболов"-оттам е цитата на Ihtiandar70.Аз също се чудя какво виждат рибите.Със сигурност не това което ние,но все пак трябва да се съобразяваме със законите на физиката.