Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

Много ми се иска да отворя на някой слепец очите,па да прогледне,но все не ми се получава! :cry: Иначе щеше да види нещо интересно,па да се замисли! :mrgreen:

Изображение

Изображение

Па ако слепеца не открива разлики между двете оръжия,да взема па да му продам Харпуна си и вместо да се мъчи ръчно да забие стрелата,да го направи автоматично с ластици! :mrgreen: :idea:
Славее
новобранец
новобранец

Мнение от Славее »

Според мене една смъртна писъда,дали ше бъде изпълнена с инекция или с гилотина се си е смъртна присъда.
Предупреждавам ви,че прекалената жалостивост към рибите води до губене на хъс и отказване от риболова на сом.
Давам за пример първо себе си,преди неколко години когато и ти Троли беше на Жребеца прибрахме сом 36кг на тролинг,дадох го на партнйора в лодката аз не съм взимал нищо,и от тогава аз и костурите пускам обратно.
Започнах да се дразна от законно уловени риби от приятели,изгубих си хъса за риболов,и имах жал към всяка една риба.
През изминалото лято на разговор с Тарзан,той ми каза,ако така продължиш още един сезон,ще откажеш риболова.
Има вече много такива случаи,Ники Шекспира да речем и още двама трима които не са толко известни.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

minchoto написа:
Troli Rapala написа:Аз също съм от отбора на Убийците на сомове,но разликата с вас е,че го правя после,след канджосването по правилата с обикновенната канджа.....
:lol: :lol: :lol: Смешник си ти, смешник! :lol: :lol: :lol: Осъзнаваш ли въобще какви простотии пишеш? Сега остава да светнеш хората и как да ги пържат по хуманен начин! :mrgreen:
По-добре смешник,отколкото маймуна! :wink: За справка си Виж аватара и продължавай да издаваш нечленоразделни звуци,които са непоносими за човешкия слух! :cry: :oops: :mrgreen: Те верно,че маймуните не ядат риба,може би защото са по-хуманисти от човека? :roll: :mrgreen:
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

Troli Rapala написа:По-добре смешник,отколкото маймуна! :wink:
Ми добре, щом те кефи :lol: :lol: :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Славее написа:Според мене една смъртна писъда,дали ше бъде изпълнена с инекция или с гилотина се си е смъртна присъда.
Не е точно така,защото разликата при мен и при вас е КОГА е издадена смъртната присъда над "противника"! :idea: Защото Вие я издавате още при канджосването с използуването на Забранени Оръжия,а Троли може да си позволи помилване от което ще има смисъл,защото Осъдения сом ще е жив дълго време на въжето,заради канджосването по правилата! :wink: За това и 112-ката оцеля на хилядите повдигания на Тялото на Сухо при фотосесията с многото позьори,защото Дупката от Бракониерската Канджа беше в долната челюст и не е засегнала важни двигателни или дихателни органи! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Не е нужно да спорите с Троли,преди да се образовате по дадена тема! :idea: Просто отваряте Уикипедия и откривате следната разлика между Харпун=Оръжие за убиване на риба или млекопитаещи/Китове и Тюлени/ и Риболовна Канджа=средство за изваждане на рибата от водата без да е необходимо нейното убийство! :idea: :wink: Харпунът е Оръжие,а какво означава Оръжие=сами преценете:https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... XctBLuyuiw
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 45&t=38912

Ето ви и другата гледна точка,а също и за двата типа строшени канджи,като тази на DAM естественно е без контра! :wink:Нека всеки си избере как да се справя със сложна ситуация и в Голямата игра!Голямата игра за това е Голяма,защото има хиляди тънкости и детайли,та разликата с Обикновенната Риболовна игра е в правилните решения,когато си на зор! :idea: Вземането на най-лесното решение в дадена битка,най-често е признак за слабост и трябва много да се мисли,какво точно се случва и какво е правилно да се направи,за да има смисъл цялото приложено усилие!В този случай,всичко е на ниво и няма място за критики! :idea: :wink: Вземете пример от такива сомаджии и всичко ще ви е Точно!Както си требва! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ето ви и същината на Честната Битка! :idea: :idea: :idea: :idea: Цитирам:"Минава 6.30 ч.Едри капки пот се стичат от челото ми.Бельото е мокро.Помолих да ме отмени за малко-трябва да се съблека.С лека усмивка той поклати глава и ми каза:
-Брато,скоро ще излезе.Мисля,че го мярнах,не ти остава много да се мъчиш.Ще го видиш скоро."

:shock: Братока на Гео,Жоро интуитивно отказва помощ и оставя Гео да се оправя сам,като му помага само при канджосването след половин час! :rolleyes: :idea: Точно по правилата на IGFA,за които едва ли са знаели,но са постъпили правилно интуитивно усещайки,кое е най-акуратно в случая=Бориш се сам от край до край,защото това е Твоята битка,защото това е Твоята риба и не е нужно да я поделяш дори и с брат си,защото това те прави мъж,да се справиш сам от край до край без хленчене и излишна помощ! :idea: :drinkers: :wink: Така се ловят сомове по правилата и няма какво да се добавя или критикува=всичко е точно! :idea: :wink:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Изображение
Изображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

1995г. Милко за сом на кльонк,на Тича:.........."С милиметровата линия на такъма "борбата" продължи около минута.............." :shock: със сом 15кила! :rolleyes:

Янко,на мен ми е ясно,че в развитието си на кльонкаджия си още в миналия век,а и не само ти! :cry: Личи ви от 300километра,особенно когато си мислите,че със стегнат аванс на 250либри линия ша сприете Едър сом! :mrgreen: Или такъма треа да е зверски здрав и не треа да има дълга борба,а само сецане до откат!Или треа да се вади с харпун забит къде ви падне у паниката!Няма и "Фази на ваденето",щот не сте дорасли за мъжка битка,а само за избиване на комплекси! :cry: :rolleyes: Много ви е страх и това е положението! :idea: А който не го е страх от 2 или 4-часова битка и хоп вземе та му удари Трофеен сом за да си види Силата! :wink: Та като преминете в 21-ви век по отношение на сомовете и необходимите такъми и помощни средства,ела да си поговорим! :mrgreen: Нема да е скоро,като те гледам,че не изпитваш грам срам да се фукаш със селския си Харпун,къде го нема никъде по света да се продава!За ограмотяване на тая тема просто влез в Кабелас или Бас-про-шоп и потърси fishing gaff,па дано се усетиш че на тая тема сте още в 15-ти век по времето на Светата Инквизиция! :mrgreen:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yankosan написа:Изображение
Изображение
Янко,този разказ от 1995година не е актуален вече еййййййййййййй! :shock: :rolleyes: Хората не ходят за сомове със Жигули,а с ................,да не ти изреждам разликите,че все едно са минали не 20,а 100години от тогава! :cry: :oops: Влези малко у час,че се излагаш вече с тия стари вестници! :cry: Мога да ти ги пратя в оригинал,че ги имам в старите риболовни списания и ги пазя за спомен,колко първобитни сме били! :oops: :cry: Освен това авторът е мъртъв отдавна и няма как да обсъдим какво е писал и дали се е развил в друга посока след тези антични разкази? :cry: Ценното в тези истории е,че са се справяли без многото помощни средства,които използуваме сега в този риболов и за това ги наричам КЛАСИЦИ,ма пак си избягал от час когато го обсъждах с Ицо и неговия начин на риболов сега! :idea:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

А бе Троли,само пускам разказите на Милко да ги прочетат хората :ANAL: Като гледам и ти не си ги чел.Не визирам методи и уреди за риболова на сом,нека се запознаят колегите с една от българските легенди в риболова и начина на мислене на Милко Георгиев/лека му пръст/ :idea:
Само харпуни са ти в главата последно време :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Всеки е чел Милко,когато е бил актуален,а сега бих прочел десетките разкази от 21-ви век,да не ти ги изреждам,че са толкова много Големите сомове и Истории през последните 7-години,че нема да ни стигнат страниците! :rolleyes: Щом не ти се говори за Харпуни,дай да ти видим въдицата,тя поне е от 21-ви век,но ти още не знаеш защо ти е! :rolleyes: :cry:

Не знаеш,че нема нищо случайно в надписите на твоя нов прекрасен прът! :cry: Та веднага ще те отворя! :mrgreen: Твоята въдица е мислена и направена за линии РЕ 5,което при плетеняците отговаря на 0.34мм с 50лбр. тест=25килограма!Препоръчителната макара е с 4-6кг. драг,като пръта може да издържи до натоварване=напъване до 12кг. драг!Строят е Фаст+,което е най-твърдия възможен връх и слабо-огъваща се пръчка!И цялата тази сила и мощ тежи само 330гр.,като при подобни параметри други марки тежат по 5-600грама!Всичкото това ти го изреждам,щот ми е непонятно защо навиваш 200либри плетеняк при положение,че хората изрично са ти написали НУЖНИЯ РАЗМЕР на линията? :rolleyes: :roll: :cry: Та номера е не да знаеш,да четеш,а да разбереш написаното! :idea: При теб не се наблюдава този ефект! :cry: :mrgreen:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Много добре знам тт данните на пръчлето и откъде знаеш какво смятам да навия :roll:
По-ми е интерсно,защо и ти си взе такава Баята по твоите разбирания въдица :roll:
Мисля да и сложа около 0.25 за трол и 60-70лб.за кльонк :wink:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Сега го хвърли в тъча и не знае какво да ти отговори..... :lol:
Аз заредих с 130 либри тежкото чифте...0.50, пак зелен, куки 7/0.....повод монофил...пак 0,50..... :lol:, ще ги спукам... :twisted: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”