Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Разкази за сома от Камилската долина

Много ми се иска да отворя на някой слепец очите,па да прогледне,но все не ми се получава!

Па ако слепеца не открива разлики между двете оръжия,да взема па да му продам Харпуна си и вместо да се мъчи ръчно да забие стрелата,да го направи автоматично с ластици!

Според мене една смъртна писъда,дали ше бъде изпълнена с инекция или с гилотина се си е смъртна присъда.
Предупреждавам ви,че прекалената жалостивост към рибите води до губене на хъс и отказване от риболова на сом.
Давам за пример първо себе си,преди неколко години когато и ти Троли беше на Жребеца прибрахме сом 36кг на тролинг,дадох го на партнйора в лодката аз не съм взимал нищо,и от тогава аз и костурите пускам обратно.
Започнах да се дразна от законно уловени риби от приятели,изгубих си хъса за риболов,и имах жал към всяка една риба.
През изминалото лято на разговор с Тарзан,той ми каза,ако така продължиш още един сезон,ще откажеш риболова.
Има вече много такива случаи,Ники Шекспира да речем и още двама трима които не са толко известни.
Предупреждавам ви,че прекалената жалостивост към рибите води до губене на хъс и отказване от риболова на сом.
Давам за пример първо себе си,преди неколко години когато и ти Троли беше на Жребеца прибрахме сом 36кг на тролинг,дадох го на партнйора в лодката аз не съм взимал нищо,и от тогава аз и костурите пускам обратно.
Започнах да се дразна от законно уловени риби от приятели,изгубих си хъса за риболов,и имах жал към всяка една риба.
През изминалото лято на разговор с Тарзан,той ми каза,ако така продължиш още един сезон,ще откажеш риболова.
Има вече много такива случаи,Ники Шекспира да речем и още двама трима които не са толко известни.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
По-добре смешник,отколкото маймуна!minchoto написа:Troli Rapala написа:Аз също съм от отбора на Убийците на сомове,но разликата с вас е,че го правя после,след канджосването по правилата с обикновенната канджа.....![]()
![]()
Смешник си ти, смешник!
![]()
![]()
Осъзнаваш ли въобще какви простотии пишеш? Сега остава да светнеш хората и как да ги пържат по хуманен начин!

- minchoto
- ще става разбирач
Ми добре, щом те кефиTroli Rapala написа:По-добре смешник,отколкото маймуна!![]()

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не е точно така,защото разликата при мен и при вас е КОГА е издадена смъртната присъда над "противника"!Славее написа:Според мене една смъртна писъда,дали ше бъде изпълнена с инекция или с гилотина се си е смъртна присъда.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не е нужно да спорите с Троли,преди да се образовате по дадена тема!
Просто отваряте Уикипедия и откривате следната разлика между Харпун=Оръжие за убиване на риба или млекопитаещи/Китове и Тюлени/ и Риболовна Канджа=средство за изваждане на рибата от водата без да е необходимо нейното убийство!
Харпунът е Оръжие,а какво означава Оръжие=сами преценете:https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q= ... XctBLuyuiw

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 45&t=38912
Ето ви и другата гледна точка,а също и за двата типа строшени канджи,като тази на DAM естественно е без контра!
Нека всеки си избере как да се справя със сложна ситуация и в Голямата игра!Голямата игра за това е Голяма,защото има хиляди тънкости и детайли,та разликата с Обикновенната Риболовна игра е в правилните решения,когато си на зор!
Вземането на най-лесното решение в дадена битка,най-често е признак за слабост и трябва много да се мисли,какво точно се случва и какво е правилно да се направи,за да има смисъл цялото приложено усилие!В този случай,всичко е на ниво и няма място за критики!
Вземете пример от такива сомаджии и всичко ще ви е Точно!Както си требва!

Ето ви и другата гледна точка,а също и за двата типа строшени канджи,като тази на DAM естественно е без контра!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето ви и същината на Честната Битка!
Цитирам:"Минава 6.30 ч.Едри капки пот се стичат от челото ми.Бельото е мокро.Помолих да ме отмени за малко-трябва да се съблека.С лека усмивка той поклати глава и ми каза:
-Брато,скоро ще излезе.Мисля,че го мярнах,не ти остава много да се мъчиш.Ще го видиш скоро."
Братока на Гео,Жоро интуитивно отказва помощ и оставя Гео да се оправя сам,като му помага само при канджосването след половин час!
Точно по правилата на IGFA,за които едва ли са знаели,но са постъпили правилно интуитивно усещайки,кое е най-акуратно в случая=Бориш се сам от край до край,защото това е Твоята битка,защото това е Твоята риба и не е нужно да я поделяш дори и с брат си,защото това те прави мъж,да се справиш сам от край до край без хленчене и излишна помощ!
Така се ловят сомове по правилата и няма какво да се добавя или критикува=всичко е точно!

-Брато,скоро ще излезе.Мисля,че го мярнах,не ти остава много да се мъчиш.Ще го видиш скоро."

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
1995г. Милко за сом на кльонк,на Тича:.........."С милиметровата линия на такъма "борбата" продължи около минута.............."
със сом 15кила!
Янко,на мен ми е ясно,че в развитието си на кльонкаджия си още в миналия век,а и не само ти!
Личи ви от 300километра,особенно когато си мислите,че със стегнат аванс на 250либри линия ша сприете Едър сом!
Или такъма треа да е зверски здрав и не треа да има дълга борба,а само сецане до откат!Или треа да се вади с харпун забит къде ви падне у паниката!Няма и "Фази на ваденето",щот не сте дорасли за мъжка битка,а само за избиване на комплекси!
Много ви е страх и това е положението!
А който не го е страх от 2 или 4-часова битка и хоп вземе та му удари Трофеен сом за да си види Силата!
Та като преминете в 21-ви век по отношение на сомовете и необходимите такъми и помощни средства,ела да си поговорим!
Нема да е скоро,като те гледам,че не изпитваш грам срам да се фукаш със селския си Харпун,къде го нема никъде по света да се продава!За ограмотяване на тая тема просто влез в Кабелас или Бас-про-шоп и потърси fishing gaff,па дано се усетиш че на тая тема сте още в 15-ти век по времето на Светата Инквизиция! 

Янко,на мен ми е ясно,че в развитието си на кльонкаджия си още в миналия век,а и не само ти!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Янко,този разказ от 1995година не е актуален вече еййййййййййййй!yankosan написа:

А бе Троли,само пускам разказите на Милко да ги прочетат хората
Като гледам и ти не си ги чел.Не визирам методи и уреди за риболова на сом,нека се запознаят колегите с една от българските легенди в риболова и начина на мислене на Милко Георгиев/лека му пръст/
Само харпуни са ти в главата последно време

Само харпуни са ти в главата последно време

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всеки е чел Милко,когато е бил актуален,а сега бих прочел десетките разкази от 21-ви век,да не ти ги изреждам,че са толкова много Големите сомове и Истории през последните 7-години,че нема да ни стигнат страниците!
Щом не ти се говори за Харпуни,дай да ти видим въдицата,тя поне е от 21-ви век,но ти още не знаеш защо ти е!
Не знаеш,че нема нищо случайно в надписите на твоя нов прекрасен прът!
Та веднага ще те отворя!
Твоята въдица е мислена и направена за линии РЕ 5,което при плетеняците отговаря на 0.34мм с 50лбр. тест=25килограма!Препоръчителната макара е с 4-6кг. драг,като пръта може да издържи до натоварване=напъване до 12кг. драг!Строят е Фаст+,което е най-твърдия възможен връх и слабо-огъваща се пръчка!И цялата тази сила и мощ тежи само 330гр.,като при подобни параметри други марки тежат по 5-600грама!Всичкото това ти го изреждам,щот ми е непонятно защо навиваш 200либри плетеняк при положение,че хората изрично са ти написали НУЖНИЯ РАЗМЕР на линията?
Та номера е не да знаеш,да четеш,а да разбереш написаното!
При теб не се наблюдава този ефект!

Не знаеш,че нема нищо случайно в надписите на твоя нов прекрасен прът!

Много добре знам тт данните на пръчлето и откъде знаеш какво смятам да навия
По-ми е интерсно,защо и ти си взе такава Баята по твоите разбирания въдица
Мисля да и сложа около 0.25 за трол и 60-70лб.за кльонк

По-ми е интерсно,защо и ти си взе такава Баята по твоите разбирания въдица

Мисля да и сложа около 0.25 за трол и 60-70лб.за кльонк

Сега го хвърли в тъча и не знае какво да ти отговори.....
Аз заредих с 130 либри тежкото чифте...0.50, пак зелен, куки 7/0.....повод монофил...пак 0,50.....
, ще ги спукам...

Аз заредих с 130 либри тежкото чифте...0.50, пак зелен, куки 7/0.....повод монофил...пак 0,50.....

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m