Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Дунав-всичко за и по реката
Досега какво мислиш че съм правил. Сега се прибирам от пивницаMIhaYLOV написа:Първо излез на дискотека и се отъркай в някоя мадама, пък тогава ходи за рибаShankulov написа:Сега тъкмо направих качамака и утре отпрашвам за отсрещния о-в Белене. Ще търся амура там на качамак и с една кука под качамака на царевица и на домат. Като се върна ще пиша какво съм направилПожелайте ми късмет, че имам бая нужда от него
Напоследък много ми липсва
Айде наслука и на тези, който са решили да си пробват късмета утре

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Цъ!Сега се прибирам от 14 дневен излетivcho79 написа:Ха добре си се завърнал Киреами има известно раздвижване на рибите.От Оряхово надолу до към Никопол имам прясна и достоверна информация.Излизат си порядъчни рибета амур,шаран тук таме някое соме(като казвам соме имам в предвид от кило нагоре) и по някоя бяла риба.Общо взето си трябва обикаляне да се разбере какво има и какво няма
![]()
![]()
Поздрави и наслука!!!

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
http://forum.nariba.com/viewtopic27749.html тук съм пуснал малко инфо от последните дни.Знам ,че по цибър също е капото,само колеги от Козлодуй ги скубят амурите,ама 

-
- разбира нещата
От вчера следобяд до днес сутринта бях на Дунава. Резултат: 1 амур - 11.100кг
Най - после да хвана и аз
Удари на качамака и беше глътнал и (....
)куки
Имаше борба 15-20 минути и го кепчосахме. Това е от мен и ще ги мъча пак тия дни
--------
Броя куки го запази за себе си!

--------
Броя куки го запази за себе си!

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Браво, колега значи по Белене започна да се обажда амура

-
- разбира нещата
Колега, той се обажда но местата на които се хваща трудно можеш да се добереш:) Един като хване и край... Само там ходят и не можеш да хванеш място. Ще кажете рибата къща няма, но реално погледнато на нещата рибата излиза по определени места и постоянно я хранят и тя се задържа на едно място.lubotrifonov написа:Браво, колега значи по Белене започна да се обажда амура![]()
![]()

- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте и от мен колеги,завърнах се от 3 дневен излет на реката.Положението с рибите хич не е розово.Ден 1-ви,200 м.под устието на Искър една каракуда около кило.Ден 2-ри острова срещу Байкал една мряна 2кг.една каракуда около кило и няколко платики които пуснах.Ден 3-ти излет за сом между Гиген и Заграждан,пълен валат един удар на попово прасе около 22 ч.без никакви шансове за засечка,мустачко беше налапал и с все сила се стрелна право към брега и единственото което можех да направя е да гледам как кордата ми се свлича в краката
Моето мнение за пасивноста на рибите е спадането на водата и прекалено високата температура на водата,до миналия четвърък водата е била по висока и е имало тук таме някоя друга извадена риба.Имаше хора които са от повечко време там и те също потвърдиха тезата за каръка,но те до преди да почне да спада бяха отчели много добър риболов!!!

Кльонка във ръката и напред във водата!!!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
От четвъртък до неделя имам информация,че и по местата където ходя е било пълна трагедия.Имаше хора които са от повечко време там и те също потвърдиха тезата за каръка
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Абсолютно си прав Любо.Всички места от село Вадин до Заграждан съм ги обиколил и от двете старни на Дунава.Просто водата е малко и е много топла!!!
Нивото на реката това лято е средно с метър по-високо от обичайното, така че не това е причината. Точно обратното - истинските места ще се открият, когато спадне още с 1-1.30 м и задържи до края на есента.
- ivcho79
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Местата на които ходя от много години са си все едни и същи.Всяка година по това време ги обикалям и нивото си е все едно и също и немисля,че това е проблема,просто рибата е много капризна и не яде.Водата е много топла,а това е също важен фактор,а се вижда че риба си има.Може би трябва да захладнее и водата та се разхлади малкоsestrata написа:Нивото на реката това лято е средно с метър по-високо от обичайното, така че не това е причината. Точно обратното - истинските места ще се открият, когато спадне още с 1-1.30 м и задържи до края на есента.

При нас също беше много зле положението, на Байкал бяхме от 17 до 19-ти и резултатът беше 4 таранки, 1 червеноперка и 1 вретенар, всичко това 1-вата вечер, през останалото време все едно сме хвърлили на асфалта
. По едно време водата влачеше доста водорасли, но после доста намаляха. Също така имаше доста закачки и скъсахме 5-6 пъти.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Вчера - 1 распер 3кг. и един амур 20+, който обаче в последния момент счупи куката и го изпуснах!
Ама аз съм си виновен, защото си помислих, че вече е изморен и натегнах аванса, а той тръсна с глава и замина.
Репортаж ще пусна тия дни, защото съм още като замаян от цял ден на слънце.

Репортаж ще пусна тия дни, защото съм още като замаян от цял ден на слънце.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Амура - в първите минути след удъра тръгва към дълбокото все едно си закачил шлеп- първи критичен момент, ако ти е настроен добре аванса няма проблем, започва борбата, която рядко е под 15 мин. Та след като го спреш и тръгне кам теб започва да кръстосва и се оплита в другите пръчки, сравнително бързо идва при теб, което е измамно като те наближи вижда те помахва ти с опашка за чао и отново 20-30м. аванс - и така много пъти
- тук е момента на здрава психика и разумно поведение - съвет - никога не бързайте имайте тарпение. След като сте докарали до Вас и се укроти рибата не си мислете че сте я победили, в този момент е вторият критичен момент вкарването в кепа, за мен това е най трудният момент, първо защото ходя сам и второ тая риба е пълна с изненади осети ли кепа все едно сега си я закачил - всичко започва от начало
![]()
Един амур който борих 30мин. и беше 20+кг. го докарах до кепа вкарах му главата и го гребнах в тоя момент така се раскача че ми скаса кепа отачи се и като се освободи заплува на вътре толкова бавно имах чуство че ми се присмя, на мен ми идеше да се захапя от зад
Цитат от едно мое мнение от друг форум

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Хех...абсолютно същото ми се случи и на мен.lubotrifonov написа:Амура - в първите минути след удъра тръгва към дълбокото все едно си закачил шлеп- първи критичен момент, ако ти е настроен добре аванса няма проблем, започва борбата, която рядко е под 15 мин. Та след като го спреш и тръгне кам теб започва да кръстосва и се оплита в другите пръчки, сравнително бързо идва при теб, което е измамно като те наближи вижда те помахва ти с опашка за чао и отново 20-30м. аванс - и така много пъти
- тук е момента на здрава психика и разумно поведение - съвет - никога не бързайте имайте тарпение. След като сте докарали до Вас и се укроти рибата не си мислете че сте я победили, в този момент е вторият критичен момент вкарването в кепа, за мен това е най трудният момент, първо защото ходя сам и второ тая риба е пълна с изненади осети ли кепа все едно сега си я закачил - всичко започва от начало
![]()
Един амур който борих 30мин. и беше 20+кг. го докарах до кепа вкарах му главата и го гребнах в тоя момент така се раскача че ми скаса кепа отачи се и като се освободи заплува на вътре толкова бавно имах чуство че ми се присмя, на мен ми идеше да се захапя от зад
Цитат от едно мое мнение от друг форум

За първи път отидох за риба сам, но и сам войнът е войн, нали?

Прекарах амфибията на един остров:

Натоварих всичко в лодката и сканирах по протежение на острова:

Намерих си подходящо място:

Метнах си дънните, а между тях започна да буха един распер. С люти псувни по негов адрес грабнах спининга и резултата не закъсня:

Беше яка риба и вижте к'во направи куките на воблера:

Явно това беше знак, че днес ще имам проблем с куките!

Тъкмо разкачих воблера от кепа и на най-отдалечената ми пръчка последва удар. Затичах се към нея, засякох, усетих, че се е хванала риба. Линията тръгна надясно, минавайки под 2-ра и 3-та въдица. По начина на кълване (леко подръпване) и тръгване, помислих, че е или шаранче около 5кг., или мряна, затова напънах да вадя рибата направо.
Обачееее!!!

Като видях с какво си имам работа, веднага отпуснах аванса и той се стрелна навътре, после го придърпах пак към мен, един колега се притече на помощ и взе кепа, а кепа изглеждаше като детска играчка пред амура

Уплашен от кепа, рибокът се стрелна пак навътре, пак го докарах до брега и тръгна наляво, после пак навътре, пак навън....и така около 10-на минути....по едно време му извадих главата, за да глътне въздух и тръгна към мен на една страна....тук вече си рекох, че е мой, натегнах аванса и почнах да навивам като с лебедка, докарах го почти до мен и както си изглеждаше като мъртво уморен, изведнъж тръсна с глава и...линията се отпусна!

Извадих въдицата и що да видя - счупена кука!

За изпускането обаче сам съм си виновен - първо - бях си забравил харпуна

А распера го пуснах...в тенджера с вода да се вари

На риба - като на война! Fish'n'chicks!