Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от Shankulov »

MIhaYLOV написа:
Shankulov написа:Сега тъкмо направих качамака и утре отпрашвам за отсрещния о-в Белене. Ще търся амура там на качамак и с една кука под качамака на царевица и на домат. Като се върна ще пиша какво съм направил :) Пожелайте ми късмет, че имам бая нужда от него :) Напоследък много ми липсва :lol: Айде наслука и на тези, който са решили да си пробват късмета утре 8)
Първо излез на дискотека и се отъркай в някоя мадама, пък тогава ходи за риба 8)
Досега какво мислиш че съм правил. Сега се прибирам от пивница :) Айде чакам те да ме вземеш сутринта :)
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalcho »

ivcho79 написа:Ха добре си се завърнал Кире :D ами има известно раздвижване на рибите.От Оряхово надолу до към Никопол имам прясна и достоверна информация.Излизат си порядъчни рибета амур,шаран тук таме някое соме(като казвам соме имам в предвид от кило нагоре) и по някоя бяла риба.Общо взето си трябва обикаляне да се разбере какво има и какво няма :D :D :D Поздрави и наслука!!!
Цъ!Сега се прибирам от 14 дневен излет :rolleyes: .Първата седмица даваше на амури,ама след това 10 дена ,ебати цимента.Само вятър и дъжд.Нивото не се задържа нито един ден,а е прекалено високо за тях.Всичко е набило по "шуштавите" и плитчините.
kalcho
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalcho »

http://forum.nariba.com/viewtopic27749.html тук съм пуснал малко инфо от последните дни.Знам ,че по цибър също е капото,само колеги от Козлодуй ги скубят амурите,ама :smt102
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

От вчера следобяд до днес сутринта бях на Дунава. Резултат: 1 амур - 11.100кг :D Най - после да хвана и аз :lol: Удари на качамака и беше глътнал и (.... :!: )куки 8) Имаше борба 15-20 минути и го кепчосахме. Това е от мен и ще ги мъча пак тия дни

--------

Броя куки го запази за себе си! :!:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
lubotrifonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от lubotrifonov »

Браво, колега значи по Белене започна да се обажда амура :smt023 :smt023 :smt023
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

lubotrifonov написа:Браво, колега значи по Белене започна да се обажда амура :smt023 :smt023 :smt023
Колега, той се обажда но местата на които се хваща трудно можеш да се добереш:) Един като хване и край... Само там ходят и не можеш да хванеш място. Ще кажете рибата къща няма, но реално погледнато на нещата рибата излиза по определени места и постоянно я хранят и тя се задържа на едно място. :D
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Здравейте и от мен колеги,завърнах се от 3 дневен излет на реката.Положението с рибите хич не е розово.Ден 1-ви,200 м.под устието на Искър една каракуда около кило.Ден 2-ри острова срещу Байкал една мряна 2кг.една каракуда около кило и няколко платики които пуснах.Ден 3-ти излет за сом между Гиген и Заграждан,пълен валат един удар на попово прасе около 22 ч.без никакви шансове за засечка,мустачко беше налапал и с все сила се стрелна право към брега и единственото което можех да направя е да гледам как кордата ми се свлича в краката :D :D :D Моето мнение за пасивноста на рибите е спадането на водата и прекалено високата температура на водата,до миналия четвърък водата е била по висока и е имало тук таме някоя друга извадена риба.Имаше хора които са от повечко време там и те също потвърдиха тезата за каръка,но те до преди да почне да спада бяха отчели много добър риболов!!!
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
lubotrifonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от lubotrifonov »

Имаше хора които са от повечко време там и те също потвърдиха тезата за каръка
От четвъртък до неделя имам информация,че и по местата където ходя е било пълна трагедия.
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Абсолютно си прав Любо.Всички места от село Вадин до Заграждан съм ги обиколил и от двете старни на Дунава.Просто водата е малко и е много топла!!!
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Нивото на реката това лято е средно с метър по-високо от обичайното, така че не това е причината. Точно обратното - истинските места ще се открият, когато спадне още с 1-1.30 м и задържи до края на есента.
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

sestrata написа:Нивото на реката това лято е средно с метър по-високо от обичайното, така че не това е причината. Точно обратното - истинските места ще се открият, когато спадне още с 1-1.30 м и задържи до края на есента.
Местата на които ходя от много години са си все едни и същи.Всяка година по това време ги обикалям и нивото си е все едно и също и немисля,че това е проблема,просто рибата е много капризна и не яде.Водата е много топла,а това е също важен фактор,а се вижда че риба си има.Може би трябва да захладнее и водата та се разхлади малко :) :wink: :wink: :wink:
Аватар
LnX
новобранец
новобранец

Мнение от LnX »

При нас също беше много зле положението, на Байкал бяхме от 17 до 19-ти и резултатът беше 4 таранки, 1 червеноперка и 1 вретенар, всичко това 1-вата вечер, през останалото време все едно сме хвърлили на асфалта :( . По едно време водата влачеше доста водорасли, но после доста намаляха. Също така имаше доста закачки и скъсахме 5-6 пъти.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Вчера - 1 распер 3кг. и един амур 20+, който обаче в последния момент счупи куката и го изпуснах! :evil: Ама аз съм си виновен, защото си помислих, че вече е изморен и натегнах аванса, а той тръсна с глава и замина. :twisted:
Репортаж ще пусна тия дни, защото съм още като замаян от цял ден на слънце. :oops:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lubotrifonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от lubotrifonov »

Амура - в първите минути след удъра тръгва към дълбокото все едно си закачил шлеп :D - първи критичен момент, ако ти е настроен добре аванса няма проблем, започва борбата, която рядко е под 15 мин. Та след като го спреш и тръгне кам теб започва да кръстосва и се оплита в другите пръчки, сравнително бързо идва при теб, което е измамно като те наближи вижда те помахва ти с опашка за чао и отново 20-30м. аванс - и така много пъти :D - тук е момента на здрава психика и разумно поведение - съвет - никога не бързайте имайте тарпение. След като сте докарали до Вас и се укроти рибата не си мислете че сте я победили, в този момент е вторият критичен момент вкарването в кепа, за мен това е най трудният момент, първо защото ходя сам и второ тая риба е пълна с изненади осети ли кепа все едно сега си я закачил - всичко започва от начало :D
Един амур който борих 30мин. и беше 20+кг. го докарах до кепа вкарах му главата и го гребнах в тоя момент така се раскача че ми скаса кепа отачи се и като се освободи заплува на вътре толкова бавно имах чуство че ми се присмя, на мен ми идеше да се захапя от зад :D

Цитат от едно мое мнение от друг форум :wink:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

lubotrifonov написа:
Амура - в първите минути след удъра тръгва към дълбокото все едно си закачил шлеп :D - първи критичен момент, ако ти е настроен добре аванса няма проблем, започва борбата, която рядко е под 15 мин. Та след като го спреш и тръгне кам теб започва да кръстосва и се оплита в другите пръчки, сравнително бързо идва при теб, което е измамно като те наближи вижда те помахва ти с опашка за чао и отново 20-30м. аванс - и така много пъти :D - тук е момента на здрава психика и разумно поведение - съвет - никога не бързайте имайте тарпение. След като сте докарали до Вас и се укроти рибата не си мислете че сте я победили, в този момент е вторият критичен момент вкарването в кепа, за мен това е най трудният момент, първо защото ходя сам и второ тая риба е пълна с изненади осети ли кепа все едно сега си я закачил - всичко започва от начало :D
Един амур който борих 30мин. и беше 20+кг. го докарах до кепа вкарах му главата и го гребнах в тоя момент така се раскача че ми скаса кепа отачи се и като се освободи заплува на вътре толкова бавно имах чуство че ми се присмя, на мен ми идеше да се захапя от зад :D

Цитат от едно мое мнение от друг форум :wink:
Хех...абсолютно същото ми се случи и на мен. :lol:

За първи път отидох за риба сам, но и сам войнът е войн, нали? :wink:
Прекарах амфибията на един остров:
Изображение

Натоварих всичко в лодката и сканирах по протежение на острова:
Изображение

Намерих си подходящо място:
Изображение
Изображение

Метнах си дънните, а между тях започна да буха един распер. С люти псувни по негов адрес грабнах спининга и резултата не закъсня:
Изображение
Изображение

Беше яка риба и вижте к'во направи куките на воблера:
Изображение

Явно това беше знак, че днес ще имам проблем с куките! :roll:

Тъкмо разкачих воблера от кепа и на най-отдалечената ми пръчка последва удар. Затичах се към нея, засякох, усетих, че се е хванала риба. Линията тръгна надясно, минавайки под 2-ра и 3-та въдица. По начина на кълване (леко подръпване) и тръгване, помислих, че е или шаранче около 5кг., или мряна, затова напънах да вадя рибата направо.
Обачееее!!! :shock: Шок и ужас! Пред очите ми се изниза цяла товарна композиция....на около метър пред мен имаше ОГРОМЕН амур (20+), беше като прасе, с голяма и дебела опашка....красавец отвсякъде!
Като видях с какво си имам работа, веднага отпуснах аванса и той се стрелна навътре, после го придърпах пак към мен, един колега се притече на помощ и взе кепа, а кепа изглеждаше като детска играчка пред амура :shock: и нямаше шанс да влезне в него!
Уплашен от кепа, рибокът се стрелна пак навътре, пак го докарах до брега и тръгна наляво, после пак навътре, пак навън....и така около 10-на минути....по едно време му извадих главата, за да глътне въздух и тръгна към мен на една страна....тук вече си рекох, че е мой, натегнах аванса и почнах да навивам като с лебедка, докарах го почти до мен и както си изглеждаше като мъртво уморен, изведнъж тръсна с глава и...линията се отпусна! :evil: :evil: :evil:

Извадих въдицата и що да видя - счупена кука!
Изображение

За изпускането обаче сам съм си виновен - първо - бях си забравил харпуна :P и второ - много бях натегнал аванса. :oops:

А распера го пуснах...в тенджера с вода да се вари :lol: , после го обезкостих и го метнах в тава да се пече с чушлета, боб, морковчета, доматки и кисели краставички:
Изображение
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”