Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
Времената, когато сомовете бяха по-големи от конете.....

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

-
- сериозен играч
Тролка ,
Знаеш , че си ми слабост и ще ти споделя аз как гледам на нещата .
С РАЗРЕШЕНИТЕ по ИГФА спортменски канджи с дължина над 2 метра и без контра означава , че ;
В момента мога да троля за сом с 10 либри и при дълбочина от 2,5 м ще извадя 100+кг сом със твоите канджи за мах 10 мин.Рекордите които търсиш и спортменството по ИГФА са ми в кърпа вързани .
Извини ме , но не виждам нищо спортменско при такъв улов и за сега предпочитам да си остана селянин .
Канджата която използвам е ВАЖНО да се използва едва след като рибата е уморена за да се забие на точно определено място , има контра САМО за да не се налага да я дупча повторно а НЕ за да не избяга .
Гледам клипчетата които пускаш и виждам само едно - със СПОРТМЕНСКИТЕ канджи , Твоите Идоли перат къде дойде още като мернат рибата , а и често по няколко пъти . Не са един и два случаите при които след 1/2 канджосвания рибата успява да скъса ( понеже уж била много уморена ) и си заминава разпрана право към свети Петър , не видях също и потънали дървета .
Не забравяй най-важното - тези правила са измислени и въведени ГЛАВНО за доста по-различен риболов и за нашите сомове и условия не ги е мого грижа .
Знаеш , че си ми слабост и ще ти споделя аз как гледам на нещата .
С РАЗРЕШЕНИТЕ по ИГФА спортменски канджи с дължина над 2 метра и без контра означава , че ;
В момента мога да троля за сом с 10 либри и при дълбочина от 2,5 м ще извадя 100+кг сом със твоите канджи за мах 10 мин.Рекордите които търсиш и спортменството по ИГФА са ми в кърпа вързани .
Извини ме , но не виждам нищо спортменско при такъв улов и за сега предпочитам да си остана селянин .
Канджата която използвам е ВАЖНО да се използва едва след като рибата е уморена за да се забие на точно определено място , има контра САМО за да не се налага да я дупча повторно а НЕ за да не избяга .
Гледам клипчетата които пускаш и виждам само едно - със СПОРТМЕНСКИТЕ канджи , Твоите Идоли перат къде дойде още като мернат рибата , а и често по няколко пъти . Не са един и два случаите при които след 1/2 канджосвания рибата успява да скъса ( понеже уж била много уморена ) и си заминава разпрана право към свети Петър , не видях също и потънали дървета .
Не забравяй най-важното - тези правила са измислени и въведени ГЛАВНО за доста по-различен риболов и за нашите сомове и условия не ги е мого грижа .
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
Много се радвам, че Краси прописа тука.
.-Респект!
Поздравявам го с тази снимка, бях е набрал вече...
., дори мога да ти кажа къде се намира таз мелница...топло, ..топло...
Хроники от CV
"И сомската нинджа ....
....пак продаваше едър сом на дребни офицери..."

Поздравявам го с тази снимка, бях е набрал вече...

Хроники от CV

"И сомската нинджа ....

-
- сериозен играч
Аз пък ще ти покажа как изглежда тя сега .......... а сега деyco написа:Поздравявам го с тази снимка, бях е набрал вече...., дори мога да ти кажа къде се намира таз мелница...топло, ..топло...
![]()

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Краси,радвам се че се включи,защото си рекордьор от Камилски дол и ползуваш извит харпун,та си точно по темата!
Дай да изчистим заедно веднъж и завинаги,дали това е КАНДЖА или ОРЪЖИЕ?Има ли го някъде по света,да се използува и продава или само ние на село го използувате?
Правилата на IGFA са световни и са разделени на три:Морски,Сладководен и Мухарски!
От всички вас искам само едно:Да ми покажете къде и кой друг риболовец по света използува такъв тип Харпун?
Дори при руснаците дет са най-страшните месари и първобитници в риболова не съм виждал подобен уред!
А какво да кажем за СОМАДЖИИ,като Якуб Вагнер или Юри Гризенди освен,че никога няма да им хрумне да използуват подобен Убийствен за рибите уред с контра!Има стотици по-страшни,тежки,бързи или луди риби по света от нашия скучен сом и въпреки това не използуват подобни канджи с контри!ЗАЩО?защо?Защо само тук се използуват,а?
Вие ли сте по-умни и хуманни или ТЕ са по-тъпи да се сетят да ги използуват? 

Последно промяна от Troli Rapala на Сря Мар 19, 2014 2:46 pm, променено общо 1 път.
Който има сонар знае....500 м запад от...KRASSI написа:Аз пък ще ти покажа как изглежда тя сега .......... а сега деyco написа:Поздравявам го с тази снимка, бях е набрал вече...., дори мога да ти кажа къде се намира таз мелница...топло, ..топло...
![]()

Там ли е?....

Хайде още малко от мен, дето говорихме за възрастта на сома....и само ти откликна. Адмирации!
...9-та страница..
http://invasiber.org/EGarcia/papers/Alp_RFBF_11.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисля, че първият дето го хванаха тази година на ив. е мъжки, а вторият е женски, само по снимка...Ха да видим, какво ще съобщят 92 kg ?
...9-та страница..
http://invasiber.org/EGarcia/papers/Alp_RFBF_11.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисля, че първият дето го хванаха тази година на ив. е мъжки, а вторият е женски, само по снимка...Ха да видим, какво ще съобщят 92 kg ?

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Прочетох отново 5-6пъти мнението на Краси и започнах да се съмнявам,че пише точно той!
В момента в който почнеш да тролиш с канджа,значи не си риболовец а рибар!Защото използуването на прът,макара и линия с кука те прави риболовец по смисъла на правилата на IGFA и те за това са важни,за да ни разграничат чрез правила от професионалните рибари!
Извини ме,но доста си объркан и си противоречиш
: "Извини ме , но не виждам нищо спортменско при такъв улов и за сега предпочитам да си остана селянин .
Канджата която използвам е ВАЖНО да се използва едва след като рибата е уморена за да се забие на точно определено място , има контра САМО за да не се налага да я дупча повторно а НЕ за да не избяга ."
Не вярвам,че искаш да си селянин иначе немаше да си пишеш с Якуб Вагнер!
Контрата ти трябва точно за да не ти се изплъзне рибата и да избяга,тя за това е забранена и контрата при канджите,щот се брои за втора кука,а не за да не я дупчиш повторно!
Няма как да ИЗМОРИШ 100кила сом от Ивайловград за 10-15минути и да го боднеш с канджата спокойно на точното място и това го доказват последните два сома от там!
Та тези три противоречия са явни и се виждат!

Канджата която използвам е ВАЖНО да се използва едва след като рибата е уморена за да се забие на точно определено място , има контра САМО за да не се налага да я дупча повторно а НЕ за да не избяга ."
Не вярвам,че искаш да си селянин иначе немаше да си пишеш с Якуб Вагнер!

Контрата ти трябва точно за да не ти се изплъзне рибата и да избяга,тя за това е забранена и контрата при канджите,щот се брои за втора кука,а не за да не я дупчиш повторно!

Няма как да ИЗМОРИШ 100кила сом от Ивайловград за 10-15минути и да го боднеш с канджата спокойно на точното място и това го доказват последните два сома от там!

Та тези три противоречия са явни и се виждат!

-
- сериозен играч
Тролка , има ли точно оказано място къде точно трябва да се забие канджата според ИГФА.Troli Rapala написа: Няма как да ИЗМОРИШ 100кила сом от Ивайловград за 10-15минути и да го боднеш с канджата спокойно на точното място и това го доказват последните два сома от там!![]()
Та тези три противоречия са явни и се виждат!![]()

Ако няма значи мога да го извадя и за 5 мин .и то ПО ПРАВИЛАТА ИМ .
Гризенди и Якоб нямат не само като моята канджа ами и още нещо - сети се

умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Троли пречиш ми на мача...
..., ...след малко ще ти отговоря по-сайлам...
..

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Има точно определени места горна-долна джука или в хрилния капак като се внимава да не се нарани,но при наличието на КОНТРА няма как да стане!
Някои неща не ги знаеш,защото реално не изморяваш рибата до край,а тогава тя става "парцал" и не шляпа с опашка га я вдигнеш до лодката и внимателно,точно и бързо пъхваш жилото на канджата в хрилния капак,точно където се събират двата,та жилото не пробива нищо а просто го ползуваш за чингел!Ето виж как се прави!

Така рибата няма никакви рани и е готова за пускане,ако решиш да и дариш живота!Така контрата е у мен и аз решавам дали ще умре или не!Във вашите случаи с тия Харпуни,фирата е 99% точно заради раните от контрите и нищо не зависи от вас,тя си заминава без да ви пита дали ви аресва или не!
П.П.Познай мистър "червена фанела"!

Така рибата няма никакви рани и е готова за пускане,ако решиш да и дариш живота!Така контрата е у мен и аз решавам дали ще умре или не!Във вашите случаи с тия Харпуни,фирата е 99% точно заради раните от контрите и нищо не зависи от вас,тя си заминава без да ви пита дали ви аресва или не!

П.П.Познай мистър "червена фанела"!

Ебати хубавото време
защо не ходите за риба-ами спорите тука
решавайте по-бързо как да си правим канджите
с контра или без контра и да заминаваме за сомове
че като гледам само около 100-те хапят

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Троли, когато се срещнеш очи в очи, глава с глава....с голям сом над 100 кила от една педя разстояние и тогава трябва да решиш, как да действаш. Но на много малко хора са им се е случвало...
, само от на подписа ми....
Та, като ти гледам снимките пердашиш с канжата от 1-2 метра за сом 10-20 кила, я ни обясни що е така,...явно 20 кила сом те плаши....защо?

Та, като ти гледам снимките пердашиш с канжата от 1-2 метра за сом 10-20 кила, я ни обясни що е така,...явно 20 кила сом те плаши....защо?

Е пльоснах е вече...yco написа:.................................
Има една статия на турски учени за размножаването на техен язовир. Мисля, че бая голяма извадка бяха направили по сезони. Над 50 сома през различните месеци и различни килограми. Та там по спомен се размножава от Април до Август, хем къде, къде е по топло. Но ще я потърся някой ден и ще я пльосна тука.

Когато говоря по спомени означава, че е яката......

Четете сега и не вярвам тука, някой да ме делне...

http://journals.tubitak.gov.tr/veterina ... 303-29.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Ицеее какъв е тоя Хаитянски креолски език ве
а всичко става в Турция
наистина много интересни неща пише за размножаването на сома
и периода за хвърляне на хайвер
До колкото разбрах
във всеки водоем по различно време започва да хвърля хайвер

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.