Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yco »

Времената, когато сомовете бяха по-големи от конете..... :lol: :lol:

Изображение
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Тролка ,
Знаеш , че си ми слабост и ще ти споделя аз как гледам на нещата .
С РАЗРЕШЕНИТЕ по ИГФА спортменски канджи с дължина над 2 метра и без контра означава , че ;
В момента мога да троля за сом с 10 либри и при дълбочина от 2,5 м ще извадя 100+кг сом със твоите канджи за мах 10 мин.Рекордите които търсиш и спортменството по ИГФА са ми в кърпа вързани .
Извини ме , но не виждам нищо спортменско при такъв улов и за сега предпочитам да си остана селянин .
Канджата която използвам е ВАЖНО да се използва едва след като рибата е уморена за да се забие на точно определено място , има контра САМО за да не се налага да я дупча повторно а НЕ за да не избяга .
Гледам клипчетата които пускаш и виждам само едно - със СПОРТМЕНСКИТЕ канджи , Твоите Идоли перат къде дойде още като мернат рибата , а и често по няколко пъти . Не са един и два случаите при които след 1/2 канджосвания рибата успява да скъса ( понеже уж била много уморена ) и си заминава разпрана право към свети Петър , не видях също и потънали дървета .
Не забравяй най-важното - тези правила са измислени и въведени ГЛАВНО за доста по-различен риболов и за нашите сомове и условия не ги е мого грижа .
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Много се радвам, че Краси прописа тука. :D .-Респект!

Поздравявам го с тази снимка, бях е набрал вече... :lol: ., дори мога да ти кажа къде се намира таз мелница...топло, ..топло... :lol:

Хроники от CV :mrgreen:
"И сомската нинджа .... :lol: ....пак продаваше едър сом на дребни офицери..."

Изображение
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

yco написа:Поздравявам го с тази снимка, бях е набрал вече... :lol: ., дори мога да ти кажа къде се намира таз мелница...топло, ..топло... :lol:
Аз пък ще ти покажа как изглежда тя сега .......... а сега де :rolleyes:
умира сам в реалноста !
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Краси,радвам се че се включи,защото си рекордьор от Камилски дол и ползуваш извит харпун,та си точно по темата! :wink: Дай да изчистим заедно веднъж и завинаги,дали това е КАНДЖА или ОРЪЖИЕ?Има ли го някъде по света,да се използува и продава или само ние на село го използувате? :oops: :cry: Правилата на IGFA са световни и са разделени на три:Морски,Сладководен и Мухарски! :idea: От всички вас искам само едно:Да ми покажете къде и кой друг риболовец по света използува такъв тип Харпун? :rolleyes: Дори при руснаците дет са най-страшните месари и първобитници в риболова не съм виждал подобен уред! :rolleyes: А какво да кажем за СОМАДЖИИ,като Якуб Вагнер или Юри Гризенди освен,че никога няма да им хрумне да използуват подобен Убийствен за рибите уред с контра!Има стотици по-страшни,тежки,бързи или луди риби по света от нашия скучен сом и въпреки това не използуват подобни канджи с контри!ЗАЩО?защо?Защо само тук се използуват,а? :wink: Вие ли сте по-умни и хуманни или ТЕ са по-тъпи да се сетят да ги използуват? :rolleyes:

Изображение
Последно промяна от Troli Rapala на Сря Мар 19, 2014 2:46 pm, променено общо 1 път.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

KRASSI написа:
yco написа:Поздравявам го с тази снимка, бях е набрал вече... :lol: ., дори мога да ти кажа къде се намира таз мелница...топло, ..топло... :lol:
Аз пък ще ти покажа как изглежда тя сега .......... а сега де :rolleyes:
Който има сонар знае....500 м запад от... :lol:
Там ли е?.... :lol:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Хайде още малко от мен, дето говорихме за възрастта на сома....и само ти откликна. Адмирации!

...9-та страница..

http://invasiber.org/EGarcia/papers/Alp_RFBF_11.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Мисля, че първият дето го хванаха тази година на ив. е мъжки, а вторият е женски, само по снимка...Ха да видим, какво ще съобщят 92 kg ?
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Прочетох отново 5-6пъти мнението на Краси и започнах да се съмнявам,че пише точно той! :rolleyes: :cry: В момента в който почнеш да тролиш с канджа,значи не си риболовец а рибар!Защото използуването на прът,макара и линия с кука те прави риболовец по смисъла на правилата на IGFA и те за това са важни,за да ни разграничат чрез правила от професионалните рибари! :idea: Извини ме,но доста си объркан и си противоречиш :rolleyes: : "Извини ме , но не виждам нищо спортменско при такъв улов и за сега предпочитам да си остана селянин .
Канджата която използвам е ВАЖНО да се използва едва след като рибата е уморена за да се забие на точно определено място , има контра САМО за да не се налага да я дупча повторно а НЕ за да не избяга ."
Не вярвам,че искаш да си селянин иначе немаше да си пишеш с Якуб Вагнер! :idea:
Контрата ти трябва точно за да не ти се изплъзне рибата и да избяга,тя за това е забранена и контрата при канджите,щот се брои за втора кука,а не за да не я дупчиш повторно! :idea:
Няма как да ИЗМОРИШ 100кила сом от Ивайловград за 10-15минути и да го боднеш с канджата спокойно на точното място и това го доказват последните два сома от там! :idea:

Та тези три противоречия са явни и се виждат! :cry: :oops:
KRASSI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от KRASSI »

Troli Rapala написа: Няма как да ИЗМОРИШ 100кила сом от Ивайловград за 10-15минути и да го боднеш с канджата спокойно на точното място и това го доказват последните два сома от там! :idea:

Та тези три противоречия са явни и се виждат! :cry: :oops:
Тролка , има ли точно оказано място къде точно трябва да се забие канджата според ИГФА. :roll: :roll: :roll:
Ако няма значи мога да го извадя и за 5 мин .и то ПО ПРАВИЛАТА ИМ .
Гризенди и Якоб нямат не само като моята канджа ами и още нещо - сети се :lol: :lol: :lol:
умира сам в реалноста !
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Троли пречиш ми на мача... :twisted: :lol: ..., ...след малко ще ти отговоря по-сайлам... :lol: ..
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Има точно определени места горна-долна джука или в хрилния капак като се внимава да не се нарани,но при наличието на КОНТРА няма как да стане! :cry: :oops: Някои неща не ги знаеш,защото реално не изморяваш рибата до край,а тогава тя става "парцал" и не шляпа с опашка га я вдигнеш до лодката и внимателно,точно и бързо пъхваш жилото на канджата в хрилния капак,точно където се събират двата,та жилото не пробива нищо а просто го ползуваш за чингел!Ето виж как се прави! :wink:

Изображение

Изображение

Така рибата няма никакви рани и е готова за пускане,ако решиш да и дариш живота!Така контрата е у мен и аз решавам дали ще умре или не!Във вашите случаи с тия Харпуни,фирата е 99% точно заради раните от контрите и нищо не зависи от вас,тя си заминава без да ви пита дали ви аресва или не! :rolleyes:

П.П.Познай мистър "червена фанела"! :mrgreen:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Ебати хубавото време :lol: защо не ходите за риба-ами спорите тука :lol: :rolleyes: решавайте по-бързо как да си правим канджите :roll: :?: :idea: с контра или без контра и да заминаваме за сомове :lol: че като гледам само около 100-те хапят :lol: :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Троли, когато се срещнеш очи в очи, глава с глава....с голям сом над 100 кила от една педя разстояние и тогава трябва да решиш, как да действаш. Но на много малко хора са им се е случвало... :wink: , само от на подписа ми.... :mrgreen:
Та, като ти гледам снимките пердашиш с канжата от 1-2 метра за сом 10-20 кила, я ни обясни що е така,...явно 20 кила сом те плаши....защо?
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

yco написа:.................................
Има една статия на турски учени за размножаването на техен язовир. Мисля, че бая голяма извадка бяха направили по сезони. Над 50 сома през различните месеци и различни килограми. Та там по спомен се размножава от Април до Август, хем къде, къде е по топло. Но ще я потърся някой ден и ще я пльосна тука.
Е пльоснах е вече... :mrgreen: :lol:

Когато говоря по спомени означава, че е яката...... :mrgreen: :lol:
Четете сега и не вярвам тука, някой да ме делне... :wink: ., пък можем и да я обсъдим,.... ама освен с Аксел Роуз, не вижсан с кой... :lol: :lol:

http://journals.tubitak.gov.tr/veterina ... 303-29.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Ицеее какъв е тоя Хаитянски креолски език ве :?: а всичко става в Турция :lol: наистина много интересни неща пише за размножаването на сома :shock: и периода за хвърляне на хайвер :lol: :drinkers: До колкото разбрах :shock: :rolleyes: във всеки водоем по различно време започва да хвърля хайвер :? :?:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”