Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Дунав-всичко за и по реката
Нема да се косиш.Направил си си кефа.За следващия ще си по-подготвен.
Не че давам акъл,но мисля че куките с ухо не са много подходчщи за монтажа на пружина или по-скоро начина по който си ги вързал.Представи си монтаж на косъм,където повода при възела минава пред куката за да се получи една немаловажна извивка.Така мисля.
п.п.Тук е мястото да попитаме препатилите на какви куки да заложим за да избегнем подобни счупвания
Успех и наслука.
Не че давам акъл,но мисля че куките с ухо не са много подходчщи за монтажа на пружина или по-скоро начина по който си ги вързал.Представи си монтаж на косъм,където повода при възела минава пред куката за да се получи една немаловажна извивка.Така мисля.
п.п.Тук е мястото да попитаме препатилите на какви куки да заложим за да избегнем подобни счупвания

Успех и наслука.

Последно промяна от stich на Съб Авг 22, 2009 11:00 am, променено общо 2 пъти.

-
- учете се от него
Дет се казва човек се учи докато е жив, за другия път ще си подготвен
Завидях ти за тавичката с чушлетата

Завидях ти за тавичката с чушлетата

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Куките по принцип не бяха лоши, но каквато и кука да се сложи, ако не се отпусне достатъчно аванса - или ще се счупи, или ще се изправи...миналата година имах случай именно с изправяне на кука 2 нули.stich написа: п.п.Тук е мястото да попитаме препатилите на какви куки да заложим за да избегнем подобни счупвания
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
Колега кордата ти каква е?!Да не би да е нееластична...щото има много корди и си правя извода че кордите на ZEBCO с които съм доста са еластични но и доста здрави и бих могъл да предотвря закъснението докато стигна до там за да мога да отпусна аванса...не съм ги изпитал но аз пак да ти кажа че бях заметнал монтажа в едни клони...дърпах ли дърпах че накрая се чудя как да я скъсам и ето че корда 0,35(дават го 9,5 кг) където има доста еластичност и когато вече е разпънала еластичността почти до край там кордата вече става твърда като плетеното и изкривява кука номер 5 на SASAME

И по този начи започвам да преценявам много какви напъни трябва да прилагам според кука,повод,разтоянието на кордата между рибата и върха на сопата,така също и еластичността на сопата която е 3,00 lb,дължината на сопата,аванс и т.н. т.е. започвам да правя на всяка секунда изчисления за да се предотвратят последствията...давам ти го като съвет да мислиш и да гледаш към рибока и да си смяташ сам напъните в зависимост от по-горните неща....и всичко ще си дойде на място
Може би ти ще отговориш че знаеш тези чалъми но аз да попитам защо не ги спази?!Не се самообвинявай грешки винаги стават и се учим от тях!Ето примерно ако ми се бе случило и на мен нещо подобно аз също щях да се оплача както ти...желая ти успех и да прилъжиш не 20+ ами 30+

И по този начи започвам да преценявам много какви напъни трябва да прилагам според кука,повод,разтоянието на кордата между рибата и върха на сопата,така също и еластичността на сопата която е 3,00 lb,дължината на сопата,аванс и т.н. т.е. започвам да правя на всяка секунда изчисления за да се предотвратят последствията...давам ти го като съвет да мислиш и да гледаш към рибока и да си смяташ сам напъните в зависимост от по-горните неща....и всичко ще си дойде на място

Може би ти ще отговориш че знаеш тези чалъми но аз да попитам защо не ги спази?!Не се самообвинявай грешки винаги стават и се учим от тях!Ето примерно ако ми се бе случило и на мен нещо подобно аз също щях да се оплача както ти...желая ти успех и да прилъжиш не 20+ ами 30+

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
В аванса е истинатаКуките по принцип не бяха лоши, но каквато и кука да се сложи, ако не се отпусне достатъчно аванса - или ще се счупи, или ще се изправи...миналата година имах случай именно с изправяне на кука 2 нули.stich написа:п.п.Тук е мястото да попитаме препатилите на какви куки да заложим за да избегнем подобни счупвания

Иначе аз ползвам ей тия куки и до сега не съм имал проблеми

- GODzillata
Еми...защо, защо...защооооотоcucko написа:Може би ти ще отговориш че знаеш тези чалъми но аз да попитам защо не ги спази?!Не се самообвинявай грешки винаги стават и се учим от тях!Ето примерно ако ми се бе случило и на мен нещо подобно аз също щях да се оплача както ти...желая ти успех и да прилъжиш не 20+ ами 30+

Благодаря за съветите и пожеланията, наслука и на теб, и на всички колеги, желая ви да усетите тази тръпка и да реализирате улова!

...аз пък стягам багажа за утре.

-
- разбира нещата
Явно едновременно си се зарадвал и нервил....ето как стават бързо белите,усетил си тръпката това е добре,забравил си за голямото внимание и аванса бааа ли го...и веднага след това изведнъж се промяняш(представям си го)и рибата си има мозък значи...оказала се е че е по-умна от теб(не се засягяй-само се майтапя)
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
Има време ще се научиcucko написа:Явно едновременно си се зарадвал и нервил....ето как стават бързо белите,усетил си тръпката това е добре,забравил си за голямото внимание и аванса бааа ли го...и веднага след това изведнъж се промяняш(представям си го)и рибата си има мозък значи...оказала се е че е по-умна от теб(не се засягяй-само се майтапя)

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
snegk написа:Има време ще се научи![]()

Одеве си оправих уловистото воблерче и утре рано-рано заминавам пак на училище.

Наслука и спокойствие и ако имаш кьсмет ,......

- bigfish133
- ще става разбирач
Е, повече късмет следващият път, а колкото за куките от 6-7 години ползвам само Hayabusa след първото връзване на тези куки не съм слагал нищо друго. Супер куки са и на прилична цена 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
NO COMMENTdavid_1995 написа:Има ли тул рибари кудето знаят куде има Сом освен Сомовит на др. Място на 100-150 км от плевен Които е ходил потам да кълве на Гол Охлиов на пиявица и на попово прасе защото ако някои може да ми снима как набожда самия грозд ще съм му благодарен !

-
- разбира нещата
Сега се връщам от Дунава. Хванах 3 щуки от които 2 маломерни(плуват си) и една към кило и половина. Това е от 5 удара-3риби. Оня ден един познат и той е хванал 5 бройки, но за съжаление пак дребни. По мои наблюдения щуката вече се е раздвижила
Ами това е бягайте да мятате с блесните, воблерите, и прочие 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- GODzillata
В неделя бях на "моето" място, вече имаше опънати мрежи и припони!!!