Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от залива на девиците
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от залива на девиците
ringo, имам същия, но дървен. Работи лесно и Го вдига лесно, дори във вълни. Но иска да му вирнеш доста дупето. Ако намеря време ще го фотографирам.
Най ми хареса, че го вдига лесно. Аз вече почнах все по трудно. Ако имаш и снимка на това как е вдигнат пък още по-добре. Сега с най голямо уважение и много хумор, ако имаш наистина снимка дай да видим дзвера.Diman написа:ringo, имам същия, но дървен. Работи лесно и Го вдига лесно, дори във вълни. Но иска да му вирнеш доста дупето. Ако намеря време ще го фотографирам.
Поздрави и успешна седмица!
Ретро....добър нож...Обаче, като видя пробита дръжка, не знам кво ми става!
Чи ко и е на дупката бре?Може да си върже шишето и да го пусни да са охлажда на дълбокото и след туй да си го извади
Ама хич не мислиш абстрактно значи 

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Защо ми се струва, че са очи, а не дупки???ringo написа:Ретро....добър нож...Обаче, като видя пробита дръжка, не знам кво ми става!
Не се казва дупка, а отвор. Това са декоративни очички за стример и много ме кефят.
Въпроса е дали е отворен или продупчен. Очичките кефят да. Придават оригиналност. Идеята обаче на привързването на ръката я знаем. И какво? Първо , може да бърка макар и минимално работата някакво въже на китката. Второ:
Идва интересното. С метален сме и щото потъвали видиш ли сме го вързали на китката. Следва онзи големия натиск дет го чакаме понякога една година. И скачам аз със сабя на ръка и засичам ама с изправяне чак. Обаче сабята гордо ме разсича през челото като Ричард Лъвското сърце, за да падна в борбата. Другият вариант е да откачам сабята при всяко вдигане на сома или атака, ама тя атаката идва за точно три четири секунди сонарени. А и всякакво дори и минимално движение в такъв момент, като трак,хър,мър и........сбогом Стояно. Шегувам се разбира се, но съм чувал за такива неща. Да не говорим че за дърво продупчено, може да е фатално като съхранение на уреда. Сега следва:
Дървото не потъва))))...........Да, ама не). Обаче за да не потъва си има едни Калинукски пинизи.
А иначе кльонка си е добър от всякъде, а работната част на ножа ме впечатли. Е има там едно нещо, ама ние сме го говорили с Диман. Той знае за какво говоря.
Разликата между дупка и отвор няма никакво значение ,когато вече си на петдесет години))))))
Идва интересното. С метален сме и щото потъвали видиш ли сме го вързали на китката. Следва онзи големия натиск дет го чакаме понякога една година. И скачам аз със сабя на ръка и засичам ама с изправяне чак. Обаче сабята гордо ме разсича през челото като Ричард Лъвското сърце, за да падна в борбата. Другият вариант е да откачам сабята при всяко вдигане на сома или атака, ама тя атаката идва за точно три четири секунди сонарени. А и всякакво дори и минимално движение в такъв момент, като трак,хър,мър и........сбогом Стояно. Шегувам се разбира се, но съм чувал за такива неща. Да не говорим че за дърво продупчено, може да е фатално като съхранение на уреда. Сега следва:
Дървото не потъва))))...........Да, ама не). Обаче за да не потъва си има едни Калинукски пинизи.
А иначе кльонка си е добър от всякъде, а работната част на ножа ме впечатли. Е има там едно нещо, ама ние сме го говорили с Диман. Той знае за какво говоря.
Разликата между дупка и отвор няма никакво значение ,когато вече си на петдесет години))))))
Кльонковете ми наистина са пробити на това място с 1мм свредло. Това са технологични отвори, които се използуват при лакирането. Кльонка се потапя в лака и стои там, докато се пропие дървото с лак. После се изважда, за да се отцеди, като няколко часа този процес се следи и се отстранява капчицата в долния край на петата, докато напълно се отцеди. Използувам лазурен безцветен лак, който прониква много в дълбочина, рядък е и позволява отлично отцеждане. Трикратно лакиране - инаф. Декоративните очички се слагат, ясно защо. Не съм професионалист в изработката на кльонки и не гоня хубост, а форми. Този технологичен процес ме устройва напълно. Ножа има нужда да се пипне отзад и да се оформи като крило, прав си ringo. Това дърво позволява ножа да се изтъни, така че....зимата е пред мен. Само да ми дойде кефа. 
Въженца на кльонка нямам спомен да съм ползувал. Понякога сома идва отстрани настървен. Миг невнимание и удря без да го видя на сонара. Налага се да се засече с кльонк в ръка. Това е положението. След засечката, кльонка се поставя на предвидено за целта место (всеки има такова) и играта продължава. Нямам случай да изтърва кльонк и той да потъне. Но дори да се случи, дървета много.

Въженца на кльонка нямам спомен да съм ползувал. Понякога сома идва отстрани настървен. Миг невнимание и удря без да го видя на сонара. Налага се да се засече с кльонк в ръка. Това е положението. След засечката, кльонка се поставя на предвидено за целта место (всеки има такова) и играта продължава. Нямам случай да изтърва кльонк и той да потъне. Но дори да се случи, дървета много.

Снимката не дава перспектива. Помислих, че идеята на отвора е за привързване за ръката!
Продължавам корекциите и реиновацията на всички кльонкове, съгласно инструкциите на Ринго и Янича. Днес 2 броя, включително "Виетнамеца". Леко се променят и ъглите на петите. Използувам разреден яхтен лак, което значително улеснява работата и съкращава времето за съхнене. Този лак има много добра покривност, дори разреден. И прекрасен гланц.
Гледай дан разредиш и съдържанието на бурето по навик ,не за друго ам дан са изложиш при срещата под дъба

Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Марк Твен
Няма, споко! Миле, аз винаги внимавам, какво обещавам. Обещал съм буре, значи...буре. Обещах и спасение от жажда, значи...бурето няма да е празно.bai mile1 написа:... бурето...
На последния излет видях толкова сом на сонара, че се вдъхнових и си позволих да дегустирам некви гайди. Броих сомове и дегустирах, броих и дегустирах. Преброих къмто стотя и спрях. Забравих да ги ловя. Те си натискат, крадат ми стръвта, аз се наслаждавам на луната. Заклевам се: Повече ако туря алкохол в устата си......!

Марк Твен
Марк Твен
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=2 ... &source=48#
Поздрав за Янича! Много ни е далеко тоя гьол. Иначе, досега да сме го посетили сто пъти.
Днес още два кльонка. Задобрявам. Станал съм машина. Бях убеден и отново се убеждавам, че ВИНАГИ може един кльонк да се пипне и да стане още по-добър. Не понасям несъвършенство.
Айде, не остана. Пролетта чука на вратата. Миле, лъскай маратонките. Надушвам активен и силен сезон.
Поздрав за Янича! Много ни е далеко тоя гьол. Иначе, досега да сме го посетили сто пъти.
Днес още два кльонка. Задобрявам. Станал съм машина. Бях убеден и отново се убеждавам, че ВИНАГИ може един кльонк да се пипне и да стане още по-добър. Не понасям несъвършенство.
Айде, не остана. Пролетта чука на вратата. Миле, лъскай маратонките. Надушвам активен и силен сезон.