Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Здравейте, колеги!
От доста време не съм стъпвал на вода по разни тривиални причини. Утре, май ще ми се "отвори парашута"
Мисля да си хвана дежурната дестинация - Чепинци.
Ако някой е ходил скоро и е отбелязал някакви точки - съвети приемаме всякакви
Предварително благодаря !
Успех и наслука на всички!
От доста време не съм стъпвал на вода по разни тривиални причини. Утре, май ще ми се "отвори парашута"

Мисля да си хвана дежурната дестинация - Чепинци.
Ако някой е ходил скоро и е отбелязал някакви точки - съвети приемаме всякакви

Предварително благодаря !
Успех и наслука на всички!
На Панчарево има труден риболов на бабушки на жито, между водораслит. Където е чисто не искат да се съберат. Не се влияят от храна.основно риболова е на преливника, банята и посока моста. На стената имаше колеги вчера не знам какво са направили. На гумаджийницата колеги се оплакват. На плажа каракудата не искаше да пипне. От страната на гората има някакъв риболов сутринта. На жито. Това е от мен. Поздрави.
Благодаря колега, а бабките едри ли са или стандартните?
Бабушките са горе долу около нормата. Не са нещо особено, но на сушата и градушка помага 

- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

Кире , той чичо Юли има филм за тоя гьол , може да го изгледаш
https://www.youtube.com/watch?v=Djerd_nMaLU
А иначе в предните мнения имаше питане за черна мряна , на изток от София ... Ами в момента реката е една - Мътивир , все пак е в София област
Риболова бе проведен днес , ето малко нагледни снимки:

Мястото е под с. Грозьовци , до което има нелош асфалтов път , а от него до реката , примерно 3км горски път , но без сериозни коловози , т.е. става и за паркетни джипове с прежалена боя
. Аз си ходя с ендруго мотора
.
Рибите се държаха в разлятите участъци с дълбочина поне 50см. Говоря за мерните мренки . Реално лових на две места , нови за мен , добре се получи - 25 мренки , от които си признавам , че 5-6 броя са 15-16см , 3-4броя са ~20см , останалите - 17-18см. Добавих и 4 кленчета , които доста болезнено излезна кукакта от тях и бяха неспасяеми , както и една мренка , станала храна за един речен крив рак , казвам един , защото втория притекъл се на трапезата беше изгонен
. Риболова протече на плувка 1 грам , с такова утежнение и с дълбочина , така че да ми лежи неподвижно тежеста и стръвта на дъното , ловях в спокойни води и нямаше никакви проблеми, а индикацията за кълване си беше отчетлива. Стръв торен червей -всичко в реката кълве на него , като свърши - на грозд бели, най-голямите мрени излезнаха на тази стръв , но на друго място , на което не бях хвърлял торен , за сравнение.
Една от 17-18см-овите:

Кривия рак , с бялкащата се риба под него:

И всичкия улов , общо 1,3кг:

П.П. Докато бях нагазил във водата , малките мренки и кленчета ми опоскоха мъртвите кожни клетки по ходилата
, даже и крив рак дойде , та ме стресна
.

А иначе в предните мнения имаше питане за черна мряна , на изток от София ... Ами в момента реката е една - Мътивир , все пак е в София област

Риболова бе проведен днес , ето малко нагледни снимки:

Мястото е под с. Грозьовци , до което има нелош асфалтов път , а от него до реката , примерно 3км горски път , но без сериозни коловози , т.е. става и за паркетни джипове с прежалена боя

Рибите се държаха в разлятите участъци с дълбочина поне 50см. Говоря за мерните мренки . Реално лових на две места , нови за мен , добре се получи - 25 мренки , от които си признавам , че 5-6 броя са 15-16см , 3-4броя са ~20см , останалите - 17-18см. Добавих и 4 кленчета , които доста болезнено излезна кукакта от тях и бяха неспасяеми , както и една мренка , станала храна за един речен крив рак , казвам един , защото втория притекъл се на трапезата беше изгонен

Една от 17-18см-овите:

Кривия рак , с бялкащата се риба под него:

И всичкия улов , общо 1,3кг:

П.П. Докато бях нагазил във водата , малките мренки и кленчета ми опоскоха мъртвите кожни клетки по ходилата

Във вторник вечерта направих едно Панчарево-стената след работа и приложих тактиката в близост до водораслите както ме посъветвахте по-горе в темата. Обаче нивото продължава да е високо и се оказа, че за директна шестица места почти няма, но аз седмица нямам. Търсих, търсих и най-накрая намерих една малка пролука чак при металните колове във водата. Наистина рибите са там. Получи се разнообразен риболов на дребни рибки бабушки, уклей, кленчета и един едър костур. Отново имаше игра на едри риби, но явно плуват високо на повърхноста и не пипат. Днес мисля пак да се пробвам, но май щеше да е по-добре да си взема едната болонеза. Направи ми впечатление, че докато чакам захранката да стане бабките бяха по-едри, като я метнах едрите изчезнаха /визирам такива около 10-12 см,/ и то не съм правил първоначално захранване, а хранех с орехчета на всяко хвърляне. Не съм виждал там толкова да е наплашена рибата. Имаше колеги с тапи за щука, но нищо не извадиха. И така.
- Kire 50
- вече хвърля и на тежко
[quote="kozbi"]Кире , той чичо Юли има филм за тоя гьол , може да го изгледаш
https://www.youtube.com/watch?v=Djerd_nMaLU
Привет, г. Ю.Василев съм го поздравил лично при един риболов, мисля на каналчето на Ц.Бара. още през 2015г.Негов почитател съм, следя ги редовно и съм изгледал сигурно всичките му клипчета на Snimah.com но не разбрах защо трябва да го изгледам ?

Привет, г. Ю.Василев съм го поздравил лично при един риболов, мисля на каналчето на Ц.Бара. още през 2015г.Негов почитател съм, следя ги редовно и съм изгледал сигурно всичките му клипчета на Snimah.com но не разбрах защо трябва да го изгледам ?

За допълнителна гледна точка на този никому известен водоем , но след като си му почитател , написаното към теб отпада , но това не означава , че другите потребители на форума не могат да се запознаят и с неговата гледна точка (не че той хваща нещо по-различно от това на снимките ти на този водоем)
.

- sa4kov
- научил се да хвърля
Здравейте колеги, някой да е ходил на язовирчето до Ботунец? Някой с информация за този водоем?
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Информация , от преди месец - каракуди на коричка хляб , рибите били от 500гр нагоре .
Но вчера минах през Челопечане с колата и спрях на моста на Лесновската река - под моста плуваха мерни черни мрени , така че за феновете на мряната по софийските реки - още една дестинация
.
П.П. Даже не се и сещам за язовира , че да му ида на "проверка"
.
Но вчера минах през Челопечане с колата и спрях на моста на Лесновската река - под моста плуваха мерни черни мрени , така че за феновете на мряната по софийските реки - още една дестинация

П.П. Даже не се и сещам за язовира , че да му ида на "проверка"

- Kire 50
- вече хвърля и на тежко

-
- новобранец
Днес за 2-3 часа на язовир Радуловци(Воден свят) около 10 червеноперки ,5-6 слънчевки,1 виолетка и 1 откачена каракудка с размер показалец.Само дребни риби......прекалено дребни.Риболов с телемач и 7м директен телескоп.
Ето размера на червеноперките.
Ето размера на червеноперките.
- sa4kov
- научил се да хвърля
Хехехе точно към Челопечане съм се засилил утреkozbi написа:Информация , от преди месец - каракуди на коричка хляб , рибите били от 500гр нагоре .
Но вчера минах през Челопечане с колата и спрях на моста на Лесновската река - под моста плуваха мерни черни мрени , така че за феновете на мряната по софийските реки - още една дестинация.
П.П. Даже не се и сещам за язовира , че да му ида на "проверка".

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
- sa4kov
- научил се да хвърля
На Челопечене умряла работа.... счупихме от бой слънчака... 

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!