Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Mefo
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Mefo »

Здравейте, колеги!
От доста време не съм стъпвал на вода по разни тривиални причини. Утре, май ще ми се "отвори парашута" :D
Мисля да си хвана дежурната дестинация - Чепинци.
Ако някой е ходил скоро и е отбелязал някакви точки - съвети приемаме всякакви :D
Предварително благодаря !
Успех и наслука на всички!
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

На Панчарево има труден риболов на бабушки на жито, между водораслит. Където е чисто не искат да се съберат. Не се влияят от храна.основно риболова е на преливника, банята и посока моста. На стената имаше колеги вчера не знам какво са направили. На гумаджийницата колеги се оплакват. На плажа каракудата не искаше да пипне. От страната на гората има някакъв риболов сутринта. На жито. Това е от мен. Поздрави.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Благодаря колега, а бабките едри ли са или стандартните?
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

Бабушките са горе долу около нормата. Не са нещо особено, но на сушата и градушка помага :D
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, днес и аз живнах като прескочих до водоема между селата Голяновци и Драговищица , не знам как се казва.Получи се чудесен риболов на дребосъци, уклеи и бабушки е и няколко дребни костурета.Риболова беше хванати ,пуснати и четири те часа от 8ч. до 12ч. минаха неусетно.Кълвеше само на бял, на торен и жито нямах слука.И до болка позната тема:Боклуците !!! Бутилки шишета и какво ли не оставени от нашева брата риболовецът. Успех на всички
Прикачени файлове
Водоемчето
Водоемчето
И на бабушките
И на бабушките
Размера им
Размера им
kozbi
новобранец
новобранец

Мнение от kozbi »

Кире , той чичо Юли има филм за тоя гьол , може да го изгледаш :) https://www.youtube.com/watch?v=Djerd_nMaLU

А иначе в предните мнения имаше питане за черна мряна , на изток от София ... Ами в момента реката е една - Мътивир , все пак е в София област :D

Риболова бе проведен днес , ето малко нагледни снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Мястото е под с. Грозьовци , до което има нелош асфалтов път , а от него до реката , примерно 3км горски път , но без сериозни коловози , т.е. става и за паркетни джипове с прежалена боя :D . Аз си ходя с ендруго мотора :) .
Рибите се държаха в разлятите участъци с дълбочина поне 50см. Говоря за мерните мренки . Реално лових на две места , нови за мен , добре се получи - 25 мренки , от които си признавам , че 5-6 броя са 15-16см , 3-4броя са ~20см , останалите - 17-18см. Добавих и 4 кленчета , които доста болезнено излезна кукакта от тях и бяха неспасяеми , както и една мренка , станала храна за един речен крив рак , казвам един , защото втория притекъл се на трапезата беше изгонен :D . Риболова протече на плувка 1 грам , с такова утежнение и с дълбочина , така че да ми лежи неподвижно тежеста и стръвта на дъното , ловях в спокойни води и нямаше никакви проблеми, а индикацията за кълване си беше отчетлива. Стръв торен червей -всичко в реката кълве на него , като свърши - на грозд бели, най-голямите мрени излезнаха на тази стръв , но на друго място , на което не бях хвърлял торен , за сравнение.
Една от 17-18см-овите:
Изображение
Кривия рак , с бялкащата се риба под него:
Изображение
И всичкия улов , общо 1,3кг:
Изображение

П.П. Докато бях нагазил във водата , малките мренки и кленчета ми опоскоха мъртвите кожни клетки по ходилата :D , даже и крив рак дойде , та ме стресна :D .
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Във вторник вечерта направих едно Панчарево-стената след работа и приложих тактиката в близост до водораслите както ме посъветвахте по-горе в темата. Обаче нивото продължава да е високо и се оказа, че за директна шестица места почти няма, но аз седмица нямам. Търсих, търсих и най-накрая намерих една малка пролука чак при металните колове във водата. Наистина рибите са там. Получи се разнообразен риболов на дребни рибки бабушки, уклей, кленчета и един едър костур. Отново имаше игра на едри риби, но явно плуват високо на повърхноста и не пипат. Днес мисля пак да се пробвам, но май щеше да е по-добре да си взема едната болонеза. Направи ми впечатление, че докато чакам захранката да стане бабките бяха по-едри, като я метнах едрите изчезнаха /визирам такива около 10-12 см,/ и то не съм правил първоначално захранване, а хранех с орехчета на всяко хвърляне. Не съм виждал там толкова да е наплашена рибата. Имаше колеги с тапи за щука, но нищо не извадиха. И така.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

[quote="kozbi"]Кире , той чичо Юли има филм за тоя гьол , може да го изгледаш :) https://www.youtube.com/watch?v=Djerd_nMaLU

Привет, г. Ю.Василев съм го поздравил лично при един риболов, мисля на каналчето на Ц.Бара. още през 2015г.Негов почитател съм, следя ги редовно и съм изгледал сигурно всичките му клипчета на Snimah.com но не разбрах защо трябва да го изгледам ? :rolleyes:
kozbi
новобранец
новобранец

Мнение от kozbi »

За допълнителна гледна точка на този никому известен водоем , но след като си му почитател , написаното към теб отпада , но това не означава , че другите потребители на форума не могат да се запознаят и с неговата гледна точка (не че той хваща нещо по-различно от това на снимките ти на този водоем) :) .
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

Здравейте колеги, някой да е ходил на язовирчето до Ботунец? Някой с информация за този водоем?
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
kozbi
новобранец
новобранец

Мнение от kozbi »

Информация , от преди месец - каракуди на коричка хляб , рибите били от 500гр нагоре .

Но вчера минах през Челопечане с колата и спрях на моста на Лесновската река - под моста плуваха мерни черни мрени , така че за феновете на мряната по софийските реки - още една дестинация :) .

П.П. Даже не се и сещам за язовира , че да му ида на "проверка" :D .
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци, а днес няма да Ви кажа на кое водоемче отскочих сутринта /да не гледам стари клипчета/.Ударно от 7ч. до 11ч. с кутийка бял и торен червеи и захранка варено жито по наскубах добри перки и три броя бабаджанки / както казва колегата колегата Ю.Василев /.Едната случайно закачила се за страничната перчица / не ми се беше случвало / на каракуда.Три броя малки линчета ,две върнати във водата едното здаде багажа и отиде в торбето.Всички хванати рибета дадени на една баба.Успех на всички които ще посетят този водоем.
Прикачени файлове
Таинато водоемче
Таинато водоемче
Част от улова
Част от улова
Е ми и това се случва
Е ми и това се случва
Размера на линчета
Размера на линчета
vaskostoev
новобранец
новобранец

Мнение от vaskostoev »

Днес за 2-3 часа на язовир Радуловци(Воден свят) около 10 червеноперки ,5-6 слънчевки,1 виолетка и 1 откачена каракудка с размер показалец.Само дребни риби......прекалено дребни.Риболов с телемач и 7м директен телескоп.
Ето размера на червеноперките.
Прикачени файлове
IMG_20170819_113553.jpg
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

kozbi написа:Информация , от преди месец - каракуди на коричка хляб , рибите били от 500гр нагоре .

Но вчера минах през Челопечане с колата и спрях на моста на Лесновската река - под моста плуваха мерни черни мрени , така че за феновете на мряната по софийските реки - още една дестинация :) .

П.П. Даже не се и сещам за язовира , че да му ида на "проверка" :D .
Хехехе точно към Челопечане съм се засилил утре :mrgreen: и ако не вървят нещата се прехвърляме на Бутонец :fishing7:
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

На Челопечене умряла работа.... счупихме от бой слънчака... :fishing7:
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”