Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- eroucma
- разбира нещата
Re: Воблери
Благодаря за информацията, доста ще ми е полезна. Гледал съм филма, но нещо ми е убягнал момента с използването на ZALTa, а иначе замислям покупката на молела Zalt с разцветка 37 но се колебая за размера и дали да е потъващ или плуващ.Д-р Флекс написа: Аз имам и съм ловил с моделите ZALT и ZALT Z. И на двата имам риби, специално с втория модел дори се снимах в едно филмче на ХобиТВИ двата ловят, имат чудесен кастинг и малко специфична проводка (различна за всеки от моделите), но бързо се научаваш. Цветовата гама е ограничена, но пък е уловиста във всички разцветки.
На по-големия модел (ZALT) имах чудовищен удар на Йовковци, но рибата разтвори тройката докато я прекарвах през пояса водорасли - сменяй тройките, ако си купиш ZALT. Същото важи и за ZALT Z.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
11-cm ZALT е 22 грама, повече от достатъчно
Другият е май 35-гр., по-труден ще е кастингът с него, според мен. Колкото до плаваемостта, аз предпочитам потъващия модел, но то е понеже съм го взел за дълбоки и относително чисти от подводна растителност водоеми...

- eroucma
- разбира нещата
Същност 11 сантиметровият е 18 гр.
Та размера вече е решен благодарение на колегата Д-р Флекс и разцветката я избрах сега остава само да избера потъващ или плуващ.
Та размера вече е решен благодарение на колегата Д-р Флекс и разцветката я избрах сега остава само да избера потъващ или плуващ.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- maranzika
- сериозен играч
Е тука вече ми падна...Д-р Флекс написа:
На по-големия модел (ZALT) имах чудовищен удар на Йовковци

Дай координати да ходя да я извадя тая седмица да не ти разваля сънищата тая гад....

Можеш ли да покажеш снимка на това нещо и каква проводка използваш?
Ше ти дам, как няма да ти дам
До хилядна от секундата ...
Снимката е в сайта на Пепи-patter, 11 см, цвета е щука (то и без туй само два има налични, другия беше некъм файъртайгър или подобно), а пpоводката е, все едно си полупаралитик с частична амнезия
- забравяш, демек, отвреме-навреме да прибираш, и сецаш, сецаш с китката насам-натам
Само да не се стресне рибата... Но воблерът има и своя собствена, високоамплитудна игра, та има място за доста самодейности при проводката.

Снимката е в сайта на Пепи-patter, 11 см, цвета е щука (то и без туй само два има налични, другия беше некъм файъртайгър или подобно), а пpоводката е, все едно си полупаралитик с частична амнезия

- eroucma
- разбира нещата
За тая ли разцветка става въпрос 

- eroucma
- разбира нещата
Чакам още някое мнение потъващ или плуващ да е воблерът

Ами зависи, но ако ще преследваш щуки, по- добре плуващ.
- eroucma
- разбира нещата
Защо на потъващият каракуда ли ще кълве. Нали знаеш ( ако незнаеш сега научаваш), че воблерът е ориентиран главно към щуката. Така че колега не че нещо, но как може да говориш за воблер, който дори си нямаш представа какъв е. А още по малко да си го виждал, че да имаш реална престава за играта му - съответно в двата му различни варианта.ourglory написа:Ами зависи, но ако ще преследваш щуки, по- добре плуващ.
Нека не пишем по форумите колкото да се трупат мнения, и да сме компетентни само ако наистина сме сигурни в това което говорим.

Да не забравя да го снимам, ще ти покажа моя, който е същият 
Воблера е основно насочен към щука, но на потъващия се лови май повече сом на тролинг, щото тая щука не знам какво ще прави на 4ри метра :Д

Воблера е основно насочен към щука, но на потъващия се лови май повече сом на тролинг, щото тая щука не знам какво ще прави на 4ри метра :Д
- stancom
- ще става разбирач
Ако е сравнително чисто мястото, потъващ. Щуката е мнителна към внезапно изплуващи примамки при паузата. Ако е обрасло, плуващ. Аз ползвам такъв плуващ с поперска проводка , туич, туич, пауза. Почти без равномерна проводка, то сега при мен е и почти невъзможно да я ползваш де, от растителност.eroucma написа:Чакам още някое мнение потъващ или плуващ да е воблерът![]()
ourglory написа:...Воблера е основно насочен към щука, но на потъващия се лови май повече сом на тролинг, щото тая щука не знам какво ще прави на 4ри метра :Д
Ти не знаеш, това е ясно. Тя обаче знае какво да прави, на каквато и дълбочина да се намира, и то много добре.
В такъв случай, колегата най- добре да си вземе и плуващ и потъващ :Д
-
- новобранец
Това лято искам да ги пробвам рибите по Струма и с воблери, обаче тука няма по нашите магазини, разглеждах доста темата и реших като за начало да си взема Goldy MCC и MBS по 1 и Salmo Hornet DB и T по 1, обаче няма от къде да ги поръчам, от тия онлайн магазини дето разглеждах, няма от 2-та вида в 1 магазин да си ги поръчам заедно, ако някой знае от къде, ако може да помогне...
- hiper tunkvan
- новобранец
Някой може ли даде мнение за Izumi Shad Alive