Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
stbozhanov
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от stbozhanov »

Привет колеги,

В петък бях на Венелин, на царевица/както препоръчват всички за там-суха, с аромати,вкисната и каква ли още не/ едно голямо нищо. За 8 часа 1 костурче колкото кутрето ми. Беше изключително плитко, дори и в средата и на трите локви. Пробвах на пружина, на косъм с царевица, на плувка- йок. Такса 10лв без ограничения в пръчки и брой риба.

Преди месец бях на Одринци, до Добрич. За 10 часа/от 7 до 17 часа/- 4 кг карадуда/таранка/+костур+бабушка+попчета. Един местен каза че за там по-успешно се лови с бял червеи с повдигач/бяло стиропорено топче/ и нгледно показа как става :). Такса 5лв.
Аватар
Motorski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Motorski »

Одринци вечее без такса :)
ИзображениеАматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"Изображение
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

tech-house написа:Стана еддна седмица ме няма и не суъм влизал във форума а вие сте се изпокарали.Информнацията която Иванко ви е дал е достоверна за Девня(просто сае познава ме с него и ми е разправял).Та въпроса ми е къде ще ми предложите да си ползвам новите сигнализатори как пищят защото не съм им направил сефтето още не съм ги чувал при рън.Старите ми още си пищят но минавам на по горен клас :lol: :lol: :lol:
колега бои на белокопитово ся се върнах от там току що сядам 7 шарана за 2 дни около 2до 3 кг и емоцията е че повечето удари са нощем
ако пищят здраво гаранция ако си легнеш щете сабудят много пъти
Аватар
krassio
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от krassio »

boiskito2000 написа:
tech-house написа:Стана еддна седмица ме няма и не суъм влизал във форума а вие сте се изпокарали.Информнацията която Иванко ви е дал е достоверна за Девня(просто сае познава ме с него и ми е разправял).Та въпроса ми е къде ще ми предложите да си ползвам новите сигнализатори как пищят защото не съм им направил сефтето още не съм ги чувал при рън.Старите ми още си пищят но минавам на по горен клас :lol: :lol: :lol:
колега бои на белокопитово ся се върнах от там току що сядам 7 шарана за 2 дни около 2до 3 кг и емоцията е че повечето удари са нощем

колега на какво хвана шараните и таранка излиза ли
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

krassio написа:
boiskito2000 написа:

колега на какво хвана шараните и таранка излиза ли
шараните на царевица на косъм по 2 или 3 зарна с повдигач вдигаш само стравта и таранки има но са малко
Добрил
новобранец
новобранец

Мнение от Добрил »

Здравейте!
Преди 2 седмици ходихме на Венелин с преспиване. Бяхме на бунгалата на малката локва. Нямаше много хора и хвърлихме въдиците от двете страни една срещу друга. През нощта към 2:00 часа две от въдиците задрънчаха, бяха една с/у друга. И каква ни беше изненадата, беше се хванал толостолоб около 6 кг, но не на царевицата. На него имаше забита кука за тралене, която явно се е заплела във въдиците. След този случай едва ли ще отида за риба пак там.
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

Добрил написа:Здравейте!
Преди 2 седмици ходихме на Венелин с преспиване. Бяхме на бунгалата на малката локва. Нямаше много хора и хвърлихме въдиците от двете страни една срещу друга. През нощта към 2:00 часа две от въдиците задрънчаха, бяха една с/у друга. И каква ни беше изненадата, беше се хванал толостолоб около 6 кг, но не на царевицата. На него имаше забита кука за тралене, която явно се е заплела във въдиците. След този случай едва ли ще отида за риба пак там.
мммммда колега преди ходих редовно там но последно време е много зле там маи риба няма или по точно много я лекуват и не яде но за банкети става
veliko69
новобранец
новобранец

Мнение от veliko69 »

Колеги да имате някъкво инфо за Тръстиково и Звънец?Арендовани ли са и имали сулка?
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

veliko69 написа:Колеги да имате някъкво инфо за Тръстиково и Звънец?Арендовани ли са и имали сулка?
Колега тръстиково е арендован но тязи година няма да го пускат догодина чак беше зарибен,за звънец беше свободен но май ся някакъв го е взел
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

boiskito2000 написа:
veliko69 написа:Колеги да имате някъкво инфо за Тръстиково и Звънец?Арендовани ли са и имали сулка?
Колега тръстиково е арендован но тязи година няма да го пускат догодина чак беше зарибен,за звънец беше свободен но май ся някакъв го е взел
По миналата седмица ходих до званец и брестак щото съм си от него край. Просто така да видя какво става Звънец е арендован и казаха ,че саго заребили с незнамси колко хиляди шарана и др. риби. На гьола имаше еден местен мургавелко които се мъчеше да лови риба с две лешникови пръчки от по 2.5-3 м дълги и вместо плувка, перо от гъска но както и да е.Човека каза ,че всеки ден е там и никои нищо не хващал а таксата е 10 лв .А за брестак големия вмомента риболова е забранен.И там го били заребили и ще разрешат риболова чак на лято(2010 г.).А между другото минах и през малките гьолчета на брестак.Отивам и гледем 4-5 колеги около гьоловете и ги питам как е........ .Някои с по 1-2 таранки други с нищо и докато си говорим , престига един бордови жук натоварен с мрежи разтоварихаги и започнаха да преграждат гьола.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cecobsl »

Колега ,кога точно беше това с преграждането на язовирите в Брестак,че мисля да ги посетя тази седмица?
zarko_ribarko
новобранец
новобранец

Мнение от zarko_ribarko »

Здравейте,

Някой да е ходил тия дни на Венелин, та да се похвали с нещичко?
Изтърваната риба е най голямата!
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

zarko_ribarko написа:Здравейте,

Някой да е ходил тия дни на Венелин, та да се похвали с нещичко?
Колега последно време само оплаквания чувам от венелин аз сам близко на 20 км ама не сам хоил от маи месец тогава беше последния успешен излет там
Аватар
андрей дончев
новобранец
новобранец

Мнение от андрей дончев »

Днес реших да закрия сезона на Николаевка,рано сутринта бяхме там.Язовира източен наполовина-напречно срещу сградите опъната мрежа открай до край,но това го видяхме след като изхвърлях една кофа захранка и изгря слънцето, За капак след като наредих въдиците като по конец и взе да се вдига мъглата откъм сградите на пазачите се разнесъха крясъци със пиянско-селски оттенък--Язовира е забранен бе ей!Не видяхте ли табелата?Прилежно прибрахме такъмите мърморейки пожелания за майки и други роднини на собствениците и си бихме камшика.На връщане внимателно се оглеждах за табела.Нямаше такава,но предната вечер имаше буря-може би тя е отнесла и табелата,и водата от язовира и рибата!
:)

:) :)
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

cecobsl написа:Колега ,кога точно беше това с преграждането на язовирите в Брестак,че мисля да ги посетя тази седмица?
На 11/10/2009 (неделя) по обяд
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”