Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
И на яз. Искър е така , перки на силикон ..... абе ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Нищо не се е овълчило, това вече си мисля, че е напълно нормално. Всяка година през пролетта- до общата забрана вадя по някоя каракуда или шаран на силикон. Явно мирните риби се опитват да лапат все що видят и да събират енергия преди "секс-еякуляцията" коя им предстоиgergi762 написа:взеха да излизат таранки на силикон,май всичко се овълчи

И да подчертая- случайния улов на спининг на мирни риби през пролетния сезон става само на силикони и то дребни, като проводката е много бавно тътрене на примамката по дъното...
Тук имам в предвид риби налапали гумата, а не такива де ги ловим в плиткажа с блесни воблери и пр., ама закачени за гърба или някъде другаде...
От минали години..
Шаран уставно ударил силиконя..

Каракуда в размер 1,1 кг., бах мааму..

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ааааа , Видю , на блесни и воблери в плитчините съвсем уставно си се ловят от тъй наречените мирни риби , при това налапали куката . Най-чест такъв улов е на пръскача , който по неведоми обстоятелства успява да налапа несъразмерно голяма за устата му кука , която обикновено го перфорира яката , ама от вътре навън а не обратното
При мряната е същото , както и при разни други "мирни" риби , от време на време
пп - като гледам на какво му викаш "дребен" силикон
Дребният силикон е от порядъка на инч , най-много и нещо , с преко сили дву грамова глава , два инча вече си е силикон за едра хищна риба а тия твоите три инчови от снимките къде ги наричаш "дребни" ..........

пп - като гледам на какво му викаш "дребен" силикон

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Приемам забележката Павка, ама тук имах в предвид язовири с дълбочини поне 2-4м.. С блесни и воблери по нашите язовири съм нямал слука на мирни риби.
Инак, по реките през пролетния сезон им скъсваме джуките на "шкурките" или т.н. морунажи и скобари на въртележки №1 и 2 с бавна проводка водена близо до дъното на реки като Крумовска и Арда.
п.п. Тази година няма да има такъв риболов, щото и миналата беше слаб, поради многото дъждове, студената вода де влиза и високото ниво на реките...
Инак, по реките през пролетния сезон им скъсваме джуките на "шкурките" или т.н. морунажи и скобари на въртележки №1 и 2 с бавна проводка водена близо до дъното на реки като Крумовска и Арда.
п.п. Тази година няма да има такъв риболов, щото и миналата беше слаб, поради многото дъждове, студената вода де влиза и високото ниво на реките...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
От личен опит знам, че морунажа и скобара много харесва блесничките SOM при проводката описана от Vid
- pikehunter84
- новобранец
През миналото лято (2014 година) цели 5 пъти ми се е случвало по бентовете на р.Марица да хващам мрянки с блесни Мепс Комет номер 2 - 3
- къца - кълве
- сериозен играч
Преди три години нещо ми отнесе жабата и още се чудя какво беше.В Огоста има шарани по 10 кила и като гледам какво прави Видю допускам,че е шаран.
- liudmil83
- новобранец
продават ли се още,тея блесни са от преди 15год.,и си ловяха добреСтонин МаХенд написа:От личен опит знам, че морунажа и скобара много харесва блесничките SOM при проводката описана от Vid
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Не съм срещал
На мен ми остана една 3-ка и т'ва е..
Някъде бях чул/прочел, че все още се правели, а не само да се продават, но качеството било зле.
Аз лично бих си закупил няколко 1-чки, 2-ки,3-ки и по- големи ако има даже

На мен ми остана една 3-ка и т'ва е..
Някъде бях чул/прочел, че все още се правели, а не само да се продават, но качеството било зле.
Аз лично бих си закупил няколко 1-чки, 2-ки,3-ки и по- големи ако има даже
- stancom
- ще става разбирач
Продават се . Но тялото е различно, като има два вида, с капковидно утежнение и леки, май бяха с пружинкаliudmil83 написа: продават ли се още,тея блесни са от преди 15год.,и си ловяха добре

- grigorov90
- новобранец
Здравейте момци,
от 2 месеца насам съм се побъркал със спининга (и щуката като цяло), но доколко ми се получава засега е друг въпрос (от 4 излета имам 2 извадени мерни щуки)
След всичките Лусокси, Циклопи, Салмота, Рапали, Севидж Гиъри, кастмастъри и тн, дойде време да му мисля и за някаква евтина и функционална чантичка. Знам, че има тема, а и в тази мисля, че някъде беше обсъждано, но ме интересува нещо подобно, като това на снимката отдолу. Искам въпросната да може да събере кутия с макара, резервна шпула, 2-3 кутии с примамки (за момента е само една с размери около 30/20/5см, но по всяка вероятност скоро ще е необходима втора, после трета и тн...
), ловен и сгъваем нож, кохер, 1-2-3 сандвича, дъждобран, калъфа с очилата и още туй онуй, за което сега може би не се сещам.
Това го видях в Ebay и определено ме грабна, но бих предпочел да избегна пазаруването оттам с оглед на това, че предполагам и тук има подобни чантета, които да мога да видя наживо и да преценя дали ще ми свършат работа. Въпроса ми към вас е дали някой е виждал някъде подобно (н.р Илиянци, кооперативния в Люлин, красно село, китайците по центъра на София и тн.) или да предложи нещо, което е подходящо за описаните от мен цели
Бюджета ми е около 40лв (прекосила 50). Би било готино, ако има кече за временно закачане на примамките, но дори и да няма мога да купя и да ми зашият ...
Става въпрос за тази чанта: Благодаря предварително!
от 2 месеца насам съм се побъркал със спининга (и щуката като цяло), но доколко ми се получава засега е друг въпрос (от 4 излета имам 2 извадени мерни щуки)

Това го видях в Ebay и определено ме грабна, но бих предпочел да избегна пазаруването оттам с оглед на това, че предполагам и тук има подобни чантета, които да мога да видя наживо и да преценя дали ще ми свършат работа. Въпроса ми към вас е дали някой е виждал някъде подобно (н.р Илиянци, кооперативния в Люлин, красно село, китайците по центъра на София и тн.) или да предложи нещо, което е подходящо за описаните от мен цели

- daniel defoe
- разбира нещата
Здравейте колега,grigorov90 написа:... Бюджета ми е около 40лв (прекосила 50). Би било готино, ако има кече за временно закачане на примамките, но дори и да няма мога да купя и да ми зашият ...
това е вашата нова чанта - честито

Поздрави и наслука

- Martin Mihailov
- учете се от него
grigorov90 написа:Здравейте момци,
от 2 месеца насам съм се побъркал със спининга (и щуката като цяло), но доколко ми се получава засега е друг въпрос (от 4 излета имам 2 извадени мерни щуки)След всичките Лусокси, Циклопи, Салмота, Рапали, Севидж Гиъри, кастмастъри и тн, дойде време да му мисля и за някаква евтина и функционална чантичка. Знам, че има тема, а и в тази мисля, че някъде беше обсъждано, но ме интересува нещо подобно, като това на снимката отдолу. Искам въпросната да може да събере кутия с макара, резервна шпула, 2-3 кутии с примамки (за момента е само една с размери около 30/20/5см, но по всяка вероятност скоро ще е необходима втора, после трета и тн...
), ловен и сгъваем нож, кохер, 1-2-3 сандвича, дъждобран, калъфа с очилата и още туй онуй, за което сега може би не се сещам.
Това го видях в Ebay и определено ме грабна, но бих предпочел да избегна пазаруването оттам с оглед на това, че предполагам и тук има подобни чантета, които да мога да видя наживо и да преценя дали ще ми свършат работа. Въпроса ми към вас е дали някой е виждал някъде подобно (н.р Илиянци, кооперативния в Люлин, красно село, китайците по центъра на София и тн.) или да предложи нещо, което е подходящо за описаните от мен целиБюджета ми е около 40лв (прекосила 50). Би било готино, ако има кече за временно закачане на примамките, но дори и да няма мога да купя и да ми зашият ...
- Martin Mihailov
- учете се от него
колега питаи някои сарач ако все още ги има тези маистори.На времето и аз имах сьщия проблем и един ми я направи по поръчка от брезент.Та излезе много сполучлива.
- grigorov90
- новобранец
Колега,daniel defoe написа:Здравейте колега,grigorov90 написа:... Бюджета ми е около 40лв (прекосила 50). Би било готино, ако има кече за временно закачане на примамките, но дори и да няма мога да купя и да ми зашият ...
това е вашата нова чанта - честито![]()
Поздрави и наслука
пробвал съм нещо подобно (дори в момента ходя с обикновена раница), но не ми е удобно и се чувствам като Робокоп

Това е супер идея, първо защото мога да си поръчам чантата според моите предпочитания и второ парите, които ще дам ще отидат при български занаятчия, което би било много готино... Би ли споделил някакви координати на човека, ако е от София и колко ти излезе това удоволствие (ако не е тайна разбира се).Martin Mihailov написа:колега питаи някои сарач ако все още ги има тези маистори.На времето и аз имах сьщия проблем и един ми я направи по поръчка от брезент.Та излезе много сполучлива.
Много благодаря и на двама ви за съветите и предложенията!
Наслука!