Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от Павел Иванов »

И на яз. Искър е така , перки на силикон ..... абе ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

gergi762 написа:взеха да излизат таранки на силикон,май всичко се овълчи :fishing4:
Нищо не се е овълчило, това вече си мисля, че е напълно нормално. Всяка година през пролетта- до общата забрана вадя по някоя каракуда или шаран на силикон. Явно мирните риби се опитват да лапат все що видят и да събират енергия преди "секс-еякуляцията" коя им предстои :lol:

И да подчертая- случайния улов на спининг на мирни риби през пролетния сезон става само на силикони и то дребни, като проводката е много бавно тътрене на примамката по дъното...
Тук имам в предвид риби налапали гумата, а не такива де ги ловим в плиткажа с блесни воблери и пр., ама закачени за гърба или някъде другаде...

От минали години..
Шаран уставно ударил силиконя..
Изображение

Каракуда в размер 1,1 кг., бах мааму..
Изображение
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ааааа , Видю , на блесни и воблери в плитчините съвсем уставно си се ловят от тъй наречените мирни риби , при това налапали куката . Най-чест такъв улов е на пръскача , който по неведоми обстоятелства успява да налапа несъразмерно голяма за устата му кука , която обикновено го перфорира яката , ама от вътре навън а не обратното :wink: При мряната е същото , както и при разни други "мирни" риби , от време на време :wink:

пп - като гледам на какво му викаш "дребен" силикон :roll: Дребният силикон е от порядъка на инч , най-много и нещо , с преко сили дву грамова глава , два инча вече си е силикон за едра хищна риба а тия твоите три инчови от снимките къде ги наричаш "дребни" .......... :wink: :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Приемам забележката Павка, ама тук имах в предвид язовири с дълбочини поне 2-4м.. С блесни и воблери по нашите язовири съм нямал слука на мирни риби.
Инак, по реките през пролетния сезон им скъсваме джуките на "шкурките" или т.н. морунажи и скобари на въртележки №1 и 2 с бавна проводка водена близо до дъното на реки като Крумовска и Арда.

п.п. Тази година няма да има такъв риболов, щото и миналата беше слаб, поради многото дъждове, студената вода де влиза и високото ниво на реките...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

От личен опит знам, че морунажа и скобара много харесва блесничките SOM при проводката описана от Vid
Аватар
pikehunter84
новобранец
новобранец

Мнение от pikehunter84 »

През миналото лято (2014 година) цели 5 пъти ми се е случвало по бентовете на р.Марица да хващам мрянки с блесни Мепс Комет номер 2 - 3
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Преди три години нещо ми отнесе жабата и още се чудя какво беше.В Огоста има шарани по 10 кила и като гледам какво прави Видю допускам,че е шаран.
Аватар
liudmil83
новобранец
новобранец

Мнение от liudmil83 »

Стонин МаХенд написа:От личен опит знам, че морунажа и скобара много харесва блесничките SOM при проводката описана от Vid
продават ли се още,тея блесни са от преди 15год.,и си ловяха добре
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Не съм срещал :(
На мен ми остана една 3-ка и т'ва е..
Някъде бях чул/прочел, че все още се правели, а не само да се продават, но качеството било зле.
Аз лично бих си закупил няколко 1-чки, 2-ки,3-ки и по- големи ако има даже
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

liudmil83 написа: продават ли се още,тея блесни са от преди 15год.,и си ловяха добре
Продават се . Но тялото е различно, като има два вида, с капковидно утежнение и леки, май бяха с пружинка :roll: и от двата вида не съм особено очарован. Доста трудно развъртат.
Аватар
grigorov90
новобранец
новобранец

Мнение от grigorov90 »

Здравейте момци,
от 2 месеца насам съм се побъркал със спининга (и щуката като цяло), но доколко ми се получава засега е друг въпрос (от 4 излета имам 2 извадени мерни щуки) :lol: След всичките Лусокси, Циклопи, Салмота, Рапали, Севидж Гиъри, кастмастъри и тн, дойде време да му мисля и за някаква евтина и функционална чантичка. Знам, че има тема, а и в тази мисля, че някъде беше обсъждано, но ме интересува нещо подобно, като това на снимката отдолу. Искам въпросната да може да събере кутия с макара, резервна шпула, 2-3 кутии с примамки (за момента е само една с размери около 30/20/5см, но по всяка вероятност скоро ще е необходима втора, после трета и тн... :) ), ловен и сгъваем нож, кохер, 1-2-3 сандвича, дъждобран, калъфа с очилата и още туй онуй, за което сега може би не се сещам.
Това го видях в Ebay и определено ме грабна, но бих предпочел да избегна пазаруването оттам с оглед на това, че предполагам и тук има подобни чантета, които да мога да видя наживо и да преценя дали ще ми свършат работа. Въпроса ми към вас е дали някой е виждал някъде подобно (н.р Илиянци, кооперативния в Люлин, красно село, китайците по центъра на София и тн.) или да предложи нещо, което е подходящо за описаните от мен цели :) Бюджета ми е около 40лв (прекосила 50). Би било готино, ако има кече за временно закачане на примамките, но дори и да няма мога да купя и да ми зашият ...

Става въпрос за тази чанта:
$_57.JPG
$_57.JPG (135.81 KiB) Преглеждано 1858 пъти
$_57 (1).JPG
$_57 (1).JPG (58.08 KiB) Преглеждано 1858 пъти
Благодаря предварително!
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

grigorov90 написа:... Бюджета ми е около 40лв (прекосила 50). Би било готино, ако има кече за временно закачане на примамките, но дори и да няма мога да купя и да ми зашият ...
Здравейте колега,

това е вашата нова чанта - честито :drinkers:

Поздрави и наслука :fishing12:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

grigorov90 написа:Здравейте момци,
от 2 месеца насам съм се побъркал със спининга (и щуката като цяло), но доколко ми се получава засега е друг въпрос (от 4 излета имам 2 извадени мерни щуки) :lol: След всичките Лусокси, Циклопи, Салмота, Рапали, Севидж Гиъри, кастмастъри и тн, дойде време да му мисля и за някаква евтина и функционална чантичка. Знам, че има тема, а и в тази мисля, че някъде беше обсъждано, но ме интересува нещо подобно, като това на снимката отдолу. Искам въпросната да може да събере кутия с макара, резервна шпула, 2-3 кутии с примамки (за момента е само една с размери около 30/20/5см, но по всяка вероятност скоро ще е необходима втора, после трета и тн... :) ), ловен и сгъваем нож, кохер, 1-2-3 сандвича, дъждобран, калъфа с очилата и още туй онуй, за което сега може би не се сещам.
Това го видях в Ebay и определено ме грабна, но бих предпочел да избегна пазаруването оттам с оглед на това, че предполагам и тук има подобни чантета, които да мога да видя наживо и да преценя дали ще ми свършат работа. Въпроса ми към вас е дали някой е виждал някъде подобно (н.р Илиянци, кооперативния в Люлин, красно село, китайците по центъра на София и тн.) или да предложи нещо, което е подходящо за описаните от мен цели :) Бюджета ми е около 40лв (прекосила 50). Би било готино, ако има кече за временно закачане на примамките, но дори и да няма мога да купя и да ми зашият ...

Става въпрос за тази чанта:
$_57.JPG
$_57 (1).JPG
Благодаря предварително!
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

колега питаи някои сарач ако все още ги има тези маистори.На времето и аз имах сьщия проблем и един ми я направи по поръчка от брезент.Та излезе много сполучлива.
Аватар
grigorov90
новобранец
новобранец

Мнение от grigorov90 »

daniel defoe написа:
grigorov90 написа:... Бюджета ми е около 40лв (прекосила 50). Би било готино, ако има кече за временно закачане на примамките, но дори и да няма мога да купя и да ми зашият ...
Здравейте колега,

това е вашата нова чанта - честито :drinkers:

Поздрави и наслука :fishing12:
Колега,
пробвал съм нещо подобно (дори в момента ходя с обикновена раница), но не ми е удобно и се чувствам като Робокоп :D Иначе модела, който сте показал изглежда наистина много функционален, но предпочитам чанта за през рамо.
Martin Mihailov написа:колега питаи някои сарач ако все още ги има тези маистори.На времето и аз имах сьщия проблем и един ми я направи по поръчка от брезент.Та излезе много сполучлива.
Това е супер идея, първо защото мога да си поръчам чантата според моите предпочитания и второ парите, които ще дам ще отидат при български занаятчия, което би било много готино... Би ли споделил някакви координати на човека, ако е от София и колко ти излезе това удоволствие (ако не е тайна разбира се).

Много благодаря и на двама ви за съветите и предложенията!
Наслука!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”