Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от MiTKo_Fisher »

Куспе . То само на това кьлве.Поне за сега. :lol:
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

След доста ослушване поради лошите метео-условия най-накрай реших
да си направя една лека разходка до познати и не толкова дашни места,
с тайната надежда и аз да "закопчея" нещо по-така...Не че днес бяха кой знае колко добри условията, но поне нямаше да има дъжд със сигурност.А имах и повод - да си направя едно тестче на "кочината",защото запалването и, премина изцяло в ръцете на едно микроконтролерче PIC процесор,което сътворих през "лошите" дни.Та да изпробваме какво сме сътворили.
Е, не стана както се надявах и си "закопчах" само на няколко пъти цепката на панталона, но поне се поразходих да видя каква е хавата.

Изображение

На снимката не си личи, но вятър - та вятър.Кажат ли на Дунава слаб - си е силничък, кажат ли умерен вече не се търпи. Днеска беше "умерен", но пронизваше яко сутринта и се наложи да се вадят разни постелки от колата и да се увива човек като бедуин...щото не очаквах да е толкова напорист и тръгнах по-леко облечен.
Имаше звънци по едно време, но се оказа дребно сомче.Снимка и обратно - хем кожата отърва, хем си глътна попчето от раз...

Изображение

Оказа се, че е почивен ден (бях забравил....пенсия...Е Ге Не та..и т.н..) и колите започнаха да пристигат.
Бях с 1 пръчка на дъно и спининга, който не използвах заради вятъра.
Лека-полека покрай мене изникна цяла батарея от пръчки с дулата към румънско, и стана проблем да се оплитаме, та си прибрах багажеца и обратно.
Общо взето останах доволен.Запознах се с нови приятни колеги, поговорихме доста - обменихме опит и информация, научих нови неща и места.
Дано времето се пооправи да се реваншираме за многото капота през лятото.Все пак аз не съм много недоволен, защото търся единственно бяла риба, щука,сом, и имам някоя и друга бройка колкото за успокоение.За другите риби съм си турил бан и то як.
За сведение докато бях там никой нищо не улови.Стръв имаше всякаква на пръчките наоколо - Кауфланд ряпа да яде...даже имаше стръв и от Кауфланда..

Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

И аз пропуснах заради метео условията този уикенд, но сега в петък пак ще правим от петък-неделя та да видим...
На това нямане на сом, пак Браво дон Педро :wink:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

И аз пропуснах.Мислех да похвърлям спининга със собственоръчно направените воблери ама с тоз вятър пропадна уговорката :(
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

И аз се пробвах на Дунава, но за мен не беше много успешен, няколко добре нахранени таранки и едно сомле само за запознанство и къш на обратно. До мене имаше други, които извадиха една мряна, а един от моята компания изкара една доста добра платичка 1.800кг на торен червей. Попчетата бяха в изобилие, хищника се хвърляше като на циркова арена, но няма чук-чук и това е, ще се откажа вече от спининга то аз толкова съм и го почнал нямам регистрирана риба на спининг.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Не се отказвай Никич,чуството е невероятно.Аз почти захвърлих дънния инвентар и риболувам предимно на спининг.Вярно е ,че много от излетите ми са 100% капо,но пък има ли удар,повярвай -усещането е невероятно.Имам по малко от 10 риби,но кефа си струваи времето и парите!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

И днес нищо.Излетчето беше само за няколко часа, но в най-вероятното
време за кълване 06:30 - 10:30...и заръмя дъждец, пътят имаше опасност да се
разкаля..така че обратно...
И все пак едно доста едро попче увисна на въдицата ми....Никой не пожела да го вземе от околните колеги и го пуснах...
Иначе бяха точно 12 пръчки (с моите 2), и на никой нищо...Някои хора обаче не се притесняват и си ловят и с 6 пръчки - е не мога така...не е само шубето от глоба...
Имахме и дървосекач - дошъл и с хускварната, и реже ли реже ..пънове - наду ни главите...
Това време, дето се надяваме и чакаме четите от Видин до Силистра, няма да дойде - сигурен съм.
Кво е това 1- 2 риби (рибки) от време на време......Берекет няма да има - евентуално догодина....до амина !
P.S.Искам да добавя, че става дума за дунавска риба - едра, гулема, а не някакви си там таранки и платички.
Изображение
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

:D :D :D
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Евала за упоритостта дон Педро.Някой ден РЕКАТА ще ти се отплати!Винаги идва "Видовден" :wink:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

kutinchev,
Да има как да спя на реката - много е готино ( ама в по дивашки места, а не край Русе).
Важни са и местата, да държат риба, но няма значение уловил, не уловил.Самите манипулации и очакването да "удари", гледките и т.н -ясно ти е за какво става дума, действат много положително.
Май времето ще се оправи и твоят излет ще се състои.Дано пак да си късметлия.
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Да ти кажа честно силно се съмнявам :( С тези дъждове не можем да изкачим багажа, че е малко стръмно там.Най-много да идем за 1 ден от сутринта до вечерта, но имам информация, че не е толкова активен шарана към момента. :roll:
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Колеги някой може ли да ми каже тука в Русе и покрай Русе хубави места за риболов на шаран?
...and justice for all
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Mitko84,
Аз лично не мога - пиша, за да не си мислиш, че не искам да кажа.
1.Не хвърлям за шаран (и други мирни риби)
2.От миналата година досега, никога покрай мене другите риболовци на са хващали шаран.
3.Преди 1 седмица минах почти от Дунав Мост.. ....до.... почти х.Приста, нарочно пеша по брега на Дунав и се отвратих от гледката и от това как няма къде да си хвърлиш въдиците.Всичко е осрано, разбито, разкопано, изорано и затлачено с боклуци.
Гледката на нашия бряг точно с/у пристанището на Гюргево е: смрад и помия.
И местата, дето на 1 крак все още можеш да хвърлиш - и тях ще съсипят...
Нищо не остава освен да се бяга по-надалече, ама и там настъпват гадовете...
P.S Става дума само за р. Дунав.На други места - р.Русенски лом знам, и други незнам.
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Митко пробвай на Текето бе пич.Захрани си едно мяст , зареждай въдиците и чакай :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
iko05
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от iko05 »

Аз лично не знам за Текето как стоят нещата в момента.Това лято ходих там само веднъж и само таранка и попчета.Друго нищо не пипна.Лошото е,че и на другите около мен не им пипна нищо друго.Затова на мене лично любимото ми място за риболов е р.Янтра.За последните няколко години не съм се връщал с празни ръце.Тези места са ми любими и поради простата причина,че риба разна.Е не изключвам и факта,че няколко пъти съм се връщал само с уклей и таранка,но за мен и това е добре,защото все пак съм поначесъл до известна степен крастата си.Надявам се сега след дъждовете,ако не вали една-две седмици и да не е мътна реката,вече да тръгне и шарана.Мисля да си пробвам късмета ако се оправи времето,макар и в момента да нямам транспорт.Не знам дали ще мога скоро време да си оправя колата,но ако не дано се засека с някой друг колега и да направим комбина.
Между другото бях дал идея на всички вас ,когато някой ще ходи някъде със собствен транспорт и ако има място и най вече желание,да пише във форума.Така по този начин може да си направим излетите по евтини и по приятни освен че ще се опознаем.Никой досега обаче не изказа мнение по този въпрос.
Относно р.дунав,както каза колегата преди мен:лайна и помия.Е затова не обичам да ходя там .Е хайде на всички НАСЛУКА!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”