Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

За шаран в големи дълбочини - резонно или не?
Модератор: sapuna
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За шаран в големи дълбочини - резонно или не?
Здравейте колеги!Бих искал да чуя вашето мнение по въпроса.Става въпрос за изкуствен водоем - баластриера, с доста големи дълбочини.Средната дълбочина е между 9 и 12 метра.Бреговете са подкопани и само там е по плитко около 3 метра.На места дълбочината стига до над 20 метра.Получих покана за шарански риболов на този водоем.Според вас може ли да се очаква резултат при дънния риболов по това време на тази дълбочина.Колегите в по-топлите дни на лятото са имали няколко удара при мачов риболов на дълбочина 9 метра.Сега по принцип се очаква шарана да започне да се храни уж по-активно,но дали ще задържи тази дълбочина?!Единствената възможност за дънен риболов е на тази дълбочина 9-12 метра (като най малка възможана).Може ли според вас за няколко дневен излет да се разчита на успех,или ще е загуба на време?
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Един от проблемите е голямото обрастване с водорастли и за съжаление единствената минимална възможна дълбочина е 8-9 метра.На по-голяма дори нямам намерение да опитвам.Захранването е ясно,както и всичко останало.Но дали шаро вече не се е насочил към по-плитката и обрасла част от водоема с цел по-активно търсене на храна...Все пак е ясно ,че ще държи дистанция от брега,но...това моето са само предположения. 

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
С горните куки се съмнявам да има някакъв резултат
.Нвремето,преди години рибата в тези езера беше много и не особено капризна.На горен монтаж с царевица се ловеше наистина добре.С годините обаче и поради набезите на "индианците" тя стана особено предпазлива.От информациата на колегите разбрах,че дори на фин мачов монтаж и стръв лежаща на дъното пипа много внимателно и при най-малкото подозрение оставя.Опитите с кюспе,пружини и стръв подадена над дъното не са давали резултат.
Аз си мислех да заложа на "косъм"-а,подаден на разстояние от 80-90 метра в близост ( 10-12 метра) до непристъпния и обрасъл с водорастли отсрещен бряг.
П.С.Иска ми се да кача и снимка на въпrосното място в темата ,ама нещо не ми е ясно как
Някой може ли да помогне...

Аз си мислех да заложа на "косъм"-а,подаден на разстояние от 80-90 метра в близост ( 10-12 метра) до непристъпния и обрасъл с водорастли отсрещен бряг.
П.С.Иска ми се да кача и снимка на въпrосното място в темата ,ама нещо не ми е ясно как

- doko
- ще става разбирач
Прати ми ги на пощата doko88@abv.bg аз ще ги кача. 

- doko
- ще става разбирач

Ако питаш мен си измери каква ти е дълбочината и какво е дъното. Защото на такова разтояние от брега дъното може да е доста стръмно и като захранваш там захранката да пада по навътре и да си останеш с храненето. Иначе мястото е добро и ако има и риба ще е още по добре. Захранвай само с царевица и топчета /ако ще ловиш на такива/ но не хвърляй жито и пелети защото ще събереш каракудите а предполагам това не ти е целта. Ако ползваш топчета не е зле да ги нарежеш на 2. Това е моето мнение. Така бих постъпил аз. Айде успех и да пишеш какво си направил.
- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Братлета,дълбочината съм я измерил,точно където е червената точка е 6 метра,дъното е равно,чакълесто,без наноси.Стръвта ми ще бъде изключително само царевица.В захранката мисля да добавя освен царевицата и коноп.Царевицата ще я варя.
Sapuna,червеят май ще го пропусна понеже водоемът изобилства от слънчева риба.
Sapuna,червеят май ще го пропусна понеже водоемът изобилства от слънчева риба.

-
- новобранец